- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mint írtam van ilyen "master+slave" megoldás a 2-utasok között. Valahol vannak mérési eredmények is róla (sima + interleaved módban), összehasonlítva a szokásos konfiggal.
Vagy akár a másikat is le lehet modellezni, ha egy kétutas lap 1-1 procija mellé csak 1-1 ramot rakunk, azaz csak az egyik csatornát használjuk ki.
Nem akarod egy teszben összehasonlítani ezt a két megoldást, és a Phenomot (bár annak előnye van a némileg jobb magok által)?
Poén lenne házilag összerakni egy ilyen "procit", demonstrációs célra. Már nem arra gondolok, hogy rakjuk át a lapkákat, mert az kicsit "pepecs" munka lenne.
Hanem egy hosszúkás nyákra tenni két foglalatot (azokba sima X2-ket téve), a másik oldalán meg ott lennének a lábak. Szal lényeg, bele lehetne tenni egy AM2-es lapba. Persze a BIOS-on nyilván bukna a dolog.
Asszem, ha valahogy mégis működésre lehetne bírni, és nemzetközi sajtóvisszhangot csinálni, Ruiz vehetné a kalapját.
-
dezz
nagyúr
A memória-elérés úgy elég érdekes lenne. Vagy erősen felemás lenne a két lapka számára, mert hogy csak az egyik férne közvetlenül hozzá, a másik meg HT2.0-án, és a másikon keresztül (van ilyen megoldás a kétutasok között). Amit a programok számára vagy "így hagynak", és akkor a két mag-pár memória sávszéle és latencyje erősen eltérő lesz, vagy interleavedben kezelik a memóriát, akkor mindkettőnek egyforma lesz, de az előzőek átlaga, azaz lassabb a lehetséges maximumnál.
Vagy - és valószínű ez lenne a jobb, de nem biztos, hogy megoldható -, hogy mindkét lapka memóriavezérlőjének 1-1 csatornája adná a tokon lévő 2 csatornát. Végülis mintha egy két utas socket 754-es lenne (csak persze DDR2-vel). Érdekes lenne/lett volna.
naffejű: Hmm, fura, hogy nem nagyon volt ebből hír csinálva. (Vagy csak az én figyelmemet kerülte el?)
-
naffeju
csendes tag
már miért lehetne?
tukwilaról, rockról sincs die fotó, meg úgy általában a legtöbb chipről.
a desktop verzió szerintem sem reális, sajnos, és ezt mutatják az analyst dayen prezentált roadmapek is, vagyis a 45 nanométer desktopra csak 2009-ben kerül bevezetésre, és ott is nyilván először négy- és hárommagos verzióknál. készíteniük kell a kétmagos 45 nanométeres designt, ennyire nem mehetett el az eszük, mivel akarják kiszolgálni a volument?
a shanghai eléggé shrink gyanús, tudtommal csak növelt az L3. az L2 512k/mag.
-
naffeju
csendes tag
Q4 agresszív, de reális cél lehet, ha a Shanghai praktikusan egy "szimpla" shrink + extra L3, márpedig annak tűnik, a HT3 linkek implementációját/aktiválását is kitolták. a validáció remélhetőleg és finomhangolás sokkal zökkenőmentesebb lesz. a 45 nanométer lényege az AMD számára egyébként a kisebb die méret a volumenchipeknél, nem a magasabb teljesítmény. erre nagyon nagy szüksége van a cégnek, mert az Intel 45 nanométeres eljárása nemcsak nagyobb teljesítményű, de olcsóbb is, miközben a penryn-generáció max. 107 négyzetmilliméterével arcátlanul olcsón termelhető.
ha valami fontos lenne az AMD száméra, az nem a Shanghai, hanem egy kétmagos, jól hangolt 45 nanométeres design, magas órajelekkel, még idén. mára már teljes stratégiai hibának tartom a Barcelonát koncepcionális szinten.
-
Thrawn
félisten
Na most lehet hülyeséget fogok mondani: a K10-ből lesz 45 nm-es verzió (ha minden stimmel akkor 2008 végére), a Sanghai meg egy K10.5 lesz nem?
Ha az IBM megvenné az AMD-t és együttes erővel felvennék az Intel ritmusát (tick-tock), akkor elég gyorsan elérnének a szilícium képességeinek a határához. Utána hogyan tovább?
Azt a K10-Power6 kombót megnézném én is -
zlutor
aktív tag
Nem is az a leneyeg, szerintem...
Inkabb az az erdekes, hogy a gyartastol szamitva tobb, mint negyed evbe tellett, amig hozzad kerult - ez pedig rengeteg...
Remelem, nem arrol volt szo, hogy honapok termelese alatt jott ossze akkora keszlet, amivel mar meg mertek jelentetni a Phenomot?
Mert akkor vagy nagyon gyatra a gyarto kapacitas, vagy dobbenetes selejt arannyal dogloztak.
Azt meg mar csak remelni lehet, hogy most mar nem olyan rossz a helyzet...
-
Thrawn
félisten
Nem is tudtad?
Itt egy stepper machine.
-
Thrawn
félisten
Nincs és
"Csinglibingli" már elég régóta írja ezt a programot, és minden bizonnyal ért is hozzá ha akosf-nél is működött a trükk. Az OverDrive meg esetenként olyan amilyen, ennyi erővel az AtiTool-t, RivaTuner-t, ClockGen-t stb sem szabad használni, mert ki tudja ki írta
Érdekességképpen, vagy egy A64Info nevű program amit XS-en írt meg Lukija (hátha mond neked valami a neve, nekem semmit), ennek ellenére tökéletes és a legrészletesebb állítgatási lehetőségekkel rendelkezik. Én előszeretettel használom
-
ftc
nagyúr
-
bnss
veterán
Nem értek a processzorok mélylélektanához, de a 65nm vs 45nm miatt - szvsz - a Phenom valamennyivel többet fog enni. Az árára leszek nagyon kíváncsi, mert 9500-ös Phenom 42k magasságában van most, jönnek a 8xxx-es Phenomok is, azokat sem lehet 9500 ára felett eladni.
(#4099) radírfej: erre én is kíváncsi vagyok, sajnos a PH!-n olvasott hír alapján nagy valószínűséggel K8...
-
P.H.
senior tag
Amik a K8-ban is voltak:
- Machine Check Architecture
- Chipkill ECC
- egy-egy scrubber az ECC-védett L1D-hez, L2-höz és DRAM-hoz
- a memória-scrubber támogatja a DRAM Scrub Redirect-etA K10-zel kapcsolatban több helyen lehet olvasni a
- HT Retry Protocol-ról
- memóriatükrözésről
- data poisoning-ról
de hiteles forrást nem találtam eddig ezek támogatásáról. -
zlutor
aktív tag
Olyan, amilyen, de a semminel jobb...
-
törölt tag
Ha jól számolok ((86,6/13,4)/(76,2/23,3)), akkor ezen adatok alapján az Intel átlagosan kétszeres áron adta el a processzorokat az AMD-hez képest.
Csak azért elgondolkodtató, mert sokszor, sokan hozzák fel hogy a gyártók főképp az (leg)olcsóbb processzorokból élnek. Úgy látszik, az Intel-nél egyenletesebb a különböző szegmensek közti eloszlás.
-
P.H.
senior tag
Mivel még mindíg tart a K10-uborkaszezon, erre visszatérek még egyszer.
A tavaly nyári hírek szerint a kétmagos megoldások 2008 elejére (Q1) jöttek volna - akkor még szó nem volt X3-ról -, alig pár héttel a Phenom-ok után, emiatt feltételezem, hogy a négymagos és a kétmagos tervek külön-külön, egyszerre futottak egy ideig, más felépítéssel. Most ott tartunk, hogy a négymagos és a hárommagos megoldásokról szinte mindent tudunk pro és kontra, a kétmagosról szinte semmit, olyannyira, hogy nem alaptalan a feltételezés, hogy az első dual-core CPU-k a négymagosok nagyon hibás verziói lesznek (íme az AMD elrontott marketing-je). Pedig nem hiszem, hogy úgy gondolták, hogy a 'féltenyérnyi' Phenom-magmérettel majd 'leigázzák' a desktop-világot.
Ezek fényében lesz kétmagos Q1 helyett Q2: abban a stádiumban, hogy pár hónapon belül indulnak a kétmagosok piacra, hol tart a folyamat? Mennyit is kellene mostanság tudni róluk? Szétnéztem, lehet, hogy átsiklottam valami felett, most szinte semmi információ.Elsősorban az sem világos, hogy miért csúsznak vele. (Gyártási problémák? Áttervezés? Nagyobb figyelem a szerver-vonalra? TLB-hiba? Pedig utóbbi lehet a leggyengébb érv, mert ebből nem lesz(?) többutas megoldás; kevesebb mag is van, és feltételezve, hogy a hiba tényleg nem függ közvetlenül az órajeltől; bár csak az alacsonyabb órajelű Phenom-ok kaphatók.) Mindenhol szinte ugyanazt találom (amit a PH!-hír is közölt).
Továbbá pl. sem a méret, sem a tranzisztorszám, sem a tervezett fogyasztás nem ismert eddig, a cache-méret sem biztos (és igen, lehetséges, hogy tényleg 2x1MB L2-t terveznek), sem az induló órajel.4 GHz: Ennyire nem hatott komikusnak még nyáron, és most sem adtam megvalósíthatósági tanulmányt mellé, csak spekuláció. A kétmagos K10-eket muszáj az akkorra megmaradó (és azt gondolom, a jelenlegi) K8-vonal teljesítménye fölé pozicionálni. Lehet ebben a kérdésben óvatosan fogalmazni ("Thus far, all of AMD's guidance has pointed towards a 3GHz Phenom late in the second quarter. If AMD can launch a Kuma CPU in the 3.2-3.4GHz range around the same time, it'll improve the company's competitive standing during the critical back-to-school period.", de minek? Úgy néz ki jelenleg, hogy ha a kétmagosok induló órajele 2.6-2.8 GHz-en fog tetőzni (ha az év végéig ez - 65 nm-en - emelkedik is, az sem lesz gyógyír), akkor már most el lehet kezdeni a róluk szóló teszt konklúziójának írását. Vagy 'rágjam végig a körmöm' nyáron a tesztjük olvasása alatt, hogy jobb lesz-e, mint egy mostani 6400+?
Szerintem.
-
hunnylander
őstag
Én már találtam egy komolyabb ING-s érdekeltségű szolgálatót, online részvényvásárláshoz, már csak el kellene igazodnom, mennyit is markolnak le a profitomból (Program Fees).
Ahogy elnézem nagyon kispályázni itt sem éri meg, kivéve ha az AMD óriási szárnyalásba kezd, amit remélek.
-
zlutor
aktív tag
"emelkedett a részvények ára"
Tegnap ota jobbak lennenek az AMD kilatasai?
A fenet... A tozsde mar reg nem az, amire kitalaltak (tokebevonasi lehetoseg a vallalatok szamara), hanem torvenyes pilotajatek, amin mindenki csak spekulal...
Gondolom, kelloen eros csoportok ugy iteltek meg, hogy rovid-kozep tavon ennel mar nincs sokkal lejjeb - sot valamivel feljebb lesz. Ez az a terulet, hol centekkel is lehet milliokat keresni - csak sok cent kell hozza...
Olvastam valahol egy tozsdes alapigazsagot: "Do not follow the trend. Make it!"
-
naffeju
csendes tag
Semmi különös, 30 nap után kapnak egy figyelmeztetést a New York Stock Exchange-től, hogy amennyiben nem emelkedik tartósan 1 dollár fölé az árfolyam, kivezettetik a tőzsdéről. Ez egyébként nem ilyen szigorú protokoll, a tőzsde dönthet úgy, ha a cég meggyőzi, hogy folytatódhat ezt követően is a kereskedés, vagy ha visszaemelkedik az árfolyam. Ez a szabály egyébként a hulladék papíroktól védi a börzéket.
Továbbra is azt gondolom, hogy az AMD jelenleg értékelése nem fenntartható: vagy Chapter 11-es csődvédelembe kerül a cég, vagy javul a teljesítménye egy életképes, fejlődésképes szintre, és emelkedni fog az árfolyam is, ezt tükrözve. El kellene adniuk a Fab 38-at, vagy találni néhány milliárd dollárnyi friss tőkét.
-
dezz
nagyúr
Azt írják, egy újabb respin megoldhatja. És hogy mindez Q2-re tolja a javított változatok megjelenését. No de nem eleve Q2-ről volt szó már vagy 2 hete?
naffeju: Ne félj, majd megkeresem azt a kommentem.
Előtte napok óta az ment, hogy így veszít az AMD az értékéből, meg úgy, és milyen bénák, de utána érdekes mód hirtelen leakadtatok a témáról. -
Raymond
titán
"az Intel meg 45nm-en készíti a Penryn alapú mobilchipjeit, amik mint láttuk fogyasztásban nagyon durvák, az xbitlabs(?) teszt szerint az asztali Wolfdale üresjáratban 3 wattot eszik."
Ha az asztali ketmagos eszik 3.16Ghz-en terheles alatt 33W-ot akkor az alacsonyabb orajelu mobil verziok meg ennek jocskan alavagnak. A teljesitmenyel meg nem lesz gond azokkal.
-
Oliverda
titán
Tudom hogy nem elég a teljesítmény, jó marketing kell, na meg jó ár.
Nem tudom hogy az AMD-nek miért jó, de annyira nem is érdekel. Nekem legyen jó ha odakerülök hogy végre veszek egy notit (olcsóbban).
Tuti hogy már suttyomban vásároltál egy köteg AMD részvényt.
Addig szvsz kár is ezzel komolyabban foglalkozni ameddig nem tudjuk hogy a Puma pontosan mire is lesz képes.
Viszont most nézem hogy már csak $6 egy részvény ára. Tavasszal ha végre kijönnek a B3-as procik, és bővül a választék (2-3 magos K10), újra forgalmomban lesz a Barcelona, kijön a Puma... tehát ezek alapján alapján fel fognak menni a részvények árai.
-
ftc
nagyúr
-
Oliverda
titán
...ráadásul ezekkel a Penryn alapú mobilprocikkal szemben nincs esélye sincs nemcsak teljesítményben, de fogyasztásban sem, szal azt is majd aprópénzért kell adnia, hogy megvegyék, hogy egyáltalán vki építsen rá notikat.
A legtöbb notebook user-nek szerintem elég lesz/lenne a teljesítménye. Főleg hogy az AMD 780M-be integrált VGA elég jól fest az eddig specek alapján (MPEG-2, H.264, VC1 HW decoding, stb.). Persze a CPU le lesz maradva fogyasztásban mondjuk 5-10W-tal, de ezt a chipset kompenzálhatja. Az SB700 is már 65nm-es lesz tudtommal.
Máskülönben jelenleg is viszonylag sok gyártó kínál Turion alapú notikat, ha olcsó(bb) lesz a proci + a chipset az meg csak nekünk, vásárlóknak kedvez majd ismételten.
Azt meg gondolom te is sejted hogy milyen (ár)kategóriás notiból adják el a legtöbbet.
-
csatahajós
senior tag
OK majd let us know hol jelent meg
...sajnos (AMD szemszögből) elég nagy vadállatnak néz ki ez a Nehalem (Beckton)..nativ 8 mag/24 MB L2 cache whoooaaa
Most olvasom a K10-es cikekdet fless, nagyon klassz. Ha jól vettem le akkor az L3 cache méretének növelésével jelentősebben is lehetne növelni a teljesítményt? Értem alatta AMD K8nál az L2 cahce mérete minimális befolyást jelentett a teljesítményre, Core-nál már valamivel nagyobbat és akkor K10 nél meg mondjuk egy 8-12Mb méretű L3 cache dobna mondjuk 20-30%ot?
-
Dare2Live
félisten
It is known that at the given moment , the processors with Nehalem architecture in synthetic benchmark demonstrate almost twice performance increase in floating-point calculations in comparison with Core generation processors .
lehet akkor anno mégsem beszéltem hülyeséget.
-
ftc
nagyúr
Én 2009-2010-re tettem amugyis
The recent encounter with AMD representatives was a certain disappointment for the worshippers of company production , since in the hybrid processors Fusion (first generation) instead of core architecture Bulldozer was prescribed the core generation Barcelona or Shanghai. It was asserted that thus AMD will lower the risks, connected with the integration of new core in hybrid processors.
The hybrid processors Swift with the previous core generation will be released in 2009. It is completely natural that the more progressive processors with Bulldozer architecture , which will become basis, also, for hybrid processors Fusion , will be presented not earlier than 2010.
The relationship of productivity and energy consumption for Bulldozer processors will be improved by 30-100% in comparison with Barcelona generation processors .
Intel is not assembled to lag. It is known that at the given moment , the processors with Nehalem architecture in synthetic benchmark demonstrate almost twice performance increase in floating-point calculations in comparison with Core generation processors .
In Bulldozer architecture AMD company will present the collection of instructions SSE5. -
Mackósajt
senior tag
-
P.H.
senior tag
Nagyjából úgy nézett ki a képlet a Core 2 TLB-bugnál, hogy az OpenBSD részéről De Raadt a sárba gyalázta a processzort, Linus Torvalds kifejentette, hogy jelentéktelen a hiba, az MS kiadott egy javítást. (Az Intel meg kiadott később egy kiegészítést a System Programming Guide-hoz a TLB-ről...)
Most az AMD-bugnál az OpenBDS csendben van, az AMD kiadott egy Linux-kernel patch-t ("Linux users may have another option in the form of a patch for that operating system's kernel. Sources estimate this patch's performance hit at less than one percent, but it comes with several caveats") és egy BIOS-patch-t is, (mert) az MS nem tervez részt venni a hiba javításában. ("At present, Microsoft doesn't offer a Windows hotfix to address the problem, and our sources were doubtful about the prospects for such a patch.").
Mindegy, a lényeg, hogy minél hamarabb kellene lennie kétmagos K10-nek is.
-
P.H.
senior tag
"Ha arra gondolsz, hogy a K10 mellett párhuzamos folynia kellett volna egy kétmagos K10 fejlesztésnek is, akkor igen, így lett volna az igazi, de ha belegondolsz, hogy a K10 milyen kínszenvedés közepette látta meg a napvilágot, akkor gondolhatod, hogy miért nem így történt."
Igen, az akkori piaci környezetben, amikor elkezdődött a tervezése (és még ma is) ez lett volna az igazi (mert nem sok plusz-munkát igényelt volna; vagy semennyit sem, mert: )
"Nyilván arra appelláltak, hogy a hibás K10-eket fogják eladni letiltott magokkal."
Ehhez hozzáteszem, amit Raymond írt valamely topikban, hogy a jelenlegi kapacitással legyártott négymagos K10-ekre sincs igazán felvevőpiac. Erre értem, hogy nincs az AMD-nél kidolgozott üzletpoilitika jelenleg (miért nincs?) a letiltott magos változatok propagálására és eladására sem.
#3907: nyilván a hiba is szerepet játszik (főleg az, hogy az MS nem adott ki javítást, mint a Core 2 bug-ra), az árat meg szerintem gyorsan mérlegelni fogják (gondolom, hozzáértők irányítják az AMD piaci stratégiáját is).
Bár nem jött össze az nekik, mint az X2-nél. -
dezz
nagyúr
Azért ha rákeresel a Antares, Arcturus, illetve aztán Kuma és Rana nevekre, elég korán voltak tervek 2-magosokra (egyik L3-mal, másik nélküle).
Raymond: "Az a Q2-es ketmagos ami elvileg jon ugyanaz lesz mint a harommagos, csak egyel tobb magot tiltanak le, tehat teljesitmenyben es orajelben nem sok elorelepest latok."
A következők ellentmondanak ennek (x86watch-ról):"CEO Hector Ruiz talked about the potential of increasing manufacturing at partner Chartered Semiconductor to free up more quad-core production at Dresden: "At some point in the future we could make the decision to significantly increase our capability if we so choose to." And Ruiz addressed what products Chartered may make more of: "We can take a look at the dual-core and other products into Chartered and open up more [quad core] capability in Fab 36 (Dresden)." "
Egyébként jóval magasabb kezdeti órajelekkel szerepeltek a 2-magosok az ütemtervekben, mint a 4-magosok.
P.H.: Már jóval korábban tervezték piacra dobni, de a 4-magosokkal kapcsolatos problémák miatt halasztódott a dolog.
-
dezz
nagyúr
Hogy érted, hogy "év eleji késéseket"? Az 1. negyedévről a 2.-ra halasztást? Mert én csak olyat látok itt, hogy bizonyos csúcsprocik szállítását az 1. negyedévre halasztották. Bár írnak még valamilyen "break"-ről, hogy csak a 2. negyedévben várható - de ugyanezt a kifejezést a köv. oldalon financiális dolgokkal kapcsolatban említik újra. (Egyébként december 14-ei a hír.)
En amúgy ezen mosolyogtam:
"AMD executives said they will work hard next year to get back on track with shipments."
LOL, talán ezután napi egy helyett napi 2x telefonálnak majd rá a mérnökökre vagy technikusokra, hogy "na mi van már?"...Raymond! Tudod, korábban "csevegtünk" róla egy sort, hogy lehetséges-e egyátalán a (hivatalos) 3 GHz-es Phenom (X4) 65nm-en, ha ilyen drasztikusan emelkedik a fogyasztás az órajellel. Nos, az általad korábban linkelt LostCircuits-os cikkben teláltam egy érdekes ide vonatkozó részt:
"What is interesting is that the power delta between the 9600 and the 9900 does not scale with the frequency difference between a 2.3 GHz and 2.6 GHz CPU. When we overclocked the PHenom 9600 to 2.6 GHz, we measured 82 W under full load which is still worlds apart from the 115 W on the Phenom 9900 under the same conditions. We then increased the core voltage for the 9600 from 1.25V to 1.3 V (the nominal voltage of the 9900) and measured 90.4W, still orders of magnitude below the 9900 at the same speed and voltage."
"A major difference between the Phenom 9700/9900 and the lesser speed grades is that in the latter offerings, the Northbridge, including memory controllers and L3 cache, is running at 10% lower speed, that is 1.8GHz instead of 2 GHz. As mentioned earlier, the NB is running at fixed frequency and also has its own dedicated power supply controlled by the fifth phase of the hybrid voltage regulator. The whole idea is somewhat intriguing, assuming the memory controller runs at a more constant load than a CPU, one wouldn't need as elaborate voltage regulation. Moreover, it becomes possible to uncouple the NB voltage from the CPU supply voltage and, even if the core voltage is increased for overclocking purposes, it would not affect cause an additional voltage-induced power drag on the level of the memory controller. This is important since, as we showed in several earlier articles, the memory controller does eat quite a bit of power and if the same principle is applied to yet another power hog in form of the L3 cache, then one might be able to achieve some significant savings in energy consumption and heat dissipation. Our power measurements show that this is at least worth a discussion. Unfortunately with our methodology it is not possible to dissect core and NB power consumption but the fact that the 9600 at the same core frequency and core supply voltage draws about 25% less power than a 9900 under the same conditions makes a good argument for our claims."
Magyarán, messze nem csak a magasabb magórajel miatt ugrik meg a 9700 és 9900 fogyasztása a 9500 és 9600-hoz képest, hanem a magasabb órajelen járó NB miatt! Így remélhetőleg az órajel 3 GHz-re emelése önmagában "nem veri ki a biztosítékot", ha az NB órajel nem, vagy legalábbis nem túl sokat emelkedik. Ergo, valószínűleg lehetséges a (hivatalos) 3 GHz-es Phenom X4!
Thrawn: Ha értelmetlen is, akkor nagyon...
-
-
törölt tag
Hm. Álmodozni lehet.
A mostani fejlesztések fő csapásvonala úgyis az lesz hogy sok egyforma egységet lehessen legyártani, akár modulárisan is (átkonfigurálhatóan?), nem pedig az egy komplex egységbe mindent belerakni. A "sok egyforma" jóval költséghatékonyabb, az egyszerűbbsége miatt gyorsabban kivitelezhető. Ráadásul a gyártástechnológia fejlődésével párhuzamosan, könnyebb növelni a teljesítményt. "Csak" át kell írni a magok számát a definíciós állományokban...
A külön vektor egység meg szerintem pár éven belül piacon lesz. Legalábbis nagyon bízom benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Autós kamerák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest