Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ununqatrium #9176 üzenetére

    A K512 MKII egy korrekt fejhallgató, a mélye valóban csak átlagos (szerintem a magasa pedig kiemelt), de nem javaslom az EQ-val való babrálást, mert az csak rontani tud a hangminőségen. Szokd meg a tervezők által kialakított hangarányokat, ha azt a típust vetted meg. Ilyennek alkották, így kell szeretni.
    Egyébként az impedancia-érzékenység témát nem keverted, az hogy éppen a magasabb impedanciájúnak és kisebb érzékenységűnek jelzett KOSS tűnt a leghangosabbnak, részben amiatt van, hogy a gyártók által a dobozra írt adatok általában csak nagyon lazán korrelálnak a valósággal, és akkor finoman fejeztem ki magam, másrészt pedig amiatt, hogy a Porta Pro-nak olyan jellegű hangja van, amelyen jobban érződik, hogy hangos.

    (#9162) Ati1979 Az interneten is fellelhető, több évtizedes múltú hifi szaklapok közül legérdemesebb például a Hi-Fi News and Record Reviews, a Stereoplay, a Hi-Fi Choice, a What Hi-Fi felhasználásával művelődni, vannak a honlapjaikon elméleti cikkek is, ha nem is olyan arányban, mint a papír változataikban. A magyar kínálat elég szegényes, amióta a legendás Hi-Fi Magazin megszűnt. Nézegesd a Hi-Fi Piac honlapját, mostanában elég gyorsan bővítik (megszűnt a papírváltozata, és felteszik a honlapra a régi anyagokat is), egyelőre nem sok elméleti szakcikk van fenn de érdemes elolvasni őket, illetve a tesztek nyelvezetéből, a tesztelési szempontrendszerekből is sokat lehet tanulni, és a szövegkörnyezet alapján is hozzá tudsz szokni, magadévá tudod tenni a hifi sajátos nyelvezetét, szemléletét. Ezenkívül, ha privátban küldesz email címet, akkor hétvégén tudok majd emailben átküldeni praktiikus, összefoglaló anyagokat a régi Hi-Fi Magazin digitalizált változatából - akár másoknak is persze, akinek igénye van. Hamarosan a "Hi-firől általában" című topiknak is lesz a hifi alapjait összefoglaló első hozzászólása.

Új hozzászólás Aktív témák