Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Van egy BenQ G2200W tartalkék moncsim, amit nem is használok. Eddig jó volt évente előszoktam venni használni egy kicsit.
- Idén úgy alakult hogy bekapcsolom, majd 5-7 mp múlva 2 lépésben elveszi a fényerőt és kikapcsolja a világítást. De nem áll ki a monitor készenlétbe.
- A másik hogyha a dvi/vga kábelt ki-be huzogatom a csatiban, akkor ismét ad arra a pár mp-re képet majd megint eltünik a kép.
Elkókat cseréltem de a hiba továbbra is fenntáll.Szerintetek mi lehet a gond?
-
Mtbsrác
senior tag
Sárga barnás trutyira gondolsz? Az sokhelyen van benne azzal van leragasztva vagy védve valami. Ellenálláson is sztem az folyt le csak a hő hatására elszineződött, másutt is van ilyen. Két kék lencse kondinál is így néz ki egy kis tekercsnél is ilyen, 3 lábu végfok vagy tirisztornál is meg egy sima kis kondinál. Ezek mind hőnek vannak kitéve azért ilyenek gondolom, mert a betáp csatinál is le van kenve az még sima sárga nem barnás. Képeket majd lövök este csak most már dolgozok.
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
Kaptam egy táp panel hibás samu b245b plus monitort. Tudom hogy tipushibája neki de ez másik panel nem amiből több van fennt, amiben általában 3 ellenállás száll el a panel alján. Az a 173A végü ez pedig bn44 00195a tipusu lappal melyen amit látok hogy egy ellenállás amperszag kíséretében elszállt. (képeken mellékelem). Kérdésem hogy miket nézzek/mérjek esetleg meg? Ill mit kellene cserélnem a biztonság kedvéért.
[kép] Panel
[kép] Ami illuminált
[kép] Amik gyanúsak!Kidobni nemakarom megakarom csinálni forrasztás kisebb elekro dolgok nem akadályok számomra. Biztik rendben mikor elment nem vágta le a kismegszakítót. Köszike.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
magellanpyxi
üzenetére
Nem feltétlen, meg kell nézni hogy milyen számozásu inverter van benne, aztán aliról mondjuk rendelni hozzá pár dollárért. Aztán forrasztgatni
ha megvan. Régebbi FujiSie monitoroknak is ilyen hibája volt, köztük az enyémnek is és ismerősnek is. Se Acer is használta ugyan azt a tipusu invertert (SPI 8TC00332). Aztán pont leked is lehet ilyen van benne. Enyém valszeg másmiatt megint elszállt de ott volt más gond is. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
magellanpyxi
üzenetére
Ez eléggé inverter hibára utal. Lassan már bekapcs után is ezt fogja csinálni ha így megy sokáig.
-
Mtbsrác
senior tag
Van egy Fujitsu Siemens Scaleoview l22w monitorom amiben már a tápegységben cseréltem a kondikat ill az inverterét. Majd ment is egy darabig aztán egyszercsak elkezdte csinálni, hogy ki-be kapcsolt de megállás nélkül. Áramot adok rá bekapcsol egy fél pillanatra látni a sie logot nagyon halványan majd kikapcsol, aztán újra be és ez a folyamat ismétlődik megállás nélkül. Sztetek mi a problem?
-
Mtbsrác
senior tag
Van egy Fujitsu Siemens SCENICVIEW L22W-7SD monitorom amiben már kicseréltem a tápban a kondikat és az inverterét. Utána működött is egy jódarabig de utána fel akartam húzni a fényerőt és aközben megmukkant ismét
Gyanítom hogy a CCFL csövek szálltak el mert fényerő növelés közben történt. Nem volt már nagyon erős fénye a monitornak. Előtte jóvolt. Amit most csinál hogy bekapcsolom a monitort villanik a kép jobb oldala egyet homályosan látni egy fél pillanatra a sie logot és ennyi. a Led kéken világít tovább hogy faca minden de kép az nincs 
Kérdés:
Hol lehet hozzá venni CCFL vagy milyen csöveket? 2 db van benne. -
Mtbsrác
senior tag
Van egy tartalél Fujitsu Siemens Scaleoview l22w monitorom amin már előjött egyszer a gyerekbetegségei amit orvosoltam. Kondik és az inverter amiket cseréltem. Sokáig nem is használtam mert anno örültem hogy működik. Most ismerősnek odaadtam hogy használja. 3-4napig ment is szépen majd egyszercsak elkezdett villogni fehéren, miután fényerőt adtam neki. Utána ki-be kapcs, majd onnantól a logot éppenhogy látni egy pillanatra és ennyi. Megint meghalhatott az invertere vagy onkább a fénycsövei haltak meg esetleg, itt már nagyobb gebasz van. Az inverter aliról lett véve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L27i-4A Monitor! 27"/IPS/FHD/100hz/1ms/Ultravékony Design/Fehér Szín
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- AOC AGON PRO AG276QZD2 2K/240HZ/0.03ms
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha megvan. Régebbi FujiSie monitoroknak is ilyen hibája volt, köztük az enyémnek is és ismerősnek is. Se Acer is használta ugyan azt a tipusu invertert (SPI 8TC00332). Aztán pont leked is lehet ilyen van benne. Enyém valszeg másmiatt megint elszállt de ott volt más gond is.