- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocojoe
csendes tag
, kegyetlen gyors egy ninja matka...
Nálunk ma este nagy muri volt. Eset az eső, erkélyajtó nyitva, a mutatott kölykök a apja meg ki-kirohangált az erkélyre, jól bevizezte a mancsát, majd a lakásban megindult, mint a kergemacska, parkettán és a járólapon meg nyomta a kanyarokban a drifftelést. Szarrá röhögtem magam, mikor elmérte a sebességet és nekisodródott ennek-annak. Vadállatja már inkább kamion a 7 kilójával, mint sportautó.
Róla, azaz Gömbiról lenne szó, épp bandzsít...
-
Kidus
őstag
Az is mas, meg az is, amit megveszel.
Bar egertol meg tovabbi szaroktol is lehet baja, de amit megveszel a boltban, nem adnam oda nyersen.
Disznot egyaltalan nem, marhat csak biztos forrasbol, csirket meg baromira megneznem, de minek farasszam magam, ha meg is lehet fozni? Minek rizikozzak?
Ez akart lenni az egesz lenyege.
Ha mar hust adok neki, megfozom.Akit erdekel pontosabban, milyen veszelyei vannak nyersen a kulonbozo husfajtaknak, fel perc utananezni, utana lehet, hogy mas lesz a velemenye.
De mondom, mindenki azt csinal, amit akar. Csak ne engem nezzenek mar hulyenek -
Kidus
őstag
Fergessegnel inkabb zabal, mert a fergek elviszik a tapanyagot, de ha mar annyira ferges, hogy konkretan mergezik, akkor atmehet nem evesbe is, levertsegbe, remegesbe.
Tobbszor kell feregteleniteni, barmelyik allatpatikaban kapsz jofajtat, mashol nem erdemes probalkozni. Sorry nem emlekszem mennyi idosek, kicsiknek paszta ( Flubenol tan ), nagyobbaknak tabletta ( pl. Cestal nagyon jo ).
-
Kidus
őstag
Feregtelenites, azonnal.
Sapadtsagot nyalkahartyanal kell nezni, szemek, iny a legkonnyebb. Ha szep rozsaszin, akkor rendben. Ha vilagos rozsaszin, sapadt husszinu, esetleg feherkes, akkor gond.
Ha az ujjbegyeddel benyomod az inyet, kifeheredik, ezutan ha 1 mp utan visszaall rozsaszinre, az kb. normalis. Ha tobb masodpercig tart, az is gond. De nem hiszem, hogy mergezes.
Fergesseget mondanek, minden macskat feregteleniteni kellene nagyon gyorsan.szerk: amugy szerintem meg be is nyalt valamit, kezelni kene, de ha nincs ra mod, akkor nincs, marad amit fentebb irtam.
-
Kidus
őstag
Volt feregtelenitve?
Ha nem, akkor tunhet nagynak, kovernek, de valojaban sovany, es puffadt a hasa.
Ha tulszaporodnak a fergek, az okozhat remegest.Tejet ne adj, max vizezve felesben.
Fereghajton kivul en majkremmel probalkoznek, esetleg fott hus-teszta-rizs, es barmi mas amit megeszik es van valodi taperteke.Nezd meg, sapadt-e, ha merget evett, de nem sokat, akkor huzodhat a dolog, a leggyakoribb a patkanymereg, amitol "szepen" verezgethet befele ( veralvadasgatlo ). Bar sapadtsag utalhat masra is.
Tovabbra is azt mondom, doki, annyira csak nem draga. Igy nagyon nehez meg saccolni is, mi lehet....
szerk: meg valami, lehet huslevest/vizet fecskendobol szepen nyomogatni a szajaba, hogy ne szaradjon ki. Huslevesalap egy tojassargajaval benne elkeverve pont megfelelne. Ha nem hany/fosik. Ha igen, akkor racsesztetek sajnos.
-
puttputt
őstag
Mennyi idős a cica?
Nem, nálunk sajnos az "agonizálás" kezdete volt. (Értsd.: haláltusa.)
Van, aki kis cumisüveggel próbálkozik, de a fecskendő lényegesen célravezetőbb.
Hogyha 3-4 napnál több ideig nem eszik - iszik -, akkor kell elkezdeni aggódni.
Szerintem kb. ott a határ...#5565: Akkor még talán nem olyan vészes a helyzet, ha csak ennyi idős... a miénk már viszonylag öreg volt és beteges a vége felé.
Tejjel mi a helyzet? Azt meginná? -
puttputt
őstag
Sajnos nem tudom már... a neten láttam valami ilyesmit, de érdemes az állatorvosnál érdeklődni.
Léteznek ilyen vitaminos tápok, illetve ha nem akar enni, akkor lehet etetni, infúziózni... stb.
A szurit csak végső esetben ajánlom, a miénknek sem tett túl jót, úgy emlékszem.cherilady: El tudom képzelni. Nekem vizsgám volt a macsekom halála után egy nappal... Sok erőt hozzá!
Vasinger!: Küldtem privátban Rozsdi képlinkjét, csak hogy tényleg ne cherilady-nek kelljen kikutatnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest