- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1014 üzenetére
nah az franko. mér neked megy a 250?
nekem elindult 240 nagyon sokféle bios állitgatás után végre de totál nem volt stabil. win alol huzva meg tök stabil volt napokig.
külföldi forumok is erröl szoolnak szoval nem vagyok ezzel egyedül
pl a magasab ram freki reményében le akartam venni 2,5-3-3-8 rol 3-4-4-8 ra az idözitéseket, de a 2,5röl 3ra állitással megse nyekken a lap. elöbbi biosokkal se. ezazér nevetséges.
igy 235mhzig megy a ram 1,8 volton. ugy meg menne sztem többet is.bár ki tudja.
amugymeg érdekes hogy nincs borda a ramon mégis kb 38 fokos 1,8 volton is.samsung 2*256ddr400 egyoldalasak -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1012 üzenetére
hátja. énmeg épp ezér nem akarok még 500as vagy 566os ramokat venni. mer felesleges mer nemtom szinkronba hajtani a szar bios miatt
max clock gen-nel. de azzal meg állitodik a htt-vel párhuzamosan a pci-freki is. ugyhogy most aztse eröltetem mer 250fsbnél már 41mhz a pci. mondjuk van olyan ott hogy ignore pci and pcie fraki de az sztem nemjelent semmit. az easy tune 5-el lehet fixálni a pci-t, csak azis elég antituning progi
-
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1006 üzenetére
jahh. megnéztem az enyém is forrasztott.
amugy fingom nincs hogy müxik eza dual bios.
ugy hallottam hogy bios iráskor csak az 1iket irja át és ha müxik frankon akkor a másikat is átirja. ha nemmüxik akkormeg visszairja régit. de gyakorlatba nemvágom.szerencsére még nemkkelllett -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1004 üzenetére
pedig nem lehetetlen mer hallottam már ilyenrol. meg magyarországon ez a garancia intézés nevetséges.lese szarják az embert.amugy ugy tudom hogy csomo számtek boltba pár ezer ftér megcsinálják a bios frissitést ha elvan cseszve. tudod azzala csipesszel kiveszik aztán megcsinálják. bár a support azt irta hogy ezt csak giga szervizbe tudják megcisnálni. sztem nemcsak ott.
amugy nem dual biosos a tiéd? -
cettlee
őstag
-
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1000 üzenetére
tehát akkor az a @bios qrta el? vagy a bios volt hibás? eddig csak az elsö leveledet olvastam el mindjárt olvasom tovább.. amugy a én lapomhoz másik biosok vannak nem?
mod: amugymeg nekem bios flesselés azzala @bios--al futott közbe a norton antivirus meg mittomén sztem az msn is csak offline-ba voltam vele. ráadásul a cpu fesz is levolt véve 1,35re meg még 1 pár dolog átvolt állitva a biosba és igy flesseltem rá az ujat win alol.
restart után toltam 1 load optimized defaultsot , beálitottam mindent a régire és ment minden gond nélkül.
mondjuk nekem az F4 biossal fagyott csomoszor mikor beléptem biosba(néha meg a del-re se reagált) az F2 biossal meg 130 gigásnak látta a 200as seagatemet...
[Szerkesztve] -
cettlee
őstag
-
ceTTel
tag
ja közbe át irtama hozzászolást mer mégis elöjött valami
csak nem azok amiket mások is irtak, mer nekem szorzo m,eg freki meg feszültség állitások alapba benn voltak
400as ramom van szoval. 2/1,83 ra osztottam le és emeltem a fsb-t addig amig a memoria 200on nem lett.ht-t visszavettem 4re, meg 3mon is probáltam, szorzo 10es.. feszemelés nemvolt. eccer attam neki 1,55 voltot akkor elindult egyszer.de windozrestartnál már meg akadt -
code1005
senior tag
köszi a válasz. Sajna nekem a bios-os emelgetéstől elég fagyós a gépem, easytune-t jobban bírja valamiért. A másik, hogy ez a lap valamiért nem kapcsolja le a ventit a procin, hiába 27C-os, a régebbi lapom (K8NS-U, Nforce3) már a boot-nál megtette. Pedig bekapcsoltam a bios-ban a megfelelő opciót.
-
Balage85
tag
Az állat! Ilyet még nem láttam, hogy már gyárilag is szar lett volna vmi fizikailag.
De akkor erre nem mondták azt, hogy ez nem a gyártó hibája, hanem a tied? Vagy már nem volt garis?
SM: Nemtom, nekem tökéletesen megy az F10. Most vettem meg a Chieftech 400Wos tápom, most próbáltam húzni 1 kicsit. FSB: 275. 280-nál elkezdett hibázni a prime, 285nél meg kékhalál windowsbetöltéskor. De mindez alapfeszen. A memóriasebességet meg egyenlőre visszavettem, azzal majd később próbálkozom hogy mennyit bír. -
Illidan
tag
Nem olyan nagy baj, hogy csak %-ban tudom állítani, ha a +10% elég (így ugye a maximum 1.4*10%=1,54V)
Nem szeretném a végsőkig kihajtani a Sempront, de olyan 275-ös ''FSB''-t jó lenne elérni, de alapfeszen itt már a postnál meghalt (1.4V) Bár nem tudom mennyire bízzak ebben az értékben, ha hőmérsékletre ennyit mér
Lehet mégsem volt olyan jó választás ez a lap, mert már máshol is olvastam, hogy elég sok példány megmakkant belőle. Nekem eddig nagyrészt pozitív a benyomásom vele kapcsolatban, már csak a tartósságra leszek kiváncsi (mondjuk 3év gari van, úgyhogy)
-
törölt tag
Nálam jelenleg 7db érzékelőt jelez vissza az Everest Home: Alaplap, CPU, PWM, GPU, GPU környezete, Seagate ST3120026A, Maxtor 6Y160M0. Amennyiben betenném a Maxtor 6L040J2-t, akkor azt is jelezné. Viszont a μGuruval nincs kibékülve, ha sokáig (kb2-3min) tartózkodok az érzékelők oldalon, akkor leállítja a gépet.
Régen ezután legalább egyből újraindult, de most már ezt sem teszi meg (a legújabb béta).
Érdekes módon a MotherBoard Monitor nagyon jól elvan a μGuruval, pedig ennek támogatása csak béta szintű! Az összes megkötés annyi, hogy csak 5 ventilátor fordulatszámot tud kiolvasni. Márpedig az AN8 család lapjain 6db ilyen csatlakozó van (az AW8-on meg 8), a BIOS és a μGuru progi ki is olvassa mindet.
Emlékezetem szerint amíg K8NF-9-et használtam, addig az alaplappal kapcsolatban kiolvasta mind a 3 értéket (alaplap, CPU, PWM), de az egyik fixen 70°C-t mutatott.
Ha nem jutsz dűlőre az Everesttel, akkor csak ajánlani tudom az MBM-et. Meg úgy egyébként is. -
törölt tag
-
Balage85
tag
Na tessék, jöttem és kérdés van bőven.
Tehát a bios:smart (ez jó vagy nem),
ht width (16,16) (felnyíl 16, lenyíl 16) nem vágom h miez.
cpu warning temp (ezt ha beállítom, akkor ha túlmelegszik a tuning miatt, automatikusan kikapcsol a gép és nem lesz baja?),
cpu fail waning, és smart fan control.
Aztán még van olyan h cpu, sata, pcie spread spectrum.
Előre is kössz. -
Balage85
tag
Teccik nekem is.
Kérdés (sztem lesz 1 pár): nem használom az easy tune-t, de amikor fel van rakva csak az overclocking és a pc healt menü van. A CIA MIB az mi? abba nemtok belemenni, meg a smart fanba se, de sztem azért mert gyári cpu hűtőm van.
Biosba vannak ilyenek h top performance, néhány dolognál olyan beállítás hogy normal-turbo-fast (vagy hasonló), ezeket érdemes átállítani, vagy elég ha a manuálisan a feszt, fsbt (meg a többit) állítom.
Ezt azért itt kérdezem, mert pl abit és asus lapnál nem láttam ilyen beállítást. -
Balage85
tag
Na most megkeveredtem. Rákerestem a hűtődre, de vmit nem értek.
Ez most thermaltake? Mert annál is talált ilyen nevűt.
Sztem nekem ez a szorzó tökéletesen megfelel, csak állítsa vissza elég gyorsan eredetire ha kell. Csak olvastam ilyenről vmelyik topikban.
Lol vagyok. Design by thermaltake...Akkor ez 1 alvállalat gondolom.
[Szerkesztve] -
Balage85
tag
Eddig fasza, csak köztes értékekre nem nagyon akar állni, csak 5x-re veszi mindig vissza. Ez vmi beállítás kérdése?
Meg majd ha veszek normális hűtőt, akkor mégjobban látszik (hallatszik) mire is képes. Szted a coolink bat az jó?
Legközelebb sztem más sorrendben csinálom, hogy megnézzem h működik úgy is. Mert már tudom h tudja rendesen a gépem.
fanti:
Én fel szoktam tenni az összes drivert amit a laphoz adnak, a windowsos drivereket én nem szeretem. De lehet h ezzel csak én vagyok így.
[Szerkesztve] -
porker
tag
bpz valószínű nem érti az egészet, mert a másik topicban is kb. így próbált segítséget kérni. Azóta tisztáztuk, hogy
''tuningolni próbáltam 233 fsb-re ram leosztva 400 alá meg valami top performance opció be utánna se kép se síp hang''
azt mondja próbált egy olyan ramot, ami más gépben ment, de azzal sincs semmi jele az életnek a gépben. .. Mellesleg ott már megkapta a hiba valószíná okát is... -
Sir Riccio
addikt
''kinek a pap,kinek a papné''
Hát ha ezt a megközelitési módot választjuk akkor nekem a harmadik, tehát a leányuk!
''mondjál nekem olyan s939-et,ami 20kba van kb újan és +500mhz-et ki lehet lazán,erőlködés nélkül csalogatni belőle egy 16,5k-s lapban.''
Ez a kérdés komolyabb részére: gondolom a kérdés elsősorban a CPU-ra vonatkozott, mivel az alaplapok túlnyomó többsége /mondhatni az összes/ képes eleget tenni a megfogalmazott elvárásodnak, véleményem szerint ez inkább processor kérdése. Az általam eddig beépitett 154 db s939 A64 3000+-os procik (1800 MHz) mindegyike ment alapfeszen legalább 2300 MHz-en, de sok jóval ez felett, megfelelve a vázolt elvárásodnak.
Sokszor leirtam már, de ezek szerint nem elégszer, hogy összehasonlitani csak azonos tudásu eszközöket lehet/szabad mert ellenkező esetben az összehasonlitás értelmét vesziti. Nem lehet egy Trabantot összehasonlitani egy Fiat Pandával, /illetve lehet csak értelmetlen/ pedig mindkettőnek motorja, 4 kereke, stb van, elfér bennük 4 személy, de micsoda külömbség, természetesen árban is. A vázolt s754-es Sempron tudásban nem azonos kategória egy s939 A64-es Venice-el, természetesen árban sem! Sőt meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy a kettő közötti 12-13.000 Ft nem tükrözi hüen a külömbséget, és akkor még nem szóltam a későbbi fejleszthetőség időtállóság tényéről. -
Sir Riccio
addikt
Vélem és vallom, hogy az s754 nem alternativa, az s939 mellett, ugyanis fejleszteni kb annyiba kerül 754-es vonalon, mint 939-en, viszont a lehetőségek igencsak behatároltak. Tanácsolom mindenkinek, hogy csak akkor és csakis akkor váltson, ha a meglévő konfigja nem elégiti ki a hozzáfüzött elvárásokat, és ha vált, felejtse el a 754-et, és csak 939-re, feltéve ha nem ellensége a pénztálcájának. Aki most vásárol újat, hát annak lényegesen kedvezőbb a helyzete, ugyanis közel annyiért kap 939-es összetevőket, mint 754-est, (a 754-es sempront nem tekintem alternativának, 939-es meg nem kapható)
-
Sir Riccio
addikt
''költséghatékony,fejleszthető s754-es konfig ideális alapja '' minek????????
Mielőtt butaságokat irsz, tájékozódj! A jelenlegi konfigja, -ha az ''aláirása'' korrect,-
erősebb mint amire tanácsodra váltana. /.:Abit IC7, P4 2.8-800,4x256Mb. Kingmax ddr400,/ A javasolt s754-es konfigot hova is fejlesztené??? ennyi erővel a kútba is dobálhatná a pénzét. Viszont ha s939-et vásárol, (Venice) akkor használhatja a meglévő 4db 256-os Kingmax DDR modulját, (1GB) nem kell eladnia bagóért. -
szilchi
őstag
Hát ez a gond,a manual sem ír semmit.Valahol olvastam,hogy valakinek itt a PH-n(asszem Trak volt,de nem biztos) hasonló gondja volt ugyan ezzel a lappal.Nála is 10Mhz feletti tuningnál POST után újraindult a gép.De már nem emlékszem pontosan,ki volt és melyik topikban írta.
És arra sem emlékszem,talált e rá megoldást.Lehet megint visszateszem az F4-es biost.Hátha abba lesz valami.Ja és a C'nQ mégsem műkszik nálam.Csak akkor megy 1000Mhz-en a proci,ha biosban a szorzót defaultra teszem.Akkor indul 5x200-on,1,08V-al.De a venti akkor is maxon megy és nem kapcsol 1800Mhz-re,ha terhelem.Még 100%-os terhelésnél sem.Pedig azt hittem,hogy legalább az megy.Meg bármit állítok biosba manual fan kontrollnál,nemigazán megy.Annyit elértem,hogy nem indult el aventi bekapcsoláskor
.De hogy pl.10%-os vagy 50%-os fordulaton menyjen,azt már nem.És windows alól sem.
-
szilchi
őstag
Hát én eddig kétfajta biossal próbáltam,de egyiknél sem ment 5-10Mhz-nél feljebb biosból.
Most az F3-as bios van fennt,de ebben kevesebb funkciót lehet pl. állítani,mint az F4-es biossal.Használom a CTR+F1-et,a HTT 3x-on van.A PCI-E frekit is fixáltam 100Mhz-en.A ramok 1T-ben vannak,2,5-3-3-7-en.Így viszik a 444Mhz-et.Lehet őket 450-re is állítani,de akkor már hibáznak még plusz fesszel is.Ilyent,hogy thermal throlttling,ilyennel nem találkoztam még.Win alól pedig a laphoz adott tuningprogrammal húzom a procit.Eddig 3 beállítást használtam huzamosabb ideig.Az egyik,hogy a ramok szinkronban a procival 222Mhz-en(~2Ghz).Vagy a ramok aszinkronban a procival és a proci alapfeszen ~2,2Ghz-en(9x244Mhz).Vagy a ram aszinkronban és a proci 270Mhzx8-on.Ezeken alapfeszen stabil volt a gép több óra Prime-al és egyébb tesztel.Szal nem tom...eddig nem sikerült rájönnöm a mikéntjére.
[Szerkesztve] -
-
Calogero
addikt
Igen, az enyembe van.
Bővebben: link
Internal I/O Connectors
5. S/P DIF input/output pin header
Kep: Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest