- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz
Ununqatrium #84492 üzenetére
A füledben tudsz kárt okozni, a füles bírja.
Amikor torzít az már az erősítő erőlködését mutatja, de annak sem lesz baja.
Csak magadra kell vigyáznod. -
Samtya
senior tag
válasz
Ununqatrium #84302 üzenetére
Láttam Alin felújítókészletet M50(X)-hez, komplett fejpánt és/vagy párnák, például: [link] .
Egyébként maradhatsz az M50X-nél is, bár 40-50k körül van néhány alternatíva, pl. Beyer DT 770, Denon AH-D1200 esetleg Yamaha MT7.#84303 ngergo0831: A CAL!-nak jó hangja van az áráért.
#84310 Stepo: a Pro80-nak vannak ugye a klónjai a HyperX Cloud-tól kezdve a... csomó van, pl: [link]
Az utód Pro 82 szerintem még jobb is (kényelmesebb, állítható hangszín): [link] -
S. Szabi
őstag
válasz
Ununqatrium #31272 üzenetére
Hát, ha csak otthon használod, akkor lehet, hogy mindegy, milyen a színe, ha neked tetszik, nem? Ha meg utcán, stb, akkor is neked kell, hogy tetsszen. Az én véleményem mondjuk, hogy kb autón, meg pólón kívül fehér cucc férfiként inkább nem, főleg elektronikai (plusz ilyen használati tárgyakon a koszolódás is jobban látszik)
-
AMDFan
addikt
válasz
Ununqatrium #31250 üzenetére
Bocs, nem tudom miért a tiédre válaszoltam az előbb, csak félrekattintottam
-
AMDFan
addikt
válasz
Ununqatrium #31250 üzenetére
Ma tartottunk egy jó kis fejhallgató tesztelést...
fejesek közül ezek voltak:
Sennheiser HD800
AKG Q701
Denon D7100
Denon D600erősítők:
Burson Audio Soloist
Laconic Night Blues NB-3A V2a forrás dac pedig egy nagyon komoly DIY konverter volt.
Összességében és röviden a konklúzió az, hogy a fülesek közül a két Denon és a Q701,HD800 két teljesen más irányt követ. A Denonok hangzása számomra már már zavaróan mélytúlsúlyos volt, de a D7100-on érződött, hogy komoly membrán dolgozik benne, a közepek és magasak egészen szépen megszólaltak. A D600 pedig kb a D7100 light verziója, mindenben egy picit gyengébb.
Természetesen a HD800 vitte el a pálmát, és nekem az az érzésem, hogy az AKG a Q701-el igazából a HD800 irányát célozta meg, a hangzásviláguk, karakterük nagyon-nagyon hasonló, de a Q701 egy szintel alacsonyabb ligában focizik, nyilván ez az árán is látszik, hiszen a Q701 ára a HD800 árának negyede kb.
Az erősítők között túl nagy különbséget nem fedeztünk fel, csöves létére a Laconic erősítő nagyon nagyon hasonlóan szólt mint a Burson Audio.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ununqatrium #31248 üzenetére
Az M50 beats-et megszégyenítően basshead.
-
tal-garius
aktív tag
válasz
Ununqatrium #31245 üzenetére
Kicsit színezett, V hangú Takstar pro 80? Én biztos azt vettem volna, ha több mélyre vágynék, mint a K550-esem amit tud. Vagy végső esetben brutális méllyel M50-es Audio Technika. Olcsóbbak is mint 45e.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ununqatrium #27792 üzenetére
A problémát nem látva csak okoskodni tudok. De!
Amennyiben nem cserélik gariban, és nem akarsz másik párnára költeni (és valahogy leszedted mégis), én nem vetném el azt a megoldást, hogy egy varrónőhöz elvinném, pár száz Ft-ból meg tudná oldani a problémát.
Természetesen arra az esetre, ha megoldható a probléma varrással. Ha nem, akkor cumi van, mert a pillanatragasztó tényleg csak ideig-óráig lesz jó.
Más használható ötlet nem jut eszembe, hülyeséget meg nem akarok írni.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #27786 üzenetére
A párna persze levehető.
Ha netán nem cserélnék garanciálisan a párnát (ez sajnos valószínű), akkor cserélik pénzért. Ha nem akarnál erre annyi pénzt költeni, akkor például pillanatragasztóval óvatosan összeragasztva hozható létre kényszermegoldás - inkább csak ideiglenesen, mert a megoldás a párna cseréje, és a reménykedés, hogy az új párna szerencsésebb példány lesz. És persze ajánlott a későbbiekben a nagyon kíméletes használat. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ununqatrium #27786 üzenetére
A típust nem ismerem, így arra se biztatlak, hogy ess neki, csavarhúzóval, stb. Nem árt egy kis barkács véna.
Reméljük megoldják gariban
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ununqatrium #27783 üzenetére
Nem vicc. Egyébként nem mondom, hogy ne vidd vissza gariban. Egy próbát megérhet.
Én az általam írt megoldást már többször alkalmaztam. Olyanon is, ami teljesen műbőr borítású (Phillips SHP1900), és olyanon is, aminek csak a belső fele (Sony MDR-RF810R). Azt most hagyjuk, hogy az egyik egy rakás sz@r, a másik megy rádiós és zúg. Lehet, hogy egy PhillipsSHP250-en is csináltam, de azt használtan kaptam, és nem emlékszem pontosan, hogy azon volt-e műbőr, vagy nem, az biztos, hogy az olyan koszos volt, hogy előtte két napot elő volt áztatva, és aztán ment a mosodába.
Ezen kívül még ki volt mosva a régi Pioneer M290-esem párnái, és nemsokára mennek mosodába a Bodz-tól bótolt M290-es párnái is, kell tartalék tiszta párna is
Ezek biztos, hogy nem voltak műbőr borításúak, de nem ártott nekik.
Fülpárna leszedéssel óvatosan, mert könnyen szakadhat. Természetesen ha nem jön össze a gari, és ebben a megoldásban sem hiszel, még akkor is ott van a másik párna vásárlása. De ez utóbbi esetén is megérhet egy próbát. Szólsz anyának/asszonynak/apának, hogy a többi fekete ruha közé rakja be, az eredmény meg attól függ, mennyi időt szánsz rá.
Nyilván egy tiszta textil párna lesz a végeredmény, aminek más tulajdonságai lesznek, mint a műbőrnek, bele értve a hangszigetelést, szellőzést stb.
Teljesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy ezek a textilek sem különbek, mint a hagyományosak, így minél többet lesznek mosva, annál jobban fakulnak, és annál könnyebben szakadnak.
-
dudika10
veterán
válasz
Ununqatrium #27783 üzenetére
Melyik fejhallgató, melyik párna?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ununqatrium #27755 üzenetére
Óvatosan szedd le a párnát, tépd le róla az összes műbőrt, szedd le róla azt a szutyok anyagot, ami alatta van, rakd bele egy mosózacsiba és mosd ki mosógépben.
-
matyi94
senior tag
válasz
Ununqatrium #24871 üzenetére
Tulsulyos a magastartomany. Ilyen egyszeru
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #17788 üzenetére
A "nemzetközi" "listaárához" képest Magyarországon elég túlárazottan indultak a J88-ak és (J55-ök) verziói, mostanában mintha "kezdenének normálabb áron is kaphatóak lenni". A hangja szerintem a "globális" "listaárához" képest elég jó, bőséges mélyekkel (megvannak a magasai is), alacsony torzítással, de egy kicsit az átlagosnál színezettebb a hangja. Ha tényleg on-ear.nek írják, az nagy hiba, mert kevés "overebb" van nála. Szerintem helyenként kevered a J55-tel, amely tényleg on-ear.
Az M50, ahogy RetepNyaraB is írta, vegyes értékelésű, ki ilyennek hallja, ki olyannak - a viszonylag erőteljes mélyei miatt. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ununqatrium #17788 üzenetére
Over ear.
http://www.jbl.com/estore/jbl/us/products/J88/J88_JBL_US?skuId=J88%20BLK_JBL_US&searchMode=regularProductOnly
Telefonról nem tudok linkelni, bocs
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ununqatrium #17786 üzenetére
MM-ben 31K, ha jól csalódom. Kényelmes, szépen szól ennyi pénzért. Kicsit mélybe húz, de nem veszélyes.
-
Dorien
veterán
válasz
Ununqatrium #17783 üzenetére
Az M50-est azért hallgasd meg vásárlás előtt, elég megosztó fejes. Van akinek nagyon tetszik, de sokak szerint szörnyen mélytúlsúlyos darab.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #17767 üzenetére
A Szakibá által javasolt vágás jobb (kevésbé rossz), mint a kiemelés, de a vágás is (egyáltalán bármilyen hangszínszabályzás) drasztikus hangminőségrontó tényező.
A K512 MKII egy mélyszegény fejhallgató, készülékcserével tudsz ezen segíteni. Az adott ársávban például a Creative Aurvana Live! megfelelne az igényeidnek, és hangminőségben is túlmutat az árán. Annál olcsóbban például a K511, ami elég kulturált, egyúttal mélytónusos. -
szakibá...
senior tag
válasz
Ununqatrium #17767 üzenetére
Ha több mélyet szeretnél, akkor a közepet és a magasat vedd lejjebb. Az ilyen eszközökön vágni szabad, emelni kockázatos.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Ununqatrium #17757 üzenetére
A torzítás nem a fejhallgató, hanem a telefon bűne. Ha amúgy is hangos zenén emelsz egy sávot, tutira túlvezérled. Szegény fejhallgató meg csak azt a torz valamit közvetíti hűségesen. A nyikorgás ellen próbálkozz valamilyen kenőanyagot juttatni a mozgó részek közé. Ha mégis cserélni akarsz, az 1. hsz-ben vannak ajánlatok.
-
priti
addikt
válasz
Ununqatrium #17757 üzenetére
Én most toltam rá egy ATH-PRO700MK2 fejest egy BEHRINGER BASS multieffektre amit egy 5 húros Bass gitárral hajtottam meg és olyan hangnyomást lökött egyharmad hangerőn, mintha mindenhez hozzá lehetne írni egy nullát és nem egy 53mm-es drivert, hanem egy 50 cenyós subwoofer-t kínálgatnék 3500W-al és nem mW-al. Szóval ha basszus kell, akkor merem ajánlani. Most egy kicsit pislogtam, pedig hallottam már jót. 56k-ért nem szar azt kell mondjam.
Így első használat után:
Hátrány: szorít, nem kimondottan kényelmes és nem lehet úgy állítani a pántot hogy ne szorítson, mert akkor meg nem áll a fülemen sehogy, de azért meg lehet szokni csak... gondoltam akár kényelmes is lehetne ennyiért... Az egyenes kábel rövid, sehová nem ér el. Nemtom ez mire jó, állítólag DJ-knek ez a jó.Előny: A nagy driver ellenére nem nagy a háza, nem két tepsi van a fejemen, hogy csak az orrom látszon ki. Normális, tök átlagos méretű. A pánt a fejemen van, nem a fejem fölött két méterrel. A 68ohm egyáltalán nem gáz. Én azt hittem fejhallgató erősítő nélkül meg se nyekken rendesen, de meglepődtem. Nem szól szarul így magában sem. Lehet terhelni, nem kell remegni, hogy jajj minden potit letekertem e a sorban vagy a gitáron melyik állásban van mer' jajj kifingik és mi lesz vele. Ez legfeljebb meglengeti egy kicsit a hártyáimat. Azé' van.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9361 üzenetére
Ezek szerint fennáll, amitől féltem, hogy a kapcsoló bekötése más, mint a készüléked aljzatáé, azért ad ilyen fojtott hangot. Sajnos a különféle gyártók egy része (Apple, Nokia, Sony Ericsson...) igyekszik elérni, hogy az ő készülékeikhez csakis az ő kiegészítőik legyenek használhatóak, és csak lassan változik a szemlélet az egységes szabványok alkalmazása felé - lásd még töltők...
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9351 üzenetére
Baj nem adódhat, de az megtörténhet, hogy más az érintkezők kiosztása, akkor egy kicsit peched van. Csak próbáld nyugodtan.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9205 üzenetére
Sok fejhallgatóra érvényes, hogy minél tovább van a fejeden, annál inkább rányomódik, ez pedig a mélyeket hozza előtérbe, de a tiednél kevéssé érvényesül ez a fajta hatás, merthogy kicsi a szorítóereje. Nálad a változás elsősorban a bejáratódásból fakad, még tovább fog változni egy darabig. (Általában lágyul, informatívabbá és természetesebbé válik a hang a készülék bejáratódása során.)
A készülék minden eleme összefügg a hangminőséggel, a kagyló méretének-alakjának-anyagának különösen nagy szerepe van. Nagyobb kagylóméret esetén nagyobb lesz a légtér, amiben mozog a hangszórómembrán, ami elsősorban akusztikai befolyással van, illetve zárt konstrukció esetén a membrán csillapítását is csökkenti a nagyobb légtér. Mindkét szempontból igaz, hogy minél nagyobb a doboz (kagyló) légtere-űrtartalma, annál több és mélyebb mélyhangokat lehet kihozni adott membránból.
(#9210) matyi94 Én az SRH840-et választanám, egy kicsivel hallgathatósabb, korrektebb, telítettebb, szebb a hangja.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Ununqatrium #9205 üzenetére
ha bőrpárnás zárt fülesről van szó el tudom képzelni, hogy kell idő mire hozzáidomul a fejedhez, és el kezd jobban szigetelni, ezáltal több mélye lesz. aztán azt is el tudom képzelni, hogy mikor elkezded hallgatni a zenét még halkan hallgatod, aztán mész egyre feljebb hangerőben ahogy megszokod, ezáltal a hallásunk működéséből adódóan többnek fogod érezni a mély hangokat. és persze ott van még a placebó is.
semmi értelme ilyen összefüggéseket keresgélni.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Ununqatrium #9199 üzenetére
Ha gondolod olvass utána ezeknek a mennyiségeknek, akár itt a topik keresőjével, akár máshol a neten, de nem lesz hasznodra a kiválasztásban. Ezek száraz műszaki paraméterek szabvány körülmények között (lásd: 1kHz-en ennyi az érzékenység), vagy az impedancia ennyi meg annyi szintén egy adott frekvencián. Ezeknek van az egész frekvenciatartományt lefedő ábrázolásuk is, meg négyszög-válaszjelek (hol is kell elválasztani, álljunk meg egy szóra!
), de az egésznek nem sok köze van a zenehallgatáshoz, ergo tök felesleges velük foglalkozni, csak nagyon-nagyon felületes következtetéseket/ sejtéseket lehet belőlük levonni. Ráadásul még ezeket a szabvány adatokat is gyakran elfüllentik, gyakran csak beírnak egy klasszikus 20-20kHz tartományt, és még sorolhatnám. Meg kell hallgatni, vagy olyanok véleményét olvasni (sokat), akik már hallották. Itt a topikban és pl. amazonon, e-bay-en utóbbira van is lehetőség.
-
válasz
Ununqatrium #9196 üzenetére
Érdekes gondolat, hogy nem a fejhallgató érzékenységét adják meg, hanem az erősítőből az optimális hangerőhöz elvárt kimeneti feszültséget. Egyébként az 512-nek létezik konvencionálisabb érzékenységi adata is: 109 dB SPL/V
Külön érdekesség, hogy a két adat egyáltalán nem korrelál. Tehát valamelyik hazudik
94 dB @0,099V = 94 dB SPL @0,306 mW = 99 dB SPL @1mW
109 dB @V = 109 dB @31,3 mW = 94 dB SPL @1mW
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9196 üzenetére
A 99mV az milliVolt, tehát a gyártó állítása szerint ennyi milliVolt terhelés hatására hozott létre a fejhallgató 94dB hangnyomást adott frekvencián (valószínűleg 1kHz-en), a membrántól való adott, egységnyi távolságban.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9176 üzenetére
A K512 MKII egy korrekt fejhallgató, a mélye valóban csak átlagos (szerintem a magasa pedig kiemelt), de nem javaslom az EQ-val való babrálást, mert az csak rontani tud a hangminőségen. Szokd meg a tervezők által kialakított hangarányokat, ha azt a típust vetted meg. Ilyennek alkották, így kell szeretni.
Egyébként az impedancia-érzékenység témát nem keverted, az hogy éppen a magasabb impedanciájúnak és kisebb érzékenységűnek jelzett KOSS tűnt a leghangosabbnak, részben amiatt van, hogy a gyártók által a dobozra írt adatok általában csak nagyon lazán korrelálnak a valósággal, és akkor finoman fejeztem ki magam, másrészt pedig amiatt, hogy a Porta Pro-nak olyan jellegű hangja van, amelyen jobban érződik, hogy hangos.(#9162) Ati1979 Az interneten is fellelhető, több évtizedes múltú hifi szaklapok közül legérdemesebb például a Hi-Fi News and Record Reviews, a Stereoplay, a Hi-Fi Choice, a What Hi-Fi felhasználásával művelődni, vannak a honlapjaikon elméleti cikkek is, ha nem is olyan arányban, mint a papír változataikban. A magyar kínálat elég szegényes, amióta a legendás Hi-Fi Magazin megszűnt. Nézegesd a Hi-Fi Piac honlapját, mostanában elég gyorsan bővítik (megszűnt a papírváltozata, és felteszik a honlapra a régi anyagokat is), egyelőre nem sok elméleti szakcikk van fenn de érdemes elolvasni őket, illetve a tesztek nyelvezetéből, a tesztelési szempontrendszerekből is sokat lehet tanulni, és a szövegkörnyezet alapján is hozzá tudsz szokni, magadévá tudod tenni a hifi sajátos nyelvezetét, szemléletét. Ezenkívül, ha privátban küldesz email címet, akkor hétvégén tudok majd emailben átküldeni praktiikus, összefoglaló anyagokat a régi Hi-Fi Magazin digitalizált változatából - akár másoknak is persze, akinek igénye van. Hamarosan a "Hi-firől általában" című topiknak is lesz a hifi alapjait összefoglaló első hozzászólása.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Ununqatrium #9179 üzenetére
Ezért 100szor jobb a gép belsejétől lehető legjobban izolált külső hangkártya (USB/SPDIF DAC)
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ununqatrium #9176 üzenetére
Szia űrlény!
Grat, az egy korrekt fejhallgató.A gép, hangkártya, stb. zaját hallod. Nem tudsz vele mit kezdeni.
-
guppy
őstag
válasz
Ununqatrium #9170 üzenetére
Az érzékenységet jelölő számnak minél magasabbnak kell lenni, annál hangosabban fog szólni ugyan akkora bemenő teljesítmény hatására. A mértékegység általában dB/mW vagy dB/V-ban.
Tehát pl az AKG K1000 74 dB/mW a Sennheiser HD-25 pedig 120 dB/mW tehát a HD-25 fog hangosabban szólni ugyan annál a beállításnál. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Ununqatrium #9170 üzenetére
Ez így érdekes. milyen fejeseket próbáltál még ki? Egyébként a Porta Pro elég jól szól akár telefonról is.
Impedancia.Plüss egyértelműen. A műbőr, főleg az olcsóbb kategóriás megrepedezik, foszlik stb... A Plüss szövetből van, nehezebben foszlik.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Ununqatrium #9164 üzenetére
Amelyik szegényes hangerőt produkált, az valószínűleg kis érzékenységgel bírt és/vagy magas volt az impedanciája.
-
baluka26
veterán
válasz
Ununqatrium #9164 üzenetére
Érzékenység és impedancia, ebben a sorrendben.
-
Dorien
veterán
válasz
Ununqatrium #9160 üzenetére
Tipp:
Superlux 662 / 662B / 662F
zárt, 7500Ft az Árkádia Hangszernél -
DBAtti
aktív tag
válasz
Ununqatrium #9160 üzenetére
Szia!
Az SHP2000 ne legyen már mérvadó... 3k-ért örülni kell, hogy szól és aránylag kényelmes.
Nekem az SHP6000 nem tetszett, nekem szétesős a hangképe.
Amit én is tudok ajánlani az a Beyerdynamic DT235 (nem a kényelem bajnoka), és a Superlux 661, utóbbinak igen színes hangja van, és számomra elviselhetetlen a két gumi bütyök, de amúgy meglepően kellemes az áráért, felbontásban, gyorsaságban is jobb a Beyernél - szerintem.
Tehát DT235, Superlux 661 általam ajánlott kipróbálásra, tökéletes darab ebben a kategóriában nem leszA féloldalas megszólalásnak semmi köze az impedanciához, vagy bármilyen műszaki paraméterhez, arról van szó, hogy meg vannak kínozva a kiállított darabok, és meg van valahol szakadva a kábel (vagy a telefonod jack-aljzata rosszalkodik). Ilyen egyoldalas meghallgatás alapján nem lehet igazából eldönteni, hogy jó-e (tetszik-e) az adott darab.
Tökéletes igazából feljebb sincs, valamilyen kompromisszumot meg kell kötni, amit csak Te magad tudsz eldönteni, mire vagy még hajlandó, ezért kellene kipróbálni őket. Ami itt is érvényes, hogy lehet jobb spórolni tovább és olyan darabot venni, amivel elégedett(ebb) vagy.
-
Zoli133
addikt
válasz
Ununqatrium #9148 üzenetére
Nem akarok nagyon közbeszólni, na meg itt ez elég off is. De mikor utoljára halottam azt a szettet, akkor a mélyeire a sok jelzőt rá tudtam tenni, de a jót nem.
-
válasz
Ununqatrium #9146 üzenetére
Ez a Genius filmre meg játékra jó, de zenére a mobil mellé kapott gyári Sony fülhallgató is porig alázza, kivéve mélyben.
-
válasz
Ununqatrium #9143 üzenetére
Nekem is Genius 6000-em van. Azt mondja mindenki, megváltás lesz hangminőségben egy jó fejhallgató.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9143 üzenetére
Ez is korrekt válasz.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9141 üzenetére
A "stúdió" fejhallgatóknak ideális esetben az lenne a céljuk, hogy minél kiegyenlítetteben, színezetlenebbül, torzítatlanabbul adják vissza a hangot, tehát minél kevésbé legyen saját karakterük, hanem inkább amolyan "átlagosak" legyenek, hogy az átlagos zenehallgató fogyasztó "átlagos" hangrendszerén minél inkább az hallatszódjék, ami a hangmérnök szándéka volt.
A DJ fejhallgatóknak nem feltétlenül van tipikus hangképük, a DJ-fejhallgató elsősorban a kiképzési módja miatt számít DJ-fejhallgatónak (forgatható fej, jó hangszigetelés...), ezzel együtt, zömében az úgynevezett V karakterű hang a legjellemzőbb rájuk, azaz a sávszélek (mély és magas) hangsúlyozása, tehát egyrészt "ütniük" is kell (mélysáv), másrészt informatívnak is kell lenniük (magassáv). De nem eleve, nem kötelezően ilyenek, szerintem inkább csak azt mondhatni, hogy az ilyen V karakterűek sűrűbben fordulnak elő köztük, mint a "normál" hifi célúak között.Mivel látom, hogy hajlamod van árnyaltabban, értelemmel közelíteni a témához, még felvetnék egy esetleg megfontolandó szempontot. Ugyebár a hifi hobbi is abból áll, hogy az ember eldönti, hogy mennyi pénze van készülékvásárlásra, megvesz valamit annyiért, szerencsés esetben a jobb minőségű-hangú típusok közül, és egy ideig boldog vele. A hosszútávú használatban azonban egyre inkább a készülék hibáit érzékeli az ember, és egyre kevésbé tud az erényeire figyelni, ugyebár általában így vagyunk mindennel, a jót hamar megszokjuk, a rosszat egy idő után könnyebben észrevesszük. Ezért lehet fontos szempont olyan készüléket venni, amelynek a hangja elsőre esetleg nem tűnik olyan kirívóan szupernek, ellenben hosszútávon is ki tudja domborítani az erényeit. Hosszútávon is kellemes készülékeket az általad meghatározott 10ezer körüli ársávban még igencsak megszorításokkal lehet kapni, ellenben a 18-20ezer környéki ársávtól kezdődően már kezd szélesedni a választék, javulni a hosszútávú együttélési arány. Tehát ha van kedved, gondolkodj el azon, hogy esetleg tudnál többet is költeni fejhallgatóra, ha úgy éreznéd hogy megéri, ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy a 10ezer eleve elvetendő szint lenne - az ajánlott DT235-re szoktam azt mondani, hogy ott kezdődik a zenehallgatásra is alkalmas fejhallgatók szintje. Azt írod, hogy elég kevert a zenei ízlésed, ehhez megjegyzem, hogy egy jól kiválasztott hangberendezés, jelen esetben fejhallgató segíthet ezt megváltoztatni, az ízlést letisztítani, illetve egyáltalán kialakítani. A jó hangberendezés hajlamos elősegíteni a zenei ízlés formálását. Vagyis, ha csak az általad felsorolt műfajokat nézzük, akkor lehetséges, hogy a jobb hangminőségű tapasztalatszerzés eltolná az ízlésed arányait a jobbfajta hard rock-ok felé (később netán jazz, népzene, "komolyzene" felé is), és esetleg leválasztaná rólad a hip-hop, rap, dance, house típusú műfajokat. Ilyen irányú tanácsot nem kértél, de úgy látom, hogy érdeklődő vagy, és talán nem veszed bizalmaskodásnak vagy "fellengzősségnek" vagy agressziónak.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9127 üzenetére
A sötét tónus inkább a mély- és alsóközépsávot hangsúlyozza, a magasakat "alulhangsúlyozza". Ellentéte a világos tónus, amely pedig inkább a magasakat és a felsőközepet hangsúlyozza ki. A világos tónusúak általában több információval, részletezőbb térleképzéssel, több hangszínnel kápráztatnak el, a sötétebb tónusúak pedig inkább a zene egészét fogják meg, nagyobb teste van a zenéjüknek, tömörebb-telítettebb a terük. Ízlés kérdése, hogy ki melyiket szereti jobban, illetve hogy adott fejhallgatókat valaki túl sötét vagy más fejhallgatókat más hallgató túl világos tónusúnak tart-e.
Az SHP 6000 sötét tónusú, némelyek túlzottan sötét tónusúnak tartják, én pedig az őáltaluk kedvelt tónust esetleg túl világosnak tartom, ehhez tudni érdemes, hogy fejhallgatóban én a sötét tónusúnak tartottakat kedvelem inkább, a többség azonban inkább a világos tónusúnak tartottakat.. Az SHP 6000-nek egyúttal elég puha is a hangja, ez is erősíti a sötét-tónusosságának érzetét. De benne van az információ és a színesség is, csak át kell szokni rá. Szóval ez a fejhallgató nem kápráztat el rögtön, ellenben hosszan hallgatható, nem válik fárasztóvá a hangja - mármint az árszintjéhez képest. Azért is mertem ajánlani, mert kiemelted a kérdésedben, hogy a mélyhangok fontosak lennének számodra. -
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9119 üzenetére
A K404-et még nem hallottam.
Arra azért figyelmeztetlek, hogy az általam említett kettő közül a Beyert akár meghallgatás nélül is merem ajánlani megvásárlásra, mert abban mindenki megtalálja a nekivalót, de a Philips-et lehetőleg csak meghallgatás után, mert annak sokkal ízlésfüggőbb a hangja (elég sötét tónusú). A DT235 hangja szinte mindenkinek tetszik, az SHP 6000 hangja nem mindenkinek.(#9125) Ace owner " Ismerős keres... (...) ...mit ajánlotok?" Én azt ajánlanám, hogy jöjjön ide ő, és kérdezzen ő. Túl általános a kérdés, mondjuk azt mondom, hogy Beyer DT235, majd kiderül, hogy ezért meg azért nem jó.
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9106 üzenetére
Amikor nézegettem, hallgatgattam, azt hittem hogy zárt, csak utólag olvastam, hogy félig nyitott, tehát legalábbis külsőleg nem feltűnő, hogy félig nyitott, de azt csak feltételezem, hogy a kihallatszó hangját tekintve sem feltűnő. Nem vizsgáltam, hogy mennyire hallatszik ki, de éppen azért mertem javasolni, mert valószínűsítem, hogy nem sokkal jobban, mint egy igazán zártból. Ki kell próbálni, remélem ki tudod valahol. Többé vagy kevésbé a zártból is kihallatszik, de persze egy igazán jól szigetelőből alig.
-
guppy
őstag
válasz
Ununqatrium #9106 üzenetére
akkor felejtős a félnyitott, amúgy zártakból is kihallatszódik, csak sokkal kevésbé
-
törölt tag
válasz
Ununqatrium #9095 üzenetére
Beyer DT235 például. (Supraaural.) Philips SHP 6000 például. (Félig nyitott.)
(#9096) Citroghost A Shure-ból akkor már inkább a 840-es egyenértékű és -árú a többivel.
Mélyhangsúlyos Denon D1100.
"Stúdiósabb" AKG K272HD.
Sennheiser HD 598.
JBL J88.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest