- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #24741 üzenetére
Namostan akkor elmondom neked mint egy ilyen lapnak a tulaja
!
A 10 év garancia a gyártóhoz szól! A kiskerben nekem 2 évet vállalt rá a srác azután
HA BE VAN REGISZTRÁLVA az EVGA honlapján a többit a gyártó garantálja... Úgy hallotam olvastam fórumokon hogy akinek megdöglött annak nem cicóztak hanem újra cserélték ami elég szimpatikus dolog!
Ahogy HSM kolléga is írta az európai szervízközpont Németben leledzik, és ide kell elküldeni az alaplapot a beregisztrálást igazoló EVGA nyomtatvánnyal! A cím rajta van a dobozon! A posta ha az nézzük nem olyan vészes szerény véleményem szerint max 5k-ból megállna az egész, a visszautat pedig ők állják...
Az hogy mivel kapsz többet vagy kevesebbet azt mindenki maga döntse el...
-10 év gar
-egy olyan alaplap ami esetleg rajtad kívül 5 embernek ha van a megyében
-minőségi alkatrészek (EVGA-nál pl a procifoglalat aranyozott...)
-kisebb feszekkel esetleges jobb eredmény, talán
-ezt nemigen fogja senki megvenni fél év után 35-40k-ért mint pl az ud5-öt
-meg szép -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #24741 üzenetére
Nekem az E758 nagyon bevált, hozza a nagyobb EVGA-k minőségét, viszont olcsóbb. Amiben kevesebbet tud, hogy mivel gyengébb tápkörök vannak rajta, jobban melegszik erősebb hűtés mellett is, mint a nagyok, ezért nem lehet vele olyan durva eredményeket elérni, viszont az átlagos lapoknál kevesebb fesszel mennek a tuningok. Ugyanaz a tuning jópár fokkal hűvösebb ebben a lapban, mint az UD5-ömben volt.
Amúgy ha rendes, hivatalos Európai EVGA viszonteladón keresztül lett vásárolva a lap, nem Amcsiból saját szakállra behozott, akkor a Németországi EVGA központban szervízelik gariban, a visszapostát pedig állják. Így már nem olyan vészes az ár. (Az európainak más a part number-e, és ugye itt is elsőtulajnak kell leni, és 30 napon belül regisztrálni.)
-
Sefi84
senior tag
válasz
Erdei88 #24736 üzenetére
Nálam van most egy Asus P6T és hát harmatgyenge a DFI-hez képest 0.05V több kell a procinak, hogy stabil maradjon és a QPI-nek is ami kihat a melegedésre és mindenre, meg nem is tetszik a biosa!
Meg az EVGA-ra pl sokkal több a gari és ezzel bármikor tudok váltani, mert nem fog annyira ingadozni az ára mint az olcsóbbaknak!
A mostani DFI ami gariztatáson van 1 árban van ezzel a két lappal, akkor miért adjam lejjebb!
Jobban is néznek ki mint a többi olcsó lap!
Sokkal stabilabbak, tuningra ezek a legjobbak, egyébként aki alapon használja a cuccát annak felesleges az tény, de tesztekre maxra húzni ezek a legjobbak és ezért is kell! -
-
gombcomp
senior tag
válasz
Erdei88 #24639 üzenetére
Ez egy kivitelezhető,és kemény beállítás lenne:
4256/4032/2016 -
ffodi
veterán
válasz
Erdei88 #24193 üzenetére
Persze, igazából csak az s1156 vs s1366 volt a cél, és a 920/930 vs 860 jó összehasonlítási alap szerintem.
4400MHz ilyen fesszel, és még nem is olyan meleg, nem semmi.(igaz látom HT off, de akkor is
)
TF2-vel nem szoktam játszani, CoD-ozni szoktam 2,4,5,6-os szériákkal.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #24193 üzenetére
Hát ez a cucc sem kutya! Szép eredmény a szereveragytól!
Még lehet a 4400-at én is meglépem majd! ht-vel mennyi kell neki feszben arra lennék én még kivi!
Amugy mondassz valamit a 860-ban nincs annyi cucc mint a 920-ban ergó jobban is melegedhet, de lehet szimplán csak kis vides melegedől pédány mely megy mint a barom csak győzzed hűteni! -
Cybertrone
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
Erdei88 #23691 üzenetére
200as BCLK mellé 1200MHz-re szoktam lőni CL7ben.1.64V-on. Striker2Extremeben 1600@CL8on használtam,csak éppen 1.7V-on. Gyárilag 1333@CL7@1.8V
szomszéd szobában van egy Hercules tri-ram.Rápróbálok majd elkérem lakótárstól.
Érdekes,mert lakótárs EVGA lapban hajtja,és csak a procinak adott feszt és 4050en megy neki a ketyere...nekem meg itt szarakodik.
Vagy az is lehet,hogy nem vagyok már annyira türelmes,mint a P45 korszakomban -
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #23520 üzenetére
Ha fixre állítod a CPU-feszt, nem veszi le aut. Már nem emléxem, ASUS-nál ment-e energiatakarékosság bekapcsolásával. ASRocknál megy, viszont akkor meg magasabb feszt kell megadni, úgyhogy inkább a fixet lődd be pontosan. Megy az lejjebb, QPI és CPU is. Nálam mindössze 0.12V-tal magasabb a teljes terheléshez szükséges fesz (0.96V@2.8GHz), energia-gazdálkodással ez jóval feljebb megy (kézzel belőtt fesz esetén jóval magasabbat kell megadni a minimumnál), és idle csak 0.83V-ra esik le. W7 alá elég fix 0.944V is.
(Nálam.)
A honlapomon/logout-on 2.66, 2,8, 3,4, 3,5, 3,8, és 4,0GHz-hez is találsz képmentéseket (ASRock X58 Extreme), rajtuk 4GB LinX terheléssel. 2.8GHz-en 37GFlops felett megy HT ON.
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #23140 üzenetére
Pár HSZ-el lentebb vannak képek, kérlek szépen cpu-t hűtök vele csak mert másra nem igazán éri meg számomra vizet rakni (kivétel lenne az alaplap, mert szeressem de 30k rá a szép full cover blokk, majd egyszer), de mondjuk a blokk mentségére legyen mondva hogy nekem a tripla radinál ugy 3* nagyobb a radim, van hely lehülni a víznek!
Ennek ellenére egy rossz szót sem tudok elmondani a blokkról, ha neked jobban szimpatizál a HF hát szived joga, szabad ország , szabad választás, de aki olcson akarja megúszni, az biztos nem fog 20k-ért venni egy blokkot
Mellesleg én a ddc1Tplust 7k-ért vettem, na most nézd meg mennyi az uj origi ára, és mondjuk az 5k-hoz tegyél még 5 öt!
A beállítást pedig az adatlapon találod, 24/7, de ide is beírom 4.05Ghz -
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #23133 üzenetére
Ezzel vitatkozni szeretnék, miért ne hozná a kívánt eredményt?
Nekem is ilyen van, csak nem alu, és teljesen jol teszi a dolgát... terheletlenül 35 fok körül mozognak a magok, terhelten prome alatt 65 körül... kérdem én mi ez ha nem elfogadható eredmény?
Néztem én is supreme HF-et, de nekem a név nem ér meg 20k-t de embere válogatja! Én a radit is nagyobbra cserélném, és a csövet is a szettben, meg azzal a szivattyúval sem vagyok kibékülve, lehet kapni az apróban ddc1T-t vagy 1Tplust potom pénzért, és az ezt körbehogyozza!
-
finest
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #22439 üzenetére
Nekem sokkalta furcsább, hogy a 4000-es képen ugyanazokat a Gflops-okat látom, mint a 4200-ason, sőt picit tán magasabbakat....
Ennyire visszavetted ott a ramokat, vagy hogy?
Amúgy a hőfokos dolog normális, nálam is pont így vannak, [link] vagy [link]. De az előző hűtőmmel is ez volt (hyper 212 "non plus edition") és a C0 procim is ilyen volt, csak ott nem volt ekkora difi, ott az első 2 mag volt melgebb, a 3. és 4. meg 3-4 fokkal húvösebb. -
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #22380 üzenetére
Ha csak az iménti pár hsz-t elolvasod, láthatod, hogy több dologban egyetértünk.
Attól, hogy 2 ember nem feltétlenül ért egyet mindenben, még nem kell "vérre menniük", és még tisztelhetik is egymást. Egy vita nem erről szól.
subaruwrc: Azért másokat érdekelnek az eredményeid. Nekem lejön, hogy mi a te motivációd.
Hogy mire jó akár egy alapon használt rendszer is? (Nálam így megy.) Tartalék, nagy teljesítmény energiatakarékosság mellett (vagy fix 0.96V, vagy IES 0.84-1.14V). Én pl. így spórolok, és mulatok a tuningolt, "olcsó" Phenomos rendszerek fogyasztásán, amelyek nem tudnak ekkora teljesítményt sem.
Neked meg hajrá a tuninggal, jó olvasni, mit lehet kihozni ezekből a cuccokból. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #21810 üzenetére
Az ütne ám szépet, ha az Asus Workstation lapja nem menne a workstation Xeonokkal...
Senki nem szarozta le tudtommal...
Amúgy ez színtiszta marketing, a Xeonok támogatásához annyi "plusszmunka" kell, hogy a BIOS-ba bele kell tenni a sima 920-ak mellett a Xeonok (lehetőleg szintén friss) mikrokódját is. Egy magára valamit is adó gyártó az összes lapjában ezt megteszi.... (Néhány gyártó pattog csak, mert ha a mezei desktop lap vinné a Xeon-t, akkor ki venné meg ugyanazt WS néven drágábban?) Nem szeretem az ilyet...
Mondjuk lehet hülyeséget írok, de azért utána kéne olvasni, "hivatalosan" nem támogatják csak, vagy sehogysem támogatják a sima Asus-ok a WS Xeonokat. Nem mindegy... -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #21704 üzenetére
Nem állt szándékomban letámadni, de szerintem nem is támadtalak le, csak nem értettem, AirBooms miért lenne elölrébb azzal a lappal... Abból gondoltam, hogy jobbnak véled a WS PRO-t, hogy javaslod neki a "gyengélkedő" R2E helyett... Amúgy a kevesebb/gyengébb-et úgy értettem, hogy kevesebb fázis van rajta, emiatt gyengébb a tápköre, és emiatt elviekben a drop is nagyobb kell, hogy legyen. A WS PRO 16-2-2-es, ha nem tévedek. Arról nem is beszélve, hogy egy ROG-os lapot csak jobban belőnek tuninghoz, mint egy WS-célú lapot...
Szerintem amúgy egy Bloodrage, Classi lenne az igazi, ha valaki komolyabban gondolja, mert ezek a "mezei" lapok igazából mind egy kalap... (Marketing a köbön, műfázisok ezerrel, stb..) -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Erdei88 #18570 üzenetére
Nem nagyon értem, ettől a beállítástól miért lenne jobb nekem? 21*190-nél a ram is kisebb órajelen megy, HT-el meg több kell neki. Most beállítottam ezeket, megy a LinX, és a load fesz 1.2V környékén van. Viszont a proci hidegebb
.
Qru: Nordwand, meg a TRUE-t veri, de minimum a szintjén van teszteken
.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #18490 üzenetére
Látod, én meg a ramokkal voltam úgy, hogy nem kell 35k -s ram se, mert hülyeségnek tartom. Az életben nem használom ki, hiába tudom agyig húzni. Ilyen bencheknél jól jönne, de arra nem adok ki ennyi pénzt. Anno nézegettem 1866/2000 -es ramot is, de inkább hanyagolom.
Ennyi pénzt mindenképpen megért. Amúgy valszeg ha nekem is olyan 920 -asom lett volna, ami 4,2 -höz 1,3v alatt kér, akkor én se váltok.
Keldor papa: Most még nem feküdtem arra rá, itt nem a ram volt a szűk keresztmetszet. De most azt is megnézem hol a vége, és akkor kicsit megpróbálom hozzá igazítani.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #18485 üzenetére
A Benchmark csak kis móka, és kis összehasonlítási alap.
A csere oka nagyon egyszerű. Az eddigi max. 214 -es BCLK feldühített, majd 80k -s lap, és modding után is tovább nem megy. Akkor eldöntöttem, hogy ez a proci lesz. És lásd, tényleg a procival volt a gubanc, hiába ment jól, ha közben itt gyenge volt. em beszélve a memkezelésről. Ezzel az új 930 -al mennek 1800MHz -el a ramok, míg eddig 1700MHz már nem volt stabil bootnál se.
És persze a 3 év gari nagyobb biztonságot ad.És mivel adódott egy jó lehetőség, így éltem vele, ezt a kis ráfordítást nem sajnáltam rá.
Persze licitálhattam volna Sárpac brutál procijára, csak azzal nem tudtam volna mit kezdeni, ugyanis nem tudnám mivel hűteni.
Lacc88: Persze, de ez nem stabil. Most nekem is bebootolt 4700MHz -n, spi1m lement, de 3DMark06 kidobott.
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #18279 üzenetére
LGA1366-ra tudsz vizesblokkot tenni, a környezet elrendezése miatt ilyen szempontból jó az X58X. Viszont vannak olyan lapok, amelyeken több furat van, így többféle vizesblokkot tudsz felszerelni rájuk. Érdemes körülnézni.
RI/OS: Én nem, magam sem vennék GB-ot, bár más okokból.
Még ASRock-hoz is van SATA3 és USB3 kártya.
Devid_81: Naná, ált. felhasználásban mindegyik pár %-on dolgozik.
Ennyiből Barton-t is vehet az ember.
-
RI/OS
addikt
válasz
Erdei88 #18274 üzenetére
ws rev. bár akkor már inkább a supercomputer.
Volt nálam egy x58a-ud7, hát a közelében sem volt a ws pronak
a ws pro-t biztos nem cserélném le egy giga hulladékra(na ezért most megölnek)Az asus sokkal stabilabb volt nálam, meg sokkal jobban megy benne a ramom.
Az ud7-en nagyon faszul vannak a pci-e foglalatok.
Egyedül a sata3/usb3 szól mellette, de azt asushoz is tudsz venni, pci-ex kártyaként. -
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #18180 üzenetére
Az Experteseknek azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Csak el akarják adni az 1333-as RAM-okat, mert amúgy már senki nem venné azokat.
GreatGodzi: Memvezérlő a gond általában, 200-at az i7-ek 90% viszi akár még egy egyszerűbb lapban is, de a 220BCLK sem olyan ritka, ASRock-ból pl. szintén kijön. Viszont az egyéb feszekkel lehet játszani, pl. nálam a CPU-PLL emelése stabillá tette az addig sehogy nem stabil beállításomat, másoknál meg semmi hatással nem volt a tuningra. Szóval i7 egy nagy lutri. Vagy kifogod a jó lap/proci/RAM kombó-t, vagy max. van egy gyenge tuninggal is bivalyerős konfigod.
-
GreatGodzi
tag
válasz
Erdei88 #18180 üzenetére
Na igen, az XMP profilokkal nagyon vigyázni kell, mert felveszik a ram és a qpi feszültségét is állat módjára, és ha auto-n vannak a feszek, akkor akár tényleg meg is főzheti a mondjuk gyári hűtővel szerelt procikat. Amúgy ha manuálisan visszaveszed a feszeket, attól még ugynúgy használható az xmp profil (nyilván a ram feszültségét nem kell visszavenni). Én eddig Kingston 1600-os ramokkal próbáltam, és azoknál jól működött, persze gyorsulást nem igazán tapasztaltam a jobb memória időzítések miatt.
Viszont az i5-nél, és most az i7-nél is azt látom, hogy a 200-as bclk elég problémás szinte az összes konfignál (i5-nél 180 körül volt stabil, i7-nél pedig 190 körül, e fölött hiába játszottam a feszekkel, csak a proci melegedett egyre jobban, de ugynúgy instabil volt a rendszer). Arra még nem jöttem rá, hogy ez a procitól, vagy az alaplaptól függ.
-
Cclone
csendes tag
válasz
Erdei88 #18180 üzenetére
Találhattak volna valami megoldást erre a ram, alaplaplap gyártók.
Oké, hogy szeretnének minél drágább cuccokat eladni, de azért az vicc, hogy mennyire lesz@rják az intel által megszabott max feszeket.
Szerencsétlen átlag user megveszi a jobbnál jobb cuccokat, aztán meg csodálkozik, hogy 2 hét alatt elfossa magát a fullos rendszer. -
gombcomp
senior tag
válasz
Erdei88 #18054 üzenetére
A gépet csak tesztelésre használom,ha valamit telepítek,állítok akkor
defaulton megy minden.A kompi def. beállításokon -34-37 fokon üzemel,
de vigyázni kell a páralecsapódás miatt,mivel az egész egy komplett
gépbe van szerelve (Asetek Vapochill XEII.). 24/7 re notebookot használok. -
Henk
veterán
válasz
Erdei88 #17655 üzenetére
Annyira nem volt gyenge, 1200rpm-es ventivel 4ghz-en 77 fok volt a legmelegebb mag. Igaz a TRUE-nál ez 71 volt dehát nem egy kategória.
Qru: ha lesz időm összerakom a 4 hűtőt egy grafikonba aztán belinkelem ide is meg pár képet a Z600-ról, hogy milyen szép volt a házban.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Erdei88 #16918 üzenetére
Én bevallom őszintén mindig HT on-al szoktam tesztelni és ezzel is nézzem hogy mennyit bír a proci. Nincs is egy HT off-os teszt eredményem
Én úgy gondolom hogy ez ennek a procinak egy fontos funkciója főleg ha olyan programot futtatunk ami profitál a több szálból akkor nem kicsit gyorsabb mint HT-t kikapcsolva.
Szóval én csak a HT on-t nézzem. És ezt a funkciót bekapcsolva tartom értékelhetőnek a tuning eredményeimet. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #16918 üzenetére
Elméletileg is lehetetlen, hogy ez a HT-val függjön össze, mivel a GTA4 összesen 3 magot tud használni...
Ott valami más dolog miatt lehetett ez....
(#16921) dime27: Ez a jelenség alapján nagyon úgy tűnik, hogy akkor csak 2 magot használ az a progi, plussz esetleg a szinkronizálást...
(Annál a filmnél legalábbis)
(#16923) Cyberpunk: Igen, nagyban függ attól, mennyire kritikus a játék fő-folyamata. (Mennyire szűk keresztmetszet, vagy sem)
Erről mondjuk Abu85 tudna többet mesélni... Én ebben a témában nem vagyok otthon...
Sajnos nincs fenn most a GTA4 a gépemen, hogy csináljak videókat... Meg időm se nagyon engedi...
(#16924) Cyberpunk: Ebben is egyetértek veled.
Én is mindig HT ON tesztelek. De a tuning velős része, hogy a saját igényeinknek megfelelően finomhangoljuk a rendszert. Tehát, ha valaki csak játszik, akkor magasabb teljesítményt érhet el HT OFF-al, ergó semmi értelme HT ON hagynia a rendszerét....
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #16907 üzenetére
HT OFF játékokban még jobb is. Tömörítés, videókódolásban, renderelésben jobb a HT ON.
(#16908) huszar90: A "Load Fail-safe defaults" kapcsoló a BIOS-ban valszeg 1066-ra rakja.
Amúgy a lapod kézikönyvében van leírva, hol lehet ezt állítgatni. Amúgy tudja az I7 az 1600-at, de az már tuning, állítgatni kell hozzá pár dolgot, tesztelgetni kell, stb. Amit az Intel garantál az I7-eknél az az 1066Mhz.
És mivel hibát keresünk, minden lehetséges beállítási hibát meg kell próbálni kiszűrni.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #16790 üzenetére
1,6V-okat nitro alatt szokás adagolni!
Igen, erről már volt is szó régebben, hogy ezért sem érdemes ilyen gyors ramokat I7 mellé tenni....
Mondjuk tényleg szemét dolog így csőbe vezetni a User-t... Megveszi, 2000@CL7 rulez, otthon látja, 1066-on megy, WTF??!, rájön, XMP profil, beállítja, és innentől ugrott is a garija a procira, mert ő tette tönkre, nem megfelelő beállítással, használattal...
Persze, esélyes, hogy cserélnék, ha megdöglik, de nem 100%, és azért nem biztos, hogy örülne neki az illető, miért vacakol a gépe (ha esetleg nem azonnal nyúlik ki)... Idő, energia, stb... Nem szeretem az ilyen átveréseket, pláne hogy az XMP pont a kevésbé hozzáértőknek van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Erdei88 #16301 üzenetére
Fesz függő, 1,4V fölött már ne erőltesd sztem az LLC-t. Inkább még egy kis fesz ha kell neki de LLC miatt a veszélyes/nem egészséges tartományba is kilenghet a fesz és ezek a fesztüskék keményet szúrnak szegény proci hátsójába.
65nm-en még 1,45V mellet is használtam, itt már nem merném. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Erdei88 #15956 üzenetére
Egyelőre még csak OEM hűtőm van a procin, így nem mertem 3.2 fölé nyomni. Prime95 így is 80 fokig izzasztja. Januárra tolódott a hűtőm: Alpenföhn Nordwand
Elsősorban nem tunningra vettem, csak úgy gondoltam ha már áldozok rá, akkor a jobbakat veszem.
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #15909 üzenetére
Az i7-ek elvileg a VTT-re érzékenyek.
A Vcore nem fáj nekik ilyen magasságokban...
CSak győzzed hűteni 1,4V-on... Vagy inkább a lapodat....
(kis vides procival 180-200W áramfelvétel powa...
)
Amúgy a legtutibb módszer, ha BIOS-ban nem nagyon mész 1,45V fölé, és nem kapcsolod be a Loadline calibration-t.... Akkor nagy bajt nem csinálhatsz neki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest