- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Nekem elég vegyesek. A Gra - Ending-ben gyakorlatilag nincs dinamika, de ha direkt lett így keverve, akkor teljesen ok
SVART CROWN - Thermageddon-ban például már van dinamika.
Ba cy lus: Munka közben mostanában BBC Radio 1-t szoktam hallgatni. Azért van néhány jó szerintem: [Hayley Williams - Simmer] [The 1975 - If Youre Too Shy] , de a többsége nekem sem tetszik.
-
PuMbA
titán
válasz
bodza32 #82972 üzenetére
Hello!
A hangkártyának nincs "ohm-ja", az a fejhallgató tulajdonsága, de ugye a Sound Blaster hangkártyák PC-s multimédia cuccok, ezért nehezen meghajtható fejhallgatót tuti ne vegyél, hiába írnak bármit a marketingesek, hogy ilyen meg olyan f*sza a cucc
Az oldal tetején a téma összefoglaló elolvasása ajánlott első körben.
-
PuMbA
titán
válasz
davie17 #82501 üzenetére
SRH440 kiegyensúlyozottabb hangzású, a közép alja van előtérben. 300Hz-1kHz, tehát vokál vagy például egy gitár testessége ott van. ATH-M30x mély és magaskiemeléses, szóval egy zenében jobban elviszi a figyelmet egy cintányér vagy valamilyen mélyebb basszus az előbb leírtakról.
-
PuMbA
titán
válasz
Remus389 #82477 üzenetére
Ja, mert ez hülyeség. Hagyd a bestvideot és a bestaudio-t
A -F kapcsolóval könnyen megtalálod a legnagyobb felbontású VP9 videósávot és a legnagyobb bitrátájú OPUS hangsávot, ami 99%, hogy mindig 251-es kódú és akkor a parancsod ilyesmi lesz, hogy "youtube-dl.exe -f 174+251 <video_link> --merge-output-format webm"
-
PuMbA
titán
válasz
Remus389 #82475 üzenetére
Ja, nekem is vannak így leszedve dolgok, de ezek a böngésző kiterjesztések sokszor nem a legjobb minőséget szedik le
A lényeg, hogy webm fájkiterjesztést kapj VP9 videókodekkel és OPUS hanggal. Ekkor biztos lehetsz benne, hogy azt a minőséget kaptad, amit a böngésző lejátszik.
-
PuMbA
titán
válasz
Remus389 #82473 üzenetére
MKV? YouTube-on WEBM van alapértelmezetten
Nem konvertál át véletlenül ez a program? Erre figyelni kell, mert lehet, hogy azt a különbséget hallod, hogy a böngészőben OPUS hangkodek van, az MKV-ba pedig az AAC hangsávot kapod meg. A legjobb minőséget úgy kapod, youtube-dl nevű programmal direktbe, konvertálás nélkül leszeded az egészet, de akkor WEBM-et kapsz.
-
PuMbA
titán
válasz
Gzula[HUN] #82468 üzenetére
Ettől azért nem kéne jelentős hangminőség javulásnak lennie vagy ha igen, akkor ott valami nem stimmel
-
PuMbA
titán
válasz
fehér_ember #82317 üzenetére
Pont mostanában gondolkodtam, hogy eladom az Impact Twin-t, mert már nincs olyan modern alaplap amin van PCI slot a Firewire kártyához és ha cserélek, akkor vége
-
PuMbA
titán
válasz
topjoyy #52188 üzenetére
Nem. Az szól jobban, amit meghallgatsz és kiderül, hogy tényleg jobban szól. Adatok és marketing szöveg alapján nem lehet fejhallgatót vásárolni
Ha kérdezel a lap tetején lévő téma összefoglaló alapján, akkor kapsz ajánlatokat ebben a témában, hogy miből érdemes választanod vagy meghallgatnod.
-
PuMbA
titán
válasz
gaborka8x8 #52167 üzenetére
Sennheiser HD800-nak is különbözik 8dB-t a magasa a két oldal között, pedig egy vagyonba kerül
-
PuMbA
titán
"A legtöbbnek 15-16k-nál úgy le van csapva a vége, hogy öröm nézni! "
Igen, igazából majdnem mindegyik YouTube m4a (, tehát AAC kódolás) le van csapva 15-16 kHz körül, de amióta Opus kodeket használnak a hangsávhoz 165 kbps-en (úgy ~1éve), azóta nincs magas vágás és a régebbi feltöltéseket is átkódolták Opus-ra
Szóval érdemes lenne Opus-ban leszedned a zenéket, amit aztán úgy konvertálsz, ahogy akarsz. Egyébként, ha nem nézem meg, akkor nem jövök rá sose, hogy le van vágva, ugyanis 17 kHz fölött már nem hallok.
-
PuMbA
titán
válasz
gaborka8x8 #50602 üzenetére
Innerfidelity-n is írták, hogy élő és izgalmas, de egyébként azért raktam be negatív kritikát, mert Honkydoo azt kérdete, hogy, idézem: "Miért nem éri meg az árát?". Egyébként meg egyetértek veled, meghallgatás nélkül semmi nem ér semmit
-
PuMbA
titán
válasz
Honkydoo #50599 üzenetére
Innerfidelity-n lehúzták a középmagasát, szokásos AKG. Mérve jobban torzít 1 - 3kHz között, mint máshol és néhány számot hallgathatatlanná tesz.
"With the K812 these tracks became brutally harsh. Tiger's trumpet sounded as if it were being played with metal lips, and the crunching guitars snare hits of Pinback became piercing bursts of indistinguishable noise."
"The AKG K812 is a marvelously musical headphone for small acoustic ensembles or when music doesn't encourage stridency, but when the music gets complex and having goodly amounts of treble information I think they fail to please"
-
PuMbA
titán
válasz
Dyingsoul #50239 üzenetére
Igazából csak egy jó minőségű VST pluginban (ProQ, Waves Phase EQ, EasyQ talán, annyira nem értek hozzá, régen kipróbáltam vagy 5-öt). Ez macerás kicsit, mert kell hozzá az adott programhoz tartozó VST wrapper, például foobar 2000-hez, de MPC-HC-hoz nincs vagy például a JRiver lejátszó EQ-ja jó és egyszerű használni, de ezért egyébként felesleges váltani, mert a legjobb az EQ nélküli hang, ami nem jár semmiféle küszködéssel, illetve YouTube-on úgy se lesz EQ-d, tehát egyszer így fog szólni a rendszered, máshol meg máshogy
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
gaborka8x8 #48878 üzenetére
Világos: nagyobb szintű magas kiemelés, amely ráirányítja a figyelmedet a magasokra
Sötét: nagyobb szintű magas hiány, amely olyasmi hangzást okoz, mintha vattát dugnál a füledbe
Hideg: kevés közép alja, mély közép (~100Hz-1000Hz)
Meleg: több közép alja, mély közép
"Fekete csend": kevés jitter, nagyobb dinamika, amit úgy érzékelsz, hogy a hang egy bizonyos helyről jön és "körülötte" pedig nem hallasz semmit, nagyon élésen elhatárolódik minden mástól, körül tudod rajzolni pontosan a hang objektumokat. Ha a felvételi láncon nagy volt a jitter vagy elrontották a mixet, akkor természetesen mindegy, hogy milyen rendszered van -
PuMbA
titán
válasz
gaborka8x8 #48870 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy én amikor magas kiemeléses cuccot hallok, akkor mindig elvonja a figyelmemet a magas, míg egy nem magas kiemeléses rendszeren automatikusan a középre terelődik a figyelmem hallgatáskor, ha a mély természetesen nincs szénné tolva
Emiatt teljesen más részleteket veszek észre a zenében, illetve terelődik rá a figyelmem
-
PuMbA
titán
válasz
gaborka8x8 #48868 üzenetére
"A "melegebb, sötétebb hangú cucc"-ok pedig általában ezeket lenyelik, vagy jobb esetben elkenik."
Nem, ott a közép tartomány részleteit hallod jobban / veszed észre / vonja rá a figyelmed
Ha valahol kiemelsz, akkor az automatikusan azt jelenti, hogy valami más a háttérbe szorul egy bizonyos szinten
Ezzel nem azt mondom, hogy ez nem jó, de mindennek van előnye és hátránya is, azaz ízlés kérdése
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #47607 üzenetére
(#47609) krichd1: Látom ezt a vízesést, de egy találkozón hallottam egyszerre a HD600-at és az SRH440-at és az SRH440-nak sötétebb volt a közepe. Na most ez lehet, hogy úgy lehetséges, hogy 1-2kHz között meg az SRH440 beesik vagy valahogy más DAC és erősítő került elé, mert ellopták
Mindenesetre vannak azok a boogie-s vokál keverések, azok szólnak a legjobban nálam. Magasak és középmagas hangok alig vannak, csak akkor, mint a valóságban mikor a c, sz hangok és folyik az egész hangzás, telt és nem teszi semmissé az énekes egyedi hangkarakterét
A mai trendeket figyelembe véve simán rá lehetne vágni, hogy magas hiányos
-
PuMbA
titán
válasz
krichd1 #47604 üzenetére
Most olvasok vissza, aztán látom, hogy kimaradt egy szó, mert nem általánosságban a felvételekről akartam beszélni, hanem, hogy manapság a vokált szeretik kiemelni 2-5kHz között, ami ugye lehet szimplán kiemelős mikrofon miatt is
Egy megbecsült felvétel az, amelyeken szép mély-közép-magas arányú vokált találok
Egyébként a hangfalam közepe pont olyan mértékű, mint az SRH440-em hallásra, ami közmegegyezés szerint nem 2-5kHz között emel ki, hanem felette, de itt a mértéke is kisebb, annyi biztos
schawo: Ezt nem tudtam
-
PuMbA
titán
Ez tényleg érdekes dolog, mert például az EQ nem tünteti el a torzítást, tehát leEQ-zhatod a magast és ezért sem feltétlenül lesz jobb. Másrészt, ha egy flat rendszeren hallgatsz egy kiemelten kevert zenét az ugyanaz, mintha egy hasonlóan nem flat rendszeren hallgatod ugyanannak a számnak a flat változatát, lásd kiemelt vékony vokál vs normális testes vokál
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
#71562240 #46289 üzenetére
"A hangfelvétel a rendszer alapeleme, jó rendszer kimutatja, hogy mekkora különbségek vannak hangfelvételek között, és hogy a többségük milyen pocsék. De jó rendszeren a felismerten pocsék hangfelvételt is általában szívesen hallgatjuk, mert a jó rendszer kihozza a pocsék hangfelvételből is a zenét - sőt, még a hangminőséget is."
Egyetértek. A legutóbbi javításom a rendszeremen is csak azt okozta, hogy a jó hangfelvételek még jobban szólnak, a rosszak meg ugyanúgy vagy csak leheletnyivel jobbak. Ennek ellenére ugyanúgy hallgatok "szar" YT-ot
-
PuMbA
titán
válasz
szakibá... #44575 üzenetére
Akkor te minden részletességre kitérve hallgattad meg a számot
Egyébként kiállításokon milyen számokkal szoktak demózni?
-
-
PuMbA
titán
Megint kérdés, hogy mihez képest
Én minden számomat simán meg tudtam hallgatni SRH440-nel, pedig azok sem voltak a minőségi hangzás képviselői. Ezek szerint te minőségre még rosszabbakat hallgatsz mint én, de legalább nem kell objektíven jobb rendszert venned
A mostani rendszerem hibásabbá - csak néhány esetben zavaróbbá - tett több mindent
-
PuMbA
titán
Vagy fordítva, olyan számokat kell hallgatni, ami mindenen ugyanúgy szól: [link], a munkában lévő 3000Ft-os hangfalon leheletnyit hangzik csak rosszabbul, mint a rendszeremen, annyira kevés a sávszél, Hi-Fi show-ra tökéletes bemutató szám 40 milliós rendszerhez
Ez még egyébként mindig jobban tetszik, mint a 0 dinamikájú préselt zene, szóval az analóg nyert nálam a rosszasági versenyben
-
PuMbA
titán
Azért cserélném azonos árkategóriában, hogy a rosszabb felvételeket jobban "tolerálja", jelentsen ez bármit is. Jelenlegi tudásom alapján ez azt jelenti, hogy veszítek a részletességből és a tisztaságból
Pont ezekre kihegyezve vettem a rendszert, csak a számaim többségénél ezzel már felüllőttem, egyébként pedig nincs fárasztó hangja
-
PuMbA
titán
válasz
krichd1 #43065 üzenetére
Igazából ez kétélű dolog, mert csalódtam a felvételekben, másrészt örülhetek, hogy nem kell jobb rendszert vennem, mert az Interstellar OST például megbirizgálja a hangrendszert és egyáltalán nem cserélném el a magas részletességet, amim van, mert ahol számít ott elég tiszta hangom van
Ha hangrendszert cserélnék, akkor ugye mindenképp veszítenék a tisztaságból...
-
PuMbA
titán
válasz
krichd1 #43049 üzenetére
A Genius 1250B mondjuk túlzás, mert egy Shure SRH440 szintjét hozza mindenféle szám szerintem, igaz, még neki is eléggé függönyös hangzása van. Szerintem egy 30-40k-s 2.0 rendszer ennek a megfelelője. Abban viszont természetesen csalódtam kicsit mikor megvettem 100k-ért a JBL-eket, mert én még azt hittem, hogy minden szám röhögve hozza a szintjét, de itt már jó sok szám elvérzett. Azért a 100k még közel sem a felső vagy közép kategória
-
PuMbA
titán
válasz
Sinesol #43029 üzenetére
" hogy általában azért is szolnak rosszul ezek a mainstream zenék, mertl nagyon kiemeltre keverik a középtartományt, feltűnés keltése miatt."
Ne is mondd, a leggányabb visítós vokál / közép hangok vannak a mai popokban. Hihetetlen, hogy a stúdióban el bírják viselni azt a vinnyogást
Mai metálnál, rocknál pont fordítva, a vokál elviselhető, a többi meg a legtöbbször egyenlő a 0-val, szóval jöhet a kiemelős fejes.
"Egyébként a korábbi kérdés kapcsán, végülis mi akkor a különbség egy hifi és egy monitor füles közt?"
Ezt nem tudom, majd jön schawo
Ear001: Milyen szint?
-
PuMbA
titán
válasz
Sinesol #43020 üzenetére
"hogy a monitor fejesek zenére nem a legjobbak, túlságosan kimértek, nagyon pontosan adják vissza a zenét a hiányosságokkal együtt, túlságosan feltárják a zenét és ez nem élvezetes."
Mi az, hogy túlságosan feltárják a zenét? Az minden hangrendszer dolga... pont fordítva van, a zenék nagy részét rosszul csinálják meg, ezért nem érdemes mondjuk drága rendszert venni adott esetben, mert a zenék többsége nem fogja elérni a rendszered tudását
Egy mai pop zene pont ugyanúgy vagy rosszabbul szól egy 40k-s fejesen, mint egy 240k-son, mert össze van kompresszálva, ezzel a kisebb részleteket jól eltüntették a felvételből, el vannak rontva a magasai stb.
" Azt gondolnám ebből, hogy akkor a monitorok mindenképpen pontos, színezetlen hangot kell adjanak, hogy jól lehessen velük dolgozni, hogy amit hallunk rajtuk az megegyezze a végeredménnyel is..."
A monitorok sokfélék lehetnek. Például szoktak minél rosszabbul szóló monitorra is mixelni, hogy a lehető legtöbb fajta rendszeren szóljon jól a zene, mert ha azon jól szól, akkor mindenen jól fog
Ezzel együtt viszont mindig csekkolják egy hiperszuper rendszeren
-
PuMbA
titán
válasz
krichd1 #42781 üzenetére
Én mindig a darab szám alapján sorolok be valamit a vékonyabb vagy testesebb kategóriába
AKG K601 sokkal jobban kiemel Goldenears szerint is és az én hallgatásaim alapján is, illetve elég sok fejes még. Hangfalnál ugyan ez a helyzet, 10 hasonló árú stúdió monitor között a JBL volt a legtestesebb, illetve egy 300k-s ATC-nél is, tehát ha a hangfalakat összességében nézzük, hogy mennyi darab az ami vékonyabb hangú és mennyi a testesebb, akkor a testesebbek közé tartozik nálam
Hi-Fi-nél természetesen nem ismerem ezt az arányt
-
PuMbA
titán
válasz
krichd1 #42767 üzenetére
Érdekes, hogy legkevésbé ez a tartomány kerül általában szóba, mert nálam például ez a legfőbb fülfájdalomkeltő fejhallgatókban (ahogy egyre magasabbra megyünk fel, úgy csökken a zavar faktor nálam: 1-4kHz halálos, 4-8kHz erősen zavaró, 8-14kHz kicsit zavaró, 14kHz+ egyáltalán nem zavaró). A volt Shure 440-em és a hangfalam prezensztartománya nagyon hasonló és egyáltalán nem kiemelt, tehát vannak ilyen fejhallgatók is, de tényleg ritkábbak
-
PuMbA
titán
válasz
Golota #42345 üzenetére
Szerintem nem megosztó, csak tudni kell, hogy mire jó
A legtöbb rock és metál zenére tökéletes, mert nagyrészt iszonyat lapos mixeket csinálnak belőlük, az összes életet kiverve az egészből, 0 cintányér, 0 dob, 0 gitár, egyedül az ének, ami valamivel jobb. Erre kell a Grado, de Te erre használod
Ahol viszont a mixben élettel teli a zene, ott már fülbántó élményeket tud produkálni, ami minden, csak nem normális. Nekem ez a véleményem
-
PuMbA
titán
válasz
bmakszim #39831 üzenetére
+1, egyszer töltöttem le egy vinyl ripet, mert a CD-n széttrancsírozott verzió volt, de a rip is ugyanolyan trancsírozott volt a DR érték ellenére, szóval vannak már trükkök, hogy hogyan tegyünk vinylre kompresszált zenét, ebből a szempontból nincs különbség a CD-hez képest
-
PuMbA
titán
Aha
DT770-et, 990-et és 235-öt biztos hallottam, de ebben nem vagyok biztos
Nekem majdnem ugyanaz az összes, mert hangképükben sok a hasonlóság.
"Amit fentebb leírtam, hogy meglepődtem, hogy alul hamarabb elfogy, mint a DT880. Van egy kicsit ütősebb bass hump, de utána zuhanó repülés; a 880 viszont kitartja, és meglepő mélységbe lemegy."
Shure-ban szerintem az a jó, hogy van benne biztonsági zóna. A zenét kiemelős mikrofonnal vettek fel? Nem baj, ettől még nem lesz magasba húzó. Több lett a mély? Az se baj. Mélyhiányos 80-as évekbeli zene? Nem gond. Majdnem mindent tud túlzásoktól mentesen prezentálni, az SRH440-ben meg még ugye kicsit kevesebb a mély, mint a 840-ben
-
PuMbA
titán
Igen, én is így értettem, hogy a hangzást összességében figyelem, tehát az SRH440-re rá lehet mondani, hogy telt, mert 96 fejest tudnék felsorolni, ami közel sem ilyen telt, mert elveszi a figyelmed valamennyire a világosság. Nálam az LCD-2 is a telt kategóriában van, ha a telt jelzőt pozitívan értelmezzük.
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #33558 üzenetére
Hát én a DT880-on kívül hallottam mindegyiket, de egyikről se jutott eszembe, hogy telt (meg voltak hajtva rendesen), a V annál inkább. Vékonyabbnak mondanám az összeset a Shure-hoz képest, mert nem éreztem 200-400Hz között azt a kis kiemelést (vagy éreztem, de az 1-2KHz jobban elnyomta....) és a magasai meg többek voltak.
Zsiráfnyál: Nem tudom, hogy mi elég, de én teltnek érzem a Shure hangját sok fejeshez képest, mivel van kiemelése 300Hz körül. Audio Technica Air fejesek se teltebbek például. M50 az viszont tuti teltebb
-
PuMbA
titán
válasz
Zsiráfnyál #33565 üzenetére
A kihajtás azt jelenti, hogy volt alatta egy megfelelő fejes erősítő
-
PuMbA
titán
válasz
Zsiráfnyál #33555 üzenetére
"Shure SRH 440 : Túlságosan 'stúdió monitor', kevés mély, hiányzik a teltség."
Mihez képest, fejes erősítővel hallgattad?
Egy Beyerdynamichoz vagy egy AKG601-hez képest maga a megtestesült teltség a fejes
-
PuMbA
titán
válasz
korpicschess #32567 üzenetére
Nekem volt...25k-ért nem kérdés, hogy ezt kell venni és a FiiO-nál ez is jobb
-
PuMbA
titán
válasz
korpicschess #32564 üzenetére
Musiland Monitor 01 US 2012
bkercso: az egyre gondolás...
-
PuMbA
titán
válasz
#71562240 #31447 üzenetére
De mit jelent az, hogy jobban kijön?
Az új rendszeremen például egy új hibát se találtam a zenéim között, viszont amiről tudom, hogy hibás, mert éppen pattogás, susogás van a felvételbe az ugyanúgy hallatszik most is
Szerintem a zenétől is függ, hogy több hibát fogsz-e hallani, mert ha nincs több, akkor már nem hallasz többet. Direkt nekiállni hibákat keresni azért nem fogok
-
PuMbA
titán
válasz
KisTücsök #31427 üzenetére
"Esetleg az a 10kHz-es kiemelés, melyet kammerer említett? A többinél nem éreztem, hogy lejjebb kéne halkítanom."
A jelenlegi és régebbi AKG-któl eltekintve (K550 meg az újabbak, K240-féle régiek) mindegyik kiemel, de nem feltétlenül 10 kHz-nél, hanem a legjobban 2-3-4kHz-nél, ahol amúgy is a legérzékenyebb a hallás, pont a tér miatt.
muszor: "Az is igaz, hogy azt mondják: minél jobb egy rendszer, annál jobban kijönnek egy rosszabbúl megcsinált felvétel hibái."
Kérdés, hogy milyen rendszer és, hogy mennyire szar felvétel
Én a 20k-s kategóriáról a 90k-sra váltva sokkal jobbnak hallom a legszörnyebb YT videókat is, szóval nálam fordítva van
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest