- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #19394 üzenetére
Már ha így összejöttünk
, kertben kapirgáló kakas , melle és egy alsó felső combból leves , grizgaluskával sok zöldség sárgarépa , ezt szerintem ami jön sokan nem ismerik , főtt rizs összekeverve dinsztelt ( majdnem pirított ) vöröshagymával ízlés szerint só és bors és a kakas melle combok úgy főve ledarálva, és a rizzsel összekeverve , egy nagyon jó és laktató kaja , ja őszibarack befőtt volt mellé
!!
-
zsiz
őstag
válasz
Essejó #19256 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy igaza van, de mint mondtam, a SZÉP kártya egyenleget költeném. Ez pedig szűkíti a kört erősen. Annyira, hogy én konkrétan csak az általam linkelt gépet találtam, de nyilván nem ismerek minden webshopot, az OTP keresőjével meg nem lehet online elfogadóhelyekre szűrni.
Egyébként hobbista vagyokA fóliázást már abbahagytam, már csak saját részre van egy részében vetemény. Amúgy a gép szimpatikus, amit linkeltél. Ha rendes pénzen venném, inkább azt választanám.
-
totron
addikt
válasz
Essejó #18834 üzenetére
A fán se hagyjunk beteg diószemeket, mert ezekből még később is kibújhatnak, leeshetnek a lárvák.
Az ezzel a gáz, hogy ha pontosan megcselekszed az írtakat, akkor tulajdonképpen idő előtt leszüreteled a termésed. Míg a krumpli bogaraihoz, tetvekhez le lehet hajolni manuálisan, itt nem ilyen szerencsés a helyzet. A környezetben való esélyminimalizálás persze jó, csak sajnos kevés, amennyi pepecs meg van vele érzetre halottnak a csók jelleget ölt a dolog, meg igazából a gyakorlatban is. Nem olyan egyszerű ez (sajnos).A betonkeverő meg hülyeség, a cement nem gyerekjáték alapból sem, nem hogy még élelmiszer közelébe kerüljön.
-
Rive
veterán
válasz
Essejó #18841 üzenetére
Nincs egyetlen tökéletes megoldás, házikertben legalábbis, ugyanis a hatalmas diófákat házilag nehéz bepermetezni.
Ennyi.
És ha hozzáadod, hogy falun belül 'veszélyes' távolságban minimum tucat másik fa van ismeretlen hozzáállású és lehetőségű gazdákkal akkor becsületesen nézve kijön, hogy: semmit.
-
soldi3r
veterán
válasz
Essejó #18689 üzenetére
Miert pont azt? Gondolod az ARS-nal a japanok elfelejtettek acelt gyartani?
Azert egy Lowe, Bahco, Felco, Stihl stb sem lehet rossz. Nekem jo a kinai, van belole 3-4db, legalabb az egyik a fertotlenitos vizben pihen, amig a masikat hasznalom.
Egyebkent a kinaik is tudnak, voltam ott egy kesgyarban, sajat kohojuk volt, ha megmondtad milyen anyagbol kered akar par oran bellul ki volt kovacsolva az anyag. -
válasz
Essejó #18656 üzenetére
Pont ezért is akarom frissíteni a benti állományt, mert magról keltettem újakat.
A magról szaporítás után még az is lehet, hogy az új nem is olyan lesz, mint az eredeti.
Van egy dézsa, amibe hármat raktam, azok most másodévesek.
*de nem is kellene a maggal xarakodni, mert sok kel ki az udvaron itt-ott.Ezek a nagyok(2m+) egyesével vannak, eredeti mediterránok, nem boltiak, 2017-ben hajtattam őket hajtásvégről, amiket Krétán szedtem.
-
Dorian
félisten
válasz
Essejó #18474 üzenetére
Ja, csak a glifozát nem szedi ki az elszáradt füvet, meg nem ülteti bele az új növényeket sem, ahhoz amúgy is kell az ásó, kapa. Viszont a hagyományos módszerrel a nagyharangot legalább elkerülhetjülk, mert a glifozát bizonyítottan rákkeltő. Persze nem biztos, h rákos lesz vki, lehet próbálkozni
-
ncc1701
veterán
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #18310 üzenetére
Az édesanyámék utcáját Tó utcának hívják ( mára csak csúfolják ) , gyerekkoromban tele vízzel a tavak , kanálisok , kígyó, béka , vízi csirke , halak stb , a talaj víz 2-3 ásónyomnyira , most meg ezek az élőlények mind eltűntek , és már lassan a kutakban se nagyon van víz !!
Én itt nagyon rossz helyen élek mert itt a hármas határ itt lövik a felhőket a Magyarok , Szerbek és a Románok is , sokszor nézem ai időjárási radart és körbe esik bennünket de itt már olyan ritka az eső, mint a fehér holló, tegnap is minden fele esett ( Szeged 80 kilométer innen és ott a radar szerint , volt sok eső , itt egy szem sem, pedig a repce véresre nagyon kellene ) !! -
eldoble
aktív tag
válasz
Essejó #18239 üzenetére
Jó kérdés, de van amikor bronz persely van a dugattyú furatában és van amikor nem a dugattyú furatában forog, hanem a hajtókar furatában, mint pl. az említett Robi 55 -ban, de én sem vagyok profi ebben, csak gépész vagyok meg anno szereltem én is motoroskapát, MZ-t, ETZ-t...
Egyébként spéci alu öntvények ezek, és olajkenés is csökkenti a kopást.
Talán itt valami acél persely van a dugattyúban, de lehet nincs semmi, csak fényesebb a megmunkálás miatt: [link] -
eldoble
aktív tag
válasz
Essejó #18230 üzenetére
Hogy lenne már működés közben a hajtókarnak tengely irányú mozgása (nyilván egyébként a tűrések miatt századokat akár mozoghat is) ... ilyet nem mondott senki.
Én pont arról beszélek, hogy azért van a tengelyirányú mozgás lehetőség, ha a motort összerakod, akkor a dugattyú és a hajtókar is betudjon állni a megfelelő helyre a tengely irányú mozgás lehetőség miatt.
5:00 tól: [link] -
User_2
tag
válasz
Essejó #17324 üzenetére
talán sikerült magot fognom a porcsinról.
de fura.
virágzás inkább csak reggel után, kora délelőtt van, délre a virágok bezáródnak.
így viszonylag nehéz elkapni a virágzást, ha nem tudod figyelni ebben az idősávban.
virágzás után egyből keletkeznek ezek a kis csészék, amikben 4-5 magot látok.
a magok puhák, mintha nedvesek lennének, de nem kötődnek kocsánynyal a csészében.
bármi szellő képes kifordítani a magokat ezekből a kis csészékből.
tenyerem aláteszem, az ágat megrázom és ezt kapom:
most örülök, hogy egyáltalán sikerült befogni, aztán majd meglátjuk csírképes-e.
két különböző kinézetű porcsint találtam itthon, kis leveleű földön fekvő és nagy levelű felfelé bokrosodásra hajlamos kinézetű változatot.
ezek különböző kövér porcsinok vagy
teljesen azonosak, csak alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Essejó #17913 üzenetére
Ezzel képben vagyok, de a kitépett gazra gondolok nem a lenyírtra.
Bár lehet az is elrohadna. Én inkább a magok miatt aggódom, nem szeretném szaporítani a gaz magokat.
A paradicsom alá tavasszal egyszer szórtam mulcs gyanánt levágott füvet. Egész szezonba, de még most sincs egy szál gaz sem alatta. Teljesen szuper! -
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17943 üzenetére
Nem tudom. , hogy gyümölcs is lenne belőle , de rá lesünk
, holnap át nézem a kertet , hogy hány fa bolondult meg !
Holnap Stanley szilva szedés , szépen be van érve, lekvár lesz belőle , igazi főtt házi lekvár !
A fölös meg megy a cefrébe pálinkának, de csak egy fa van termő de már cseperedik az utánpótlás 4 éves , azon is van egy pár szem !
-
Rive
veterán
válasz
Essejó #17853 üzenetére
Vajon fű esetében működne a mikorrhiza gomba?
A 'mikorrhiza' csak egy együttélési forma, nem fajnév. Nem tudom, hogy van-e olyan fű, amelyiknek van mikorrhiza párja, de ha nem a megfelelő fajt adod a mixbe akkor a legjobb eset, ha semmi se történik.
Némelyik fűnek van gomba kártevője.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17826 üzenetére
Bajok vannak a vizekkel , nállam a fúrt kút 11 méteren van a vízszint ahogy az előbb írtam nyolc méteren , 20-25 perc után , már jó levegősen jön a víz , de még jön , de meddig
Három hónapja eső nem volt ( egyszer kétszer egy két liter , az semmi ) de ahol esik ott esik pár napja a román tengerparton félóra alatt le esett 210 liter, mindent elvitt , emberek házai el öntve , kocsik úsztak , szörnyű volt nézni a híradóban !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17814 üzenetére
A Magnóliát nállam nagyon meg égette ez idei nyár ( amúgy sem volt a toppon ) , a Vilmos körtém nekem is csinál ijet ( az idén is ) körülbelül egy hónapja , jöttek rajta itt ott egy két virág , ami fel nyúlik és leszárad , de ez mint tavasszal egész virág csokrot hozott !
Még hagyom , hogy lássam mi lessz a vége , de ha körtét is akar hozni akkor leszedem ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17752 üzenetére
Jópár évvel ezelőtt a hátsó udvarba is bejártak a sünök, volt két németjuhász keverék egy nőstény és egy kan ( kidobott kutyák voltak , nekem mindég mentett kutyáim voltak , vannak ! ) ők csak kinti kutyák voltak és kis koruktól fogva megszokták a sünöket
, van valahol képem ahol már csak az egyik volt meg ( 13 éves volt ) és a kutya házba bent volt ő és egy kis sün , de az utánuk következő kutyák , nem szokták meg , és megcsináltam , hogy a sünök a kertben maradnak !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17733 üzenetére
Nincs macska csak kutya , azok meg kint - bent lakásosak , van kutya ajtó de többet kint vannak mint bent , van gyík , béka is több ( este látom őket ) de a kutyák nem foglalkoznak velük , a sünöket ugatják nagyon , de ők a kertben vannak , nem tudnak az udvarba bejönni ! Nállam fészkelnek verebek , vadgalambok , fekete rigó, cínkék ( most láttam meg a ringlota tetején egy cinke fészket , egész állatkert van nállam
-
H-Zol
senior tag
válasz
Essejó #17718 üzenetére
Igen és komlóbol , itt nállunk hatalmas vas szerkezetre futottak a komlok , a hegyes , dombos vidékeken , több száz ( ezer ) hektáron ! Ma is egy hegyi kiruccanás lessz ( elhagyom egy kicsit az Alföldet
) de ijet már nem látni , még véletlenül sem !
Itt minden nagyobb sörgyár , felvan költöztette a főváros mellé , Kínából jönnek a porok és készül a sör ( egy pár kis sörgyár van akik még valamennyire , hagyományos sört készítenek ) !! -
its_grandpa
tag
válasz
Essejó #17655 üzenetére
Gyors nem lesz de legalább drága
, gyomirtó, szisztematikusan.
[link]Én háztartási sprickolóba ( pl. a Well done hideg zsíroldó jól bírja mert a fozát eszi a műanyagot) tartok fozátot és azt használom a célterületre. A mellettem lévő erdőből rendszeresen jön át az akác.
-
rwin5
őstag
válasz
Essejó #17640 üzenetére
Megtippelhetetlen, hogy melyik lehet, de csak azért mert rengeteg almafajta van. Viszont leírás alapján hasonlót keresnék én is. Van pár almám, csak még kicsik, majd elválik, hogy valamelyik jó lesz-e almalére.
Szevam: cox renetem nincs, de azt pont rajta volt a listán, amit szerettem volna a kertbe, de sajnos nem jött össze onnan ahonnan rendelni szoktam csemetét. Pár utcával hozzánk közel van egy, ami kilóg már a kerítéskapun, hatalmas termései voltak, most már kezd lerohadni szerintem.
-
-
totron
addikt
válasz
Essejó #17384 üzenetére
Csak kellene némi józan és élettapasztalat ahhoz, hogy az utánaolvasás fogalmával ne érezz kiváltva mindent. Pedig irod is a szomszédnál megjelenés esetét. A lapos földes is, a parlagfüvet vajas kenyérre tévő is 'utánaolvas'. hiperFizikus jól összefoglalta, nem a növény a hibás. Arra is gondolj, hogy amit most csinálsz azt nem lehet csak úgy visszavonni, nincs Ctrl+U, jövőbeli vonzatai vannak, mindenféle kiragadott ellenpéldák ellenére is. Persze szerinted nem, mert te leszel az, aki majd kordában tartja a dolgokat. Aztán meg ha nem, akkor jöhet a vegyszerlocsolás, aminek terhelésével ismét csak nem szokik számolni az ember. Az olasznád meg vakfoltra esik, mint mindig, pedig jó megoldás bambuszkodás - ha már mindenképpen - és agressziv el nem terjedés kettősére.
Ezért terjedhetnek a nem kivánt fajok: 1 db csodaszer itt: fólia a vélt megoldás a célokra - amik nincsenek is felülvizsgálva, hogy jók-e egyáltalán - rendszerben gondolkodás meg nincs. Nincs szankcionálva ez megfelelőképpen, az adott esetben életfogytignál is tovább tartó szélmalomharc-részét már nem nézed. Leld örömödet a kertben is, de nem lehet igy gondolkodni egyszerűen. -
Rive
veterán
válasz
Essejó #17383 üzenetére
Továbbra sem a magoncról beszélek.
Továbbra se tudod, miről beszél a másik. Leírod, hogy amikor már elég erős a gyökérzete, kifejlődött rizómákkal akkor hozza az adott növényre (bambusz fajtára) jellemző rügyeket a rizóma, és közben nem veszed észre, hogy mit is jelent akkor a kifejlett, érett növény a vastag hajtásokkal, amire a másik hivatkozott: csak fújod a beakadt dagadványt
-
totron
addikt
válasz
Essejó #17369 üzenetére
...invazív mivoltra. Nem is értem hogy kerekedett bambusz-igény mikor pont a hátulütőitől hangos a topik, nem is először.
(#17371) Z.É.T., több vén tulajfaszt ismerek akik elismerik, tudják, értik is, hogy a szántás az rossz, értem?, mégis csinálják. Többek között az én örökségem is csesződik szét, emiatt is. Meggyőzés lehetetlen.
-
6030D
addikt
válasz
Essejó #17342 üzenetére
A szomszédban is el volt burjánzva, amikor elkezdtük két éve az építkezést. Néztem is, hogy ez jó meccs lesz, ha nem foglalkozik vele, és átjön hozzánk (kb 2 méterre járt a kerítéstől, olyan 10 méterre az "anyanövénytől"). Aztán tavaly tavasszal elkezdték körbe ásni, és leraktak egy 70 cm mélységbe leraktak valamit (szerintem műanyag, ránézésre 5 mm vastag, de hajlott, tekercsben volt). Tegnap előtt beszéltem vele, nincs sehol a kertben, csak a lemezen belül. Ami kívül volt, azt valami totális írtóval fújkálta, és szépen sárgultak, és száradtak el. Most azt mondja, havonta talál 1-1 új hajtást, azt befújja, és eltűnik. Valószínűleg még a régi gyökerek élnek itt-ott. Meghagytak egy kb 2 x 5 m-es sávot, de előtte körben 10 méterre jöttek fel a hajtások a fűből. A másik szomszéd küzdött is vele, ott veteményes van, és gyakorlatilag a kerítés mellett az anyanövény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest