- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #9983 üzenetére
Megnézném végül milyen TDP-keretbe szorították be azt a 8-16 magot.
Az új Xeonokkal összevetve a 8 magosat órajelben körülöleli a E5-2680 és E5-2690 az egyetlen 3 GHz feletti E5-2687W pedig 150 W-os.
Tudjuk azt, hogy jelenleg szerver környezetben milyen hatékonysággal használják ki az Intel féle Hyper-Threading-et? Úgy látom Turbo csak az 1P Szerverbe szánt Xeonoknál (E3-ak és E5 1620, 1650, 1660) van de ott derekas az alap órajellel együtt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #9981 üzenetére
Pontosan ez az, amiben nem latok raciot.
Amig mondjuk egy ketmagos, shared L2 Core procin csinalja ezt, addig rendben van, hogy nem nagy problema, de egy olyan procin, amiben az L3-on vagy az (int.) NB-n keresztul kommunikalnak a magok, vagy ne adj isten egy regi dual-die quad eseteben az FSB-n keresztul, ott ugy gondolom ennek ara van.
-
válasz
Oliverda #9953 üzenetére
1-2 halara optimalizalt cimnel talan. Annyit nem lehet rajta huzni, hogy ez az uj jatekok tobbsegere igaz legyen. Talan elerheti egy 5670 teljesitmenyet, de 1080p-hez minimum egy 5750 kellene, az mar kis kompromisszumokkal vallalhato Crysis2, Bad Company 2 alatt. Opitimistan azt remelem, hogy a Trinity majd eleri ezt a szintet maximum 100W fogyasztas mellett.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #9942 üzenetére
Linkeltem feljebb a progit, ott az eredményt is, olvasd el. OpenCL-ről beszéltem végig. Raytracing és a videokódolás a két legelterjedtebb felhasználás, amit "átlagember" használ, és sokáig még az is marad. Befejeztem, mert nem látom ennek így értelmét. Járj be Szirmay óráira, mindent más színben fogsz látni.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #9934 üzenetére
De, az.
4.0-tól...
Abbahagyom ,mert látom inkább félremagyarázod a dolgokat, minthogy kicsit is igazam lehessen, kb 2 éve foglalkozok ilyen renderelőkkel, és kicsit a programozásukkal is, a sok elméleti ppt helyett konkrét sebesség tapasztalatokról beszéltem. Téma nagyon offtopic, a lényeg hogy azért hozták létre, hogy a nagyon párhuzamosítható vektor/mátrix számolós munka nagy részét a gpu végezhesse. Raytrace-es renderelőknél a sok magos processor teljesítménye mondhatni mérési hibányit számít egy erősebb gpu-hoz képest. Magyara lefordítva: heterogén, de minek... (hacsaknem arra, hogy hasonló okos marketingábrákat lehessen gyártani vele) -
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #9922 üzenetére
Oké, biztos igazad van, a lényeg, ahogy én tudom, és ez pusztán gyakorlati oldalról megközelített ismeret, az OpenCL-t épeszű ember a GPGPU gyorsításra használja. Olyan programot még nem láttam ami először cpu-ra lett fejlesztve, és azért pakolják át opencl-re hogy azt csak cpu-n futtassák. Lehet a másfél évet kevertem a cuda-val. A lényeg ugyanaz, gpu programozásra használják elsősorban. ( és API
)
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #9916 üzenetére
Gondolom FMA4 az opencl kód gyorsítására szolgál(szóval azt abban a formában egyik se), de annyira nem vágom ám...
Mindenesetre a grafikon egy nagy hülyeség, egy GPU-ra szánt api-n demonstrálni mennyire ütős is valami. Simán beállíthattak volna egy 6870-et is hogy legyen mihez a csíkokat igazítani.
Lehet tesztelni mi mennyit nyom, de gondolom ők mással mértek: [link] -
Remus389
veterán
válasz
Oliverda #9910 üzenetére
na akkor mégse írtam hülyeséget, video tömörítésnél, esetleg konvertálásnál felmoshatja az intellel a padlót egy jól megírt progival
azért valljuk be lassan minek venni CPU-t, játékok alatt a videokártya számít(full HD-ban), a rendszer sebessége inkább SSD minőségétől
tehát egy új CPU gyakran nem is gyorsít sokat egy gépen
ellenben videokonvertálásnál meg hasonlóknál pont hogy kell, ott megérezni
-
törölt tag
válasz
Oliverda #9907 üzenetére
Még nem találtam róluk semmit.
Addig én is eljutottam, hogy OpenCL, Mandelbrot, FMA4. Ezekről még tudom is, hogy melyik micsoda. De ettől még nekem csak színes oszlopok virítanak a képernyőn.
Pl. mi a különbség a "18 float_vector_fma" és a "19 float_vector_fma" közt?
Hm... 8 piros egységgel jobb a Bulldozer. Ja, elnéztem van az 60 is... -
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #9872 üzenetére
Ki volt az a szegény érzékeny lélek akinek a lelkébe gázoltam? Felfogom a dolgokat, nagyon is, ha valaki gondolkodás nélkül csak ül a szép piros ppt-k előtt és tátja a száját, hogy ááá ,még óóó, nyóc mag, bifidusz esszenzis, és utána lehurrogja aki nem ebben hisz.
Vannak meglátásaim, ezt leírom, értelmesen, logikusan, akinek ez nem tetszik az nem olvassa el, ennyi. Konkrétan senki ellen nem folytatok hadjáratot (belevéve téged is). Viszont ha valakinek baja van velem, azt legközelebb irányítsd hozzám légyszi privátra.
A kitiltás dolgot nem vágom ám annyira mitől is, vagy hogyan...(gondolom ez nem az ovoda)
UI: kb. 3 gépem volt eddig AMD, most egy E8400-asom van, még. -
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9857 üzenetére
OK
Majd kiderül
Látni szeretném, érdemes-e az AM3+ vonalon maradni. Az eddigi fake-nek titulált infók nem túl biztatóak. Már jó ideje figyelem a Bull körüli felhajtást és nekem úgy tűnik, hogy a "fake" pletykáknak van némi valóságalapja. PL. OBR-t minden fórumon szidják hónapok óta, mert egyszer elismerte, hogy teszteket kreált. Akkor egyszer! Azóta minden infóját negálják. Persze lehet, hogy most is mind fake, és még ez a PDF is az ő műve. (először ott láttam pár diát belőle) Én örülnék a legjobban annak, ha a chip a méretének megfelelő teljesítményt nyújtana, és az AMD kicsit átrendezné az Intel homokozóját.
Engem azért érdekelt a Bull, mert kisebb lépésekben szoktam gépet fejleszteni.
Per pill. ez a terv:
X4 640+8GB DDR3
később egy AM3+-os lap (uATX)
Jövőre: 95W-os FX
Elég kényelmes és olcsó fejlesztési út lenne.
De túl nagy lett az Intel előnye. Most jött el az idő, amikor már sok megrögzött AMD-s is elgondolkozik a váltáson. Hív a sötét oldal...Szerintem ezért várták sokan a Bull-t, mint egy messiást.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9846 üzenetére
Ezt aláírom, a VGA számít igazán! Természetesen egy bizonyos processzor-teljesítmény fölött.
De ez itt egy marketing slide! Valószínűleg azért nem egy 6970-et használtak, mert azzal már lett volna pár FPS hátránya a Bullnak! SZVSZ megpróbálnak átvágni a marketingesek...
A proci már több hónapot csúszott és az AMD pár vacak demón kívül semmit sem mutatott. Ráadásul, amikor már végre közelítenénk a starthoz, kiderül, hogy ilyen marketing BULLshit-tel próbálnak majd átverni. Az FX-et a közép-felső kategóriába szánják (szánták), ahol azért nagyobb a hozzáértők aránya. Hosszabb távon jobban járnának, ha őszinték lennének: „ezért a pénzért ezt a teljesítményt kapod”. Oké, hogy nem sikerült olyan jól. Kell még egy-két év, hogy kiforrja magát az architektúra. De könyörgöm, ne maszatoljanak. Nekem —mint AMD szimpatizánsnak— ez nagyon nem tetszik!
ui: tisztában vagyok azzal, hogy a többi cég is ugyanezt csinálja...
Idealista vagyok, na..
.
-
-
törölt tag
válasz
Oliverda #9850 üzenetére
Még szerencse, hogy egy szóval sem mondtam, hogy a Prohardver!-es cikkben szerepel a "szeptember 26"-ai dátum. Bár úgy látom az tök mindegy mit mondok. Viszont ha
párnéhány sorra feljebb is elolvasnád amit linkeltem, abban ott van.AMD to Formally Unveil Next-Gen Opteron Processors on September 26, 2011
-
törölt tag
válasz
Oliverda #9848 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy maradéktalanul megtudhatjuk mire képes a Zambezi. De a fáma ebben a topikban a Bulldozerről szól, nem csak a Zambeziről. Az Interlagos pedig a Bulldozerre épít.
A hír egyébként kb. másfél hónapos, tele van vele a net. Itt az egyik: AMD to Formally Unveil Next-Gen Opteron Processors on September 26, 2011 Talán még itt a Prohardver!-en is volt róla cikk, hogy az Opteronok előbb érkeznek, mint az asztali processzorok.
szerk.: Meg is van: Az AMD az Interlagos szállítását tekinti prioritásnak
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #9687 üzenetére
Érdekesen alakul a közeljövő. Ami nekem kicsit visszatetsző, hogy egészen a Mainstream 2/3, 3/4 részéig BGA tokozásra váltanak. Fanyalogtam volna még egy sort a mindössze DDR3 támogatáson, de az akkorra várható 5%-os DDR4 piaci részesedés (2015-re is csak 50%-ot prognosztizálnak) tükrében ez nem is olyan vészes; csak tudják szépen emelni az órajelet és csökkenteni a feszültséget (de az élettartamot ne
).
Köszönjük az infókat. -
válasz
Oliverda #9680 üzenetére
de mivel meg nem lehet tudni hogy pontosan mit tuda addig ne is feltetelzzuk most mit tud nem? vagy ezekszerint tenyleg ennyire rossz lesz a bull, hogy teljesitmenyben akar meg a phonomot-t se gyuri le? jatek teren persze... mert ugye az x6 sok is sok esetben gyengebbnek bizonyultak...
-
-
miresz
veterán
válasz
Oliverda #9632 üzenetére
Közben leesett!
Mondjuk szerintem nem igazán jó üzletpolitika az AMD részéről hogy sokáig halasztgat és még infókat sem ad róla mert a sok user meg veszi közben a szandit (pedíg jön a tél
)mint állat.Minden üzlet,reklám azt kínálja. Jelentős piacról csúsznak le szerintem.
-
Departed
őstag
válasz
Oliverda #9584 üzenetére
Szerintem azért jogos a történet, szóseróla.
Mondjuk én türelmesen várom hogy valami történjen, addigis elvagyok a kis X4-esemmel, teszi a dolgát rendesen.
Arra viszont kiváncsi vagyok miben lesz jobb az új 4magos. 6/8 core egyenlőre nem látom úgy hogy kéne.Van amihez kellhet?
-
-
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #9479 üzenetére
"The key here is the extension of these, TDP of Komodo (Thermal Design Power), but is expected to reach up to 150W. 現行のSocket AM3+ザーボードは(Phenom IIの)140W TDPを前提に設計されているため,マザーボードエンジニアのなかには,「Komodo世代でフラグシップモデルの性能を引き出せない可能性があるため,再設計することになった」とこぼす"
150W
Lehet nem ártana egy intel féle vízhűtést mellékelni majd erre is
Amúgy örömteli hogy nem csak egy procira korlátozzák az AM3+-t
Nem épp rövidtávra vettem személy szerint, és jó ha az ember tud upgreydelni
-
-
Remus389
veterán
válasz
Oliverda #9369 üzenetére
jó csak azért mondtam hogy 1600-as ramok mert olyan olcsó mint a szemét az aprókban
ezeket csak fel lehet húzni 1833-ra(szerintem ugyanazok a memóriachipek vannak rajtuk, csak nincsenek tesztelve)
ellenben a gyári 1833 ramok jó drágák a 2x 4 gb, vagy nem?
tehát 1600-ast érdemes venni, aztán mikor lemegy az 1833as ram ára esetleg beújítani, nekem nem mindegy 10-15 ezer Ft, ami alig gyorsabb
a 2x2gb-ról nem is beszélve kb 6-7000 Ft aprókba 1600-as, 1833-asokat nem is láttam
azért jó hogy ilyen olcsó a ddr3 ram, a végén egy tábla csokiért odaadják, tehát nem lesz igazán pénzügyi szempont a ram gépvásárlásnál
-
Remus389
veterán
válasz
Oliverda #9367 üzenetére
szerintem attól még hogy 1833-at támogat pl a bulldozer, bátran lehet alárakni 1600-ast is
ahogy a mostani S775 rendszerem 800-as ramokat támogat, de 667-est is bele lehet tenni (ddr2)
ha lényegesen olcsóbb a 2x4GB 1600-as, akkor szerintem bátran alá lehet tolni a bullnak, jó nyílván lesz valami teljesítmény csökkenés
vagy fel overclockolod a ramot
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9335 üzenetére
Ez érdekesebb: http://twitter.com/#!/anandshimpi
"I'm not saying anything about absolute performance, just keep in mind that silicon that's older than ~2 weeks isn't production worthy"Amúgy Anand már a B2.G stepingről beszél. A G mit jelent?
-
válasz
Oliverda #9269 üzenetére
Persze, hogy találgatás. Viszont igyekszem színtelen szemüvegben nézni a dolgokat, és ez a kép alakult ki bennem. Remélem, hogy nincs igazam, de ha mégis ilyen eredmény sül ki, akkor nem tudok akkorát csalódni, mint aki a megváltást várja a Bulldozertől.
Mindegy, a mostani X2 6000+ cuccról továbblépve mint a Bull, mind az SB minőségi csere lesz.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Oliverda #9252 üzenetére
Mi lett a 300 dolláros "Retail value"-val?
Persze ez is csak egy pletyka....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Tesla topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest