- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
fojtviki #115662 üzenetére
Legpongyolábban a mélytöbbletes a meleg, a magastöbbletes a száraz - de elmosódott a határa ezeknek a fogalmaknak. Akkor hasznosak szerintem, ha már hallottál sokmindent, hogy el tudj valamit helyezni a többihez képest.
A mélyben alulcsillapított (búgó-bőgő) hangot vagy a sok 2. felharmonikust tartalmazót is melegnek érezzük, míg a magasban torzat magastöbbletesnek és szúrósnak. -
bkercso
nagyúr
válasz
fojtviki #115660 üzenetére
Mindennek lelke van. Nemhogy a BurrBrown PCM1793 és PCM1794 ég és föld, a kiszolgálástól is nagyban függnek.
Igazából egy jó készülékben elég 1 hibát véteni és sok minden odalehet. PITA!Középszinten persze elég, ha a jelútban lévő elkókat átkötöd fóliával, OPÁ-t cserélsz, a digit részbe meg teszel a tápba elkókat a kerámiákra, ha nem lenne mellettük (nem szokott). Már ezzel kategóriát tud lépni egy készülék.
-
bkercso
nagyúr
válasz
fojtviki #115658 üzenetére
Egy szintig semmi. Nem azt a szintet keressük?
Kocsi más, persze! Ott a motorhangtól amúgy sem lenne meg az, amit az EQ elront szerintem.
De az EQ-k sem egyformák. Stúdióban is kell, de egy lakás árába kerülő pulton, nagy procival másként számol egy EQ, mint az otthoni ingyenes. -
bkercso
nagyúr
Ez a nézőpont határozott továbblépés.
Pontosan. Én nem színezek (direkt legalábbis; nem ezt keresem), más meg EQ-zik.
De alapvetően az a baj vele, hogy szétcseszi a zene finom részét. A természetességből vesz el. Ha kell EQ-znom (pl. hordozható BT-hangfalban), ott passzív RC-körrel teszem, miután egy elektronikuson kikísérleteztem, kb. mi kéne. -
bkercso
nagyúr
én majdnem vettem is egy 1060c-t
akkor te is ismered.Szerintem tök jó a sundara cb, jók a képességei, de nekem nagyon kell rá eq. Mondjuk én kb mindenhez kívánom, úgyhogy ez sem jelent sokat
Hú az de vacak hangú fejes. Vettem én is majdnem, de visszaküldtem. SZégyen szerintem! -
bkercso
nagyúr
válasz
btraven #109913 üzenetére
Spektrumfüggő. Kis kitéréseken jóval hangosabbak, mint normál basszussal. Ezen kívül a lengőcséve méretéből lehet saccolni, mert a teljesítmény >95%-át az fűti el.
A Crest-faktort figyelembe kell venni, vagyis a teljesítmény-kitöltési tényezőt. A kompresszált diszkózenének a legnagyobb, de az se megy 1/5..1/10 fölé. Szóval 3W csúcsteljesítmény <0,3W folyamatosnak felel meg zenével. -
bkercso
nagyúr
válasz
bolic #109903 üzenetére
A teljesítményt leginkább a membránkitérés határolja be a gyakorlatban, amiért a mély hangok a felelősek, vagyis, ha leveszed a basszust, akkor jobban terhelhető a fejes. Ökölszabály, hogy ameddig nem torzít, addig jól érzi magát. 150mW-ot mindenképp ki kell bírnia egy nagy membránnak, de szerintem többet is.
A teljesítmény fordítottan arányos az impedanciával (adott feszültségszinten), tehát ha 32ohmon 1600mW, 600 ohmon 80mW körül várható azonos potméterállásnál. Ami megboríthatja ezt, az az, hogy kisimpedanciára a max. áramterhelhetőség szab határt a teljesítménynek, míg nagyimpedanciára a max. feszültség, amire az erősítő képes.
Addig hangosítsd, ameddig még tisztán szól! -
bkercso
nagyúr
Sziasztok!
Zűrt fejest vennék, ebben kérnék egy kis iránymutatást. Most egy (nyitott) HE-4XX-et hajtok és ennél kevesebb mélyet nem nagyon szeretnék. Enyhén basshead vagy neutrális vonalon gondolkodom.
Árban jó lenne 100k alatt maradni.
Monoprice 1060C?
Vagy zárt Sundara (most akciós)?Izoláció és kényelem is szempont lenne; nem kell kiszűrnie a zajokat, de jó lenne, ha nem hallatszódna át éjjel a másik szobába.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Ba cy lus #88900 üzenetére
Csak találgatni tudom az okokat...
Az elöl/hátul/alul/fölül információt a jel torzításából nyerjük ki. Lehet, hogy amely fejeseknél a hallójáratrezonancia kevésbé dominál, ott pontosabb a térleképezés (?).
Ezen kívül nyitottaknál jelentkezik egy minimális áthallás, tehát van egy kis crossfeed effektus, ami csökkenti a színpadszélességet, azonban a pontosságot növeli.Tegnap néztem a Collateral c. filmet. Fejessel nagyon élvezhető és pontos(nak tűnő?) effektjei vannak.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #83883 üzenetére
Köszi!
A 662EVO nem szorít nagyon?
Már nincs az összefoglalóban best buy lista. Mik az ajánlottak most 10k alatt; össze van szedve valahol?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #83879 üzenetére
Haznált fejes nálam nem nagyon játszik, de köszönöm.
A OneOdio mechanikája megy szutyok, mert körbefordul a hallgató a keretben 360°-ban. Nem csoda, hogy a 8 és 10 éves gyerekek 1 éven belül eltörték. Én is állandóan türelmetlenül tekergettem, csak én érzéssel.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #83877 üzenetére
OneOdio-val 1 baj van (a kissé uncsi hangon túl): eltörött.
A Pro 10-es is ugyanaz mint a drága tesók, csak nem memóriahabos a párnája, hanem egy x@r.
Nem volt olyan rossz; a gyerekekkel elnyúztuk...
Estvére meg ott a HE4XX -
bkercso
nagyúr
válasz
pulutodurumo #83873 üzenetére
Köszi!
Na ez már nem-eltörősnek néz ki, jó lenne mikrofon nélküli, ill. aminek nincs a vezetékén hangerőszab., ami elromolhat, vagy eleve cserélhető vezetékes. -
bkercso
nagyúr
OneOdio helyett milyen olcsó, zárt, relatíve jó hangú/felbontású opció van mostanság? Circumaural monjuk 6..8..10k körül. Baasheavy jöhet.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #81263 üzenetére
Szerintem azt...
-
bkercso
nagyúr
Mégse olyan nagy sztár nálam ez a OneOdio Studio Pro-10. Álrészletességet csinál, mint a Beats-ek. Filmet nézni vele olyan, mintha tele lenne a felvétel zajjal: az összes háttérnesz azonos hangosnak hat a párbeszédekkel.
Zézzük a jó oldalát: 70eFt helyett mindezt 7k-ért!
De amúgy boldogít vele a zenehallgatás egy darabig; azért legyünk fair-ek.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #81219 üzenetére
Belinkeled a $17-est?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #78254 üzenetére
Megjött a Oneodio Studio Pro $26-ért. Imádom a hangját és a kényelmét is!
Nagyon kellemes, puha, ugyanakkor fullos benyomást keltő hang. Részletből is van elég, nem vágysz többre; elszórakoztat.
Szubasszus valóban nincs, de ettől még teljesnek hat a legtöbb zenével. -
bkercso
nagyúr
válasz
darvinya #81103 üzenetére
R tűskék lehúzása
Már megin' miii??
Mien tüskék?
Az L (induktivitás) vagy légmagos --> nagy és zavarérzékeny, vagy vasmagos --> nemlineáris, torzít. Eőnye a kis impedancia, ami most nem kell, mert OPÁ-s impedanciaillesztést alkalmazhatunk. Így szerintem jobban járunk hangban.Átviteli puplik pedig LC-rezonancia miatt lehetnek, RC-szűrőnél nincs ilyen gond (sem).
-
bkercso
nagyúr
válasz
verybigboy #81100 üzenetére
Sajnos nem, mert helyetted kéne dolgoznom, sokat.
Olvasgatni kell RC-szűrőkről, aztán betenni egyet két OPA közé és játszani a szimulátorral.Tipp: a kondenzátor nagyobb frekvenciákon kisebb impedanciájú, valamint nagyobb értékű kondi szintén kisebb impedanciájú. Így soros és párhuzamos RC elemekkel kialakítható a kívánthoz közeli átvitel.
Meredekebb vágáshoz többedrendű szűrő kell.(Nehéz elképzelnem, hogy jobb eredményt kapnék hardveresen, mint szoftveresen).
-
bkercso
nagyúr
válasz
verybigboy #81093 üzenetére
EQ:
Tessék tervezni áramkörszimulátorban és megépíteni NP0 kondikkal!Én legalábbis nem univerzálisan tekegethetősben gondolkodnék, mert az drágább, és sosem lesz az igazi.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
Dorien #81009 üzenetére
Nekem sem nyomja a fülem. És hangilag is imádom a HE4xx-et, még így nyersen is!
A Sextett után, ami egy igen basshead fejes meghozta a várt kiegyenlítettséget.
Részleteiben pedig nem csak helyén van, de egységes, kellemes és határozott.
Izgalomból pont annyi, amennyi szerintem benne is van a felvételekben. -
bkercso
nagyúr
[Drop HE4XX EU 160$] ez jó bevezetés a planárok szép világába?
Remélem!
Ha megjött az enyém, kiderül. -
bkercso
nagyúr
Mi a teendő, ha MassDrop-ról nem jön meg a cucc? (Htfőre ígérték EU raktárból.)
Még a csomagkülsőt sem nevezték meg, nincs követési szám, semmi.
Hol lehet érdeklődni?
-
bkercso
nagyúr
Mi a különbség a OneOdio Studio-Standard és Studio-Pro között?
-
bkercso
nagyúr
válasz
verybigboy #80690 üzenetére
HE4xx, ha jó erősítőt teszel alá >50-100kHUF
Különben egy másik fejes: csak egy alternatíva ebben az ársávban. -
bkercso
nagyúr
nem próbál meg rendes színpadot ábrázolni, hanem a fejhallgatót tünteti el a képletből, olyan mintha a fejed közepén szólna a zene, semmi távolság nincsen.
Pontosan ezért a hatásáért használnak crossfeed-et. Kifelé hangosan szólhat és ez áthallik a másik füledre: mindkét füllel hallod mindkét csatornát, mint hangfalnál.A marketinges csapat szégyene lehet, hogy ezzel nem dicsekednek el mindenhol! Bár én nem hallottam még ilyen tapasztalatot fejhallgatóról.
-
bkercso
nagyúr
Na, egy HE4xx - remélem boldog - tulajdonosa leszek napokon belül. Remélem, a K240 Sextett (EP) után nem lesz nagyon halvány a basszusa! Bár mérések alapján a HE4xx lineárisabb alul és mélyebbre is megy.
Meghajtással nem lesz gond, most kompozit TPA6120 van, de készül egy kompozit LM1875-ös fejeserősítő is (>1W @32ohm).
-
bkercso
nagyúr
Bár ezt én sem értem, mert elég sok open bafle hang
dobozlapvan ami kiad 50Hz-et. (de lehet itt félreértem ki mit akart mondani)
Nem értetted, amit nem mondtam ki.Van open baffle, de azért ott is van egy kicsi hangfal, és nagy emelés teljesítményben a mélyek felé. És ami fontosabb: erre a felhasználásra nem minden hangszóró alkalmas, mert nem mindegyiknek elég nagy a mechanikus csillapítása (lengéssel szembeni ellenállása). Ha iulyet járatsz 100Hz-en magában - és nagy eséllyel igen, mert a legtöbb mai mélyhangszóró ilyen - akkor az magasabb hangú rezonanciákat is kelt. És ezek hangosabbak lesznek a 100Hz-es alaphangnál, mert akusztikai rövidzárjukat a membrán maga is korlátozza, mivel kisebb a hullámhosszuk.
Darnya művészete ne tévesszen meg, nem hinném, hogy ne értené.
Bár a mozgásból nem mind lesz hang, ebben igaza van. Minél kisebb az amplitúdó (azaz minél nagyobb a hangot sugárzó felület), annál jobb a hangkeltés hatásfoka. Ezért építünk tölcséreket! Nem igaz, mert én ezért egyelőre nem építek. -
bkercso
nagyúr
válasz
darvinya #80570 üzenetére
Értelmetlenségeket írtál.
Lemaradt a vigyorgós smiley?
Mi van a forgó mozgással? Meg milyen állóhullám?Hangszóróból nem is fogsz 50Hz-es hangot hallani az akusztikai rövidzár miatt. Ezért építünk hangdobozt.
Egy bitangnagy ellenállással meg olyan kicsi lenne az elektromos csillapítás (damping), hogy a hangszóró sajátfrekvenciája is hangsúlyos lenne.Mind1, inkább hagyjuk.
-
bkercso
nagyúr
Beírom ide egy privátom, hogy csak linkelni kelljen legközelebb:
Annyiban trükkös kiszámolni az elérhető max. hangnyomását egy fül-/fejhallgatónak, hogy az érzékenységet hol 1mW-ra, hol pedig 1mV-ra vonatkoztatva közlik (de leginkább úgy, hogy nem írják oda, melyikre
).
Ha dB/mV-ra vonatkoztatva találsz adatot, először számold át dB/mW-ra:
SPL(mW)=SPL(mV)+10*lg(Z/1000) ; ahol lg a tízes alapú logaritmus, Z pedig a fejes impedanciája ohmban.
Innen a max. hangnyomás: SPL(max)=SPL(mW)+10*lg(mWkimenő) ; ahol mW kimenő az erősítőteljesítmény mW-ban.Ha nincs feltüntetve az adatlapon, hogy az SPL mire vonatkozik, csak simén dB-t írnak (mert fogalmuk sincs róla, mit árulnak), akkor meg kell fontolni más hasonló fejesekkel összehasonlítva, hogy melyik lehet a reális.
(Pl. 1000ohmos fejesnél egyenlő lenne a két SPL érték, de 30 ohmos fejesnél már 15dB az eltérés, ami igen sok.) -
bkercso
nagyúr
válasz
Rivyan #64426 üzenetére
Open office irodában szerintem ne nézzen filmet!
Én az extrém jó hangminőségű láncok mellett nem vagyok hatékony a munkában, így inkább oda egy kis "ápol és eltakar" effekt való szerintem. Erre és a hangkizárásra is zajszűrős bluetooth fejest javaslok; kollégám épp most vett egyet és hangilag is kellemes, korrekt. Amolyan munkába való; kellően unalmas hozzá, de azért szépen szól. Jó elektronika van benne, bőven felér vagy inkább jobb még egy jobb alaplapi hangkártyánál is. -
bkercso
nagyúr
válasz
emiki6 #64509 üzenetére
Nálam az a jobb, ami átlátszóbb, vagyis a hétteret tisztábban ki tudom venni vele. A többi ízlás dolga, de általánosságban igaz, hogy a torzítás magasabbra (vékonnyabbra) emeli a karaktert, mert ugye felharmonikusokról van szó. Tehát - hacsak nincs lehetőséged élőben is meghallgatni ugyan azt az anyagot, ami a felvételeden szerepel - én úgy választanék, hogy amelyik a sötétebb karakter, az lehet az igazibb". Ez másra is igaz, nem csak kábelre.
-
bkercso
nagyúr
válasz
szenesember #64510 üzenetére
Nomono? Nem vagyok biztos benne, de szerintem lehet. Meg bemutatótermekben, pl. az AudioTechnikának van Bp-en ilyenje.
MM-ben saját forrásról is kipróbálhatod már? Régen voltam...
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
fericske #64481 üzenetére
Minden host-nak van egy órajelgenerátora. A PC USB-portjának is. Az USB-vevőkben ma már saját órajelgenerátor van, és ő kéri le a PC-ről az adatot a saját tempójában, és bufferel is. Valószínű, hogy memkártyaolvasókra nem fejlesztettek még olyan komoly és egyben olcsó célhardvert, mint amilyen USB-re az XMOS mikrokontroller-FPGA hibrid.
De, hogy a kártyák miért okoznának különbséget...Ez is olyasmi lesz, mint a CD élének 45°-ban történő letörése, az ún. CD-faragás...
Esetleg lehetne forgalmazni memóriakártya leszorítót, ami egy kis hajlított lemezrugó lenne, ami nagyobb szorítóerőt ad a kártyának a foglalatban.
Vagy ezüstözött csatlakozókkal ellátott kártyát, vagyis inkább kártyaezüstözést. -
bkercso
nagyúr
válasz
emiki6 #64475 üzenetére
A konklúzió az lett, hogy a jelenség tehát létezik: van diffi a kábelek között. OK! Miért?Az irodalomban nem sokat találtam, mert a nagyfesz. átütést és ennek öregedését szokás vizsgálni. Szóval kutatási téma. Van még pár ilyen témám. Egyszer, ha lesz pénzem arra, hogy azzal foglalkozzam, amivel akarok, akkor kutatni kellene ezeket. Van pár ötletem, mit és hogyan.kammerer: Nem csak az a baj, hogy körbeérvelsz, hanem az is, hogy e kör kerülete infinitezimálisan kicsiny. Hogy bírod?
Nem vagizásból, de mégiscsak mágnességből doktorálok, fizikus vagyok és 20 éve hifizem.Valamit félreértettem? Lehet, megesik...
Memóriakártya mint futómű? Akkor a WiFi-lakótér"akusztika" is számít, ha Spotofy-t hallgatunk?
-
bkercso
nagyúr
válasz
#71562240 #64469 üzenetére
Na ne mondd már nekem, hogy egy teszt CD lemágnesezi a rendszert! Pontosan mit mágnesez le? A hangszóró mágnesét?
Hidd el, tudom, hogyan működik a lemágnesezés. A doménfalakat kimozdítjuk a helyéről egy nagy AC-térrel, aminek az amplitúdóját fokozatosan csökkentjük, így a doménfalak a legalacsonyabb energiájú letapadóhelyeket találják meg maguknak, vagyis egy olyan állapotban ragadnak meg, amelyben az anyag eredő mágnesezettsége nulla közeli.
Ilyen AC-hullámformát persze tartalmazhat a CD, de kérdés, hogy mi a f.nét kell lemágnesezni egy mai rendszeren.
Különben is: amit egy zenei jel le tudna mágnesezni, az fel is mágneseződne a zenétől. Lemágnesezni nagy H amplitúdóval szokás.de nem is szükséges nekem
Nekem szükséges lenne, hogy a bullshitet ne terjesszük legalább itt. -
bkercso
nagyúr
válasz
#56474624 #64445 üzenetére
Igaz, és én i shasználtan vettem a Sextettemet. De ugye új és használt közti választásról szólt a kérdés, ezért írtam.
Meg én láttam a cuccot vásárlás előtt. Előtte a HD555-öt vettem használtan, de az szép, ugyanakkor gusztistalan volt. Be volt fújva valami tisztítóspray-vel, és mivel én igen érzékeny vagyok a szagokra, nem bírtam megszokni, pedig enyhe volt. -
bkercso
nagyúr
válasz
L.Szabi #64435 üzenetére
Használtan mindig kissé gyomorforgató számomra egy fejes. Párnacserét ilyenkor még bele kell kalkulálni szerintem... Nekem ez olyan, mint ha használt sapkát vennék.
Amúgy ezeknek a Seniknek reped a pántja a hallgató fölött, ez típushiba, szóval a használt jobban ki lehet fáradva, ha még nincs is elrepedve. -
bkercso
nagyúr
válasz
emiki6 #64428 üzenetére
Hát, a hullámimpedancia ilyen alacsony frekvencián nem számít, így alapvetően 2 dolog marad szerintem a kábel jellemzésére: átmeneti ellenállás és kapacitás. Az előbbit ellenállásmérővel mérheted. A föld-ág a fontos, mert ez okoz áthallást a 2 csatorna között. De elvileg a minőség rovására ennek sem kellene mennie.
A kapacitást nehéz lemérni, de, ha nagy, és az erősítő is olyan, hogy rosszul viseli (nem bírja meghajtani, mert gerjed tőle), akkor lehetnek gondok. Ezen úgy lehet könnyen segíteni, hogy sorba kötsz a kábelel (erősítőoldalon) egy 5-22ohmos ellenállást. Ilyesmire gondolok, csak nem kell ilyen nagy imp.Dorien: A Retro DJ-nek szépen egyben van a hangja, de karakterre más: egy bass heavy fejes, míg a HD555 világos. De a Retro DJ csak azoknak jó, akiknek belefér a füle, merthogy kicsike.
-
bkercso
nagyúr
Sziasztok! Headset topik létezik itt a PH!-n?
-
bkercso
nagyúr
válasz
#16820480 #41486 üzenetére
Én most építettem egy hordozható ampot, 5x5cm méretű, 9V-os akkuval együtt névjegykártya méretű. Hajtja a Sextettet is szépen (600-1200 ohm közti impedanciamenettel), és brutál hangja van! A HeadFlow utáni legjobb erősítőm, nincs vele hiányérzetem. OPA627+TPA6120 kompoziterősítő, neve HeadFlightT. Adapterről is megy és akksit is tölt. Csak azért írtam, mert szerintem nem felejtős helyből egy hordozható amp, más kérdés, hogy mi kapható.Rossz topik, ez itt OFF...
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #36543 üzenetére
Van aztán még sok minden nyalánkság a témában, a teljesség igénye nélkül, csak hogy valami fogalmad legyen, ha már érdekel a kérdés.
Az alaplap egy erősen EMI-szennyezett környezetben van, mivel a környező áramkörök nagyfrekvencián rángatva veszik fel az áramot, meg a tápegységek, lokális feszültségstabilizátorok is kapcsolóüzeműek. Ezt az elektromágneses zajt felveszik a huzalozások, chipek és kondenzátorok, és ez "beleintermodulál" az analóg jelbe, vagyis beletorzít a sokkal alacsonyabb hangfrekvenciás jelbe.
Sajnos gyakori hiba még, hogy a hangkártya analóg részeinek földelését közös NYÁK-vezetékeken húzzák a digit jel földjével, és a már említett hibefeszültség-kereszthatás útján némely alalplapnál az egérkattintás, ablakbezárás, görgetés pattogást okoz, ami jól hallható. Másoknál nem hallható tisztán, de attól még torzítást okozhat, ha van ilyen jelenség. Ha ez a hibefesz. egy nagy erősítésű fokozat bemeneti földpontjára mérődik rá, akkor ez is elszenvedi az erősítést!
Továbbá, mivel legtöbbször mindent egy chipre tesznek, a fejeserősítő hője ráhat a DAC-ra és a feszültségerősítőre is, hőtorzítást okozva. Ezért már egy alap fejeserősítő is szokott hozni a minőségen a legtöbb esetben, még egy CMOY is.Megemlítem azért, hogy vannak egész korrekt alaplapi megoldások is, mert tényleg vannak, és nem is annyira ritkák újabban.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Szmeby #36540 üzenetére
A digit jelrögzítés és -visszaadás azt feltételezi, hogy az órajel azonos időközönként érkezik az eszközhöz (pl. 192kHz-en). A 24 bit meg azt, hogy egy-egy órajelnél ennyire pontosan írják le a feszültséget. Vagyis az idő-feszültség függvény hasonló egy kép X és Y felbontásához. Na most az órajel nem egyenközű, van ún. fáziszaja, ez a jitter. Ilyet nem csak az órajel vihet a rendszerbe, hanem a tápfesz. zaja is, illetve az egyes részek tápáramfelvételingadozásai hatnak a többi részre is a tápfesz-ingásokon keresztül, ha nincs megfelelően elszűrve egymástól minden tápláb. Márpedig nincs, mert ahhoz nem csak alkatrész és hely kel, hanem érteni kell a lényegét is, és az nem digitális technika, hanem analóg.
Meg jöhet jitter a NYÁK-huzalozásból is, ha több áram keveredik egy vékony vezetőn, akkor az általuk ejtett feszültséget (Ohm-törvény: U=I*R) mindegyik érzi, így egymásrahatnak.
A jitter pedig hallható: mossa a hátteret, elvesznek a részletek. Mintha egy párás ablakon néznél át. A zene szövetéből egy massza lesz, amiből kiemelkedik pár karakteres hangszer.A fejhallagató meg induktív terhelés, nem akkor veszi fel a max. áramot, amikor maximális a feszültség, hanem késve, és ez a késés frekvenciafüggő is. Szóval "birkózni" kell vele, melyikkel mennyire, és ehhez kell az erő- (áram-) és fázistartalék az erősítő részéről. Az erősítő is torzít amúgy ettől függetlenül is, ugyanis nemlineáris, és ami nemlineáris, az torzít. Meg hőtorzít, meg a huzalozások és a tápingásokon keresztül is, stb.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36330 üzenetére
Ja, az nincs...
-
bkercso
nagyúr
válasz
szakibá... #36308 üzenetére
Köszi az infót!
-
bkercso
nagyúr
válasz
szakibá... #36289 üzenetére
Hát, ha rezonáns üregeket építesz bele, akkor igen, csak azok meg az impulzusátvitelnek "nem tesznek jót"... Klasszikus zárt doboznál fs>fb, én úgy tudom. De taníts pls., ha tudsz valamit, mert alapszinten tájékozódtam még csupán.
-
bkercso
nagyúr
válasz
kiszi07 #36269 üzenetére
Ez igazából nem olyan, hogy elkopott a fékpofa, veszek egy másikat. Ezek hangszerek (tudom, valaki a fékre is
hákliskimondottan igényes). A fejest a hangszóróhoz méretezik. Ha rossz, vegyél alkatrésznek egy másik ugyan olyat, vagy add el alkatrésznek és vegyél egy fejest. Vagy vegyél csak hangszórót, de belevalót, angolul driver a neve. -
bkercso
nagyúr
válasz
pezo00 #34140 üzenetére
Öntapadós mikrofon. Sokkal jobb hangminőséget kapsz egy sztereó fejestől, mint egy headsettől, ezért érdemes meggondolni.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#71562240 #32724 üzenetére
A Pro-Ject több évtizedes népszerűségű, komoly hifi-audiofil cég.
Persze, nézd csak meg a fejeserősítőiket!
Remélem, nem vagy tényleg ilyen naív, ne haragudj. Az alsó árkategóriában alig van fejlesztés, pláne kína mellett... Az alsó ársávja a pro-jectnek, akg-nek, sennheisernek és az összesnek szégyenteljes.ÉLs miért pont a driver lenne különböző, mikor az a házzal egy rezgő rendszert alkot, és az eredeti is igen el van találva?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Adonimus #32716 üzenetére
Maxell Retro DJ lesz, ami már maga egy koppintvány, de a jó fajtából. Több kivitelben (vagyis színben) láttam már. Én is ilyet hajtok, munka mellé nagyon bevált. Erősítő szerintem minden fejes alá jól jön, de kellene nem "kell", meghajtja bármi. Érzékenysége azért kicsit alacsony.
Csatlakozócserével itt pl. Dudika10 fórumtárs foglalkozott régen, de itt Hardveraprón is hirdet valaki fejhallgatóátkábelezést, keresd meg valamelyiküket.
4-6k-t ér újonnan. De ha belefér a füled, akkor jó fejes, csak már egyre ritkábban bukkan fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest