- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
miczo
tag
válasz
Aprósólyom #23306 üzenetére
Ha monitorteszt-en gradiens-t nézel (pl 64 osztás) akkor minden fokozatot el kell tudni különíteni. Fényerő középszinten legyen és ellenőrizd le hogy az RGB komponensek azonos szinten legyenek (semleges színhömérséklet!). A kontrasztot emeld addig amíg a gadiens nem romlik el. A szürkének is meg kell maradni szürkének, nem torzulhatnak a szinek. Utána emelheted a fényeröt, amíg bírja.
Könnyen lehet amúgy, hogy valami színmód vagy "képjavító" effekt bekapcsolva van, az is csökkenti a dinamikatartományt és a kivezérelhetőséget.
-
mafla
tag
válasz
Aprósólyom #2717 üzenetére
persze a legujjabbat és Dvi kábelt használok.Nem kapcsol be semmi sötét képernyő és ennyi .vannak alkalmak amikor idővel megjavúl és működik de nem tudom minek a hatására.
-
G Bedtime St
tag
válasz
Aprósólyom #2696 üzenetére
pontosan már nem tudom. de az a lényege amit Sandormaster is irt. valamiféle turbo uzemmod, magasabb feszültséggel küldi meg az lcd kristályokat igy hamarabb fordulnak-helyezkednek ezért kevesebb a válaszidö. ha jol emlékszem.
most akkor használhato 75Hz-en vagy nem tesz jot neki?
-
G Bedtime St
tag
válasz
Aprósólyom #2685 üzenetére
érdekes modon nekem videokari csre után jött elö ez az opcio. mármint gtx260 elött 8800gts volt, ott nem tudtam át állitani a frekit csak ugy, hogy a "monitor által nem megjelenithetö üzemmod"-ban használtam. ez nekem is furi. bár abban a hitben éltem, hogy csak 60Hz-t tud. eladás alatt a moncsi és mikor belinkeltem a gyártoi specifikáciot valakinek akkor vettem észre, hogy 1280x1024@75Hz...
-
G Bedtime St
tag
válasz
Aprósólyom #2681 üzenetére
-
G Bedtime St
tag
válasz
Aprósólyom #2673 üzenetére
Szia. thx a választ. Nekem ha 75Hz-re van állitva ugy is marad es DVI-on keresztül használom én is. Valoban a CRT gamere jobb bár nem vagyok vájt szemü.Nekem is volt egy Samu SyncMaster CRT-m de váltottam TFT-re és valahogy jobban tetszik. Van egy kis válasz idö de belefér meg nem szeretem mikor egy sugár ágyu bombázza a szemem
-
Kloden
senior tag
válasz
Aprósólyom #2674 üzenetére
De megoldás, ellenben egy ezresnél többet nem adok ki érte. Mindenesetre feladok egy aprót...
-
Kloden
senior tag
válasz
Aprósólyom #2670 üzenetére
Ugyanannyi kábel megy benne természetesen, de teljesen más sorrendben, és van egy pár vezeték ami a földelést szolgálja (vagy mit, nem értek hozzá
) ez külön van kötve a többitől. Persze a két monitornál különböző vezetékek azok.
De most már mindegy is, mert szátkaptam a kábelt, muszáj így valamit kezdenem vele, őszintén szólva nem gondoltam hogy ennyire bonyi ez a vga kábel... -
Kloden
senior tag
válasz
Aprósólyom #2668 üzenetére
Tegnap szétkaptam mindkét moncsit, és sajnos nem kompatibilis egymással, hiába D-sub. Az egyiknek a vége egybefüggő csatis, a másiké két részre osztott, és más a kábelezése is. Itt mondtam azt, hogy ezt nem bírom összehozni egymással, jöhet a B-terv:
Szétkaptam a kábelt a megtört résznél, lehántoltam a műanyag borítást, az alatt egy sodronyszerű földelés/árnyékolás fut körbe. Ezt is szétvágtam, ez alatt még egy alufóliaszerű valami van a vezetékek köré csavarva. Szétvágtam...
Összesen 3 vezetéket találtam alatta, a többi újból el volt rejtve valami átlátszó műanyag borítás alá...Megjegyzem itt már a mikromilliméter ezredrészénél járunk méretben!
A látható 3 (erősen megtört) vezetéket elvagdostam, kicseréltem, beforrasztottam az újat az elektronmikroszkóp alatt. Aztán jött a teszt, hát nemhogy javult volna a kép, de annyira rossz hogy nincs is.
Délután még próbálkozom...Maestrohun: próbáltad a monitor driverét feltenni CD-ről vagy netről letölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Spórolós topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- További aktív témák...
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest