- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatyo134
csendes tag
válasz
hackeeeee #6271 üzenetére
Hali, én vagyok Jmedve fia.
Köszi a válaszokat. A ház lemaradt, mikor megírtuk, a konfigot, egy Cooler Master HAF XM házba menne a cuccos. A proci - a 8150-es - az egyébként is cserélve lesz, valószínűleg egy 8350-re(Intel nem jöhet szóba), bár attól függ, hogy kijön e az AMD új processzorral, mint az híresztelik. Azért gondolkoztam el a crossfire-en, mert nem akarok két GPU-s videokártyát venni 300k-ért. A táp valóban gyenge lenne, hozáá azt cserélném elösször, és a fentebb említett Sapphire lenne az elsődleges kártya, mivel az am. is vékonyabb 2,5 slot-ot foglal.
-
válasz
hackeeeee #6251 üzenetére
Na, úgy néz ki megoldódott, a biosban be volt állítva az asus optimal, ami a bclk/pcie frekit 103Mhz-re állította, ezt visszavettem, mostmár max grafikán, 1366×768 felbontáson is játszható, bár a vga terhelés maradt annyi és néha leesik az fps, talán akkor lenne jó ha olyan 4.5Ghz-ig tudnám húzni a procit..
Azért azt a heavent majd kipróbálom. -
Milka 78
nagyúr
válasz
hackeeeee #6187 üzenetére
Nálam a gyári beállításokon Heaven 4.0-alatt 15 perc után a felső belekóstolt 89-90 fokba és ment a venti mint az őrült(30 fokos jó magyar panel kecóan),pedig kap cúgot oldalról a vga rendesen.
Ugyan ez a teszt húzva és alulfeszelve élből -8-9 fokot jelentett és a ventik sem bömböltek.
70 foknál tényleg felesleges én sírnék örömömbe,ha ilyen hűs karim lenne -
-
Draven23
csendes tag
válasz
hackeeeee #6142 üzenetére
A cf logót bekapcsoltam azt mutatja mindig az MSI Afterburner-t is használom de az mindig azt írja hogy a második Gpu kihasználtsága 10% több ez normális?
Akkor egy jobb alaplappal pl. ezzel SABERTOOTH 990FX már kitudnám használni a két kártyát 100%-osan? Mennyi fps növekedést hozna?
-
-
-
enormous
csendes tag
válasz
hackeeeee #5539 üzenetére
Igen, a híd benn van. Mindkét kártyához kaptam CF hidat, így én is arra jutottam, hogy nem fogom keresgélni, hogy mindkettő jó-e, így mindkettő be van kötve.
Előnyt persze nem ad a kettő, viszont hátrányt sem.
Ennek ellenére még a legutóbbi driverekkel nem viselkedik CFX-ként. -
enormous
csendes tag
válasz
hackeeeee #5537 üzenetére
Eleinte a meglévő egykártyás driverezésű rendszerben volt a kártya, (míg elindult a gép - stb)
utána mivel a CrossFire ugyi nem engedelmeskedett (miért is tette volna) így le lett kukázva az egész amd vga-móka.ezután win7-es 640×480 lett - gép restart, mindkét kártya benne, és újra rak a legutóbbi verziós Catalyst (VISION Engine Control Center)
Az eredmény változatlan ha variálom a slot/kártya kiosztást.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #5484 üzenetére
köszi a tapasztalatokat a ventivel!
jaja, én jelenleg 5x120be 120+2x140kivel tolom a Cosmosban. egyszerűen át kellett hangolni túlnyomásra mert úgy lehetett elérni az optimális akusztikus teljesítkményt (eyefinityvel az asztalon is legalább 60Wot eszik a kártya, ha nem többet, emiatt kényszerítetten kell hűteni optimális hatás eléréséért, vagy felpörög a ventije). viszont egy kifejezetten restriktív házról és egy nagyon restriktív CPUhűtőről beszélünk az én esetemben.
az egész úgy jön egyébként a topikhoz, hogy szemezek multigpuval, de a Cosmos nem tudom mennyire bírna el 600W körüli hőtermelést úgy, hogy azért 26-27dbA fölé nem engedném a rendszert, ha nem muszáj. 30dbA fölé meg abszolút ki van zárva. persze, 1900as ventijeim vannak bent, de alapvetően azok még légen benchelni kellettek, jelenleg 5Vről mennek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #5481 üzenetére
az a baj, hogy teljes fordulaton egy SFlex 1900/GT1850 sem halk, távolról sem. azoknál meg nem hinném, hogy a TTk jobbak lennének (ha igen, megyek a boltba cserélni az SFlexeimet
). persze, le lehet szabályozni, de akkor meg a légszállítás fog csökkenni, ami ekkora hőtermelésnél megint necces lehet (plusz ugye a videokártyák meddig melegednek).
meg csak a videokártyák 400Wnyi hőt termelnek, szóval a meleg/zaj arány necces lehet. HAF mondjuk nem restriktív házikó, de cserébe az eleje nincs falazva, kiszökhet a zaj (restriktívnél meg légnyomás kell, kb 500-600W konnektorból teljes GPUterhelésen azért tisztességesen fűt).
nálam játék alatt a gép tényleg halk marad és elegek a 650-700on járó ventik, de intake és exhaust között 15fokos deltaTm van. más kérdés, hogy eyefinity miatt gyakorlatilag az összes játék furmark fölé terheli a gépet.
prokxy: köszi az infokat! ventiket milyen fordulaton használod? (avagy megszólal az, aki órákig szabályozásig terheli a kártyáját, viszont nem szereti a zajt
).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #5467 üzenetére
Sehogyan nem osztja el. Ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam, mindkét kártya a saját vRAM-ját használja.
Crossfire arról szól, hogy egyik képkockát az egyik, másik képkockát a másik kártya számolja ki.
Ebből is látszik, hogy nem oszthatják meg a memóriájukat, mert akkor nem tudnának dolgozni vele.2db 1GB-os kártya az nem lesz 2GB. Csak MSI Afterburner mutatja rosszul (ezt is írtam korábban).
-
Salvador20
őstag
válasz
hackeeeee #5357 üzenetére
most loggolgatom játékok közben a frekvenciákat és pl skyrim alatt kb 1 mp-re kapcsol be a 6550D, a többi részben pedig csak a 6670 működik. Közepes grafika, kis HD 30-37 fps
Biosban pedig volt olyan lehetőség, hogy primary gpu onboard/pci-e , alatta pedig, hogy dual graph, twinview (auto/disable/enable) én ezt enablere raktam
Arra gondolok, hogy gpu-z esetleg nem tudja normálisan kiolvasni az apuból az adatokat. Milyen más progi van, ami erre alkalmas?
-
Salvador20
őstag
válasz
hackeeeee #5355 üzenetére
elég furán alakul......Ha a 6670 az elsődleges kártya, akkor Prometheus HDnál ez fölmegy 800/666-ra, a 6550D végig 600/1200-on van.
Ha a 6550D az elsődleges, akkor az előbb említett filmnél 6670 800/666, a 6550D pedig 282/1200Chrome gpu rásegítéssel ugyanez a helyzet. Tehát előnyben részesíti a diszkrét kártyát
-
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #5234 üzenetére
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy manuálisan nem kell beadni neki a programokat, amiknél szeretném használni, ugye?
A másik kérdés visszatérve a régebbi vonalhoz. Haveromnak ugye van a 4850cf-e, ahhoz nem találok cap drivert és nem is használja neki a második kártyát. Erre mi a megoldás?
-
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #5225 üzenetére
Végigfutottam, köszönöm. Én is valami hasonlóan áltam a dologhoz, kicsit szkeptikus voltam, de azt a 90% körüli pluszt tényleg hozza. Hosszú távban érdekes a dolog, amikor már valaki használja egy fél éve mondjuk aktívan és több játékkal is van tapasztalata, hogy nagy általánosságban mit teljesít.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #5086 üzenetére
ennyire... vagy állj neki lehúzni a részletességet amíg bírja... igazából több driver, több kieg driver, megcserélés, furprime megvolt, ez innentől kb anomálisa
. de ha találsz megoldást az érdekelne.
Baltoafarkas: tudsz átakítót használni két ágról összeszedve a molexet. 1 giga vram nem mindig kevés, de néha problémás lehet. az én helyzetemről azt is kell tudni, hogy 5760x1080ra lett tervezve, tehát néztem a 6850CFet, de elvetettem a cél miatt.
-
belinho
senior tag
válasz
hackeeeee #5072 üzenetére
1Gb-ig a vram-ot használja, aztán ami azon felül van azt a rendszerbe tolja, ami jóval lassabb mint a vram ezért laggolhat, s emiatt szoktak 2Gb-os kártyákat crossfire-be kötni, mert így nem fogy el a vram, nem úgy mint 2db 1Gb-os kártya esetén, ahol hiába lenne ereje a két kártyának nem tudod kihasználni mert elfogy az 1Gb vram.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #5062 üzenetére
fura... nekem shift1ben volt még egy ilyen az említett kártyával, hogy mindig, ugyananzon a pályán ugyanott fagyott ki. crysis ment, stalker ment, furmark ment, meg úgy általában a dirt shift1 pároson kívül minden ment. a fene se értette...
szerk: ez az utolsó hozzászólásra ment volna. topikban ugyan ez volt, rajtam kívül senkinek nem volt vele semmi problémája.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #5060 üzenetére
Felraktam a 12.4-es Catalyst-et, azzal is ugyan ez.. És csak ezen a pályán fagy ki. Sehol máshol, joyride-ot tolhatok órákig, megy. Az említett pályát CF nélkül meg tudtam csinálni, de CF-fel kifagy.
Lényegében ezt kapom, pár kör után: (vagyis először beáll a kép, aztán kicsit később ez. a kép még 12.6-os fagyással készült, 12.4-el ugyan ez, csak szürkében)
Mondjuk a 12.6-hoz kiadott app profile-t tettem fel, de gondolom nem ez a hiba forrása.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest