- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
baluka26 #7284 üzenetére
A banánt körtével, da adott értelemben mégiscsak arról van szó, hogy gyümölcsöt akarunk enni, részben az íz, részben a tápanyagok érdekében.
Hangdobozzal és fejhallgatóval is zenét akarunk hallgatni, tehát jogos valamiféle összevetés azirányban, hogy melyik felel meg a célnak jobban - lásd hangzáshűség. Én ugyebár abból szoktam kiindulni, hogy a hangdoboz kényszermegoldás az élő hangversenyhez képest, a fejhallgató pedig kényszermegoldás a hangdobozhoz képest. Én ennek fényében szoktam értékelni a fejhallgatókat (egy kicsit most már te is). És persze elnézést kérek azoktól a fejhallgatózóktól, akiknek a fejhallgató "A" zenehallgatási eszköz, nekem csak kényszermegoldás a hangdobozhoz képest, illetve alkalmanként a változatosság gyönyöre.Ja és egyébként igaz, a 840 (és majdnem a 940 is) az árkategóriáját és a dinamikus konstrukcióját tekintve valóban példásan mélyre megy.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #7282 üzenetére
Lásd (#7281) kammerer-t, hogy pontosan mire gondoltam. Persze, hallottam 840-et, nem is régen. A 840 méginkább mélykiemeléssel pótolja az adott Shure sorozatra a legmélyeken jellemző lekonyulós karaktert. Ami egyébként nekem ugyebár viszonylag tetszik is, hiszen, mint korábban már írogattam, tapasztalataim szerint a fejhallgatóknak szükségük van egy kis mélykiemeléses csalásra, hogy a tónusuk megközelítse a lineáris hangdobozok tónusát. Ezt most már te is tapasztalod, mióta van hangdobozos rendszered - ezzel nem azt akarom mondani, hogy az adott Canton lineáris hangdoboz.
-
Deadzone41
őstag
válasz
baluka26 #7097 üzenetére
ezt most nem értem. hogy micsináljak?
arról beszéltem, hogy gyorsaságról, mint olyanról, lehet impulzusválaszról és egyéb egzakt dolgokról beszélni, meg lehet elvontabb, tapasztalati dolgokról, viszont utóbbiból lesznek a viták, mert sokan mást érthetnek rajt. mint írtam, más is befolyásolja a "gyorsaság érzetét", mint a jelre adott pontosabb válasz, gyorsabb lecsengés. csak hogy árnyaljam kicsit a dolgot.
-
Deadzone41
őstag
válasz
baluka26 #6957 üzenetére
a k701/hd600,650/dt880-at eléggé együtt szokták pedig emlegetni. egy szinten vannak, csak a k701 neked nagyon nem tetszik, én meg pont azt választanám közülük. kinek a pap...
Ba cy lus én most igazából a schawo által használt hajthatósági besorolás alapján raktam őket egybe. egyetértek, a 840 jobb az m50-nél. 770-et még nem hallottam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
baluka26 #6927 üzenetére
& fi:zi'k
One S-t nem hallottam még, csak X-et. Az pocsék volt, mondjuk a Tegra mellé valami Realtek szutyok van integrálva, ellenben a One S-nél elég jókat írtak már a GSMArena tesztjében. Tudom, nem reprezentativ, de arra talán mégis jó, hogy egy támpontot ad. De valamelyik fórumtárstól olvastam, hogy a hangzással nem lenne gond, csak erőtlen (összehasonlította i4/4S-el, Nokia 808-al, Galaxy S-el meg még valamivel, amire nem emlékeszem, talán BB 9900-val). Gondolom az AMP gyenge lehet.
dani3l
Ott a marketing szerint külön fejhallgató erősítő van benne. Nem hinném, hogy tényleg így van, bár az tény, hogy 2,5 V-ot mértek kimenő jelnek, a telóknál megszokott 1,5 helyett (iPhone asszem 1,7). Szerintem egyszerűen úgy piszkálták meg az AMP részt, hogy nagyobb feszültséget kapjon. Persze a minősége nem lesz jobb. Szintén GSMArena mérések alapján következtetek arra, hogy az a két WP8-as HTC nem az igazi, sajnos nem állt módomban kipróbálni még. -
dani3l
őstag
válasz
baluka26 #6927 üzenetére
HTC-k közül egyedül a WP8-as (8x, 8s) telokban van hardver is a "beats audio" felirat mögött, meg talan a Droid DNA-ban, bar utobbira nem mernek fogadni. De hogy mit takar pontosan, mit tettek bele, azt en sem tudom, mindenesetre a droidos telokban csak egy melyorientalt eq az egesz..
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #6830 üzenetére
Egy ilyen szett mellett csak bohóckodás...
-
Bodz
nagyúr
-
Ákos97
aktív tag
válasz
baluka26 #6374 üzenetére
Igazad van. Elírtam.
Áramerősség nem lehet sok, csak nagy.
Wikipedia is our girlfriend. -
krichd1
addikt
válasz
baluka26 #6285 üzenetére
Most volt egy ennyiért kopott párnákkal, de lemaradtam róla.
Most már csak azért is dobozokat veszek, a jó HD600 vételekről mindig lemaradok. -
Bodz
nagyúr
válasz
baluka26 #6154 üzenetére
Széles, de nem elég mély nekem. Nem rossz egyébként, inkább csak nem ehhez vagyok szokva.
(#6157) contaxg: Nem lenne jó sajnos, az LCD párna nagyobb. Egy levehető kereten vannak amúgy a HE-400 párnái.
-
guppy
őstag
válasz
baluka26 #6156 üzenetére
D7000 emlékszem nekem sem tetszett, cseppet sem, kapásból rámondtam h egy túlárazott középkategóriás fejes, lehet elhamarkodtam
, kíváncsi vagyok mi lett vna a véleményem 2 hét használat után, vagy az LCD2 ről, vagy a staxokról (ezek fejesek pláne érdekesek, mert nem dinamikusak, nekem meg eddig csak dinamikusom volt)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #6148 üzenetére
800ast nem sokan vesznek, abból nem lehet elég haszon. Ha haszonért, tette volna, eredményes lenne, mert ilyennel kezdőt simán meg lehet vezetni. Egyébként sztem tényleg nem volt semmi rosszindulat a srácban,neki meggyőződése volt, hogy az 598 nagyon-nagyon jó fejes.
Egyébként nagyságrenddel jobb sztem is,mint az 555 volt,csak hát, túl közel van az ára a hd600/650hez.
-
bkercso
nagyúr
válasz
baluka26 #6095 üzenetére
Hómméd, as usual...
Meier-féle enhanced bass crossfeed, kicsit módosítva az értékeken, hogy a modified Linkwitz-hez közelebb álljon. Szerintem kb. észrevehetetlen a difi, csak fele annyi alkatrész. -
-
bajnokpityu
félisten
-
krichd1
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #5921 üzenetére
Jó fejes az LCD2@3. Dinamikusoknál jobb, ennyire kiszogálva még el is hallgatnám napokig.
De ami nekem a hosszantartó fejeses élvezetet adja, az a stax. Az az,amin el tudok mosolyogni, hogy aszta (100k alatt nekem ilyen a hd600 saját láncról, ez akár egyéni értékrend is lehet). Ilyen dinamikaarány,ilyen tisztaság, tér, és tök mindegy mit hallgatok, csak jár a lábam... Az meg,h ha oda figyelek, megmondom milyen szinű a zongorista zoknija, külön öröm.
Csak szegényke igencsak hárklis mindenre. 3 láncon hallottad ma, egyetlen-egy volt,amire aszontátok, hogy végre. Másik kettő nekem se tetszett...
(mint elac, de lassan őkelme is ki lesz szolgálva rendesen)
Egyébként el is ment a kedvem új dacokat meghallgatni, inkább bekapcsolom a vén randaságot...
-
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5882 üzenetére
5000 óra elég baráti - heti 5x2 óra val számolvai 52x10=520/év. Minimum 6-8év kapcsolgatásból adódó hibákat is beleszámolva. A LB-ba filléres csövek vannak, néhány ezer forintért megszerezhető az egész garnitúra.
A Night Blues esetén rosszabb a fenti statisztika, de még mindig kijön legalább 3 év aktív használat.
Mindenesetre nagyfater 2.vh-t egy trágyadomb alatt átélt csöves rádiója a mai napig működik. Pedig abban nem volt csőcsere.
-
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5873 üzenetére
Bezony!
Jó lesz fejestalikra hordozni, meg ha összeomlana a ház, akkor csak ki kell kaparni a romok alól.
De ha megunná a párom és lehajítja a 9-ről, és egy kutya levizeli, akkor is csak le kell érte slattyogni.
A baj az, hogy kábelestül nem fér be a dobozba (nem akarom minden nap nyírni a csatlakozóját a szétszedéssel, összedugással), meg lefektetett állapotban picit nyomódnak is a párnák.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #5866 üzenetére
Biztos jópár éve lehetett. 3-400 euró körül megy állapottól függően (elég hamar szétkopik a műbőr és gyári párna nincs is már hozzá csak kínai ami nem ua...). A HD250II 1000x strapabíróbb, nem ua. a hang de zártban egyelőre az a legjobb kompromisszum nekem (kényelmes, szigetel, tere is van a hangképe pedig megszokható ha mást nem hallgat az ember - én igen, úgyhogy inkább youtube-hoz meg filmekhez használom).
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #5856 üzenetére
Én is tervezek a későbbiekben állványt készíttetni vele, 12k környékén meg is csinálná, amit kinéztem: [link] [link]
Még ezt tetszett, de ez inkább két fejeshez való: [link]
Esetleg mutathattok még pár, elsősorban fémből készült állványt, ha tudtok.
Most nézem, van egy fejeses verzió is a másodjára linkeltből: [link]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #5846 üzenetére
+1. Összehozlak majd egy elég jó hírű csöves építővel, csak milla feletti cuccokat készit- azt is rendelésre. Azok már úgy szólnak,mint egy félvezetős, szivesen hallgatnám itthon.
Olcsóbban nem kívántam őket. Ünnepnapokon tök jó, ahogy parázslik a cső, de hétköznapokon inkább a csönd. -
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5850 üzenetére
Azt mondták az oroszok, ha kell küldenek egy-két vagonnal.
Mindenesetre ezek kb 2000órát bírnak. A LB-ban lévők kb4000-5000-t.
Egyébként 1968-as és 1971-es gyártású válogatott katonai csövek.bigmasterg - jó lenne már egy összejövetel én a mytek 192-re is kíváncsi lennék.
Ear - bocsánat, my mistake...
-
Ear001
addikt
-
-
attika89
senior tag
válasz
baluka26 #5776 üzenetére
Lehet olcsóbban ki is jönnék a HD600-al.
Viszont, ha jó áron visszajön az X1 Amazonra, akkor nehéz lesz ellenállni neki.
Remélhetőleg a HE-kékség-400-ról is lesz hazai vélemény hamarosan
Attól a fülpárna mizéria "riaszt" egy kicsit (pleather/velour/J$), meg a kissé agresszív magasak.
Lehet hülye kérés, de lehet agresszív a magas tartomány sibilnce nélkül?kaksi majd fejes után
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #5693 üzenetére
Amikor diy kábelekről beszélgettem ismerőssel, (nem Ákos)azt mondta, hogy amennyiért legyárt kábelt egy mester,kb az a 10-20%, és maradék a kisker haszna,posta. Legalábbis ő ilyen kisker ajánlatot kapott...
Ha igaz, ebből meg lehet saccolni anyagárát.
Viablue,mogami cuccokból akarok majd csinálni egy drótot a hd600nak, meglepő módon érzékeny rá. Ádám a múltkor adott egy drótot, sztem nagy keresztmetszetű erekből álló kábel lehetett (hangja alapján), tök jó volt vele a hd600. De előtte egy héttel rendeltem meg az alkatrészeket, úgyhogy akármilyen jó az a kábel, így, hogy más a feljesztési irány...
-
válasz
baluka26 #5676 üzenetére
Az úgy nem elég jó biznisz. Az isteni igét a lehető legtisztábban kell hallani. A hívők a vallási fejlődés útján haladva bizonyos mérföldkövek elérése után szintet léphetnek, amit egy újabb, jobb, tökéletesebb eszköz (fejhallgató, erősítő, DAC) megvásárlásával teljesíthetnek be.
Várjunk csak, lehet, hogy évek óta mindannyian hívők vagyunk?
Persze vannak papok is, különben nem juthatnánk hozzá a szent bálványainkhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest