Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
a lányom születése óta elég rendesen termeltem a képeket(meg gépcsere kompaktról-bridge-dslr),havi 100-200kép, ez most már csak most már redukálódott 50-re!
az a baj az addig nyúzzással amíg megadja magát, hogy pont akkor döglik meg vmi amikor nem kéne.
ez mindígy így van, én tízenéve berhelek gépeket, kényszerből mert a rendszergazda mire odaér addigra a munkát rég le kell adni, kötbér miazmás, tehát saját káromon tanultam a dolgokból.
a következő "rendszer" megy nálam:
- napi 2 mentés 9:00- kor majd 15:00-kor, tehát ha vmit elizélsz arról van másolat
- hetente mentés másik gépre, külső hdd-re.
- az aktuális melók meg feltolva felhőbe hogy mindenki hozzáférhessen+másolat. sugarsync,dropbox,stbstb. fájlszinkronizálásra én spec a goodync-et használom, mert olcsó, gyors és okos cucc.
nas-ra kinevezetem egy használaton kívüli gépet, amin fut egy openmediavault, 2 vinyóval szoftveres raid1ben ide is megy mentés,archív,stbstb. igaz ext4 fájlrendszeren, de ha vmi gáz van, elszáll az openmediavault,vinyó akkor olvasható az adat, egy ubuntulivecd-vel.
van egy hardveres sata raid kártya (150k)is amt tud raid5-öt, de azzal az a gondom, hogy ha borul vmi akkor sok idő mire újraépíti az adatokat. ez is raid1-ben megy.
volt már olyan hogy a silicon raid 20k-s raid vezérlő, fél év után, fájlintegritás hibás fájlokat kezdett gyártani, raid1-ben is! idegbaj szint, de volt olyan is hogy mindkét vinyó elszállt ami raid1ben volt.
ahogy egy rendszergazda haverom mondta, egy másolat nem másolat. -
pitman
őstag
Nálam is ez a helyzet, nagyon lassú a konvertálás. Én úgy látom (legalábbis az én esetemben), hogy a processzor a gyenge láncszem. Ugyanis konvertálás közben a rendelkezésére álló memóriát soha nem használja ki, sőt elég tetemes mennyiség szabadon van, a HDD szintén nincs megizzasztva, viszont a processzormagok 100%-on vannak terhelve és más programot nem is nagyon lehet ilyenkor futtatni. Szerintem mindenképpen próbáld a beruházás előtt meghatározni azt a komponenst, ami a szűk keresztmetszetet adja, nehogy a végén ugyanott legyél az új - nem megfelelően lecserélt - hardverrel, mint korábban (persze nyilván mindenképpen gyorsulni fog a régihez képest, csak lehet, hogy később még mást is cserélni kell).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest