Új hozzászólás Aktív témák
-
miczo
tag
válasz
FistXL #23077 üzenetére
A Tied kb ugyanaz a monitor, mint az U2711, csak a panel felbontása fullHD, az U2711 pedig 2560x1440.
Itt van egy srác, aki LED-esítette, de valami gagyi ledsorral csinálta meg, fényerö nem szabályozható és a színhömérsélete teljesen más lett (3000K??). A monitorokban általában 4500..5500K-s ledek vannak, ehhez kalibrálják hozzá a panelt.
A mi esetünkben a 27"-osakhoz való ledsorból kellene 16db (ugye UCCFL-böl is 8 van), mindenképp fényerö szabályozható elektronikával, mert full fényerön a 16 sor ~8x akkora fényeröt adna, mint ami egy szimpla monitorban megy. Ennél a PWM vezérelt fényeröszabályzás nem lesz az igazi. Bár nem látod, hogy villog, ha elég magas frekin megy, de a panel frissítési frekijével interferálhat (csíkoz, vibrál). Nem megoldhatatlan feladat, csak kicsit át kell gondolni.
-
mezis
félisten
válasz
FistXL #23074 üzenetére
"Romlott a képminőség?": Csak laza internetezésre használt, 4:3 méretarányú monitor (Xerox).
Nincs szükség kalibrált színvisszaadásra. Senki nem panaszkodik a családból.
Ha lényeges, hét végén készíthetek képeket tesztképekkel, de akkor még ott lesz bizonytalanságnak a fényképező gép színvisszaadása, aminél napfény-felhő-műfény eseteket választhatok.A CCFL csőre azt a figyelmeztetést kaptam, ha megremeg a kezem a cserénél, törik a cső.
Kiszereléskor vigyáztam, de volt ami tört. -
miczo
tag
válasz
FistXL #23071 üzenetére
Nekem egy 11 éves DELL U2711 volt, de váltottam, mert a CCFL csövek miatt a fehéregyensúly elkezdett kicsit zöldes irányba tolódni. Még megy, de fotószerkesztésre már nem használható. Azért nem láttam értelmét ebbe csövet cserélni, mert ez a technika 85W körül eszik, míg a mostani 32"-os ledes meg 35-öt. Lehet ledesíteni a háttérfényt, még a fényerö szabályzást is meg lehet oldani külön áramkörrel, csak az nem annyira szép megoldás. Azt írják, hogy a színtér kalibráció teljesen elmegy, nem ugyanazt fogja tudni a monitor. Erösen függ a végeredmény attól, hogy milyen minöségü ledeket tudsz beszerezni.
A DELL-hez ami nekem van, azért is esélytelen, mert 2db U alakú CCFL csö van a panel mögött (nem az éleken!). Emiatt fogyaszt és melegszik is ez a tipus ennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged