- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
szaszlaci #17785 üzenetére
A gyártók is igyekeznek lehetőleg úgy csinálni, hogy ne legyenek lyukak, ahol be tud menni, feltesznek ragasztószalagokat is, ahová kell. Már csak a légáramlás kizárása miatt is, ami óhatatlanul port is visz magával.
Amikor egy fénycsöves monitort átalakítottam LED-szalagosra, maradt pár lyuk (a fénycsőtartók helye), amit elfelejtettem leragasztani, pontosabban nem is gondoltam, hogy ez számít.
Nyáron azután jött a fényre egy-két bogár, akkor már leesett, hogy ezt nem kellett volna. Később persze megoldottam ezt is, illetve azóta már a monitor is lecserélődött egy nagyobb TV-re.
-
metal01
őstag
válasz
szaszlaci #17781 üzenetére
Ez durva. Nekem is volt ilyen csak laptopon. Annak a paneljába mászott be a dög. Napokig ott mászkált, majd a panel közepébe beledöglött. Szerencsére garos volt a lapos és cserélték a panelt. Nem értem, hogy hogy a p*csába tud a két réteg közé bemászni egy bogár. Valami hasonló volt mint ezen a videón.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szaszlaci #10698 üzenetére
mert eddig ahány tft-s monitorral én találkoztam meleg volt a panelja, viszont amivel találkoztam ledes megvilágításű monitor az hideg volt, sőt laptopnál is ez a tapasztalat, ezért kicsit jobban szimpatizálok a ledes megoldással.
az még a gáz, hogy új 17" vagy kisebb monitort szeretnék, csak nemigen találok ledesben.
valami kicsi megoldás kéne nekem pc-hez, olyan kijelző méretben is, mint a laptopoknak, csak hol kapok ilyet?... -
Ice&Lime
veterán
válasz
szaszlaci #10646 üzenetére
átmenet van, olyan mint amikor egy fehérből átmenő fekete kép van, mintha jobb oldalról bevilágítanák halványan egy lámpával.
olyan a jelenség, mint tn panelnál vertikálisan, hogy az alja világosabb, mint a teteje, tehát itt pedig horizontálisan csinálja ugyan ezt.a másik meg hogy megkapcsolásnál elveszti a nyelv beállítást, angolra állítom és mindig vissza megy olaszra.
-
bgabi1
aktív tag
-
bgabi1
aktív tag
válasz
szaszlaci #10625 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat és örülök, hogy ilyen szakértőkre leltem.
Kb egy hónapja nyomozok emiatt. Gondom a következő.
Bármilyen tömörítésű és bármilyen tipusú videófájl lejátszása, legyen az AVI, AVCHD, vagy bármi, darabosan fut a laptopom képernyőjén, azonban, ha egy külső led tv-hez kötöm, akkor hibátlan, kifogástalan a kép.
A Laptopom hardverei teljesen fullon vannak ha jól tudom I7 3630 QM, GTX670MX videókártya és 8GB ram, ez utóbbi ugyan nem a max, de elég kellene, hogy legyen.
A jelenség a következő:
A videófelvétel gyakorlatilag 1 cm-enként halad a kijelzőben jobbról balra, illetve abban az irányban ahogy felvettem. Ha pedig rögzített kameraállásból filmezek, akkor a képben elhaladó jármű araszol 1 cm-enként.
Nekem egy Sharp aquos led tv-m van, amin a lejátszás kifogástalan a laptopomról, de csak HDMI kábellel.
Ezért gondoltam, hogy képfrissítési gond lehet. Bár az összefüggést én sem értem. Ha lejjebb veszem 40Hz-re a kijelzőt kétszer olyan darabos lesz, ha pedig feljebb tekerem a frekvenciát folyamatosan simul a kép.
80Hz ig mertem elmenni, de bármeddig engedné, csak nem tudom szabad-e?
Megköszönném, ha tudnátok még hozzászólni ehhez a témához. -
El Kebir
őstag
válasz
szaszlaci #10581 üzenetére
induló hozzászólásában benne van:
"n+1 számú újraindítás után teljesen rendbe jön a probléma és későbbi újraindítás után sem alakul ki újra"tehát hibátlan képet ad a monitor...
de már én is írtam neki, bemelegedik a monitor elektronikája és utána jó, ha nem írta volna, hogy "monitorhiba kizárva" , akkor kapásból monitor elektronikájának a hibáját mondana mindenki... (így meg lehet azon agyalni, hogy hibásan ellenőrizte-e a monitorát, vagy nem is ellenőrizte, csak félrevezet minket, vagy mi a rák lehet...)
-
Andris...
tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szaszlaci #10452 üzenetére
Na jó, sikeresen elírtam....
Kicsit bonyolultabb a helyzet. Van egy HDMI kimenetű noti és egy DVI, DP és HDMI kimenetű asztali amivel használok a monitort.
Most ez úgy van megoldva, hogy a 2 digitális bemenete a DELL-nek a DVI és DP port. Az asztali DP-DP kábellel van összekötve, a noti HDMI-DVI kábellel.
Ezt kéne valahogy megoldani, hogy DVI/HDMI és DVI/HDMI/DP között lehessen váltani.
Tehát nem olyan egyszerű a helyzet.
-
tknof1871
őstag
válasz
szaszlaci #10379 üzenetére
sRGB az micsoda, egyéni beállítás?
Nem,az nem egyéni. A wiki szerint: sRGB is a standard RGB color space created cooperatively by HP and Microsoft in 1996 for use on monitors, printers, and the Internet.
Az egyéni ezen a monitoron az User Define. De azt nem használom.
Milyen csövek? -
d.toth91
tag
válasz
szaszlaci #10330 üzenetére
Épp emiatt vacilálok, tudom, hogy nem megjósolható és viszonylag régi a monitor. Ha a közeljövőben még valami tönkremegy nem lesz értelme javítani,mert túl sokba kerülne egy idő után.
Szívesen rábíznám, de tartok tőle, hogy nem pécsi illetőségű és a postaktg. lehet, hogy magasabb lenne, mint a javítási költség. -
-
szaszlaci
addikt
válasz
szaszlaci #10229 üzenetére
Probléma megoldva.
Tehát csíkok futkorásztak a képen, a saját menüjében is. Panel mozgatására eltűntek időlegesen.
A probléma forrása a vezérlőpanelen levő, BGA-s memória chip.1. nekifutás: hőlégfúvó 220 – 250 fok között, kb. 3 percig. (Többi rész természetesen kitakarva fóliával.
Rosszabb lett, a menüje pedig már folyamatosan hibázott.)2. nekifutás: hőlégfúvó 240 – 280 fok, közelről, kb. fél perc. Utána egészen finoman, nagyon óvatosan megnyom a chip.
Ez megoldotta a problémát (remélhetőleg véglegesen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest