-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #753 üzenetére
Megismétlem még egyszer hátha összejön neked, ezt írtam: "Mindha változnának az arányok."
na akkor megmutatod, hol álltalánosítgattam 6db fotósból én azt, hogy touron több Nikonos van mint Canonos?
Nem tudod?
Akkor ne adj: "hazudozz" dolgokat a számba ha megkérhetnélek.
Köszönöm. Egyébként elég durva, hogy ha vki akkora fanatikus vagy tudomisén, hogy idáig süllyed. -
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #752 üzenetére
Elég jól tudjuk miért lett ilyen az arány sportfotónál. Pont amiért bárhol máshol. Dakárhány Sony CCDvel kezdetben komolyan moirezott és vmennyire késöbb is + zajosabb is volt. A Nikon féle lbcastot meg csak a Dx széria kapta meg és azt is APSCben a profi szegmensben meg eléggé nagy hátrány ez egy APSH vagy FFel szemben. Akárhogy is nézzük a D2X egyszerüen versenyképtelen volt az 1Dkkel szemben.
Mondhatni nem véletlen alakultak ki a jelenlegi arányok.A változás meg nem azért lassú mert 9 vs 10fps vagy 1-2stop előny vagy..... Egyszerűen amelyik sportfotós megvette a Canon 200 f2t/400/2.8 600/f4es sort az 5-10-akár 15évig azt használja. És nem vagy csak k* ritka esetben fogja uezt Nikonban megvenni mert a D3 FF és xstopot ráver az 1DM3ra meg az LCDje meg.....
Szerintem ennyi az ok és véletlen se az fps vagy vmi más. Máshogy mondva imho ha Canon mostantól 1vázat/új obit nem ad ki és Nikon uilyen vadul fejleszt akkor 4év múlva az EBn még mindig több Canonos lesz mint Nikonos.
Természetesen ettől még az "arányok változnak"más:
obik területén én nem tudom, hogy lehetne egy Nikor 200/f2 vr vagy párjánál a Canon/f2 nél jobbat csnálni. De uezt gondolom a 400/500/600as sorrol is. Itt nem érzem azt, hogy Nikor be tudná előzni Canont (vagy vica versa)Az egy más kérdés, hogy a Nikor 14-24nek nincs párja Canon oldalon és, hogy alsobb szegmensbe is nagyon kéne Canonnak egy ocsó 18-135/18-200vr. De másik oldalon meg ott a pl 85 1.2 ami meg messze jobb obi mint a Nikor 85 1.4. (Most hogy jön a D3X majd itt is egyenlít Nikon (mert, hogy 85 1.2nél jobb obit nem csinál az 99%))
mindjárt nézem mit reagáltál privimre.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hydra SR #756 üzenetére
"D300 a 40D-től"
Mégis miben?
Sorozatlövésről beszéltél, de markolattal (profi fotózásról van szó, szóval alighanem alap, hogy markolatostól nézzük a dolgokat) 8 fps a D300 míg a 40D 6,5 fps. Másban sem igazán látom, hogy elmaradna, sőt konkrétan gyakorlatilag mindenben jobb. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #716 üzenetére
Alapvetően az a probléma, hogy tudják, hogy a DSLR-ek és a hozzá tartozó kiegészítők (objektívek, állványok, szűrők stb...) piaca itthon nem jelentős. Meg úgy általában máshol sem (mondjuk az mp3 lejátszókéhoz képest). Szóval amíg nem viszi mindenki őket mint a cukrot, addig magasan is fogják tartani az árat.
Meg erre rátesz még egy lapáttal az is, hogy gyorsan akarnak nagyot szakítani a kereskedők. A vevőhöz való hozzáállásukat pedig tökéletesen példázza a szervizeléses tortúrák és egyéb nyalánkságok.
Az a baj, hogy mint diák, hiába kedves hobbim a fotózás, gyakran úgy jön össze, hogy az összekuporgatott kis pénzem másra kell hogy elköltsem és valamennyi tartalék pedig mindig kell hogy legyen. Ha esetleg beütne a mennykő...
Ezért nincs még mindig meg a közgyűrű sorom meg egy tele ubi, meg az állvány.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #731 üzenetére
Egy kb 20napos hszedre "replikáltam" egy hihetetlen milyen durvát: "mindha változnának fent is az arányok" Uristen de durva, kötekedős azonnal replikáló flamelo Nikon hívő vagyok. Mért szerinted amit leírtam az nem úgy van? És linkeltem egy szerintem egész jó kis képet tudomisén miért.
Na és itt elszakadt a cérna nálad, jöttél a vivitaros szöveggel, a végén meg már szimplán megmosolyogtam a kb: "ez tuti egy hazug "bizonyítos" beállított kép, mert aki fotóst fényképez az tuti bizonyítnai akar vmit" részt....
Mondjuk először csak csodálkoztam a rosszindulatodon aztán jókedvet okoztál nekem avval, hogy sikerült ezen monológ után egy rakat fényképet belinkelned ahol nyillal mutogatnak a Nikonosokra.THX
Egyébként szerintem a kép amit linkeltem egész jó kép lenne a, hogy dolgoznak a profi fotosok sportesemények című könyvbe a tieid viszont a mutogatós nyilakkal khm...... *** tényleg gyanusan egyértelmű.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #729 üzenetére
Nem te kezdted a "De lehet, hogy az is Canon volt, ő is gyárt fekete L-es teléket." a dolgot és nem én a Nikon is gyárt fehéret?
Tour pedig maradjunk annyiban, hogy elég nagy sportesemény és pont annyi fogalmam van nekem a Tour nézése közben az arányokról mint neked az EB után. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hydra SR #714 üzenetére
Igazából én például nagyon is sovány voltam, most meg majd egy mázsa a 172centimhez, de azt ne hidd, hogy azok az XL-es méretek tényleg akkorák, kínai gatyából kell az XXL nekem is, a kínai cuccok gyakran Kínában érvényes méretekkel vannak jelölve.
Az biztos, hogy a fiam 80 kiló, pedig egy héten átlag max egy üveg kóla, csipsz szinte soha, édesség se sok, viszont anno 25-30 éve nekem ilyenkor dolgoznom kellett már, ő meg még most is alszik, pedig már ötször költöttem.
Az inkább a baj,. hogy a közepes árfekvésű cuccokat alig tartják. Van a legolcsóbb kínai rogyásig, meg az olyan üzletek, ahol a kirakat megnézése is pénzbe kerül szinte...
Volt a környéken egy jó kis bolt, ahol voltak ilyen normál áras cuccok, de már bezárt, bankfiók nyílt a helyén, gondolom kicsi volt a forgalom. A vevők is hibásak, sokan megveszik a legolcsóbbat, holott nem szorulnak rá, más meg a márkás cuccot aranyáron, megkoplalva az edzőcipőt, a pólót stb. -
madgie
titán
válasz
Hydra SR #710 üzenetére
Amíg az a mérce, hogy egy családban egy autó nem elég (a mostani jövedelmek mellett), addig nem hiszem el, hogy túl lennének árazva a DSLR-ek... én megveszem a bérletet, felülök a vonatra, mert az is elvisz. És nincs felesleges könyökkihajolós krúzolás a városközpontban, meg egyéb "értelmes" tevékenységek. No de ne szidjak senkit, nekik az fontos, nekem meg nem
-
válasz
Hydra SR #616 üzenetére
Ez a rész a lényeg:
Csak a DSLR piacot nézve a Nikon a 40 százalékával közvetlenül a Canon nyomában lohol, a maradékon koncon pedig a Sony (6,4%), az Olympus (5,6%) és a Pentax (3,6%) veszekszik. A Nikon pozicíója nagyon erős, tavaly ebben a szektorban ők bővültek a legnagyobb mértékben, év-év alapon 71 százalékot, ráadásul Japánban - egy a technológiai újítások iránt nagyon érzékeny piacon - legyőzték a Canont, azaz a távol-keleti szigetországban ők a piacvezetők. Csak a kompaktokat nézve a Canont a Sony követi 16,5 százalékkal, majd a Kodak (10,2%), a Samsung (9,5%) és az Olympus (8,5%) következik.
Tehát ehhez semmi köze a kompaktoknak, a DSLR-ek terén előzték meg a Canon-t.
-
válasz
Hydra SR #616 üzenetére
Biztosan így van ahogy mondod, de eddig akárhányszor láttam japán túristát (itthon, ausztria-német-olaszban) mindig legalább két gép lógott a nyakában, ráadásul akkora batyu volt a hátán, hogy a Mikulást elfogná a sárga irigység. Biztos nem a délutáni hami volt/van benne. Szóval az, hogy otthon cserélhető obis telefonnal mászkál, az nem jelenti azt, hogy nincs a lakásában egy hajóskoffernyi tükrös+optika
Mivel ugye nem szeretnek kilógni a többiek közül, ezt elég valószínűnek tartom.
A durva az, hogy gyárban, szalag mellett sokszorosát keresik az itthoni átlag bérezésnek, ráadásul fele annyiba (sem) kerülnek a dolgok.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #618 üzenetére
Japán piac! (és havi adat!)
Ennek a következmény sok dolog.
-1- pl olympus totális hiánya nem tünik fel? Eközben USAban 20%+ részesedése van.
-2- Ezen a táblázaton nincs rajta de A100 óriási siker lett több hónapig vezette az eladási listákat. EUban A100 meg sehol sincs.
....
A piacok nagyban különböznek, pl szerintem idén összben is Nikon lesz a legnagyobb dslr gyártó (hacsak 1000D nem lesz rövidesen d40árszintjén) de ettől még pl EUban Canon marad vszeg még mindig a legnagyobb.Érdekes egyébként a piac nálunk MOon is, amikor egy 450Dből többet adnak el mint egy nála olcsobb (és szvsz jobb) D80ból.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #616 üzenetére
"Elvileg tényleg nem üti egymást törvényszerűen a két dolog, de gyakorlatilag azért nehezen hihető, hogy mindkettő igaz legyen."
Már mért lenne nehezen?
csak a pld kedvéért, mert ez még 2007eleji. de vizuális. megkönnyen érthető. rámutat a lényegre.Lehet jobb lenne egy Suzukis plda, hogy a legtöbb eladott tipus a Suzuki Swift és mégis de furcsa, 2-3an is megelőzik összeladásban.
kompaktban, meg ultrakompaktban meg Canon, Sony, Samsung a nyerő max utánuk Nikon.(De azthiszem még Fuji is veri.) az eredeti cikk DSLRröl szólt.
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #603 üzenetére
Úgy tünik nem nagyon ismerem akkor a piacot meg a fogyasztókat. Csak abból indultam ki hogy konkrétan tükrös rendszert nem mindennap vesz az ember mint ahogy pl high end hifi dolgokat sem. Amikor egy ismerősöm összeválogatta a házimozis komponenseit (nem 2 forintból) akkor a létező összes tesztet meg szakoldalt végigrágta és olyan dolgok alapján döntött mint: teljes dinamikus torzítás ennél három tízezreddel kisebb...ennél jobb a trafó alapanyaga stb...rendszert választott. Ok lehet hogy ő is a szabályt erősítő kivétel.
-
válasz
Hydra SR #603 üzenetére
Japánban is 400D volt, usában híjják rebel xt/rebel xti-nek. Bár lehet, hogy tévedek, de csak amerikában nevezik át a japán származású dolgokat. Hülye amerikai nem vesz Hondát-Mitsubishit-Toyotát, helyette vesz Acurát-Infinityt-Lexust. Szerintem ez van a fényképezőknél is
nem, most ilyet néztem ki magamnak: [link]
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #594 üzenetére
Nem hiszem hogy stratégiai melléfogás lenne az 1000D "bevezető" ára. Inkább canonos marketingfogás. Szinte mindegyik olcsóbb váznál megfigyelhető hogy a nyitóárhoz képest néhány hónap alatt 30-40%-ot is csökken az ár. A magas nyitóár ahhoz kell hogy legyen honnan csökkenteni és azt a reklámokba beépíteni. Miért pont most jelenteték be az 1000D? Hogy karácsonyra 400 euro alatt legyen az IS kitobival, és a kompaktot nyúzó tizenéves júzerek, akik már nem tudnak létezni liveview nélkül, kisírhassák maguknak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #594 üzenetére
Hát ez az amiről semmit nem tudok...
max részinfok vannak....Az eladások nagyja az alsó kategória. Míg egy D40/D60/D80(400D/40D) vonalból lazán évi félmilliók is elmennek addig egy 1Dből 2000, egy "óriási siker" D3ból meg 12.000.
(...az alsó kategória nem lebecsülendő, ott nagyon fontos, muszáj jónak lenni mert aki megveszi a D40/450D(D80) mellé az "17-50 + SB800at meg a 70-300vrt..."
és megszokik egy rendszert az onnan már nehezen vált.)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #592 üzenetére
ez olyan mint a pl GM Toyota csatája. Mondjuk egy kocsi tart max 20évet. Az elmúlt 20évben sokkal több GMet adtak el mint Toyotat -> sokkal több Toyota van az utakon mint GM. Hiába jobb a Toyota lassan adnak el belölle többet. Hiába adnak el már több Toyotat attól még jó ideig sokkal több GM fog az utakon szaladgálni.....
Mondjuk mondhattam volna vmi közelebbi jobb/pldt is.... mind1 érthető.Marketingben tényleg jók, de ahogy látom ha az elöbbi pldt nézzük akkor most Nikon ott tart, hogy már uannyi vagy több vázat ad el mint Canon.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #574 üzenetére
Canon azért van bajban mert elaludt. Most meg kapkod és ezért jönnek az "elcseszett hülyeségek". Mindene megvan (szvsz már évek óta) arra, hogy ennél sokkal jobbat csináljon és szerintem fog is.
És a D200/D300/D80 miatt nem 390.000ft a 40D hanem 220.000Ft. (nemeg a $ miatt)
És lehet ezért rakta bele az AFnélkülis LVt is Canon. Még mindig jobb így "félkészen, pixeles kijelzővel" mindha abszolúte nem lenne. Szerintem.
Persze az 1Ds hülyeségei mert ahogy hallottam vannak bajok vele nem megbocsáthatóak.Szóval szerintem a verseny jó. Mégha Canon most eléggé el is számolta magát.
-
madgie
titán
válasz
Hydra SR #545 üzenetére
APS-H-t nem bántani! Az egy dolog, hogy a Canon elkúrta az 1D mark III-at... de ez a "crop" pont a kritikus részeket vágja le egy obi képéből, miközben szép nagy pixelméretekkel operálhat...
22-52mm? Ki használna ilyet? Kérdezd a Pro 4/3 felhasználókat, akik éve óta a kisebb átfogású 11-22/2,8-3,5-ről (ekv. 22-44 ugye) ódákat zengenek
-
Cassidey
senior tag
válasz
Hydra SR #563 üzenetére
Ezzel kapcsolatban azert nem irtam, mert feleslegesnek tartottam folytatni a flame-t de eleg sokaig visszaolvastam, es nekem ugy tunik, h sok embernek az a baja, h Bloodshot nem akarja vegigjarni a rangletrat beleposzinttol kezdve, ahogy altalaban megteszik az emberek anyagi okok miatt. (Mas kerdes, h ha nem ket-harom vaz utan jut el ahhoz, amelyikkel sokaig kitart es jobban jar anyagilag.)
Az meg, h hezital a vazak es a rendszerek kozott tok normalis, nyilvan olvas mas forumokat is, es amellett, h elmondja a velemenyet, eleg sokat is kerdez.
En befejeztem. -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #563 üzenetére
Te félreértesz jóember.
Te ahhoz édes kevés vagy h megsértődjek rajtad. Lehet h te képes lennél megsértődni azok alapján h irigy emberek írogatnak egy fórumba neked dolgokat én erre sajnos képtelen vagyok.
Közöm nincs valóban, ezért kérdezek, olvasok stb.Szerintem ahhoz meg nem kell feltétlenül hozzérteni vagy sem h valakinek egy jobb vázat ajánáljon egy gyengébbnél...de ezt leírtam az előző hsz-ben.
De örülök h belekötsz ismét és csak a topik offolása folyik én pedig a kérdésemre azóta sem kaptam választ...
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #554 üzenetére
Vitázunk vagy csak beszélgetünk ez is megítélés kérdése, de hát erre való a fórum. Vélemény és tapasztalatcserére. Jó találmány, nekem tetszik.
Bloodshot hszeiből meg süt hogy még csak kóstolgatja a dslr világot és aszerint alkot véleményt hogy melyik cég által támogatott tesztoldalon melyik vázakról milyen ökörségeket olvasott össze és mennyire vette készpénznek.
17-40 vs 22-52 vs 27-64 bazz állandóan ezek a paraméterek. Tegyük fel hogy létezhet olyan felhasználó a galaxisban aki vesz egy FF vázat és az összes fotóját egy 50/1.4-es objektívvel követi el. Szigorúan csak feltéve de meg nem engedve. Az már az idióta kategória?
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #549 üzenetére
nem tudom mért intézed el az összes 5D tulajt egy "gazdag sznob" skatulyával, holott valaki csak azért is vehet ilyen vázat (akár most is, perpill $1800) mert a nagy világos keresőt szereti de n+1 oka lehet ezen kívül is.
nem értem ezeket a kategóriákat amivel nap mint nap dobálózunk, alapzoom, walkaround obi, telezoom, ez erre jó az meg arra nem jó, ezt eretnekség arra használni mert mindenki tudja hogy alkalmatlan arra a célra etc. de mi van ha valaki egy makroobival portrézik? vagy épp tájképezik? vagy egy 400-as telével tájképezik? leszakad az ég?
nem személyeskedni akarok vagy mindenáron belekötni abba amit mondasz, de eltér a véleményünk. ekviv.22-52mm szerintem egy sok mindenre alkalmas tartomány, és itt csak a látószögről van szó, az hogy milyen vázon kapom meg ezt az átfogást legfeljebb dof szempontból érdekes.
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #545 üzenetére
Nem értem mi a baj a 17-40 5D párosítással, eszméletlen jó tájképek készülnek vele.
17-40*1,3=22-52mm, hát ez meg miféle átfogás? Ki használ ilyet?
Szintén zenész...miféle átfogás...?? Ezt meg hogy kell érteni? Miért nem lehet ezt használni egy aps-h croppal? Ha a fotós ismeri a 17-40*1.3 lehetőségeit/korlátait, magyarán "lát" az obival, szvsz csak a fotó mondanivalója számít. Ránézésre senki meg nem mondja hogy az a bizonyos kép milyen vázzal milyen obival készült, még poszterméretben sem, nemhogy neten. Kivéve talán azt aki szeret az exifben turkálni és az ottani paraméterek alapján ítél meg egy képet.pro-nonpro kategorizálás 5D esetében szerintem mellékes. Valszeg az 5D vásárlók (nem Mo.-ra gondolok) igen jelentős többsége hobbifotós aki soha egy fillért nem fog keresni a képeivel. Csak vett egy 5D-t az EOS33 mellé, mert a nagy keresőképhez volt hozzászokva, és mindenféle lelki törés nélkül tovább tudta használni a filmes obijait.
Felteszem ha a Canon nem 3000 euróért adta volna az 5D-t hanem a harmadáért akkor itthon is minden hobbista azt vette volna. -
Cassidey
senior tag
válasz
Hydra SR #542 üzenetére
A Canon hivatalos weboldalarol ideztem az 1Ds Mark III-al kapcsolatban, a masikat pedig egy regi tesztbol, mert az akadt a google-be eloszor, de en mindenhol ezt az infot olvastam. Lehet az ara miatt szamitjak sokan profinak.. (Pl az uj szamitogepem sem volt olcso, megsem pro)
ps.: felig tevedtem felig nem
a Canon brossuraban a profi gepek kozott van, de alapvetoen a profiknak szant csucs gep mindig az aktualis 1D
ps2.: a masodik hsz-ban lemaradt az s, azt hittem egyertelmu mivel az elozoben ott volt
de mind1 az egesz vegulis, mindenki vegye azt, ami tetszik neki es kesz, ha 1Ds MarkIII-ba szeret bele es van ra penze vegye meg es oruljon, nem tudom miert baj az..
-
Cassidey
senior tag
válasz
Hydra SR #539 üzenetére
nem keverem semmivel, aktualisan az 1ds markIII a canon profi vaza, mindig az aktualis 1D-k voltak azok
"A Canon új, professzionális fotósoknak szánt 21 megapixeles fényképezőgépe"
5D: "egy komoly digitális tükörreflexes fényképezőgépről van szó, valahol a profi 1Ds-k és a legutóbbi középkategóriás 20D között."
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #534 üzenetére
Na. Pontosan azért kérdezek, olyankor sok ember számora hülységeket h ne, ahogy te is mondtad többszázezerért döntsek rosszul. És gyakorlok, sokat fotózom, talapasztalatokat szerezek. Valóban kapkodásnak tűnhet, de összeségében annyiról van szó h szeretnék mindennel tisztában lenni. Ennyi az egész.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #523 üzenetére
és figyelembe veszed, hogy valószínűleg a mostani kereseted és vagyonod mellett sokkal jobban fog hiányozni az a pénz a tárcádból mint akkor, úgy már aligha játszhat ez a szempont. Mire már megvehetsz egy full frame digit vázat, addigra nem az fogja keresztülhúzni a számításaidat, hogy ahhoz ff obi is kell.
Lassan oda lyukadunk ki, hogy jelzáloghitelt veszel fel a szüleid lakására, hogy egy Mamiya ZD-t vegyél hobbifotózásra
Ezen most dejót kacagtam. Ismernél akkor nem írnál ilyeneket, nade sebaj.Valamit lehet nem értesz. Én soha nem veszek semmiből, sem középszerűt, sem félig jót.
Szerintem más pénztárcájába turkálni elég undorító, nem akarok a lelkébe gázolni senkinek, de egyrészt, nem vagyok rászurolva semmilyen jelzáloghitelre, sem hitelre, a szüleimnek meg aztán végképp. De ebbe most ne menjünk bele.
Másrészt egyetemre járok, nem dolgozom. 21évesen szép is lenne. Harmadrészt megint beleesel abba a hibába h megmondod h nekem mi kelljen és mi nem. Én nem erre kértelek, sőt senkit soha. Azthiszem az objektívekről beszéltünk.
Az új kitobit javasoltamÉs ez melyik?
Harmadrészt, nem 5-10 évre előre beszélek, hanem arról hogyha Canon mellet döntök akkor szerintem érdemsebb, illetve szerintetek érdemes-e, egy 17-40-et rátekereni, ami ha mondjuk a későbbeikben áttérek egy 5D Mark II-re akkor nem kell belőle újat venni.
Evvel nemtudom mi a probléma. Jobb lenne egy 10-22 efs, amit adhatok el a 40D-vele együtt?Fejo:
Arról nem is beszélve, hogy először Canon 40D volt a favorit, majd jött a Nikon D300, ami ugye mindenben agyonüti a 40D-t, erre ma meg újra Canonban gondolkozik... Nem lennék meglepve, ha 1-2 hét múlva már 1Ds Mark III lenne amit venni akar... Hetek-hónapok óta röpködnek a 6-700 ezrek és úgy váltogatja az épp kedvenc rendszereket, mint más azt a bizonyos nadrágot... Tényleg vicc!
Lehet h te ezen nevetsz, én inkább úgy fogalmaznék h szeretném a számomra megfelelőbb "rendszerrről" való véleményt kikérni minél több embertől. De jó hogy belekötöttél, már hiányzott. Mivel egyre többet olvasok utána a dolgoknak, egyre több kérdés merül fel bennem. Ez baj?
-
Fejo
őstag
válasz
Hydra SR #524 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy először Canon 40D volt a favorit, majd jött a Nikon D300, ami ugye mindenben agyonüti a 40D-t, erre ma meg újra Canonban gondolkozik... Nem lennék meglepve, ha 1-2 hét múlva már 1Ds Mark III lenne amit venni akar... Hetek-hónapok óta röpködnek a 6-700 ezrek és úgy váltogatja az épp kedvenc rendszereket, mint más azt a bizonyos nadrágot... Tényleg vicc!
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #519 üzenetére
Melyik gép kitobijára gondoltál? Mert nekem csak az nem esett le. 17-85-re akkor annyira azért nem brutál az ár differencia. Fotoestnél 45rongy. És ez egy L-es üveg, ami rajzolja a fullframe-t is. Úgy gondolom így gazdaságosabb, tévedek?
Mondjuk 17-40 csak f4, de egy 70-200 IS USM f4-el (külföndről) szerintem elég jó páros. -
válasz
Hydra SR #519 üzenetére
Teljesen igazad van
Más szemszögből nézve: hogyha külföldről megveszi ember 80-100 között, akkor megint változik a leányzó fekvése. Pont most ment el egy ebay-en, a jobbik napellenzővel-3szűrővel, tokkal vonóval 310 angol fontért. Cirka 95ezer. Ja, és hoya szűrők, ami ekkora méretben...
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #519 üzenetére
ISO100 + 0,5fé utólagos világosítás, F/11, 20sec, 18mm, időzítő
És most jönnek az extrém dolgok: mozgó tengerjáró hajóról aminek a motorja remegtette az egész fedélzetet, Soligor VT-453 állvány, Hoya PL + Sicor NDx4
Nem mondom, hogy hűdelátványos csúcsminőség, de szerintem korrekt. Leméretezve, kicsit ráélesítve meg pöpec.
Eredeti méret -
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #494 üzenetére
Egy átlag hobbifotósnak igen. Egy NYi országokban élő átlag vagy egy MOon élő tehetősebbnek meg nem.
A 40D tulaj aki elöször reagált szvsz nagyon helyesen tette, hogy 40Dt vett. Sokkal többre megy vele mindha nemlenne makro... obija. Én is jól jártam a D80al (a 30D/D200) ellenébe van telém vakum. De aki nem 500-600Kból indul ki hanem 900+ból és rengeteg ilyen van még MOon is és nem diákhitelből annak már sanszosan jobb döntés egy D300. (Persze ezis nagyon egyén függő, pl asztros vegyen 5Dt)
Igazából ezt (is) akartam mondani.És eléggé egyetértünk, csak néha szerencsétlenül fejezzük ki magunkat, vagy ....
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #497 üzenetére
Igen, én javasolom, mert szerintem minőségibb. De ez nem azt jelentette hogy szerintem "jobb" a Nikon.
Én pl 1Ds Mark III-mat választanám a D3 helyett ha ott lennék, márha a D3 az 1Ds konkurenciájának készült..Mind1, mert nem az itteni hozzászolásokon fog eldőlni h Canon vagy Nikon "párti" leszek.
Ha hazamegyek áttanulmányozom az obi kinálatát mind2 cégnek, árakat, milyen obikat kínálnak ami számomra szükségesek, ezek mennyiért mennek.
Kölcsönkérem az egyik barátomtól az 5D-jét hogy teszteljem h milyen egy Canon élesben, nemcsak a boltban lövöldözni vele (eddig csak 350D-vel tudtam ezt megtenni).
És egy másiktól egy D80-at. Arra tökéletes lesz hogy lemérjem számomra melyik kezelhetőbb, kézerállóbb.Ha megadod a honlapcímed szívessen megnézem
Nekem meg Fudzsi S5700És én sem félek használni. [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hydra SR #489 üzenetére
Bloodshot kritikája az izzaddtásgszagú de a gerjesztett igényes megfogalmazást is annak érzem.
-Nem az 51pontos AF a lényeg, bár követőnél egy 40Dtulajnak igencsak hiányozhat, hanem az AF rendszer gyorsasága és pontossága. 40D nem konkurencia egy D300nak, a D300 AFrendszerével az 1Dk/D3 konkurál.
-Nem a 150.000es expo a lényeg, hanem a szigetelt váz.
-A kereső is nagyobb de nem a keresőben ami brutálisan jobb a D300ban hanem az LCDje.
-Live View közben ha lassú is de nem egy rossz dolog az a kontrasztos AF. 40Dben van olyan?
-Most ez nem tudom, de Auto Iso 40Dben már van vagy ezt a szintúgy marha fontos funkció még mindig nem szerepel ebben a gépben?
ésatöbbi....Szerinted gerjesztett igyény az 1Ds/D3 szintű AF rendszer, a szigetelt váz, az éles LCD, a..... ?
Igen Bloodshot kritikája izzadtságszagú, a tied meg mivel tudom értesz hozzá.... olyan Canon fan szagú.btw véletlen se leszólni akarom a 40Dt, szerintem egy k* jó gép, így most, hogy visszatértéssel 220K szerintem igazi bestbuy az árkategóriájában.
-
válasz
Hydra SR #489 üzenetére
"aztán kitobival automatában kattintgatnak, ha sikerül."
Ez találtsüllyedt.
"Már a 40D is határeset, hogy hobbista kezébe való-e."
Ez igaz, csak az ár a kérdés. Nekem 170ben lesz végül, cimbinek adok egy üveg pezsit, legyen 171ezer. Az megint más kérdés, hogy 215-ért nem vettem volna újat, hanem használtban keresgéltem volna, esetleg 400D-t újban. De ha már lúd, akkor legyen kövér, valszeg akkor is 40D lett volna
-
Fejo
őstag
válasz
Hydra SR #489 üzenetére
Ezek ilyen gerjesztett igények amivel megetetik a sok tesztoldal olvasót, akik emiatt a drágábbat akarják megvenni, aztán kitobival automatában kattintgatnak, ha sikerül. Nem mondom, hogy a D300 nem tud többet a 40D-nél, de hogy ezek egy fotósnak nem igazi szempontok amiket felsoroltál, az is tuti. Amik viszont igazi szempontok, azok is hatmilliárdszor kevésbé érintik érzékenyen a hobbifotóst, mint az a 120 000 Ft difi. Már a 40D is határeset, hogy hobbista kezébe való-e. D300-at meg vegyen hobbiból az, akinek éppen ennyi helye maradt a Ferrari kesztyűtartójában.
Ezek szerint nem csak nekem tűntek izzadtságszagúnak Bloodshot kritikái...
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #392 üzenetére
Föltettem, kipróbáltam. Egész hasznos dolgokat tud. Legjobban a zajcsökkentés tetszik, amiben sajnos elkövettek egy apró hibát is de megszokható és remélhetőleg ki is fogják javítani. Az van ugyanis, hogy a mutatott képen alapból maximumra teszi a kontraszt- és színzajszűrést is, hiába van beállítva, hogy alapból mindkettőt kikapcsolom. A konvertált képen már a beállításoknak megfelelően jelenik meg a végeredmény. Egyébként ha a mutatott képen újra rányomok az Apply NR gombra, akkor a valós képet mutatja némi szöttyögés után. Kicsit bosszantó, hogy külön szólni kell neki, hogy ugyan már azt mutasd, amit beállítottam.
Amit még tud:
- a vágást a bélyegképeken is mutatja végre
- a hisztogramot végre föntről és lentről is lehet összenyomni, nem csak két oldalról, vagyis fel lehet nyitni az árnyékokat és visszavenni a csúcsfényeket RAW-ból
- a noise reductionból a chominance nr szerintem baromi jól sikerült, gond nélkül 10-esre teszem, és leszedi a színzajt úgy, hogy semmilyen kárt nem szenved a kép. A luminance nr se rossz de annál van jobb is más programban.
- bizonyos, ismert lencséknél, amikről van fönt adatbázis, képes korrigálni a geometrikus- és színtorzításokat elvileg. Ezt még nem próbáltam de nem hangzik rosszul.Összességében azt mondom, hogy egy "ingyen jóez, ha igényes kép kell akkor úgyis elindítom a PS-t" programból lett egy egész használható RAW konverter amivel ha nem valami nagyon speckót akarunk és nincs szükség lokális beavatkozásra (elvileg van egy stamp tool de az nagyon keveset tud és azt is elég gyatrán), el lehet lenni akár PS nélkül is. ISO800-1600 közötti koncertfotókon teszteltem, és 1000 pixeles méretre tökéletes eredményt hozott anélkül, hogy bármi más programot el kellett volna indítanom. Csak megcsináltam minden képen a beállításokat, majd ráeresztettem a batch process-t és ott hagytam legózni. Amit még hiányolok ebből a programból: az elforgatás lehetősége, mármint hogy ne csak 90 fokonként tudjon forgatni. Szerencsére már csak nagyon ritkán fordul elő, hogy erre szükségem legyen de olyankor kényelmes lenne, ha nem kéne emiatt elindítani semmi egyép progit, és annyira semmiből sem állna beletenni még ezt a feature-t. Ha már crop van benne...
Szerk:
Linkelek már egy-két példát is, hogy mit tudtam kihozni a koncertképekből kizárólag a DPP-vel végzett utómunkákkal: -
törölt tag
válasz
Hydra SR #305 üzenetére
Ha mindenképp autós hasonlattal kellen élni, akkor az 5D szerintem egy BMW 530D Touring. Nem sportautó, de szinte mindent tud amit autótól vár az ember, plusz egykét speciális dolgot is. (nagy test nagy élvezet
)De biztosan nem "egyhónapos" élményautó/gépváz.
Hogy márkán belül maradjunk, a 40D lehetne az M3. Pár dologban jobb mint az 530D, és pár dologban gyengébb. Nem ugyanaz a műfaj. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #286 üzenetére
Mintha azt mondanám, hogy de jó lenne egy Ferrari Enzo. És mit csinálnék vele Bp-en? Eltűnnék a kátyúkban, fennakadnék a fekvőrendőrökön, sehol nem tudnék vele rendesen kigyorsulni, parkolni még kevésbé, és még félthetném is, hogy meghúzzák az oldalát csak úgy poénból aztán hónapokat várhatok egy alkatrészcserére. De kétségtelen, hogy elsőre mégis jól hangzik egy Ferrari Enzo. Csak másodikra nem.
Ez nagyon szar duma. Önigazolásnak hívják. Valójában összecsinálnád magad a gyönyörtől, csak mivel tudod, hogy sosem lesz ilyened, inkább azt mondod, nem is kellene. Így jobban megy az alvás.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #293 üzenetére
Lényeg ami a lényeg: az 5D nem alkalmas mindenre, amire alacsonyabb kategóriájú társai. Nem helyettesít 100%-osan egy 20D-t sem. Ezért mondtam, hogy óvatosan azzal, hogy de jó lenne egy olcsó 5D. Ha annyiba kerülne, mint a 40D, akkor se azt venném, hanem a 40D-t. Van aki meg így is 5D-t vesz, hogy 3-szor annyiba kerül. Kinek mire kell.
-
Kinder
senior tag
válasz
Hydra SR #287 üzenetére
Maradjunk a Ferraris hasonlatnál, ne tegyél az Enzora 135-ös tigar gumit, mert bár lehet vele egyenesen menni a teljesítmény max 10%-os kihasználtsága mellett, de kanyarodni...
Dehát akkor milyen Canon-t vegyen az ember, ha mondjuk van 1 millája rá ( nincs )? Mondjuk 2 obival.
-
Kinder
senior tag
válasz
Hydra SR #262 üzenetére
Szerintem a képminősége kissé jobb...
Sokkal jobbat hoz ki egy adott obiból, mint egy 400D.
Nem bridge gépnek néz ki ;)Az, hogy te nem upgrade-elnél a 400D-ről, semmit sem jelent, max azt, hogy nincs kedved ~120k-ért eladni a 400D-t, és venni ~450k-ért egy 5D-t.
Milyen hátránya van a fullframe-nek?
Amúgy meg azt írtam, hogy ha olcsóbb lenne, 5D vennék, nem azt, hogy csak azt veszek, mert csakmert.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Hydra SR #270 üzenetére
Így van. Írják is a press release-ben.
Viszont a LV AF, és a kicsit nagyobb felbontás megint feladta a leckét... 40D vs. 450D? Ugyan az a szitu, mint a 30D vs. 400D esetén.Mindegy is... Ha most vennék Canon DSLR-t, ezt venném, de átváltani rá... hááát... 400D-ről most a következő igazi ugrást az 5D jelentené.
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz
Hydra SR #166 üzenetére
canon nincs középformátumban. elvileg szállingóztak pletykák, hogy majd belép ide is, de egyelőre úgy néz ki nem (nem egy nagy piac).
nagyformátumról nem tudok semmit, régen ugye ide tartoztak azok a gépek, amikbe ilyen bazi nagy táblában kellett az egy darab filmlemezt betenni, a muki bebúj a gép elsötétítésére szánt lepedő alá és onnan fényképezett.
példáulahogy elnézem van digitálisan is: [link]
A cél ezeknél természetesen a még jobb felbontóképesség elérése. De már rég olvastam ezkről, szóval lehet valami hülyeséget is beleszőttem
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #115 üzenetére
És akkor a példák, 1024-re leméretezve (némelyik vágva is van kissé).
ISO1600:
1. 2. 3. 4.Van rajtuk egy nagyon primitív, nagyon enyhe zajszűrés ami tömegesen is alkalmazható mert nem kell nagyon paraméterezni csak az erősséget és az érzékenységet kiválasztani (Paint Shop Pro v9.0: salt and pepper filter, radius=1, strength=1 vagyis mindkettő minimumon volt) de ez igazából csak azért kellett, mert egy kis utánélesítést is toltam a képekre és féltem, hogy ez a zajt is kiemelné, amúgy a sima leméretezés után sem volt ennél több zaj a képeken. Nem referenciaértékűek csak azt akarom bemutatni, hogy ilyet is lehet, különösebb szenvedés nélkül ezzel a géppel és még lehetne jobb is ha kicsit többet tudna. Meg azt, hogy a bemozdult és az ISO1600-as képeken látszik, hogy a szenzor el is bírná és néha szükség is lenne az ISO3200-ra szóval nagyon örülnék, ha a 450D-ben tényleg lenne ilyen. A LiveView-nek is nagy hasznát vettem volna a békaperspektívás halszemes, a fej fölé tartott, és a hangfal mögül kidugott gépes képeknél.
Vakut egyáltalán nem használtam. -
Dare2Live
félisten
Néha énis "koncertfotozok" és ha ugrabugrálnak akkor jellemzően még 2.8al is a képek jórésze többé-kevésbé bemozdult. Ami sokat segit ha jol tudom(tudnám) használni az a vaku, persze nem kimosósan hanem csak olyan finoman ami jellemzően mégcsak nem is ront a képeken hanem javit. Nomeg 1280nál többet sose kérnek igy mehet nyugodt szivvel az iso1600is.
-
ThufirHawat
senior tag
-
Pompi
nagyúr
-
werttzui
addikt
Kéne már egy 1.4-es zoom optika csak bazi nagy lenne meg kurva drága
És még itt sipákol valaki,hogy nem kell iso 1600 tól több dehogynem 6400 sz.tem jó minöségben már elég volna ill csökkenthetnék már a fix fényerejű optikák árát úgy is most meglódúlt a dslr piac
több gép több optika ill valami újfajta csiszolási technikát is bevethetnének,hogy kisebb optikával is ki lehetne hozni nagyobb fényerőt. -
Hydra SR
addikt
Végiggondolva úgy egy minimum 24-80 és minimum F2.8 (végig!) USM FTM már elég lenne ahhoz, hogy ne csóváljam ilyen csúnyán a fejem. Esetleg még egy IS jól jöhet de az nem olyan fontos, nem a kezem remegése volt a legnagyobb gondom. Szombaton azzal mindent meg tudtam volna oldani szerintem, 1 vázzal, korrekt minőségben, a 400D-vel.
Persze még lehetne ennél is jobb de kellő rutinnal már kevés múlna a felszerelésen egy ilyennel, ha létezne. Éppen a legérdekesebb mozulatokról maradtam le, illetve csúnyán bemozdult képek tömkelege lett az eredmény a látványos ugrásokról és a tombolva, foggal gitározós jelenetekről. -
ThufirHawat
senior tag
Van ám koncertfotó objektív a Canon-nál.
200/1.8L USM
Gondolom Te is csak azért nem veszel belőle, mert már nem gyártják.Egyébként senki nem beszélt jobb EF-S optikákról. Sokkal inkább valami "L2" várható, EF bajonettel. És szinte biztos, hogy eleinte fixek lesznek.
Persze ez mind csak találgatás, nemzetközi fórumokról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest