- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #1375 üzenetére
Ez a baj, hogy nincs egy összefoglaló prociteszt ami minden tekintetben végignézi a procit.
SuperPI - FPU-t néz
Everest - hmmm hmmm néha érdekes dolgok vannak az összehasonlító táblázatban
3DMark06 CPU - khmmm
Nincs olyan prociteszt amivel egyértelműen ki lehetne mutati hogy ez vagy az proci állja jobban a sarat. Erre megoldás : PH!-s CPU teszt valós alkalmazások.
Azért hoztam fel példakánt a Cinebench-et mert csak ez ''szivárgott'' ki. Más kézzelfogható nincs és tényleg idegesítő ez az állapot így 3 héttel a Barcelona megjelenése előtt.
Amúgy még mindig azt mondom jobb lenne az IBM - AMD végelegs párosítása. -
törölt tag
válasz
Oliverda #1341 üzenetére
Te tudod?
Mivel jobb ötletem nem volt így vettem a fáradtságot és levadásztam két die fotót a netről. Ezekből megnéztem hány pixel a cache, majd arányítottam a teljes képhez...
Conroe: 220 millió tranzisztor, ennek 38%-a az L2 cache ( 84 millió )
Wolfdale: 410 millió tranzisztor, ennek is 38%-a az L2 cache (156 millió ).
Ami azt jelenti hogy a +50% cache az 72 millió tranzisztort jelent.
Ebből már számolható a kérdésre a válasz: 72 / ( 410 - 220 ) = 38%. -
törölt tag
válasz
Oliverda #1337 üzenetére
Ami miatt csökkenhet a fogyasztás:
30%-kal kisebb a csíkszélesség...
13%-kal kisebb a mag tápfeszültsége...
Ami miatt nőhet:
86%-kal több tranzisztor...
5-8%-kal nagyobb számítási kapacitás...
Ennek ellenére 30%-kal kisebb a fogyasztás.
Aztán persze, lehet bővíteni a listát. -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #1337 üzenetére
Ami az architectúrát illeti, elég tisztességes finomítást és fejlesztést kapott. Egyébként a procinak 33%-kal több a másodszintű gyorsítótára is, pedig az jelentős fogyasztási és hőtermelő tényező szokott lenni, nem?
Annyira ne legyünk már elfogultak, hogy lefigymáljuk a jó öreg Intel bácsi eredményeit. -
törölt tag
válasz
Oliverda #1334 üzenetére
Kötözködni akarsz?
Cseppet sem döbbenet hogy ugyanaz a processzor kevesebbet fogyaszt kisebb feszültségen, hisz ez törvényszerű. Azonban itt kétféle processzorról van szó. Ráadásul a gyorsabb fogyaszt kevesebbet. Én cseppet sem számítottam rá hogy 30% lesz a különbség. Ezért döbbenetes számomra. -
Mackósajt
senior tag
válasz
Oliverda #1252 üzenetére
A ''can'' sokkal valószínűbben jelenti azt, hogy egyes példányok felhúzhatók odáig. Vagyis, ha tuningolsz, és szerencséd van, akár lehet is ilyened. Azt, hogy ilyen garantált órajele lenne, nem jelenti, akkor nem lenne benne ez a lehetőséget jelző szócska.
Nem mintha ez számítana, kedvenc hírhordárunk bizonyára most is csak találgat. -
törölt tag
válasz
Oliverda #1209 üzenetére
Engem ugyan nem hangol le. Sőt, kifejezetten örülnék ha december/január környékére lehetne kapni ilyen órajelű Phenom FX-eket.
Viszont egy kicsit zavaró hogy az év elején Randy Allen ( AMD alelnöke ) januárban még azt nyilatkozta hogy a Barcelona 40%-kal felülmúlja majd a Clovertown-t, valamint 3,6-szor nagyobb lebegőpontos teljesítményt fog nyújtani mint a jelenlegi Opteronok azonos órajel mellett.
Most a napokban meg Steve Demski ( AMD termékmedezser ) már csak arról beszélt hogy a 2 GHz-es Barcelona a 2,33 GHz-es Clovertownnal veszi fel a versenyt. ( Ez kb. 16,5%-os ''outperform''. )
Ezek után kíváncsi vagyok hogy a 3,6-szor nagyobb lebegőpontos teljesítmény mennyire fog leapadni. Kétszeres gyorsulás biztos lesz a 128 bites SSE engine miatt, de szerintem a 2,5 fölötti értéket sehol nem fogunk látni, legfeljebb egy-két agyafúrt tesztprogramnál. -
törölt tag
válasz
Oliverda #1190 üzenetére
Az AMD honlapján már hónapok óta fent van K10h opti manual. [link]
Az Intel Core2 opti manualja is elérhető: [link]
Egy összefoglaló referenciatáblázat: [link]
Ezekből már lehet következtetni a teljesítményre. Méghozzá elég jól. Tkp. azok dolgoznak ezekkel a doksikkal akik szeretnének rendes teljesítményt kicsikarni a processzoraikból. -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #1192 üzenetére
Elvileg karácsonyra kijön a 2-magos is. (Viszont 1-magosok egyelőre nem lesznek.)
#1194: hát, lehet...Bár voltak hírek újabb fogyasztást csökkentő megoldásokról, pl. esetleg magonként eltérő tápfesz.
Hequila: a DDR2 és DDR3 eléggé hasonlít egymásra, elvileg ugyanazok a vezérlőjelek, csak magasabb frekin, és alacsonyabb feszültségen.
Raymond: állítólag a 2-magosok kapásból mennek majd 2.8 GHz-ig, és később feljebb is.
Amúgy jelen állás szerint már az is jó hír, hogy még idén kihozzák a 2.5 GHz-eseket is. Szerver vonalon már az is eléggé versenyképes. Asztalon már inkább csak bizonyos alkalmazásokban.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
Oliverda #1188 üzenetére
Azt hiszem félreértettél... Arra voltak kíváncsi, hogy 2, esetleg 1 magos verzió lesz-e?
Más:
A kompatibilitásra visszatérve: Az AM3 tudtommal már DDR3-as alaplapokon lesz. Tehát a prociban DDR3-as memóriavezérlőnek kell lennie. Az AM2 meg DDR2-es. Akkor hogy lesz kompatibilis? Integrálnak bele DDR2-es memóriavezérlőt is? (el vagyok egy kicsit maradva...) -
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1174 üzenetére
Valóban ezt írják több helyen is. Egyébként logikusan hangzik hogy az AM3-as processzorok támogassák az AM2-őt is, hiszen csak a támogatott HyperTransport verzióban van különbség. Vagyis AM2-es és AM2+os lapokba mindegyik új processzort bele lehet majd pakolni.
Más.
Hallottátok hogy az OCZ kijött egy speciálisan AM2-es AMD processzorokhoz tervezett memóriával? [link] Gondolom méregdrága lehet ha 4GB-osnál kisebb kiszerelésben nem lehet hozzájutni. Azonban ez ''csak'' egy DDR2-667-es RAM, 5-5-5-15 késleltetéssel. Ez mitől érheti meg az árát? -
törölt tag
válasz
Oliverda #1097 üzenetére
Honnan veszed hogy pofonegyszerű? Bár valóban igaz hogy 7-8 év alatt azért meglehetett volna oldani.
Ez a ''felesleges lett volna tovább csiszolni a K8-at'' csak akkor lenne helytálló ha már az év eleje óta piacon lenne a K10. Előtte félévenként újabb steppingek láttak napvilágot... -
törölt tag
válasz
Oliverda #1044 üzenetére
Természetesen minél több félvezetőelemnek kell nagyobb frekvencián is hibátlanul működőképesnek lennie annál nehezebb tuningolni valamit.
nagyobb cache -> több tranzisztor -> kisebb esély sikeres tuningra...
szerk.: Azért egy 45nm-es proc. nagyobb eséllyel szaladgál el nagyobb frekvencián mient egy 65nm-es!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Oliverda #1030 üzenetére
Viszont cserébe (egyelőre, állítólag) nem lehet annyira húzni őket. Ez lehet a bazi L2 cache miatt, ami azért tud fűteni is rendesen.
Azt erősen kétlem hogy az L2 cache jelentősen fűtene. A cache területarányosan az egyik legkisebb fogyasztó, ha nem a legkisebb. Ugyanis minden órajelre legfeljebb egy-egy soron van találat, a sokból.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #883 üzenetére
Valahogy nehezen hiszem, hogy azt reklámoznák az odalukon, hogy a Phenom felirat rákerült egy F1-es sisakra.
Annak az értelmét sem nagyon látnám, ha ilyen negyed évvel korábban reklámoznának valamit, mint hogy egyátalán bemutatásra kerül. Amikor végül sor kerül a bemutatásra, mindenki arra gondolna, ''ez nem is újdonság, már réges rég láttam valahol''.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Oliverda #777 üzenetére
''Várakozás a semmire? Ahhoz képes eléggé érdekel téged is ez a bizonyos ''semmi'', mert ahogy látom sokat szóltál már hozzá a témához.''
Utolso hozzaszolasom ehez: kolleganak most kell osszeraknia a gepet az eredeti hsz szerint. Nem ket honap mulva vagy ev vegen vagy kesobb. Per pillanat a legjobb kezzel foghato valasztas egy C2D a jovore nezve is azt is beleszamitva az AMD mit hoz ki vagy mit nem az ev vegeig. Ennek ahoz semmi koze hogy erdekel a 10h tema technikailag vagy nem. Pesszimizmushoz meg vegkepp semmi koze. Nem tegnapelottol foglalkozom az iparral hogy a ''majd menni fog, tuti'' tipusu kijelenteseket keszpenznek vegyem. -
Raymond
titán
válasz
Oliverda #765 üzenetére
Mert a Cinebench-el mar a mostani procikat sem lehet normalisan tesztelni. Ha megnezed az X2 vs. C2D eredmenyeket latod hogy csak az orajel szamit. Ugyanugy mint amit most latni. Barcelona 4 core 1.6Ghz = 27 sec. A proci 2.4Ghz-n ugyanugy kb. 17 sec alatt vegezne mint a Xeon. Meghat X2 3200Mhz = X4 1600Mhz a Cinebench-ben.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #760 üzenetére
Inkabb arrol van sz hogy varakozas a semmire. Persze hogy szep a terv a jovobeli upgrade-re de meg lap sincs (par hetbol nyugodtan lehet megint ket honap mire valami megjelenik) egy olyan procihoz amihez meg a server/workstation valtozat sem jott ki. Ha fejleszteni kell egy C2D-s lapba ugyanugy belerakhatod majd a leszallitott aru Quad procikat ev vegen vagy jovore, sot az biztosabban menni fog mert mar most mukodik.
-
válasz
Oliverda #760 üzenetére
hát igen, nem vallana az AMDre, meg az alaplapgyártóknak sem lenne különösebben nagy biznisz a dolog. inkább intelnél jellemző, hogy nem megy az új cucc egy fél éves lapban, de ott is inkább az intel chipset miatt fordul elő, de ott is volt már rá példa, hogy egy nem intel által nem kompatibilisnek kikijáltott chipset bios frissítés után vitte az újabb prociket.
szerintem nem kell félni tőle hogy akármelyik AM2+-os lapban nem fognak menni a K10-es am2+-os procijai. -
Raymond
titán
válasz
Oliverda #733 üzenetére
Nem egeszen. Fuad egy szerencsetlen f*sz aki a netrol osszeszedett morzsakrol ir ugy mintha valami ipari forrasokbol megszerzett info lenne stb....Anandtech kicsit mas ettol
Nem mintha kulonosen oda lennek ertuk de Fuad-nal meg nehai nagyanyam is jobban irna...
Bonusz:
''Citigroup’s Glen Yeung wrote in a research note this morning that “several sources” at the Computex 2007 show in Taiwan this week, including vendors, distributors and board makers, “have confirmed” that Advanced Micro Devices’ (AMD) Barcelona server processor, originally expected to ship June or July, now isn’t expected until September or October. Yeung writes that “yield problems” were most frequently cited as the reason for the delay.''
[link] -
klepto
addikt
válasz
Oliverda #391 üzenetére
Azért 1 év nem olyan sok. Vagy igen?
Ahoz, hogy egy 100-150.000.-Ft-os alaplap+proci páros egy foglalat váltás miatt az árának a 10-re zuhanjon, ahoz bizony nem elég hosszú a kifutási idő. Márpedig egy ilyen hír hallatán vagy zuhanni fognak az AM2 procik és alaplapok árai és megmarad a kereslet, vagy sokan, akik mostanában tervezték a vásárlását, nem fogják megvenni ezeket a lapokat és procikat, hiszen mindjárt itt van az új. Én is egyébként ez utóbbi tábor felé hajlok, pedig a szívem az AMD felé húz, de nem ilyen áron...
MOD:
eXodus:
Azért ha megnézed meddig volt forgalomban az S478, és szó sincs egyelőre az LGA775 cseréjéről
Vagy rosszul tudom
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #374 üzenetére
Itt valami kavarás van, mármint AMD részéről. Elvileg ugye a s.F-es Barcelona HT2.0-ás 2+ utas Opteron lesz, miközben az s.F+-os, 2 utas Agena FX meg HT3.0-ás. Pedig mi más lenne az Agena FX, mint a Barcelona desktop változata? Azt lehetne gondolni, a Barcelona is tudja a HT3.0-át, csak sima s.F-be rakva ugye visszavált HT2.0-ra.
A Budapest meg az 1-utas, HT3.0-ás, s.AM2+-os Opteron lesz, aminek desktop változata az Agena (hogy tulajdonképpen milyen külömbség lesz közöttük, azt nem tudom...). Viszont érdekes, hogy itt az Opteron változat is kvázi-új foglalatos, ellentétben a többutassal. Persze nyilván ezt is bele lehet majd rakni sima AM2-be is (egy Santa Ana helyére).
(#379) klepto: mi olyat olvastál abban a cikkben, ami miatt erre jutottál? -
rollins
őstag
-
ftc
nagyúr
válasz
Oliverda #336 üzenetére
én örülnék ha végre megbukna .....mert lényegében egyre vacakabbak a ramok...késleltetés nő....igaz csökken a fogyasztás és nő a sebesség....
sajnos itt jobban elkel huzni DDR2-től ...mert ugye DDR667 kb pariban egy átlagos 400-as DDR-el CL3-ra gondolok.... a 800 CL5 kicsivel jobb.... -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #325 üzenetére
Erről a DDR3 dologról azt olvastam valamivel megbízhatóbb helyen, hogy bár konkrétan az első K10-esek még nem támogatják, a lehetőség bennük van, és egy későbbi revizióban akár meg is valósulhat a fullos támogatás. Elvileg az AM2+-os tokozás sem áll ennek útjában. Tehát, ha nagyon akarnák, már AM2+-on is bevezethetnék.
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #263 üzenetére
Fel kell venni azt a hitelt, mivel gyorsan fogy a félretett pénz (ami azért volt): túl rizikós lett volna elfogyasztani az egészet, plusz úgy csak lelassulna a K10 család piacra dobása. De azt azért nem mondanám, hogy mindent vagy semmit. Egyszerűen mást nem nagyon tehettek, mint a hitelfelvétel. Ha meg nem bíznának a K10-ben, és remélhetőleg az R6xx-ban, már most becsukhatnák a boltot.
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
Oliverda #229 üzenetére
jah az lehet
bár a 939-es dfi-m bírja a 150-180w-ot, hozzátenném, hogy lehet nem lenne hosszú életű mindennapos használatban
az fx-62 - fx-76 -ig 125w-ot esznek alapból
ne is beszélünk a 771-es 7130-7140-es Xeonról ami alapból 150w-ot eszik
szal, keményen helyt kell állniuk az alaplapoknak -
ftc
nagyúr
válasz
Oliverda #223 üzenetére
az ES példányok álltalában a legjobban sikerült példányok...
én valahogy nem bízok benne,hogy nagyon 3Ghz felett futkosna majd...
és láttuk már Am2 fronton is hasonló esetet...az első teszteken X2 3600+ ment mindenhol 2,66Ghz és felett ami a néphez került csupán % ment azon a frekin -
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #210 üzenetére
intelnek imho egy előnye tuti van: összel leönti a piacot az új költésghatékonyan gyártott magjával.
AMD új üdvöskéje meg mire számunkra elérhető lesz.....
ami még nagy kérdés nekünk az a húzhatóság. allandale is azért bestbuy mert megymintállat. (ez viszont nagyon nem mostanában derül ki.) -
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #204 üzenetére
[link]
Hamár Intel demoztatja akkor az eddigi tapasztalatok/aim alapján Penryn már vmikor összel elérhető lesz. és intelnél ez nem amds mennyiséget jelent hanem, hogy 1-max2hón belül mindenhol beszerezhető.
reálisan nézve szvsz(tipp) lesz egy +5-15%azonos orajelen a finomítások + cache miatt meg orajel is emelkedik első körben 3.33ra az még egy +13%(kb) és ezmár imho vszeg? elég lesz azellen, hogy k10nak nelegyen olyan könnyű dolga..... -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #204 üzenetére
Akkor jön nagyobb volumenben, de még az idén piacra akarják dobni.
Közben ezt találtam:
In terms of actual product releases, the first incarnation of AMD's new architecture will be found in the next-generation Opteron due out at the middle of this year. AMD will initially launch at speeds ranging from 2.1GHz to 2.3GHz, but by the end of this year you can expect higher clock speeds. On the desktop, AMD's Agena core will be a Barcelona equivalent shipping at between 2.7 - 2.9GHz. Kuma will be a dual-core variant of Agena shipping in the 2.0 - 2.9GHz range. [link]
Azért mérget rá nem vennék... Ez egy olyan korábbi táblázaton alapul, amiben a Rana (L3 nélküli 2-magos) szerepelt 2.1-2.3 GHz-cel, ami igencsak hasonlít a közeljövőbeli Barcelonák órajelére, szal lehet, hogy valaki összekevert valamit, és annak az órajale lesz a 2.7-2.9 sávban (talán azért nem 2.0-tól, hogy ellensúlyozza a L3 hiányát).
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #198 üzenetére
Persze, tudom tudom. Csakhogy ráadásul elvileg csak 2008 elején jön a 2.5-ös... Miközben a Penryn már előbb. Floating-pointban már a 2.3-as is jobb jehet, mint a másik, sőt a kisebbek is, de integerben ez már nem olyan biztos (kivéve a memóriahozzáférés-igényes dolgokat, amikben viszont a dual IMC előnye jöhet majd ki).
-
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #169 üzenetére
''Az 1 utas Opteronokhoz unbuffered ECC vagy non-ECC DDR1 vagy DDR2 RAMok kellenek (foglalattól függően természetesen).''
Nocsak.
''Az 1 utas 165-ös Opteron Denmark névre hallgat, a 2 utas rendszerekbe szánt 265-ös pedig már Italy. Az össz különbség a már említett HT konfiguráció és a mem. vezérlőben rejlik, na meg a foglalat (939/940). Viszont ha 'kitakarjuk' a mem. vezérlőt és a HT részét a magnak, akkor tök ugyanazt kell hogy lássuk (gyakorlatilag Toledo mag). Kb. ez a helyzet a Budapest és a Barcelona között is.''
Igen, igen, de mi lehet a különbség a Budapest és az Agena között?
Talán így ''aránylanak''?:
Toledo -- Agena
Italy, Denmark -- Barcelona, Budapest -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #167 üzenetére
''Régebben mintha olyasmit olvastam volna hogy az ECC támogatás a különbség, de ez nem tudom hogy mennyire igaz.''
Én is úgy tudom, hogy hivatalosan csak az Opteronok ECC-sek. Pl. a 754-es alaplapom doksijában non-ECC-s ram használatáról ír. Viszont az ajánlott ramok listájában szerepel néhány ECC-s ram is, és van egy ilyen a BIOS-ban (a ramkezelésnél, szal nem a L2-s ECC-ről van szó):
''Master ECC Enable - Enables or disables the master ECC function.''
Viszont erről eszembe jutott még valami: a desktop procik az unbuffered ramokat támogatják, az Opteronok meg a bufferedeseket. Talán ez a fő különbség itt.
''Illetve ha ezeket tüzetesebben megvizsgálod, akkor rájössz hogy az 1 ill. több utas Opteron procik között is csak a HT linkek számában illetve a kezelt RAMok milyenségében van eltérés.''
Persze. Viszont ez megint csak érdekes, mert az eltérő ram miatt itt még nem hívják máshogy a ''magkomplexumot''.
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #165 üzenetére
Hát igen, eddig így volt, és valószínű most is így van, csak ezek kevernek valamit.
Csak azt nem tudom, lesz-e valamilyen különbség a Budapest és az Agena között. Mindkettő AM2+, és a megadott cache méretek is megegyeznek. Csak azért adnának neki(k) két nevet, mert az egyiket Opteronként, másikat Athlonként akarják eladni? Volt már ilyen?
Az, hogy külön lesz s.F-es (Barcelona, HT2.0-val) és s.F+-os (Agena FX, HT3.0-val) proci is, ami egyéb szempontból elvileg megegyezik (tehát adhatnák egyszerűen az Agena FX-et Opteron 2xxx/8xxx-ként, s.F-ben egyszerűen visszakapcsolna HT2.0-ra), még magyarázható azzal, hogy az utóbbi később készül(t) el.
Mondjuk az is érdekes, hogy Opteron platformon a HT3.0 csak 2008-ban jön, a Shanghaijal, miközben az új FX már tudni fogja (igaz, ez csak 2 utas). De ez is magyarázható azzal, hogy nem akarják v. nem tudják túl hamar leváltani a s.F-et az F+-szal szerver platformon.
Már csak az elsőre keresem a magyarázatot, ha van.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Oliverda #152 üzenetére
Miért vagy biztos abban, hogy négy magnak elég 1GHz-es HT1.01? És továbbra sem értem mit befolyásol, hogy egy tokban van vagy többen. Legfeljebb azt, ha több tokban van, pont akkor jelentkezik később a sávszél, mint korlátozó tényező azonos magszám esetén. Ilyenkor ugyanis mindkét tok - azaz két-két mag - megkapja a teljes sávszélt, míg egy tok esetén a négy kapja meg együtt. A magok közötti kapcsolat ebbe nem szól bele, lévén az ígyis-úgyis közvetlen, nem terheli a rendszer felé való kommunikációs csatornát.
-
dezz
nagyúr
Hát, elveleg az SSE4 összesen 53 utasításból áll. [link]
Meg aztán ennek a résznek, hogy ''a derivative edition of SSE4 in which those Intel 64 instructions are not available.'' az az értelmes fordítása, hogy ''derivált változata az SSE4-nek, amiben az Intel 64 utasítások nem állnak rendelkezésre''.
g4dg3t: én úgy tudom, az ''Intel 64'' az EM64T új neve (mivel az utóbbi nem fejezte ki a 64 bit lényegét [valószínű nem véletlenül, Intel bácsi próbálta csökkenteni annak jelentőségét kezdetben...], ami nem csak a negnövelt címterület)
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
SSE4 48 uj utasitast fog tartalmazni amik nagyreszt benne lesznek az AMD fele SSE4A kiterjesztesben is, kiveve a specko intel fele 64bites utasitasokat.
dezz:
Ez kicsit azért furán hangzik, hiszen az a bizonyos ''Intel 64'' nem más, mint az AMD64.
Te az Intel EM64T kiterjesztesere gondolsz...itt most UJ 64bites utasitasokrol lenne szo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest