- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3779 üzenetére
Vidd el egy TV szerelőhöz. Ha lehet javítani ő mond majd egy árat. Elsőre ezerféle baja lehet...
(#3780) j0zsef: Konvergencia beállítások. Ha jól tudom fókuszt nem tudsz OSD-ből állítani ebben a típusban.
Egyébként mi bajod a 120Hz-el? Már az is bőven sok mindennapi használathoz. Én 85Hz-et javaslok, kevesebb zajt szed össze, és az elektronikát is kíméled.
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3710 üzenetére
Nem tudom. Nyilván tud olyant is. Általában 1280x1024-et szoktak megadni számomra érthetetlen okokból.
Ha nagyok az ikonok próbáld ki 1600x1200-ban. Elméletileg a képcsőnek bírnia kéne a 85Hz-et ezen a felbontáson is. Csak itt már érezhető a minőségi kábel hatása (konvergencia, fókusz...).
Én azért nem használtam 1600x1200-at, mert már kicsik a betűk nekem ilyen felbontásban. És a monitorom konvergencia-problémáit is kiemelte (képélesség-problémákat okozott a sarkokban).
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3707 üzenetére
Jó kérdés, de szerintem alapból így működik. Ha leméred a káva belső felületét, akkor 4:3-as képarányt fogsz kapni. Értelemszerűen olyan felbontásban érdemes használni, ami 4:3-as képarányú.
Szerintem épphogy 1280x1024-ben nyomja össze a képet...mivel 1024sort passzíroz vízszintesen egy 960 sornyi helyre....
De szerintem túllihegjük, használd úgy, ahogy neked szimpatikusabb.
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3702 üzenetére
Te tudod, de az adatlapján ha elosztod a megjelenített kép méreteit, akkor Mode II(4:3)/Mode I (5:4).
Én ez alapján 1280x1024-et csak Mode I-ben használnám, ha tudod, hogy ezeket hol lehet állítgatni...
Egyébként nagyobb felületű képet Mode II (4:3)-ban ad (388x291mm).
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3698 üzenetére
Kizárólag 15 tűs kábelt vegyél! A képen 14 tűs változat látható....
Miért nem elég az neked 85Hz-en. Az 1280x1024 pedig nem standard CRT képarány, hanem 5:4-es. A helyes, torzításmentes felbontás 1280x960 (4:3).
A helyedben én 1280x960 85Hz-en használnám.
Egyébként tényleg valószínű, hogy FD-Trinitron képcső van benne. Szép monitor!
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3685 üzenetére
Semmi sem biztos, csak a halál és az adó. Ki kellene próbálnod a monitort egy másik (akár kölcsönkért) kábellel, ill. a jelenlegi, szellemképes kábeledet egy másik monitorral. Azután már tudni fogod, ennél többet - látatlanban - nem hiszem, hogy tudnánk neked itt, egy fórumtopikban segíteni.
Mint mondtam - és már előttem más is mondta - valószínűleg a kábel lesz a probléma forrása.
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3679 üzenetére
A 2., sima VGA csatlakozós kábel nem cserélhető? Értsd: nem egy kábel, mindkét végén csatlakozóval, az egyik a monitor aljába/hátába dugva?
Egyébként, elnézve a csatlakozó eléggé egyedi formáját, simán el tudom képzelni, hogy ez valami spéci csatlakozás kifejezetten Sun gépekhez. (Nem PC-re gondolok, hanem pl. Sun Sparc vagy ilyesmi. - Szerk.: bocsi, az Octane asszem Silicon Graphics, nem Sun.)
# 3681: nagy valószínűséggel igen.
Egyébként ezt a VGA kábelt kipróbálhatnád a régi CRT-ddel is, hogy hasonlót produkál, feltéve, hogy nem dobtad már ki.
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3666 üzenetére
Azért egy Trinitron vagy Diamondtron képcsöves 19"-21" CRT-t is csak megközelíteni tud képminőségben egy jobb (nem TN+-os) panelű LCD.
Összehasonlítási alapom van most már nekem is, kb. két napja tértem egy Dell P991-ről (19", Trinitron képcsöves CRT, hibátlan képpel) egy Acer AL2423WA-ra (24", S-PVA paneles TFT). A Dell CRT kicsit jobb volt, de az Acer meg sokkal nagyobb és emellett mégsem foglal annyi helyet az íróasztalomon. Ha lenne elég helyem (elég nagy asztal), a Dell P991 továbbra is ott lenne második monitornak, a HD3650-em másik kimenetére kötve. (Remélem, lesz is ekkora asztalom, nem szándékozom megszabadulni tőle.
)
Játékra általában TN+-t szoktak javasolni, ott szokott gyors válaszidő lenni, bár a CRT-khez képest még ez is lassú.
-
i are robot
senior tag
válasz
ludsimon #3666 üzenetére
Különben egy LCD monitor mennyivel jobb egy CRT-nél?
Az álmoskönyv szerint, mivel az LCD nem katósugárcsöves, és az eltérő technológia révén nem úgy frissíti a képet mint a CRT, ezért állítólag kevésbé rontja a szemet, nem bombázza az agyat elektromágneses sugárzással, könnyebb, kisebb helyen is elfér, tisztább, szárazabb érzés, és talán még az orrodat is tisztícccsa. Egyéb kérdés?
-
bolcsodal
addikt
válasz
ludsimon #3666 üzenetére
Nem rosszak az LCD-k sem. A színhűségük kalibrálás nélkül nem túl jó, de ha sikerül egy kalibrált profilt létrehozni, akkor állíthatom, hogy majdnem olyan jók, mint a régi CRT-k.
Általános felhasználásra persze, profi szemszögből nem tudok nyilatkozni, mivel nincs olyan profi alkalmazás, amit használnék....
Nekem most 5ms-os Samu LCD-m van, símán lehet rajta játszani (HL2, FEAR stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Formula-1
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest