- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
-
Ragnar95
félisten
válasz
belovary #22549 üzenetére
Egyrészt felháborító az eset, hogy egy ekkora nevű cégnél ilyen legyen a garis ügyintézés, bár a legkisebb cégnél sem lenne szabad, hogy ilyen előforduljon, másrészt viszont nem kell ebbe belenyugodni, tehetsz lépéseket. Elsőként kérd el a panaszkönyvet, illetve a szervizvezetővel beszélj, valószínűleg rögtön megváltozik a hozzáállásuk, de ha nem, akkor menj a fogyasztóvédelemhez.
-
fairi
őstag
válasz
belovary #22524 üzenetére
Zaklasd őket.
Én is beadtak oda, mondjuk fizetős szervizbe, és elég lassan haladt. Mikor harmadszorra hívtam akkor rákerült a gép munkalapjára hogy szeretném ha végre megcsinálnák(nyolc felkiáltójellel van ez ráírva arra a másolatra amit kiadtak nekem). Rá 1 nap és elkészült.
Tipikus cég mikor nincs konkurencia 9-től-5-ig nyitvatartás, szombaton nincs munka,horrorisztikus árlista. telefont nem mindig veszik fel, kb harmadszori próbálkozás átlagosan. És sehova se sietnek.
Ha ilyen a fizetős szerviz akkor garanciális rosszabb.
Hívogasd őket,ha majd munkalapra ráteszik ügyfél szeretné már javítva akkor gyorsan fog haladni. -
_seth_
veterán
válasz
belovary #22104 üzenetére
Tavaly vettem egy 600D-t, hazaérve tapasztaltam, hogy bár mindent én bontottam ki, újnak tűnt és szerintem az is volt mégis a matt üvegen szép gombatelepet lehetett látni, ami zavart is, másnap visszavittem és az edigital szó nélkül cserélte igaz 3 napon még belül voltam viszont zsír új gépnél sem kizárt a kosz.
-
copass
veterán
válasz
belovary #22097 üzenetére
Próbálkozz be azzal hogy ha nem vizsgálják ki hogy miért koszos a szenzorod indokolotlanul, akkor kérsz egy szakvéleményt a hivatalos canon szervíztől, hogy mennyi exposzám van benne. te tudod hogy most mennyinél tartasz a képszámból és lebegtesd meg hogy egy használt gépet adtak el neked.
-
Clemi
veterán
válasz
belovary #22075 üzenetére
Ez tuti szenzor kosz! Az enyém is ilyen
Viszont ha az általában maximálisan használt rekesszel (f13) fotózok, már észre se lehet szinte venni, a teljesen nyitott és f8 között meg nem látszik mert azt már a rendszer elmossa. Ennyi kosz miatt én nem fogom piszkálni az tuti. Volt persze rajta nagyobb, még f8-on is jól látható folt, sőt egy micro szál is, de ezeket a körtepumpával sikerült lefújni a felületről.
Ahogy nézem a képeid, ott is csak a nagyon szűk rekesznél látszanak a foltok, de olyan szűk rekesszel (f29) nem hinném hogy van aki fotóz. -
.DLL
veterán
válasz
belovary #22055 üzenetére
Hát, akkor valszeg nem ugyanazokat látod a keresőben, mint amik a képeken is megjelennek, hisz obi nélkül csak a tükör marad, az meg nem szól bele a képalkotásba, mert exponálásnál úgy is felnyílik.
De le tudod tesztelni, ahogy mondtam, csak állvány kell, és sorozat különböző zoom, fókusz és rekesz állásokban, lejegyzetelve mindegyik képet. -
.DLL
veterán
válasz
belovary #22053 üzenetére
Persze, hiszen mindig szűkebb rekesznél látszanak a foltok! Tág rekesznél elmossa őket az obi. Ha a keresőben is látszanak akkor az obi belsejében lesz a por...
Tedd állványra, és kapcsold élőképre a gépet. Változtasd a rekeszt (M módban lehetőleg) és néz meg ahogy előjönnek. Utána próbált a zoom- és a fókuszgyűrűket csavargatni, elvileg mozdulnia kell a foltoknak, és akkor bizonyítást nyer ez a feltevés.
-
copass
veterán
válasz
belovary #21813 üzenetére
napellenzőt gyárit nemárt ugyebár
lenspenből meg eredetit edigital,digitalko,stb. -
*Ropi*
félisten
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #21268 üzenetére
Először is kell hozzá egy statív., ha ez nincs, akkor a gépet kell egy stabil felületre tenni, és a tesztlapot 45 fokban megdöntve elé tenni.
Manuális módban állíts be olyan záridőt (nyilván a legtágabb rekesz mellett) hogy elfogadható legyen az expozíció (nem tudom mennyire van kevés fény ott).
Állíts be 2mp-es időzítést (elvileg akkor automatikusan felcsapja előtte a tükröt).
Az aktív fókuszpontot is manuálisan állítsd be, kezdésnek mondjuk a középsőre (csak az világítson) (70D kezelésben nem vagyok otthon, RTFM
)
A kiválasztott fókuszpont természetesen essen a vastagabb középső csíkra a papíron, és úgy mehet az AF majd az exponálás. A kapott képen néz meg hogy az oldalsó számozott skálán hol van az élesség közepe. Ha ez látványosan eltér a középvonaltól, akkor érdemes további teszteket készíteni:
1-1 fókuszpontra több képet is készíts, hogy biztosabb legyen a végeredmény. Pl. egyet úgy hogy kézzel kicsit előbbre, majd egyet úgy, hogy mögé tekered a fókuszgyűrűt, hogy mindkét irányból betekerjen az AF.
És mindezt végigpróbálni többféle "zoom állában" is, pl.: 18, 35, 50, 80, 135mm.
Tudom, ez nem könnyű, és unalmas lehet, az egyszerűség kedvéért érdemes egy táblázatot készíteni, sorban haladni és pipálni ami megvan, így a végén is egyértelmű lesz, hogy melyik fotó melyik álláshoz tartozik. Persze csak akkor ha 1-2 tesztfotó alapján van elcsúszás.
-
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #21227 üzenetére
Egyszerű fizika: a leméretezéssel eltűnik a képzaj és élesebbnek látszik a kép. Persze az sem mindegy, hogy hány %-on nézed: korrekt interpolációt csak 100, 75, 50 és 25%-on kapsz. A köztes értékeken (mint pl. 33%) nem megfelelő a pixelösszevonás, így életlenedik a kép, szétesik.
-
copass
veterán
válasz
belovary #21239 üzenetére
fókusz ment valahová előre, Av mód, fókuszpontot rakd középre, a beépített vakut meg lágyítsd (tekerj rá bubisfóliát, az majd szétszórja a fényt) vagy tereld a vaku fényét egy névjeggyel a plafonra.
babucit nem vakuzzuk telibe, mást se mondjuk, de babákra vigyázni kell.
nem kell egyből betojni hogy xar vmi!a fókusz tesztre meg ruzsa jános af tesztje a legegyszerűbb ha meg akarsz nyugodni.
ez a kép teljesen elfogadható lesz kinyomtatva akár A4-ben is. egyik "legjobb" képem a lányomról picit bemozdult lett (esély nincs gyereket 1/125 alatt lefotózni), ott van a falon, senki nem mondja meg hogy bemozdult, csak én látom. -
.DLL
veterán
válasz
belovary #21239 üzenetére
Szerintem egy picit front fókuszos (nem tudom miért de eddig minden Canon váz amivel találkoztam inkább frontos volt) tehát még az orra hegye előtt lenne az élesség (látszik a száján, hogy a fény csillanás nem pont, hanem körlap, életlenedik, de szerintem ez még nem a CoC... ilyet még a kitobim se csinál, ha betalál az élesség, ez az STM-es obi pedig elvileg még jobb is.) Hopp, meg is van, a csipeszek élesek alul, szerintem az picit közelebbi sík, még így döntve is, de télleg nem nagy az eltérés.
Próbáld ki a fókusz tesztet, a pdf alján van a teszt oldal amit ki kell nyomtatni, és a vastag vonalra állítani az 1db általad kiválasztott fókuszpontot, úgy hogy a gép kb. 45 fokban néz a papírra.
Egyébként pedig van a gépedben AF finomhangolás +/- 20 lépésben, szóval be tudod lőni az obihoz.
(#21237) Fandango: Köszi! :b
-
Zozzer888
addikt
válasz
belovary #21234 üzenetére
Hát, a rawot max valami data.hu szerűségre, de áthúzhatod rendes JPEGbe is. Nézz valami tárhelyet, google drive pl, arról tudod linkelni (megosztani) elvileg.
100%-os nagyításban kit-obis képet nem szabad nézegetni (18-55 v 18-135 lett végül?), ahhoz azért jobb üveg kell
-
Zozzer888
addikt
válasz
belovary #21231 üzenetére
Ha 50mm körül lőtted, akkor nincs benne semmi érdekes, mivel a végén 5.6 a max rekesze a kit obinak. ISO 1250 szerintem nem olyan alacsony, hogy mindenféle zajszűrés nélkül jónak tűnjön, szal azt mondanám, hogy ez okés.
Az automata mód amúgy nagyon nem jó, azt tessék gyorsan elfelejteni
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
belovary #21039 üzenetére
A fényképezőgép-kezelés elméleti alapjait (ISO-blende-záridő szentháromság) egy délután bőségesen el lehet mélyíteni. Utána "csak" gyakorolni kell + kísérletezni fénymérési módokkal. A neheze a kompozíció kialakítása, (a jó) téma felismerése a helyszínen. Ehhez kell igazán sokat gyakorolni. Ajánlanék egy kiváló könyvet, aminek az elolvasása után a komponálást biztosan máshogy látja (keresőn keresztül
) az ember: Michael Freeman: Fotósszemmel. Ha a jó témát ki tudod választani a helyszínen és a keresőbe nézve a látott dolgot le tudod fejben úgy bontani alapokra, ahogy a könyvben le van írva, hirtelen sokat fognak a képeid javulni.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20972 üzenetére
Ahogy látom most megint előkerült az utazózoom....
Mi nem tudunk dönteni helyetted, sokan sok félét tanácsoltunk, mindenki egy kicsit a maga keresőjén keresztül, bármit vehetsz, fogsz vele tudni fényképezni, és nem egy életre kell venni egy kezdő szettet, hanem ha kialakultak a szokásaid, igényeid (elvileg 10 év alatt már ki kellett hogy alakuljon, még ha kompakttal is fotóztál), akkor nem kell félni eladni, és lecserélni olyanra ami közelebb visz a célodhoz. Innentől kezdve én nem rágnám sokat a körmöm a témán, mondom, semmi sem eladhatatlan, nem egy életre veszed, a lényeg a fotózás. ^^)
-
Morgal
aktív tag
válasz
belovary #20934 üzenetére
Ha nem szeretnél sokat cipelni, rá szeretnél érezni a komponálásra és egy később jól működő munkamenetet szeretnél kialakítani, Akkor vegyél egy fix sort
20 F2.8, 35 F2, 50 F1.4 és esetleg egy 85 F1.8! Egy idő után garantáltan nem lesz felesleges kattintgatás, szépen át fogod gondolnia legfontosabbakat, ami szvsz egy sikeres munkához kell: 1. Mit?, 2. Hogyan?, 3. Miért? Amikor majd ezekre pillanatok alatt választ adsz a fejedben, biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz! Mellesleg kezdésnek, totál elég egy 18-135, ahogy a többiek mondták - később ezért vagy azért az okért úgyis el fogod adni, de a tanuló fázisban felesleges jobb üveg
Nem kell szerintem ezt ennyire misztifikálni...én egy mezei Canon 300D-vel kezdtem a fotós sulit az ős kitobival, amikor másnak már az anno új D90, 50D meg ilyenek voltak és mégis megtanultam az alapokat ugyanúgy.
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
belovary #20972 üzenetére
Nekem kb 1 éve van 550d-m.. kb olyan mint a 600.
Nem vagyok túl tapasztalt de azóta napi szinten olvasok,bújom a fotózással kapcsolatos témákat.
Szerintem ha te olyan szép helyen laksz,szeretnél hegyvonulatot,naplementét és olyan tájakat fotózni amit szépnek tartassz,akkor a kit obi 17-55 a kezdőszetted.
Ha állatokat szeretnél fotózni vagy távoli eseményeket láthatatlanul fotózni, 55-250 is ll
Nekem 17-55 lll van,nem a leg élesebb obi és rajta is vagyok a használt piacon,mert a balatonon nem tudtam rendesen megörökíteni a felhőtlen pancsolást. 55-250 lesz a következő..Szerintem neked kell eldöntened mivel kezdesz,és szólok előre,ha rákapsz az ízére,biztos fogsz még venni pár obit később.. obiból sosem elég 😀
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20942 üzenetére
Továbbra is ezt tudom tanácsolni
A 18-55 nem olyan drága, hogy hónapokat kelljen várni a megvételére, úgy is kell, akkor inkább előbb, mint utóbb, a Tele meg mivel drágább, azt érdemes a céges rendeléssel elintézni, ahogy mondtad.
A szép hegyekbe jól jön a tele.(#20954) fattyu: De a hegyek, a völgyek...! *nyálcsorg* Oké, én tudnám mit fotózzak ott. Nem mostanában lesz hogy kijutok ilyen vidékre.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20934 üzenetére
Akkor viszont egy jó telen nem ártana, hogy esetlegesen össze tudd sűríteni a távolban lévő táj egy érdekes szeletét... nem egyszerű döntés ez... Egyébként mind a kitobi (18-55) mint a kit-tele (55-250) könnyű obik nem jelent nagy plusz súlyt a kettő, és a kitobinak 25cm-es közelpontja van (filmsíktól számítva), tehát félig-meddig makróban sem szenvednél kárt a tele 1,1m-e miatt.
-
DemonDani
addikt
válasz
belovary #20927 üzenetére
Bocsi, félre értettem igen.
Hát a váz+55-250 elég fura indítási kombó lenne szerintem, de ahogy látom mások szerint is.
Amennyiben járható az utolsóként felsorolt 18-55 és 1-2 hónap múlva 55-250 lenne szerintem a legjobb megoldás, mert ilyen formán a 18-135 kezdésnek eléggé magas felárat jelentene, és igazán nagy teléd ugye azzal még nem lenne. Ugyanúgy igényt éreznél később a 250-re ha telézni akarsz.Persze ha elégnek érzed a 135-öt akkor megint egyértelmű, hogy az a legjobb.
(#20929) copass
érdekes nézőpont ez, hogy egy obi legyen nálad, mert többet cipelni nyűg meg cserélni. -
csacsi77
senior tag
válasz
belovary #20922 üzenetére
Egyértelműen 18-135 STM. Ha megveszed az 50mm f/1,8-at, akkor azzal belekóstolsz a fixek nehéz, de szép világába. Bár én megfontolnám a 40mm f/2,8 STM vételét is, mert szuper kis obi, 2,8-on is éles és a háttérelmosás is szép (nekem). Használtan nem olyan sokkal drágább, mint az 50-es.
(#20924) DemonDani
A 18-200-at senki sem ajánlja, az egy nagyon rosszul sikerült obija a Canonnak, csak a marketing miatt kellett. -
Wa2x_
veterán
válasz
belovary #20915 üzenetére
220volt.hu 2 év garit vállal!
Most rendeltem én is.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20879 üzenetére
Ha olyan sok terület van, amibe bele lehetne kötni (magyarán minden), akkor nem kezdik el sorolni, hogy ezen a képen ezt így kellett volna, azt úgy jobb lett volna, legközelebb ezt-és-ezt gondold át, stb-stb. A másik képnél meg ugyan ez pepitában, hanem elküldenek hogy tanulj előbb a fotózásról.
Az szintén nem segít, hogy 10 éves képeket is belinkelsz. Egyáltalán miért? 10 év alatt lehet hogy fejlődtél annyit, hogy a mostani képeiden már van mit kielemezni, és javítani. -
copass
veterán
válasz
belovary #20776 üzenetére
oké értjük hogy lehetőséged van áldozni rá, de ettől még hót felesleges.
minden téren igaz az hogy tapasztalt ember kezében jobban teljesít a gyengébb eszköz is.
nagyon off, de ez a legjobb példa, 10 percen belül egy tejesdobozzal a ződpokolban!
kezdő fotós topikba képelj -
RomiJosy
aktív tag
válasz
belovary #20739 üzenetére
Én nem vazyok profi fotós,lelkes újonc esetleg.
A hozzászólásaidat olvasva eszembe jut az,mikor kb 1.5 éve elkezdtem gépek után kajtatni mondván,megszületett a fiam és szeretném minél jobb minőségben megörökíteni. Rengeteget olvastam és néztem fotós videókat. Az 550d volt a max amit el tudtam képzelni és addig túrtam míg használtan megvette kit obival. Ha másra hallgatok és az "úgysem fogod kihasználni" szólásokat megfogadom,most sok örömöm nem lenne a fényképekbe.
Egy példa..A kép az unokaöcsémről és barátnőjéről készült a balcsin. A nap már lement és vakuval is ládszódtak,de elkapott a művész lélek és állványról 15másodperc nyitott blende után kis vaku és tádáá..
Egy kis egyszerű géppel nem készült volna el a kép.
Ha kinéztél magadnak egy jó gépet,vedd meg,főleg ha megteheted,ha lentebb adod,ott lesz a kisördög a fejedben egy jól sikerült kép után,hogy milyen lett volna a jobb géppel.. -
Bahama
aktív tag
válasz
belovary #20739 üzenetére
Érhető amit mondasz. Én is jártam a te cipődben. Volt is pár gépem dslr előtt, mondhatni megjártam a létrát.
De nekem is mondták ám hogy tényleg kell ez nekem, meg csak pénzkidobás stb. De úgy voltam vele, hogy nem dohányzom nem bulizom, nem költök ilyenekre, szóval belevágok. Persze ésszel, meg amit a keret is engedett.
Viszont amit én javasolnék neked, ha már a "legjobb" vételt keresed, akkor 70D helyett inkább vedd a 60D-t. Tudom hogy nincs benne annyi high tech cucc, meg hogy már régi. De teljesítményben kb ugyanott vannak. És azért az a 100 forint megfontolandó. Főleg hogy abból aztán tényleg vehetsz egy jó obit.
De ez csak az én véleményem... -
matyi012345
őstag
válasz
belovary #20732 üzenetére
ez szerintem nincs így. egy állvány alap dolog, a jobb lencse az ráér. alapból rosszul állsz hozzá a kérdéshez szerintem. vagy úgy érzed hogy egy 18-135 os lencset már ki tudsz használni egy 70D-vel? nézd meg fattyu képeit egy 350D vel csinált vagy nézd meg a Mafoszon kiállított martinis kepemet amit egy 2000 (nem elírás kétezer) forintos orosz optikaval csináltam egy 30D-n. szerintem messze túl lossz a célon a 70Dvel, ahelyett hogy olyan dolgokra koltened a pénzed amivel tudnál jó képeket csinálni. pl 50D vagy 500D plusz normális obi meg esetleg több vaku fenyformalokkal.
tipikus hozzáállás egyébként a tied, nem vagy egyedül vele, de ha akarod vedd meg a 70Dt egy utazozoommal aztán majd rájössz hogy nem kellett volna.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20732 üzenetére
18-55 + 55-250 + 50mm f/1.8 kombó?
De korábban lett külsős gyártótól is mi ajánlott, pl. Tamron 17-50 f/2.8 nem VC. Sigma 17-70 Contemporary. Ezeknek annyi baja van, hogy változó a szórás a pontosságot illetően. A minőségükkel általában nincs baj, de az AF lehet hogy pontatlan lesz, ezért megvétel előtt váz+laptop társaságában le kell tesztelni, és kritikusnak lenni felé.
Az oldaltáskát én sem bírtam. Nekünk ez nem munkaeszköz, nem kell gyorsan cserélgetni az obit (ó dehogynem kellett volna párszor) de alapból már én is a hátitáskát szeretem. Egy olcsó Soligorom van, de hihetetlen mi mindent belegyömöszeltem már, eddig mindenre elég volt.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #20695 üzenetére
Ha 18-135 STM-mel veszed, akkor mellé ne vegyél 18-55-öt, mert ez benne van az előzőben, jobb fényerővel!
Ha telét szeretnél, akkor EF-S 55-250 STM vagy az új Tamron 70-300 VC, esetleg ha később is ennyi pénzt tudsz összegyűjteni, akkor EF 70-200 f/4 (IS).
Emellé szép és jó játékszer az EF 50mm f/1.8, ahogy ezt már korábban ajánlottuk.
-----------------------------------
Vagy meglátod mi a fontosabb, és kezdesz egy 18-55 STM (ez jóval olcsóbb, mint a 135-ös végű) és 55-250 STM kombóval (pont ki is jönnek egymás után sorban), és akkor később lehet venni egy makró obit, pl. Sigma 105mm f/2.8, vagy ha komolyabban gondolod akkor 150mm f/2.8.De a kis 50-es olcsó és jó, azt bármi mellé érdemes bedobni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest