Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bandit21

addikt

válasz miczo #25080 üzenetére

Először akkor lett látványos amikor 60 hz ről 100 ra tettem. Mert amikor összedugtam elsőre HDMI vel, csak a felbontást néztem, a hz-et nem, mert azt hittem, automatikusan - mint a felbontást, azt is - fel lovi maxra. De aztán rájöttem hogy 60 a hz, áttettem 100 ra és akkor lett zöld. És onnantól akár HDMI akár DP ha nem 60 hz akkor zöld.
    (Nem írtam, de volt egy próba egy HDMI laptopon, de az csak 60 hz et tudott, és ott nem volt zöld.)
    Ami érdekes, hogy 60 fölött sincs baj ha az adaptive sync off.

Fut a játék, elinditom az adrenalin -t, megy a játék fölött, és ahogy kapcsolgatom, ki be az adaptive ot, úgy vált a pixel zöldre vagy vissza.

Valószínűleg ha fix a hz akkor jó de ha változik a hz (nemcsak a szine a pixelnek) azt már nem tudja lekövetni és zöldre vált.
    A szomszédnal mivel vasárnap délelőtt zavartam ezzel ezt az adaptive ki be kapcsot nem csináltam ott eleve adaptive volt es zöld volt ott is.

Ez alapján ha valaki ilyen monitort vesz nem elég 2 D be hajtani valami videóval mert a win gondolom alapból 60hz. 3d be vált feljebb, ott pedig nem mindegy hogy fix hz vagy adaptive. Nálam utóbbi volt a tényező de ez nem derül ki egy sima monitor teszt videóval sajna.

Új hozzászólás Aktív témák