Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fotonhámozó

    senior tag

    válasz vjpeti #30342 üzenetére

    Kár, hogy tegnap nem volt időm otthonról hosszabban reagálni, most meg munkából írok. Úgyhogy csak röviden:
    1, Nem muszáj használni. Senkit nem kötelez a gyártó (DSLR gépek esetén legalábbis), hogy csak és kizárólag a kihajtható és/vagy érintőképernyőt használja. Viszont, amikor helyzet adódik (pl makrózás talaj közelben), nagyszerű segítség. De említhetném blendeváltoztatást is, én sokszor, ha pl f/2.8-ról váltok f/10 feletti értékre, akkor inkább a képernyőt tapogatva teszem azt meg pikk-pakk, nem a tárcsát görgetem. Tükrös váz esetén tehát ez egy extra szolgáltatás, amire ha nincs szükséged, nem zavar a megléte. Nem értem, ezt miért nem tudják páran elfogadni.

    2, Ha a kijelző nincs kihajtva, nem sérülékenyebb mint a fix változat. Kezdetek óta GGS van a vázamon, a képernyő mindig kifelé néz, sosem fordítom befelé, semmi baja (~2 év, ~ 60E expo). Szalagkábel nem hiszem, hogy megadja magát a közeljövőben.

    3, Érintőképernyő profiknak is tudna bőven olyat nyújtani, amit éles helyzetben ki tudnának használni. Teszem azt, a kijelző konfigurálható lenne, az alap sémán kívül más sémák egy gombnyomásra megjelennének a kijelzőn. Így az olyan funkciókat, amiket most külön gombra programozol, azonnal el tudnád érni a képernyőről menüben/almenüben való turkálás helyett.

    A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

Új hozzászólás Aktív témák