- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #54608 üzenetére
Nem a vezeték hiányával van elsősorban gond. Bluetooth kapcsolaton simán átmegy 16/44.1 felbontásban hanganyag, veszteségmentesen (aptX HD), feltéve ha mindkét oldal képest a kodeket használni. Inkább az a gond, hogy egy fejeshez kell a megfelelő DAC, erősítő és ezek tápellátása. Ezt belezsúfolni egy akkora házba, ami "mellékesen" a fejhallgató akusztikai kialakításáért is felel, elég komoly kihívás. Vannak olyan vezeték nélküli cuccok, amik használhatók, de hacsak nem kifejezetten erre a tulajdonságra utazol, akkor továbbra sem éri meg igazán egy vezetékessel szemben.
-
adalbert1
veterán
válasz
SOAD19 #49167 üzenetére
Köszi, a listát nézegettem, leginkább azért kérdeztem a Sennheiser HD451-ről, mert a listán nem láttam, és itt is csak 1 kommentben volt megemlítve, az is kérdés volt (ráadásul elég új széria, így nem tudtam, hogy azért nem szerepel a listán, mert nem ajánlott, vagy azért, mert senki nem találkozott vele).
Mindenesetre tegnap elmentem kipróbálni, és annyira nem nyerte meg a tetszésemet: tényleg nagyon műanyag, olcsóbb hatású, a fület körülölelő párna kicsi, és kicsit nyomott is, illetve a hangzása se tetszett annyira (persze ez erősen szubjektív), a kábel sem cserélhető, és csak 1,2 m hosszú.Kipróbáltam mellette egy Shure SRH440-et (igaz, ez kétszer annyiba kerül, szóval nem fair összehasonlítani), ennek sokkal szebb hangzása volt / sokkal hangosabb volt, egyedül talán az nem tetszett, hogy kicsit nehéznek tűnt - azt, hogy ez hosszabb távon mennyire zavarna, csak hosszabb teszteléssel tudnám eldönteni.
Talán a legnagyobb gond, hogy otthon egy HD558-at használok, és számomra az nagyon kényelmes, a hangzásával is elégedett vagyok - viszont így mindenképpen valamilyen kompromisszumot kellene kötnöm, ha a munkahelyre olcsóbb zárt fejhallgatót szeretnék venni.
Esetleg, ha tudnátok tanácsot adni:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Leginkább munkahely
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, hogy elnyomja a kollégák beszélgetését
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
kb. 30k, de jó lenne olcsóbban
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kifejezett elképzelésem nincs, egy HD558-am van, annak tetszik a hangja
8.) Honnan vásárolnál?
magyar webshopokból/áruházakból
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
laptop, esetleg telefon -
Samtya
senior tag
válasz
SOAD19 #49121 üzenetére
Ebben a videóban ugyanez az ebayes párna egy 2000-esen van, annyit mond róla, hogy a hangja nem változik és egy kicsit komfortosabb a gyárinál. Bocs, ha te is innen találtad meg.
#49120 Tim82: köszi a beszámolót.
#49131 Exom: félig nyitottból nagyjából félig jönnek ki a hangok vagy egy kicsit kevésbé.
A Superlux HD681 Evo-t nézegeted? jó lehetne neked, csak innen nehéz megítélni, hogy a környezetedet mennyire zavarná a cincogás. Egyébként a HyperX Cloud szokott lenni a plüssös és zárt javaslat (21e Ft). Sok szövegre elég lehet egy Sennheiser HD451 is (16e Ft). -
törölt tag
válasz
SOAD19 #49128 üzenetére
Szerintem ezek jobban néznek ki, bár a 10 feletti ár tényleg nem olyan olcsó már. Abból indultam ki, hogy a Beyer párnák ilyen 8 ezer felett vannak éppen itthon. Viszon azok kicsik lesznek szerintem az ATH-ra. Esetleg az AKG párnák jók lehetnek (K701/702/712/Q701), vagy a HRM7 párnái is ilyesmi méretűek.
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #49121 üzenetére
Szerintem hasonló áron már majdnem eredetit is kapsz. Az ilyen kínai utángyártott párnákkal nem volt olyan jó tapasztalatom eddig, igaz, hogy én ennél olcsóbbakat próbáltam még csak. Azok nem voltak egyenletesen kidolgozva (dombos, hupnis volt mind), kellemetlenül szúrós anyagból voltak, így viselni sem volt kényelmes őket, és a hangra sem voltak jó hatással.
-
Dorien
veterán
-
Falconer
aktív tag
válasz
SOAD19 #28259 üzenetére
Muhaha neked ST-d van, ami koroket ver az STX-re. Az STX-bol hianyzik egy elegge kritikus chip ami az st-ben van. Hallottam a kettot egymas mellett, 3mp alatt hallhato volt a kulonbseg. Az st-nek jobb a szeparacioja/reszletessege, sokkal nagyobb elmeny.
A900x-szel hallgattam/hallgatom az st-t most is.
STX-hez is erdemes de nagyon sok marad meg a fejesben. -
válasz
SOAD19 #28209 üzenetére
Simán borzasztó. Én is jártam így, csak fejhallgatóval, amit anno 2 évig használtam. Illetve CX400 is volt itt nálam pár hete, az még szörnyűbb. S a vicc, egy hasonlóról (CX500) váltottam még nagyon régen az előbb említett fejhallgató-förmedvényre. Mindkettő nagyon brutál etalonnak tűnt anno, most meg pfff...
Érdekesmód a gagyi fejes utáni utód, a HD25 az nem szól rosszul a mostani K550 után, csak más.
-
jippa
aktív tag
válasz
SOAD19 #26192 üzenetére
A Darth Vader sisak ő lesz.
Majd hallgasd meg Roger Waters The Collection-jét. Alig tudnék bármit is kiemelni belőle. Perfect sense, Amused to death, The ballad of Bill Hubbard...egy zseni ez az ember. Ha jól emlékszem, az "And In The Bushes Where They Survive..."-nak 18-as a dynamic range-je. Azon kevés számok közé tartozik, amin ez érződik is, csak oda kell neki tekerni a kraftot.
-
jippa
aktív tag
válasz
SOAD19 #26185 üzenetére
Kedves Soad!
Szívesen látlak máskor is.
Csak hogy tudd névhez kötni a benyomásaidat:
A kicsi planar, amit a végén próbáltál az Audio-Technica ATH-2 volt.
És a Linear I 600ohm volt kinn az asztalon, arra emlékezhetsz.
Illetve a Sennheiser HD 540 Reference II-re mondtad még, hogy az passzol az ízlésedhez.
-
matyi94
senior tag
-
pucz
senior tag
válasz
SOAD19 #21758 üzenetére
Igazad van, elszúrtam. Mindenképp maradnék 10 alatt, de inkább 8 alatt. Ennyi környékén láttam Xonar-okat.
Nem csak kimondottan fejeshez kéne, hanem úgy általánosságba mindenhez..DLL:
Félreértettél, nem kimondottan csak fejeshez keresek lapot, mivel azt a 3000-es Canyon-t vettem meg ideiglenesen. Úgy általánosságba mindenre kéne. Van pár szép retronóm hangfalam, erősítőm, és ilyenek. A mostanit meg ha már eladom, kell hozzá más. Tényleg OFF és nem ide való ez az egész. Csak láttam, hogy ajánlottak már itt hangkártyát is, gondoltam nekem is tudnátok segíteni. Itt már felbukkantam párszor, ezért merészkedtem megkérdezni. Amúgy a Creative szimpi, volt már, és szerettem. Ezt a Genius soundmaker-t tűzoltásként vettem, de nagyon kaki...
-
Gorillaz90
újonc
válasz
SOAD19 #21305 üzenetére
Bocsi, azt el is felejtettem megírni miről menne
Egy Samsung RV509 típusú laptopról szólna főként. Erősítő nincs, szóval 3 számjegyű Ohm-os már nem lenne jó, ha jól tudom. Főként 320 K-s Mp3 hallgatására szánnám, bár van azért FLAC és egy két CD album is.
AGE-T (#21304) és Ati1979 (#21314)
Nagyon sok jót hallottam Az Audio Technica ATH-M50-esről. Mindenki dicséri, hogy nagyon élvezhetően adja vissza a zenét és talán a legjobb ár/értéke van a kategóriájában, viszont van 2 dolog ami bánt rajta:
1. Nem kihúzható a kábel a fejrésznél (bár gondolom ezt kompenzálja a spirálos huzal)
2. Eléggé összecsukható ezért sok az illesztés ami idővel sérülhet (de úgy tudom eléggé jól van ahhoz képest összerakva)
Igazából ha ez a 2 dolog nem lenne már rég megvettem volna annyit áradoztak róla más fórumokon.
.DLL (#21312)
Köszönöm a részletes ajánlást. Szemeztem az említett Takstar Pro 80-al nem tűnik rossznak, de leginkább az általad említett Beyerdynamic DT 770 Edition tetszett meg.
Azt hiszem erre gondoltál:http://www.nomono.hu/dt770-32-ohm-beyerdynamic-dt770-zart-fejhallgato
Eddig nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz.
Ja és még van egy Sony NWZ E380 Mp3 lejátszóm. Egész műszakokat kibír mikor becsempészem a gyárba az agyba dugós Sony fülessel, de nem tudom, hogy el bírná-e a nagyobb fejeseket.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
-
ricsiii01
tag
válasz
SOAD19 #21308 üzenetére
Sziasztok!
10k körül milyen fejhallgatót ajánlotok ami kényelmes, jól szól és valamennyire bírja a vizet is (inkább izzadtságot)? Mivel legfőképpen edzésekhez használnám.
Egyébként zártat, mikrofon nélkülit szeretnék. Minden félét hallgatok, tehát magast és mélyet is tudjon valamennyire. Mobiltelefonhoz használnám tehát sima jack dugós kell.
Köszi! -
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
SOAD19 #20243 üzenetére
Van egy K518Dj-m, szóval az nem lenne gond, de már jó lenne azt is lecserélni. A suli miatt sokat vonatozom, ezért lenne jó a lejátszó meg a HD25. Egyszerre a kettő nem megy, meg már nagyon régóta szeretném a K550-et is itthonra, esti, nyugis zenézéshez. Ahhoz már van egy kiskínaim, meg egy saját készítésű TPA6120-as erősítőm is.
Ezért nem egyszerű a döntés...
-
Ear001
addikt
válasz
SOAD19 #20114 üzenetére
Persze, ez így van, csak ott tudatosodott bennem, hogy ez mennyire erős szempont. Én sem szaladtam a falnak az örömtől, amikor nálam volt az Audeze LCD 2, pedig kutya jó füles, de fizikai korlátok miatt csak imitálja, amit a hifim meg biztosan tud. Akkor már inkább az ATH- W1000 Sovereign, ami sok szempontból nem olyan jó, viszont tök más és másképp élményszerű.
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #20114 üzenetére
Amint azt szoktam is itt szajkózni, én is olyan vagyok, aki azt várja egy fejestől, hogy próbálja azt csinálni, amit a szobahangsugárzóim csinálnak. Persze ezt egy fejes nem tudja, de én szeretném, hogy próbálja ennek az illúzióját kelteni. Abban azonban valószínűleg nincs igazad, hogy a fejesezők nagy része így fogja fel. Szerintem a fejesezők döntő többsége úgy áll hozzá, hogy nem érdekli a hangdobozok hangja, ha fejest hallgat, hanem "fejhallgatós" hangképet-teret akar ilyenkor. A fejhallgatózók nagy részének valószínűleg nincs is hifije, akármilyen házban lakik. Szerintem a fejhallgatózók zöme eleve fejhallgatózó.
-
thesound
addikt
-
-
Ati1979
veterán
válasz
SOAD19 #10456 üzenetére
Csak az 200k az a baj vele.
Nem szeretek képeket nézegetni erről a fejesről.
Túl nagy a csábítás egy idő után.(#10455) cassano71
Szerintem a beyer t70 v T70p -t [link] is nézd meg. Kicsit kisebb mint a t5p és iszonyatosan szól az is.
Tapasztalatból mondom.
Szerintem utcára ideális.A Beats-et meg felejtsd el...
-
Dorien
veterán
válasz
SOAD19 #10148 üzenetére
Nem rossz.
Xilofonról ez jut eszembe: No-Man - All Sweet Things -
Laonyr
csendes tag
Zenét játszik le, csak ilyen torzítva, furák a hangszínek vagy nem is tudom. Amit mutattam felvétel az főként éneknél, és beszédnél jelentkezik.Nem kivehető az ének, vagy beszéd, szinte mintha teljesen elhalkulna, és közbe a zene meg szól, de máshogy mintha normális lenne. Talán valami hangfrekvencia probléma vagy nem tudom. Kontaktra azért nem gondoltam mert a kábelt hiába hajlítgatom, nem változik tőle semmi, illetve mindkettő hangszóró szól. Amit mondtál arra ránézek
Köszi azért.
-
Gabi 8906
senior tag
Köszönöm a választ! Beleolvastam az 1-ső hsz-be, igen. Csak nem végig.
Ami fontos, hogy legyen basszus, de ne az a minden részletet elnyomó fajta.
Ne legyen nehéz, kábele ne legyen olyan hosszú. Megbízható márka legyen, mivel eléggé rossz helyen lakok és a gariztatás nem lenne olyan könnyű.
A Pioneer SE-MJ751-vel szemezek egy ideje. YouTube-on is néztem róla videókat.
Nem tűnik olyan nagynak, bár igaz nem sokat értek a témához.1-etlen egy fejesem volt, egy nagyon olcsó JVC. Még valami 1000 Ft körül vettem újonnan akciósan, mert sérült volt a doboza.
-
seederking
őstag
Köszi
De nem igazán jó.
Az alaplapom elvileg 7.1 is tudígy van elosztva az alaplapomon narancssárga-c/sub fekete-rear szürke-side.
a fülesen van fehér-f fekete-c szürke-r jelzéssel.
így dugtam össze narancssárgába-fekete azaz c feketébe-szürke a szürlébe pedig a fehéret.Értelem szerűen próbáltam mivel a betűk úgy jelzik.De se winamp se semmi nem akar megszólalni.egyedül a splash pro-ba tudtam megszólaltatni úgy ha átállítottam 5.1-re a hangot.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Linux felhasználók OFF topikja
- Parfüm topik
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest