- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
miczo
tag
válasz
zAcsKO #24643 üzenetére
Sose hallottam még ilyen fajta hibáról.
Még videomemória hibára gyanakodnék, de az nagyon valószerűtlen, hogy szerencsétlen kártyában csak pont az az egy pixelnyi 32bit ragad be. A memóriahibánál, szines csíkozás, random patternek jönnek elő, nem így statikusan, mindig ugyanott. Próbáld ki, hogy ugyanabban a felbontásban színmélységet változtatsz (pl 16 bitre) akkor eltűnik-e vagy máshova kerül? Esetleg felbontást váltani.
A HDMI nem bitpontos átvitel, ott van valami technikai kompresszió, emiatt kisebb színtér átvitelére képes csak. Más protokol, mint a DP. Fotón én pl látom a különbséget a DP és HDMI közt, emiatt nem használok HDMI kábelt.
Másik DP kábellel ugyanazon a gépen fennáll a jelenség? Mondjuk a kábelt gyanusítanám legkevesbé, abban tényleg semmi logika nem lenne, de most már bármi lehet.
-
zAcsKO
tag
válasz
zAcsKO #24642 üzenetére
A fentihez kiegészítés. Rádugtam egy másik laptopot HDMI kábellel a monitora, most nincs pixel hiba.
Tehát az asztali gépem vagy a használt DP kábel okozott pixelhibát mindhárom monitornál. Látott már valaki ilyet??? Mégegyszer megnéztem a képeket, a z EIZO monitorteszt ugye kiírja, hogy DEFECTIVE PIXELS ON BLACK. Vonalzóval megnéztem, mindegyik monitornál az E betű vonalában ugyanabban a pixelsorban van a világító fehér pötty. Ilyen rejtélyt én még nem láttam. Esetleg egy dolog lehet, hogy a videokártya FW-ben valaki beállított egy pixelhiba javítást? -
miczo
tag
válasz
zAcsKO #24630 üzenetére
Monitorból csak pixelgaranciásat veszek. 7-10e forinttal drágább, de nincs vele ez a visszaküldős, cserés szívás. Kábelnak vagy videokarinak semmi köze hozzá. A márka is csak annyiban számít, hogy a panel amit rendelnek bele, milyen hibaszázalékos, illetve mennyire kéri meg a gyártó a minőséget. Inkább azzal függ össze, hogy egy adott panel széria hogy sikerült, illetve mennyire van kiszórva a pixel hibás készülék. Sajnos itt tartunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Videó stream letöltése
- Magisk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest