- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
naffeju #7146 üzenetére
Hogyan licencelik a szoftver?
A magonkénti teljesítmény még mindig alapvető fontosságú. A szoftverek ugyanis nem skálázódnak bármeddig, és nem licencelhetőek bárhogyan. Ezzel megfejtettük az Opteronok szenvedésének egyik kulcsát.
Ez a Bulldozer egyik érdemleges pontja. Az, hogy mag-e a Bulldozer modul pusztán megközelítés kérdése. Ez lényegében az utolsó szög a magalapú licenszelés koporsójában. Az APU-k új generációja mellett már teljesen alkalmatlan lesz ez a modell, hiszen a GPU SIMD a CPU-modulhoz lesz kötve. -
dezz
nagyúr
válasz
naffeju #7146 üzenetére
Értelemszerűen teljesítmény szempontból mondtam, nem kihozatal. Oké, a fínomhangolásokkal is lehet javítani a teljesítménnyel összefüggő paramétereken, de nem drasztikusan. És azt se felejtsük el, hogy nem egyforma a kettejük 32nm-e, a GF-IBM-féle a SOI mellett gate first.
"Nettó baromság. Egy modul mérete 31 mm^2, egy Sandy Bridge mag pedig 17mm^2."
EZ a baromság. Egy modul mérete L2 nélkül 18.0 mm^2, és azzal együtt 30.9! A SandyB magmérete inkább 18.4 L2 nélkül, azzal együtt pedig 29.5. [link] - [link]
"Erős meglepetést okozna az AMD, ha a teljes chip szilíciumterületre veített teljesítménye meghaladná az Intelét."
Akkor jobb lesz, ha felkészülsz... Mellesleg, volt már ilyen, nem egyszer, ha elkerülte volna a szelektív figyelmedet.
"Miért is? Wafer atya mondta a tranzisztor templomban?"
Több szakértő elemzésében látott már napvilágot, hogy a Bulldozer speed-daemon (v. speed racer) design. (Talán az IBM megsúgta, hogyan kell ezt jól csinálni...)
"Órajel hány aktív magnál és milyen workload alatt? Az Intel most 3.6 GHz-ig megy el boosttal a Westmere-EP esetében, FYI. Mi is a Sandy Bridge egyik jellemzője? Ja, hogy elektronikailag még magasabb órajelekre is képes."
A Bulldozernél magasabb órajelekről csicseregnek a madarak, és a double-pumped ALU sem kizárt.
"Egy 1-es IPC meg ex-has, köszönjük."
Nem, egyátalán nem ex-has, számos programot néztem már meg real-time grafikus hw teljesítményváltozó megjelenítéssel. Ezzel most ugye nem mondtam újat, hogy ilyen is van? És nyilvánvalóan 1-1 magról van szó.
"De jó."
Persze, hogy jó. De érdekes, hogy hogy kiesett az előző 2-3 pont, amikorra ehhez értél.
-
dezz
nagyúr
válasz
naffeju #7138 üzenetére
"Jaj, most akkor csináljunk úgy, mintha a mindenkori next-gen AMD fejlesztést nem megváltóként várná itt a többség."
A késői K10 alapú procikat nem tudom, ki várta megváltóként... A Bulldozer viszont teljesen új mikroarchitektúra. Figyelmedbe ajánlanám a következőket:
- Idén nincs az Intelnek gyártástech. előnye, mintkettő 32nm-rel dolgzik.
- Egy Sandy Bridge mag területén itt egy teljes modul van, két INT maggal.
- Bár mindkét oldalon 4-4 ALU van, a Bulldozer órajele vélhetően jóval magasabb lesz.
- Valószínűleg eleve optimálisabb a 2x2-es felállás, mint az 1x4-es (ritkán kerül végrehajtásra 4 utasítás egyidőben, az átlag IPS 1.0 körül szokott lenni).
- A Bulldozer FPU-ja FMA-képes.(#7137) atti_2010: Ja, hogy te sci-fi-ben utazol!
Én megmaradtam a komédiánál.
-
Oliverda
titán
válasz
naffeju #7141 üzenetére
"akkor mi szükség erre az egész topikra? akkor nem tök mindegy, milyen a termék?"
Szerintem nem.
"akkor hogyan történhetett az meg, hogy amíg versenyképes termékeket gyártott az AMD, folyamatosan növelni tudta részesedését? 2003 Q1-ben az x86 szerverek 3 százalékára becsülték az AMD jelenlétét az IDC-nél, és ez 2006 végére 15 százalékra nőtt. Upsz, erről biztos elfelejtettek szólni az Intelnek."
Tudod, változnak az idők. Változik a stratégia is. Emberek jönnek-mennek. A világ már csak így működik.
"az AMD eladási volumene miért csak a Nehalem bemutatását követően roskadt meg?"
Jaj, ne gondolkozz már ennyire mereven és együgyűen...
Ezt olvastad? MC teszteket láttál illetve olvastál? Amennyiben nem akkor mielőbb pótold ezen hiányosságokat.
Amúgy végleg elbocsájtottak vagy csak szabadságon vagy mostanság? Hiányoznak a kellően objektív, és rendkívül humoros hírek a mindennapjaimból...
-
Nowhereman
őstag
válasz
naffeju #5958 üzenetére
Müszakilag inferior? Mire gondolsz? Mert ha grafikus vezérlőkre, akkor szerintem te még Gyurcsánynak is órákat adhatnál valótlanság meggyöződéses álltásából! Mert ha van valami a piacon, ami kétségtelen inferior/azaz magában teljesen eladhatatlan/, az az intel grafikus vezérői.
Az AMD jelenleg egyedül a proceszor terén van hátrányban. Míg az intel generációt fejlődött, addig az AMD csak egy felet, mert hiába K10 és K10.5-ként kinálják, azok inkább K8.5 és K8.51-ek lennének.
Ha van ami az AMD-t a sírba teszi, hogy a K8 óta átvették az átcsamagolunk a fejlesztés helyett az inteltől, míg az intel valahogy észrevette, hogy az agymosás nem helyettesíti a fejlesztést...
-
Oliverda
titán
válasz
naffeju #5960 üzenetére
Hiteltelen.
Hirtelen erre pedig csak Parci első mondatát tudnám most idézni innen.
-
Thrawn
félisten
válasz
naffeju #5958 üzenetére
A válság mindenkinek rossz, nem kell nagyon keresgélni, ki, hogy és mennyi gyárat zárt be, vagy dolgozót bocsájtott el. Az illető azt nyilatkozta az amit, mindenki az gondol róla amit akar, úgyis az idő dönti el mi lesz a vége. Nekem nincs jósgömböm.
A személyeskedést meg hanyagoljuk ha kérhetem. Mindenkinek szól.
-
dezz
nagyúr
válasz
naffeju #4339 üzenetére
"nálunk, vagy úgy általában? nálunk külön hírt tényleg nem szenteltünk neki, 1-2 helyen említettük a januári sample-özést."
Úgy általában. Többnyire inkább külföldi forrásokat olvasok. És nem találkoztam ezzel a hírrel. És úgy látom, mások se nagyon. Pedig azért van valamennyi jelentősége.
fLeSs: Tudom, számodra nem számít a véleményem, de tetszett a cikk, nem éreztem hiányosnak. Ezt csak úgy mondom, mert miért ne.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
naffeju #4237 üzenetére
shrink-nek nevezzük már azt is, amiben szimpla cache bővülésről beszélünk?
egyébként a K8 gyártásával elég jól elvannak
lehet, hogy azzal akarják kihúzni addig.
mondjuk én a helyükben csinálnék belőle egy 45 nm-es verziót, és ebből készülhetne akár 2x2 magos proci is (K8 Quad), amilyen most a yorkfield. csak ezt valszeg nem lépik meg, mert ezzel magukat csapnák pofon/vernék át, még a végén kiderülne, hogy a K10 kifejlesztése korai és felesleges volt.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
naffeju #4232 üzenetére
ha már volt tapeout, akkor az más. csak hát az ilyenről általában lehet találni fotót a neten vagy vmit. én csak annyit olvastam róla, hogy elégedettek az eredményekkel.
ez sokmindent jelenthet.
a dekstop verzió ettől függetlenül sztem elég esélytelen 2008-ra, 99%, hogy először az opteronokat akarják teríteni.
a kétmagos proci hiánya tényleg problémás, de sztem nem készítettek külön kétmagos designt, ezért a 45 nm-es verzióra is addig kell várni, amíg a selejtes shanghai magos négymagosok száma elegendő nem lesz. az a kodiak meg cartwheel refresh platform még elég messzi van.szerk: ha jóltom akkor a shanghaiban 6 mb l3 lesz (és talán magonként 1 mb l2), szal nem csak egy egyszerű die-shrink, kb. olyasmi mint a merom-penryn váltás.
-
dezz
nagyúr
válasz
naffeju #3980 üzenetére
Naszóval erre a hsz-emre gondoltam.
Előtte az volt a téma, hogy az AMD milyen béna egy cég, legjobb időszakában is alig tud nyereséget realizálni, így osztalékot sem igazán fizet, stb. stb. Én meg erre írtam, hogy mostanában mégis szép pénzt lehetne csinálni vele - tudva, hogy az aktuális borús helyzet után hirtelen és komoly fellendülés következhet az árfolyamban. Utána valahogy abbamaradt a "fikázás"...Na persze tévedtem, akkor még túl korai lett volna bevásárolni, mert képesek voltak elszúrni a Barcelonát is.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
naffeju #3981 üzenetére
"El kellene adniuk a Fab 38-at, vagy találni néhány milliárd dollárnyi friss tőkét."
szép kilátások.
szerk: fogalmam sincs mi az a chapter 11 csőd, ezért utánanéztem, a többieknek megspórolom a guglizást
"Az ún. Chapter 11 a csődeljárás egy formája az Egyesült Államokban, melynek célja a bajba jutott cég reorganizációjának megkísérlése. A cég, amely a ˝Chapter 11˝ megoldást választja, folytathatja a működést, ám minden jelentősebb döntéshez a csődbíróság jóváhagyása szükséges."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest