- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
ncc1701 #13844 üzenetére
Mindenki ilyet szeretne, de nem nagyon van. A kesoi viragzasu az 1 vagy max 2 hettel kesobb van, fagy pedig akkor is lehet. Az ujabb nemesitett fajtak ugy ahogy birjak a hidegebb idot, az izuk pedig olyan, amilyen. Nekem pl egyik * cot vegzodesu sem hasonlit az igazi kajszira. A romanoknal meg az ukranoknal tudok 1-1 fajtat, ami viszonylag kajszi izu, de az atlagosnal jobban birja a hideget. En mondjuk az alanyban bizom, pl mirabolanra oltott nem kell.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13835 üzenetére
Egy pár éve volt két kutyám a hátsó udvarba ( azóta sajnos öregségben az egyik el pusztult, a másikat el kellett altatni ) na oda ami be ment az élve nem jött ki !
Egy nap jövök haza , mondom az asszonynak , hogy ki nem tudom nézni , hogy mi a fenével szaladgál a két kutya , hát egy szép méretes kígyó volt -
hiperFizikus
senior tag
válasz
ncc1701 #13817 üzenetére
Talán a kertészetbe nem használják, de mint "hiperFizikust" érdekelne engem, hogy mit szóltok hozzá :
https://www.youtube.com/watch?v=GomQQJybOJc
-
H-Zol
senior tag
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13798 üzenetére
Én nem lőttem semmire
Nállam elég nagy a kert , ütök le a földbe négy vas csövet az aljába teszem a vastagabb galyakat , utánna az olasz nád , vékonyabb le metszett ágak és egy év egy rakás !
Itt szépen meg tudnak bújni a sünök és pár év alatt semmi nem marad belőlük , szépen el komposztálódik ! -
Joao
tag
válasz
ncc1701 #13798 üzenetére
De ezt csak amiatt nem értem, mert nálam mondjuk van tíznél több nem kicsi tő japánfű, és még néhány pampafű is. Na most ezeket amikor levágom tavasz elején, az egy igencsak szemmel látható mennyiség, amit nem nagyon fogsz csak úgy letenni egy átlagos méretű kertben hogy magától elkomposztálódjon, viszont ha a metszőollós megoldásnál kicsit gyorsabban fel lehetne aprítani, akkor oda lehetne szórni az ágyások aljára.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13733 üzenetére
Igazad van , maradjunk mi meg a mezőgazdaságnál , amihez értünk
Egy tábla búza föld amit aratás után át lazítottam , elkészítettem repce vetésre , de nem vetettük el a repcét azt tegnap kihasználva az északai fagyot megint át lazítottam , a kikelt búza , gyom és egér miatt!
A végén csináltam egy képet !
-
-
-igu-
veterán
válasz
ncc1701 #13661 üzenetére
Van elektromos állófűtés beépítve, a motort és utasteret is felmelegíti valamelyest. Céges parkolónál is ki vannak építve az elektromos oszlopok, 2órás időzítővel. Itthon dupla oszlop van fent, az egyik 2órás, a másik 12órás időzítővel (a plug-in hibrid nem töltődik fel 2 óra alatt).
Megszokott dolog egyébként, hogy bevásárláskor a népek járó motorral hagyják kint az autókat a bolt előtt a biztonság kedvéért.Ebben a nagy hidegben csodálom, hogy maradnak életben az erdő és a mező vadjai. A madáretetők forgalma kb. negyede a megszokottnak, nyulak járják csak a kertet. Mókus is alig.
-
btraven
őstag
válasz
ncc1701 #13641 üzenetére
Majd erre rá kell kérdeznem még. Fakivágási kérelemnél be kellett írni mit akarok. Beírtam 2 díszfát. Erre a határozatban az van hogy 2 díszfa vagy 4 gyümölcsfa. Akkor még mindig eldönthetem? Akkor minek kellett megadni?
Jaj de nehéz.
Bioolajat se lehet állítólag benne hagyni a láncfűrészgépben sokáig a lánc olajozáshoz. Mert beleszárad úgy hogy ki nem szeded. Ásványi olajjal nincs ilyen probléma. -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13452 üzenetére
Az az érdekes , hogy nem mutatta , és itt is egy kis havazásra ébredtünk , de már olvad , délutánra 5 fokot mutat és holnapra tovább mutatja 12-13 fokot !
Még két fagyos északai szántani valóm maradt , az majd jövőrejanuár 4 - étöl megint mutat fagyokat !
Az öregek [kép] az eke 37 éves a Rába meg be töltötte a 40 évet ! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13341 üzenetére
De már a mai darabok , nem arra a tartosra vannak tervezve
Az én öreg láncfűrészem olyan 13-14 éves lehet , a harmadik lánc vezető van rajta , hogy hányadik lánc azt már nem tudom .
Nállunk a fa nem mázsába van hanem méterbe , az úgy jön össze , hogy egy méter hosszú darabok , egy méter magasra rakva és szelességre is egy méter és az erdőbe is így ki van rakva csak nem egy méter szélesen hanem 4-5-6 méter szélesen és általában 5-6 métert hoznak házhoz egy póttal !
Na én évente három családnak össze vágok 6-8 pót kemeny fát ha puha fa is van akkor 10 pótot is össze vágok , és megy az öreg mint a doxa óra -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13339 üzenetére
Ezzel én is így vagyok , megcsinálom , ki takarítom , és jó szokott lenni , de a 10+ éves Husqvarna láncfűrészes , olyan 7-8 éve nem jött össze csak fulladva ment , és nem is volt benne semmi kösz , utána olvastam , érdeklődtem és vettem hozzá egy felújító készletet olyan 3000ft volt annó, ki cseréltem mindent és idáig jól ment !
Most is az következik , mert megint rakoncátlankodik , csak most nem fúva megy , hanem nincs alap járat , már meg is van a hiba egy membrán a baja , de veszek megint , komplett készletet ! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13247 üzenetére
Sajnos ez van és ez az egyik nagy probléma , a másik az egér ( kaszáló pocok ) legalább is felénk . Nem voltam kint több mint két hete , de hónap reggelre mutat -5 fokot akkor ki bírok a sártól menni szét nézni ! Ismerős mondta , hogy a mi buzaink aránylag megvannak , de mi méj lazítottunk , az is nyírta az egereket !
ez az ismerős buzaja , ebbe mostanra nem lenne szabad látni a földet
Azt mondta élni nincs kedve !
Nagyon partnak megy a szekér , egér a nyomott ár , és a naponta emelkedő alkatrész és növény védő szerek , gyomirtót stb . -
-
Rive
veterán
válasz
ncc1701 #13163 üzenetére
Egy kert helyi mikroklímájának kialakításában komoly szerepük van a nagy fáknak. Árnyék, szélfogás, pára-visszatartás... És kivágni tényleg csak egy nap, de megnevelni 10+ év.
Szóval csak azért, mert új kártevője akadt valaminek és már nem terem: vagy nem annyit, mint korábban, még nem kell rögtön vágni.
Egy fa több módon is hasznos tud lenni a kertben. -
Gabesz87
veterán
válasz
ncc1701 #13052 üzenetére
Nem
#13053 cOxeR:
alkalmanként jól jön, arra meg megfelel ez az állványos. Pl. nemrég volt nálunk egy BWT-s szaki a vízlágyítót megnézni, és lent az alsó szinten, a sarokban van, ahol viszonyleg kevés a fény. Akkor is jól jött volna. Nem akarok én ezzel sokat szarakodni, csak valami legyen, amivel látok ásni -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #13024 üzenetére
Nekem is
de búza vetés kész , már csak a szántás marad , igaz tiltani akarják a talaj forgatást , de a sok egér miatt én megforditom ekével , de előtte a földek 80% meg lett lazítózva !
Azt a művelt területünk 5% úgy hagyom csak lazitva amit parlagon kell hagyni az EU miatt, de akkor hol van az éhinség ha 100 hektárból 5 hektárt nem szabad be művelni
-
válasz
ncc1701 #12942 üzenetére
Relatív olcsó a homok - virágföldnél olcsóbb (pláne ha nincs komposzt), én először előre zsákos verziót néztem - na az beteg drága el is engedtem, aztán volt egy teherautós ömlesztett rendelésem, de ugye ott meg legalább 1m3-t hoznak ki (vagy ugye amit épp felmarkoltak nekem szerintem 1,5 érkezett - ami azért elég sok már - 1m3/100nm2 ami már jó mennyiség) aztán átálltam a “szedd magad” zsákos verzióra, kocsiba befér 8-9 zsák ha nagyon kell, az 200kg kb. Ez is akkor az igazi ha többször keveset teszel ki, lehet vele jól szintezni, gödröket eltüntetni, felülvetést lefedni. (melegben pl nem ég el a mag)
Táp
Én nyomom a télit, de annyi vélemény van itt is, ugye kell a pihentetés is, nincs növekedés, se fent se lent hidegben, valamint a burkolt hosszú hatású táp is csak meleg időben kezd el bedolgozódni pl ICL pre-winter és ha nincs elég meleg, csak be mossa az eső és elfogy, nem hasznosul.
Van aki tesz ki szerveset időnként, de az meg ugye gyorsan lefut, ez a gond az ilyen marhajó, siforga, biosol forte cuccokkal, aztán ami még gyorsabban kiürül az a lombtrágya, 1-2 napon belül beüt aztán le is cseng. (elvileg a szerkezetet tudja erősíteni tehát az is hatékony hosszabb időtávra is, de inkább ez az elvetemült szint)
Szóval területméret meg elvárás alapján dönteném el, meg pénztárca kérdése logikusan.
Ezen ment a karate a hetekben a 2 nagy Fb csoport között, hogy még erdemes-e kitenni burkolt tápot vagy se… -
válasz
ncc1701 #12940 üzenetére
Mennyiség függő amúgy természetesen, ha vékonyan van annak is be kell mosódni, de a homok érthetően másként működik, azért azt használják, abból se jó pl a sárga mert az is víz hatására összetapad, a 0-1-es szürke az igazán jó választás. Illetve amit nyersz az, hogy a felső réteg egy laza szerkezet lesz, ha van benne gyom, én a jobb területeken kézzel kihúzom és jön gyökerestől, nem szakad bent, valamint nem fent áll meg a csapadék hanem lejut a gyökérzónába, sőt a gyökérzet is könnyebben megy lefelé, ami kell a szép levelekhez.
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #12854 üzenetére
Cseresznyét a rigók lezabálták, amit nem azt a gomba ette meg.
Alma nagy része elrohadt, lehullott, a maradékot megesszük.
Meggyből lekvár lett.
Őszibarack és körte még fiatal, csak próbálkoznak.
Fügét mindmegettük.
Málna rengeteg volt és szép, tele van a fagyasztó is.
Az epret a kutya zabálta le előlünk. -
-
válasz
ncc1701 #12767 üzenetére
Gondolkoztam ezen már én is, csak az öntözőrendszert is érinti, 5 fej legalább amit máshova kell tenni/cserélni.
Illetve a virágoknak is kell azért nap, hogy igazán szépek legyenek (ezekhez a csepegtető a legkevesebb) - persze tudnék találni virágot ami bírja/jól érzi magát.
Ami nagy előny lenne, szinte téglalap alap maradna fűvel, amit sokkal gyorsabb/egyszerűbb nyírni.
110m2 most kb. 15 perc ha hengerkésessel gyűjtés nélkül csinálom, ha gyűjtöm is a füvet/levelet bő 40 perc. -
-
Flowtation
őstag
válasz
ncc1701 #12612 üzenetére
Köszi a választ!
Apró hiba a leírásomban, szóval nem gurul simán a fűnyíró, de gondolom így is értettétek. Akkor a gyepszellőztető nem lényeges? Azt tudom, hogy cska tavasszal és ősszel kell használni, éppen ezért nem vagyok benne biztos, hogy erre van szükségem, ezért is kérdeztem. De mondjuk fűvetés előtt, tavasszal, ha fellazítom a földet akkor pl. jó lehet? Vagy elég kézzel meggereblyézni? Azért nem olyan kicsi a kert, jó kondi kell hozzá. -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #12586 üzenetére
Szerintetek a lentebb fotózott nagy fenyőnek mennyi idő alatt rothad el a gyökere?
Mert pont mellette készül hétvégén egy sufni alap (15cm dongolt murva, 15cm vasalt beton) , tuti megy alatta gyökér, aztán ha ki lesz vágva, akkor nehogy megsullyedjen ahol gyökér ment, mert elkorhad, stb -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #12578 üzenetére
Te kerted, azt csinálsz benne, amit akarsz.
Ooo, dehogy, minden egyes fakivagasra engedélyt kell kérni térképrajzzal feltuntetve a kivagando, a maradó fákat. 100m2-ként minimum 1 db 15cm átmérőku fának (gyümölcs nem számít) kell maradnia. Ha nem, pótlás kötelezettseg, akkorával amit kivagtal (ezt amúgy nem értem, kivagsz 20cm,hogy ültetsz akkorát). Aztán várod az engedélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged