- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5811 üzenetére
" ahogy ropogtatta a bogarakat."
az én macskáim a legyeket is reptükben.
hát régóta nem írtam ide, kb mióta megszületett a kis egyke(szept. 1.-én). rajtam maradt, testvérem mégsem vitte el, így most együtt lakunk, mint egy család. apa, anya,gyerek.
amit nem értek. kap már rendesen száraztápot is, májast, konzervkaját, néha csirkebőrt meg húst megmikrózva, de még mindig szopik. az anyja is hagyja neki. ez normális? vagy csak mivel egyke, és így együtt él az egész macskacsalád, azért lehet?
-
zack
nagyúr
válasz
cherilady #5864 üzenetére
Mi tudatosan megpróbáltuk nem elkapatni őket. Úgy gondolom sikerült. A jó múltkor pl. aranygaluskát ettek vaniliasodóval.
Persze nem ezt vacsoráztak, csak ilyen kiegészítőként, nasinak. A csajom a modern táplálkozástudományi módszereket szem előtt tartva főz, semmit se édesít agyon, ha édességet csinál, azt is minimális édesítőszerrel ízesíti. Pl. csinált pulykanyak levest, grízgaluskával, zöldséggel...mit miondjak. Nagyon fincsi lett, és persze a macskák is imádják...mennyiséget lefetyeltek belőle.
Ezek mellett odafigyelünk arra is hogy eleget mozogjanak. Bár Kisen azért van némi felesleg, de egy majd 8kg ivartalanított hímnél ez teljesen normális. Boxos mivel 6 hónapos, még elég nyurga, nem tudom milyen alkat lesz. Mindenesetre 6 hónaposan több mint 3kg, tehát sanszos hogy Kist el fogja hagyni súlyban. Ez a 12 féle vitamint tartalmazó tubusos kence amit Boxos kap 1 hónapos kora óta, nagyon jótékonyan hatott a fejlődésére. Nagyon masszív a csontozata, a fogai nagyon szépek, és nagyon erős az izomzata. Aki ki akarja próbálni a vitamint, a Fressnapf-ban kapható, általában a pénztár közelében található. A neve Gimpet Multi-Vitamin paszta, és 1,5k, de van kissebb kiszerelésben is.
-
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5864 üzenetére
Ja. A puki elég alattomos volt nálunk is.
A csúcs az lett, mikor vártam egy elég kifinomult vendéget, erre az érkezése előtt 5 perccel belekakált a vendégfotelba a macs.
Aztán, miután gyorsan eltakarítottam - meg persze átrendeztem a fél lakást -, megérkezett...
Őurasága pedig folyamatosan szemmel tartotta a vendéget, leült elé és meredten, irigyen szemlélte.
Pukiról jut eszembe: Tegnap este a szomszéd kiskutyája (majd tolok képet) - fekete, kínai palotapincsi /lány/ a véreb, aki mellesleg transz... (utánozza a fiúkutyákat a ...-ban) -, szóval miután az ölembe vettem, hatásosan leböfögött.
-
zack
nagyúr
válasz
cherilady #5856 üzenetére
Rozsdival mi történt?
Hát a minőségi életet biztosítani sok pénz..főleg ha már hárman vannak. 2-3db 400g konzerv + 100g szárazkaja a napi adag. Van amikor nyers húst kapnak pulyka, vagy csirkemell formájában. Kapnak ezek mellett tubusos multivitamin készitményt is. Mivel benti cicák, sokat esznek, gyors az anyagcseréjük 4 naponta 10kg alom is elhasználódik. Ebből a Lidl-ben kapható Coshida-t használjuk. Persze rendszeresen kávéznak mellette, és a mi maradékainkat is megeszik. Rizs, hús...és persze ritkán némi édeség is lecsúszik a torkukon. Tény kevésbé van oda a házi kosztért, de Kis és Boxos imádják. Boxos pl. a napokban pucolt nyers diót evett, de vagy 8db-ot.
puttputt:
Egyébként nem a szine miatt Boxos, hanem mert ténylegesen bokszol, ha felveszed a kezedbe. Hiperaktív egy állat, nem volt még ilyen mozgásigényű cicánk. Regulázza rendesen a nagyokat, de nem is baj, mert már nagyon el voltak kényelmesedve. Persze azért a 14-16h napi alvás így is megvan, erre azért mindig figyelnek.
-
zack
nagyúr
válasz
cherilady #5854 üzenetére
Köszi!
Az utca felöli fronton macska háló, a hálóban szúnyogháló van.
Szoba cicák, azt úgysem tudnánk megtiltani hogy az ágyba bebújjanak, és bár a macska nagyon tiszta állat, az utcáról azért sok dolgot összeszedhet, amit behoz a lakásba. Belvárosban (XIII.ker.) lakunk, itt esélyük se lenne a túlélésre, ha kiengednénk őket, bár kert az van, de ide sincsenek kiengedve. 1x Kist kiengedtük felügyelet alatt, és kb. 20p császkálástól annyi bolha lett benne hogy 2 órán keresztül vadásztam őket.
De idáig egyik cicánk se volt kijárós. Gondolom vidéken ez az elfogadottabb, de nálunk a cicáink olyanok, mintha a gyerekeink lennének. -
Louro
őstag
válasz
cherilady #5843 üzenetére
tit(ness)? Ejnye....ez nem a női totyik
Amúgy a fitness úgy jött, hogy nem egy dagadt macsekod van, hanem egy jó erőben levő kandúrod. Na nem az, aki meggyógyult, msot a másikra gondolok, a sántára.
I_Am-nél azt akartam írni, hogy szőrmók, nem szőrcsomók.....húúú, nagyon kivagyok
-
Louro
őstag
-
Mawyx
őstag
válasz
cherilady #5784 üzenetére
Enyém állóvizet nem iszik. Asszem kb egy évig öntözgettem neki a tálkájába tejet is és vizet is, de rájöttem, hogy ami a vízből hiányzik, az azért van, mert elpárolog annyi
Meguntam és már nem kap, nincs értelme. Csapból szokott inni pár lefetyelésnyit, egyébként csak a tej a menő nála.
Kajánál meg meg kell tanulni nemet mondani neki, mert állandóan kunyizik, ha bármivel pepecselek a koynhában, de tudom, hogy nem eszi meg úgyse, amit kaja után elkunyizik. De ha kell, ha nem, winnyog, mint egy riasztó.
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5783 üzenetére
Akkor ő nagyon aktív!
Nekünk szerencsére nem madarásznak, de az ablakból lesik őket és nagyokat nyelnek. Eszméletlenek.
dave93: Nálunk is az állott vizet iszik a macskák. Imádnak a felmosóvödörből inni, vagy esővízből. A rendes tálukból nem is isznak, főleg azóta amióta van a földön egy kis kanna vagy mi és folyamatosan azt kell nekik feltölteni.
-
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5628 üzenetére
Hehe. Ha a gazdájuk lennék, én félnék ezektől a vérmacskáktól.
Nagyon tetszik, főleg az a része a videónak, amikor a másik fejére rakja az egyik a mancsát.radia8or1: "Csak" ő volt az enyém.
A két cica csak "illusztráció". -
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5606 üzenetére
Hát igen, ezek a dolgok előfordulnak ilyenkor. De valahogy túl kell lenni a dolgon.
Ma reggel Bébike alkotott. Kikészítettem a muffint magamnak, beraktam egy zacsiba és otthagytam az asztalon. Mire beraktam volna a muffin már a földön volt megrágva. Hát mondom ez nem igaz, már semmit nem szabad kint hagyni.
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5595 üzenetére
Örülök, hogy nincs semmi baja a cicának. Ez jó hír!
Az álmok ilyenkor nagyon rosszak. Miután Cirmike meghalt, én vagy fél évig, szinte minden nap azt álmodtam, hogy jól van és, hogy itt mászkál. Valamilyen módon mindig ott volt az álmomban. Nem beszéltem róla, aztán egyszer megemlítettem a páromnak, beszéltünk a dologról és elmúltak az álmok. Nemértem miért volt ez, de nagyon fura volt.
-
Def26
félisten
válasz
cherilady #5555 üzenetére
Részvétem...
Asszony ugyanígy kivolt amikor eltűnt Misi macskánk. Pár napig sirdogált aztán úgy döntöttünk, hogy a menhelyről hozunk egy macsekot. Olyan 1 éves lehetett és a farkát idegi alapon véresre nyalta. Most már semmi baja, valszeg a menhely nem tetszett neki.
Ahogy visszaolvastam derült csak ki hogy ő egy orosz kék cica.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cherilady #5570 üzenetére
Épp én is egy hasonló kérdést akartam feltenni.
Ma nekem is az ölembe ültek és simogatom, erre elkezd játszani? velem, bekapja az ujjam és karmát kieresztve a szája felé húzza az ujjam. Ez normális? Vagy csak annak a jele, hogy játszani akar?
A harapás gyengéd volt (vagy legalábbis számomra) és a karmolás sem tett bennem semmi kárt. Az az érdekes, mind2 ezt csináltam!?
-
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5559 üzenetére
Bizony, fiatal, meg aranyos, szép is...
pohár: Jobb az ilyet idejében "elkapni", a miénk is hasonlóan kezdte - étvágytalanság -, aztán kiderült, ha hamarabb kapcsolunk, még megmenthető lett volna.
Volt már olyan macska, aki etetéssel, meg különböző (ilyenkor ajánlott) spec. tápokkal, szurival, infúzióval szépen "visszahoztak". -
Boxiné
aktív tag
válasz
cherilady #5533 üzenetére
Lehet, hogy szegény cicusnak fülatkája van. Nekünk is teljesen kivakarták a kis mocskok a fülük tövét. Nézz bele a fülébe, ha fekete belül (mintha kávézacc lenne), valószínű, hogy beletelepedtek az atkák. Ne ijedj meg tőle! A doki majd elmondja a teendőket.
Persze nem biztos, hogy ez a gond, de elképzelhető. -
Kidus
őstag
válasz
cherilady #5516 üzenetére
Mert nem azt kell hasznalni, hanem spot-on cuccot.
Nyakorv nem jo, kiveve ha huzasra lazul es atbukik a fejen, mert ha nem, akkor a kijaros macska siman fennakadhat valamin es megfulladhat.
A spray az jo, ha egyszer lefujod, mindent kinyir, de hosszutavu hatasa nem sok. -
Bartusch
csendes tag
válasz
cherilady #5516 üzenetére
Anyuék vmilyen nyakörvet raktak a macskára anno, hogy az élősködők ne menjenek belé. Lehet, hogy az csak bolha ellen volt, mindenesetre elég hamar levettük róla, mert folyton rázta a mancsát, és egyéb furcsaságokat is művelt. Féltünk, hogy esetleg vhogy megmérgeztük a nyakörvvel. Lehet, hogy butaság volt, de nem bíztunk ezekben a vegyszerekkel átitatott cuccokban.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cherilady #5518 üzenetére
Jól van, már megijedtem, hogy fél tőlem, vagy hasonló.
A pici egyébként már alig tud lépkedni, akkora már a hasa meg a segge, kis kövér.
De az a vicces, amikor fut. Képzeljetek el egy macskát, aki úgy fut, mint egy nyúl, de itt nem a gyorsaságra értem, hanem a koordinációra -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cherilady #5476 üzenetére
Nem tudom, de nekem a macskáim szeretnek fürödni. Nyár végén fel volt fújva úszómedence a kertben, erre inni akartak volna (a tej már nem elég nekik
) és belestek, mert puha volt a széle. Ha láttatok ti macskát gyorsan úszni
A hülye, nem hogy megfordult volna, átúszott a túlsó partra.
Aztán rohantam törülközővel és néztem a fülét, hogy nem e ment bele víz, szerencsére nem.
-
-
Bartusch
csendes tag
válasz
cherilady #5441 üzenetére
A fagyi és a joghurt szerintem normál nekik, a mienk is élt halt érte. Viszont csak a fehér csokit ette meg. Egyszer kicsalogattam vele a szobából konyhába, nem olyan kis táv. Az orra előtt mozgattam a csokit, ő meg szipákolt, és jött utánam (inkább a csoki után). Vicces volt. Persze kapott belőle.
-
-
Mawyx
őstag
válasz
cherilady #5425 üzenetére
Indult a suli, korán kezdek, későn végzek, sok az új lakó, nagy a forgalom, nyüzsgés is a házban, nem akarom kinthagyni egész napra és gondolom ezt most zokon vette. Szobacica, fogja fel, törődjön bele, legyen elég egy kis reggeli szaladgálás kint, aztán tessék bejönni...
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5375 üzenetére
hát úgy néz ki csak 1 volt benne. nincs semmi baja a cicának.
a kicsi nagyon gyorsan nő
még nincs 4 napos, de már 2x akkora, mint amekkorán kibújt. mindig a felső emlőkön ló, és így olyan mintha állna feltett mancsokkal
mikor kibújt, akkora volt, mint egy egér. ma már mint egy 'kispatkány'
) (Csak vicc)
az apja sem bántja, pedig az mondták, amíg nem nyílik ki a szeme, prédának nézheti. bár ő nagyon szelíd, mint írtam, mint egy kutya kb.van hangja is ám a kicsinek
ha enni akar hallatja is. nem baj, erősödjön csak a tödeje.
de az milyen fura, hogy oldalt vannak a fülei. gondolom ezt majd kinövi, de nagyon komoly...
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5363 üzenetére
ha meg lehet, ha nem, én nem tudom
1 cica született hajnal 1kor.
azóta már szoptatta is, meg szaladgált is, és rengeteget evett. vér nem jön belőle, de még mindig nyafogós és igényli a törődést.
csak gyanúsan nagyon a legalsó/leghátső emlői, és ha óvatosan megtapogatom, akkor olyan, mintha lenne benn vmi, vagy a tejmirigy ekkora.tapasztalatlan vagyok :p
remélem nem lesz komplikáció, mert hiába vinném állatorvoshoz, nem tudom kiperkálni perpill :p bízzunk a természetben.
amúgy nézegettem neten, és nem olyan ritka az 1 cicás alom.
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5357 üzenetére
nem, még macskám se volt előtte, az anya sincs 1.5 éves- kutyánk volt, de aztán elköltözött a tesóm, vitte a kutyát, és vmi állat kellett, így lett 2 macska.
1 kiscica van eddig. nem tudom, hogy lesz-e több. ő is észrevehetetlenül, hangtalanul jött. csak azt láttam, hogy a cica beugrik a bekészített ládába. 20 perc múlva gondolom benézek mert nagyon csendben volt, és már ott volt a kicsi, letisztítva
várható még, hogy jön több így 10 órával az első után? alig vérezte össze a dobozba tett ronygokat, tehát a méhlepényt biztos nem szülte még meg. ha a hasát tapogatom, mintha lenne még bent, de lehet, hogy csak az emlői duzzadtak ekkorára?
enni még mindig nem akar.
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5352 üzenetére
ő i sjön utánam, és egyfolytában nyivákol. ilyet csak a tüzelés alatt csinált. kicsit vérzett is már, de csak pár csepp (remélem ez nem vmi bajnak a jele)
a fiú viszont egész nap meg akarja izélni. alig lehet leráncigálni róla, van hogy éppen a hátát k...éli
a lány meg direkt megy oda hozzá, hiába szedjük le. a kis mazo. megd...ni nem hagyja magát, mert mindig elterül oldalra, vagy hanyat fekszik.
amúgy ha ülök a gép előtt, akkor a dobozában fekszik. viszont, ha elmozdulok a bekészített, kibélelt doboz mellől, ha kimegyek a szobából, már pattan is ki.
jah és alig evett ma, azt írják, hogy akkor max 24 óra és ellik.meglátjuk
amúgy mennyire érezni, hogy a hasában van vmi? mert így látszik, hogy kerek(főleg 2 oldalra, alul nem is annyira látványosan lóg) ha megtapogatom, érzem, hogy van vmi a hasában, de olyan furcsa: ennyire kicsik lennének? vagy az csak a megduzadt emlé, és afölött vannak a kicsik a hasában?
jó lenne, reggelre lerendeződne a dolog, mert holnap jön egy leendő lakótárs megnézni a kiadó szobát, és nem lenne jó, ha éppen nyivákolás meg vajúdás fogadná
mik a tapasztalataid? nagyon hangos lesz? és a kicsik, ők nem nyivákolósak az elején?
amíg nem nyilik ki a szemük, hogy végzik a dolgukat? ilyeneket pl nem tudok. tegyem az almos ládát a közelükbe? -
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5323 üzenetére
de elvileg nem úgy van, hogy akkor más lesz a hormonháztartás, és a hím a szagból tudja, hogy vele most nem aktuális?
én eleve úgy tudtam, hogy a hím macskák ivarzása csak a nőstény ivarzásakor kibocsátott szagokra/hormonokra indul be.
eddig is vemhes volt a nőstény, mégse próbálkozott nála. csak most pár napja.
-
-
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5307 üzenetére
Semmi g!
1. John: Egy szemernyit sem aludtam múlt éjjel!
Garfield: Oké, oké...2. Garfield: A végére járok...
3. Garfield: Uhh... Tommy, válthatnék veled pár szót?
Akkor a "folytatásos teleregény" mai részét is...:
1. John: Garfield, igazán át kéne beszélnünk ezt a problémát az egerekkel kapcsolatban...
2. ...
3. "Egérkirály": Ki vele, bármi, amit neki mondanál, közölheted velünk is.
Ismerős?
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5303 üzenetére
Kellemes lehet.
Még szép, hogy nem szól.Nálunk is ezt csinálja Rosszi. A padláson keresem, szólongatom meg minden, de ő meg se szól és lapul, nehogy észrevegyem.
A mostani szokása pedig az, hogy kinézi az ember szájából a kaját. Ha műzlit eszek tejjel, ott ül és szugerál, hogy neki is adjak.
-
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5278 üzenetére
Nagyon érzékenyek a macsekok az énekhangra.
Nálunk ha valaki énekel és Rosszinak nem tetszik akkor odamegy hozzá és vádlóan néz, hogy hagyja abba és kiabál.
tegnap este próbáltuk a macsekoknak beadni a féregtelenítőt. Ilyen rémszerűt vettünk, dugiba belekevertük a konzervbe. Odaadtuk nekik, egyik se ette meg. Megérezték benne.
puttputt: Természetesen!
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5272 üzenetére
Hát tényleg az.
Nem is tudom mit nem eszik meg. Szereti a chipseket is, jégkrémet...
Még fejlődésben van biztos és azért eszik meg mindent.
A macskatápokban ők is válogatósak.
Bébi mindent lelop. Lehet az péksütemény, zsömle, muffin, kókuszgolyó....abból egyszerre hármat lopott le, biztos vett le a többieknek is. -
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5268 üzenetére
Bébi azt szokta csinálni, hogy ha az asztalon vágom a húst vagy pucolom a krumplit, feláll két lábra, felkapaszkodik az asztalra és simogatja a kezem.
De ha eszek akkor is azt csinálja. És amint látja, hogy végeztem az evéssel ő is megy aludni. Rafinált macsek.
Amúgy mindent megeszik ami leesik az asztalról,s krumplihéjat mindig megeszi.
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5264 üzenetére
Én amikor beteg voltam vagy vagyok Rosszi mindig odafekszik az ágyamra és nem mozdul el onnan. Igazi kis gyógycica.
És már az is jó érzés, ha csak ottvannak, megnyugtatja az embert.
Hát tényleg követelőzőek, Rosszi addig jön utánam és kiabál velem amíg nem adok neki enni. Olyankor mondom neki, hogy ne kiabálj, mert berekedsz.
Tényleg jó simogatni őket.A múltkor Pehely az ágyamban aludt és odafeküdtem hozzá, totál bealtatott.
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5254 üzenetére
Pehely is szeret a hóban játszani, Bébinek meg nem nagyon tetszik úgyhogy ugrál benne.
puttputt: Az nem lehetett semmi!
Szeretnek a fűtőtestnél melegedni. Rosszinak télen mindig van doboza a radiátor mellett és ő ott alszik.De azért nem mindig, az ágy az elsőszámú alvóhely.
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5252 üzenetére
Hát jaja, nagyon tudják értékelni.
Bár Bébit nem zavarja ha szorongatom. ő még élvezi is.
Hát nekik így egyszerű.Pehely is az ágyamban durmol. Olyan mint egy kisbaba. Olyan kis ari.
Hát ősszel meg télen már fix, hogy mindig bent lesznek. Akkor csak akkor mennek ki ha nagyon muszáj. -
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5230 üzenetére
Így kell ezt! Legtöbbször az én cicám is aludni akart nappal. Megvártam, amíg az asztalon lévő kis párnáján (kedvenc helye volt) elhelyezkedett, durmolni kezdett volna...; én meg jól megbökdöstem. (Hol ujjal, hol tollvéggel)
Nem igazán "komálta" a helyzetet, leginkább morgott, meg forgolódott, - el nem mozdult komolyabban, mert ahhoz is lusta volt; de legalább aludt este rendesen.
-
puttputt
őstag
válasz
cherilady #5216 üzenetére
Nekem is volt tacsim. (A családnak.) Előbb született, mint én, már javában ugrándozott, mikor én még csak kúsztam-másztam. Igazi pótanyuka volt, áldott jó kis kutyus. (Fekete tacsilány.) 17,5 éves korában halt meg, pedig 13 évesen még műtötték melldaganattal (nem lehettek kiskutyái soha), már vagy 6-7 éves korától lett láthatóan rákos.
Majd teszek fel róla képet (szigorúan offban), ha megtalálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest