- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
spect80
senior tag
Ne legyenek illúzióid, hogy Magyarország bármikor is tényező lesz bármilyen világuralomra törő hatalom alatt. A kérdés az, hogy melyik a két rossz közül a jobb? Szerintem egyértelmű a válasz. Az hogy az USA dominál, az egy aktuális állapot. Mi papíron - és nem mellesleg szerencsénkre - abba a táborába tartozunk MÉG!
Kína kőkeményen próbálkozik, ezerrel folyik az újkori gyarmatosítás, csak most a gazdaság a fegyver. [link] [link] [link] [link]
Én inkább ezektől tartok nem megfoghatatlan amerikai "büntető szankciótól". -
martonx
veterán
1. Tetszik vagy sem jelenleg egypólusú világrendben élünk.
2. Jelenleg (hidegháború vége óta) az emberiség minden eddiginél békésebb, jobb korban él, ellentétben az eddig sok tízezer évvel. És ennek a jólétnek pont az egyik fundamentuma az egypólusúság.És most vannak törekvések újból többpólusú világrend kialakítására (Oroszország, Kína, India, mint másik pólus). Nem vagyok látnok, de az eddigi történelmet elnézve, én inkább a jelenlegi egypólusú világrend fennmaradására szavazok.
-
Engem személy szerint sokkal jobban aggaszt egy olyan hatalom adatgyűjtése hatalmi és polgári szinten is, amelynek a hadserege, politikai, gazdasági befolyása benne van az európai mindennapokban, konkrétan beleszól európai országok belügyeibe, sőt hazánkat büntető szankciókkal sújtja. Ez nagyságrendekkel nagyobb probléma mint annak a hatalomnak az adatgyűjtése, amely európában sem hatalmi, sem politikai téren nem befolyásoló tényező, de gazdaságilag sem sokkal jelentősebb errefelé.
Milözben az egyik informatikai/kommunikációs/ és most már gazdasági téren totál kontroll alatt tartja Európát (pl. mondj egy nem usa tulajdonú operációs rendszert), egyetlen paranccsal megbéníthatja a teljes európai ipari és bankrendszert, addig a másik (poénos hasonlattal élve) ha nagyon begorombul max bezárja az Ázsia centert. -
spect80
senior tag
Félreérted. Én nem bűnöst keresek, alapvetően nem hiszek a jó és rossz oldalban.
Ezért sem teljesen értem, hogy jön ide politikusok lehallgatása, aminek semmi köze egy mobiltelefon adatgyűjtéséhez. Teljesen más szint, más célok.
Egyébként azért mert itt a vadkeleten nem éri el az ingerküszöböt egy ilyen hír attól a kínaiak, pláne az oroszok sem szentek: [link] [link] [link]csak ismételni tudom önmagam: Engem az érdekel, hogy mit fog majd kezdeni az adataimmal egy teljes megfigyelésre, grade-ekre és abból kieső retorziókra építő rendszer ahol az emberi jogok nagyjából nem léteznek.
Ezért aggályos ez a badge ügy is. -
Biztos, hogy jó irányba keresik a mumust? Miközben "adatok majdani sorsa ad aggodalomra okot" Merkelnét és nagyjából az összes európai vezetőt nem a kínaiak hallgatták le, nem kínai telefonnal. Másik eset: a világraszóló CryptoAG botrányban kínaiakat nyomokban sem találsz. Ellenben mindkét ügyben főszereplő a legfőbb "szövetségesünk" hirszerzése, láthatóan nem segítő szándékkal. Ezeket a dolgokat valamiért látványosan eltűri Európa. Szerintem akinek ilyen szövetségese van, annak már nem is kell ellenség.
Értem én, hogy a csúnya Kína...stb, igazatok van. De láthatóan senkit nem zavar, hogy a másik oldalról úgy alázzák Európát, hogy a belénktörölt szaros csizma hasonlat még szinte hízelgő is. -
-
spect80
senior tag
válasz
janeszgol #96 üzenetére
nem a pénzügyi adatokat kell félteni. nyilván a Huawei nem olyan kicsinyes, hogy magánszemélyek bankszámláit próbálja megcsapolni.
az összes többi adat majdani sorsa ad okot aggodalomra.
Sokkal reálisabb scenáriónak érzem azt, hogy valamilyen államok közi bartermegállapodás alapján a kínai állam (Huawei) kiad olyan személyes adatokat, amit egy Google vagy Apple tuti nem adna legalábbis Mo-nak. -
janeszgol
félisten
válasz
Avayasoft #93 üzenetére
Mondjuk ez a belső vendég wifis eset pont azt jelenti, hogy nincs ott egy értelmes rendszergazda. Eljön vagy már eljött az az idő, amikor veszélyesnek találják a kínai telefonokat. Nekem is van Xiaomim, nem is egy, de pl. bankolni soha nem bankolnék rajtuk. Mondjuk sokan csinálják és nem hiszem, hogy bármi gond lenne, mivel annak visszhangja lenne. De én akkor sem fogok.
-
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
Balázs Z. #80 üzenetére
"MÉG nem tiltják a kínai mobilokat. Eljön annak is az ideje.
"
Nagyobb vállalkozasok már kerülik a kínai telefonokat céges telefonként, sőt a dolgozók saját kínai telefonjait sem engedik fel a belső vendég wifi hálóra.
Erről volt egy cikk, hogy még a magyar Külügyminisztériumban is ez a protokoll évek óta.
-
janeszgol
félisten
Ez oké Bog, de ugye nem gondolod azt, hogy a többieknek nem lett meg ez az infó, hogy mely standokhoz mennek inkább, az egyes helyeken mennyi időt töltenek el? Az egyiknek miért lehet ilyen adatot gyűjteni és a másiknak miért nem lehet?
Kiborult a GSMA? Azt hittem szakmaibbak ennél.
Az előző hozzászólásodból meg azt vettem le, ha valakinek van USA érdekeltsége, akkor jó, ha nincs, akkor nem jó.Félreértés ne essék, kb 1 éve már én is azt vallom, hogy a Huawei eszközöket tiltani kell. De miért csak az 5G-től lettek eltiltva? SoC-t miért kapnak továbbra is?
Huawei = Kína. Kína elhatározta, hogy IT-ben a leghatalmasabb lesz. Gondolom a Huawei-t fogja felfuttatni vele. Teát el kell fogadni, hogy ők ilyenek. Akkor a kérdés.
Miért nem volt jobban megvizsgálva, ki mit vihetett be? -
doooo
veterán
válasz
milkabrams #72 üzenetére
A Google és a Meta azok, akik hallgatóznak (vagy legalábbis az aktivitás, keresések, lokáció, kor, stb. alapján próbálnak beajánlani mindenféléket).
Meg kell tagadni tőlük az engedélyeket, és kész, nincs több személyre szóló reklám. -
sh4d0w
félisten
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát szerintem nekem ezzel nincs több dolgom, minden vezető nemzetközi techmédia lehozta, a GSMA kiborult, megvolt a megfelelő mértékű felháborodás és hiszti.
És közben ott az érem másik oldala, hogy a standon amúgy iszonyú menő és valós, komoly fejlesztéseket prezentáltak, amit élmény volt végignézni. Nekem személyesen van egy állati erős ambivalens megélésem az egész témában: itt egy irtózatosan komoly R&D-vel felvértezett, tényleg hightech megoldásokat felvonultató, szakmai szemmel sok szempontból világelső cég, ami meg közben állandóan tökönlövi magát mindenféle kreténséggel, a nyugati(as) elmével fel nem dolgozható paranoiával és a hibabelátási képesség teljes hiányával. Arról nem is beszélve, hogy úgy egyébként a kínai államberendezkedést a helyszínen megtekintve sem váltam rajongóvá, pedig nekem csak a szépet és a jót mutogatták, de azt nem tudták elkerülni, hogy ne beszélgessek random arcokkal, akiknek bőven volt mesélnivalójuk a sötét oldalról is. (Még ha erről nem is tudtak, Shanghaiban az idegenvezetőm lelkesen mutogatott egy újságost, hogy nézd, itt minden kiadvány csak akkor megy piacra, ha előtte ellenőrzi a párt. WTF? És ő erre büszke volt, hogy milyen rohadt hatékony a rendszer.)
-
válasz
kakuk.tamas #77 üzenetére
Még mindig meglepő, hogy magyarázni kell azt, hogy mi a különbség a Huawei és mi a különbség mondjuk egy BBK között...
Egy ideje Te is itt vagy, de ne add már az értetlent a témában.
Nem lenne rossz persze egy mélyebb edukáció, ha igényli az ember... Mármint neked
@martonx: Oroszok ? A legnagyobb felvevői lettek a kínai termékeknek... Még "Moszkvicsot" is kreáltak gyorsan, igaz nem pedálos...
-
martonx
veterán
válasz
1. a nyugati világ felébredt. Eddig naivak voltak, és kényelmes volt kihasználni az olcsó kínai ipart.
2. mostanra jutott el oda az IT szektor, meg az egész kínai technológia, hogy elkezdtek tudni visszaélni a nyugati világ naivitásával.És pont azért nem tiltják be hirtelen az összes kínai dolgot, mert annyira ráépült minden az olcsó kínai iparra az elmúlt évtizedekben. Nyilván nem megy egyik napról a másikra feleszmélni. Lásd kínától függetlenül a chipgyártás, ahol Tajvan, és Dél Korea kb. egyeduralkodók. Most kapálózik az EU (és az oroszok is persze), hogy nem lenne rossz, ha nálunk is lenne itthon pár stratégiai ipar.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
A ZTE szorosan együttműködik az amerikai hatóságokkal, az utolsó fillérig kifizették a büntetést a korábbi eset kapcsán. A Lenovo a Motorola miatt van spéci helyzetben, mert ott még mindig chicagoi a HQ, a TCL az amerikai tévés piac egyik legerősebb szereplője... Hangyányit árnyaltabb és összetettebb ez a téma, mint azt láttatni próbálod, hidd el, hogy nem azért írok/írunk ilyen esetekről (is) cikkeket, mert megőrülök, hogy legyen még pár ezer kattintás, hanem azért, mert 20+ éve benne vagyunk ebben a szakmában, egyrészt láttunk ezt-azt, másrészt van némi kapcsolatrendszerünk, amely kontextusba tesz egy ilyen eseményt, harmadrészt pedig rengeteg forrásunk van minden irányból, akiktől iszonyú mennyiségű infót tudunk felcsipegetni, de az már persze a mi dolgunk, hogy ezekből mit hámozunk ki és mit teszünk össze. Szerintem ezt "szánalmasnak" titulálni elég sértő és meglehetősen sekélyes. Mondjuk épp ezért annyira mégsem sértő
-
jacis
nagyúr
Nem véletlen kerültek partvonalra....
Nem csak a gyártási technológiákat lopják a kínaiak hanem minden mást is.
Nem véletlen hajtott rá kína a mobilok gyártásra, a hálózatokra, a webkamerákra, okospórszívókra és az sem véletlen hogy a DJI drónok ennyire elterjedtek. Gyakorlatilag látják a lakásainkat, a drónok által szinte minden kültéri felvétel megvan nekik ezekhez meg még hozzájön a telefonok és hálózatok által gyüjtött adatok. Anno mikor telitorokból szidtam kínai szemetet amit ideöntöttek ránk én voltam a főellenség. Topikokból tiltottak ki stb... -
Balázs Z.
tag
válasz
MÉG nem tiltják a kínai mobilokat. Eljön annak is az ideje.
-
Sirus86
aktív tag
Harom dolog jutott hirtelen eszembe:
-Ezek a badgek par embernel akar relikviak is lehetnek. Pl nekem is megvan az osszes Citrix Synergy badgem. Ha lett volna benne valami (papir es muanyag fix klippes) siman lehallgathatott volna, amig az elem tart.
-Anoo egy kinai adozasi (allami) programot kellett felraknom Shanghajba.
Az app kvazi egy adatlopo progi volt, amit egy alap AV is kiszurt. az allami ajanlasban mar anno 10 eve nem tamogatott AV volt tamogatva. A vegen kulon vlanra, firewallozva hasznaltuk, csakis egy gepre felrakva, amin nem volt mikrofon/kamera. Es ez volt kb 6-7 eve. Ok tenyleg mindent tudni akarnak es egy ilyen badge nalam mar emberi jogi kredeseket is felvet EU-n belul.
-A cikk teljesen jogos. Nem labjegyzetben kell ezt leirni, es a badget meg el kellett volna kerni minden nap. Anoo amilyen konferenciakon voltam, mindig erthetoen es nem kicsi betukkel volt kifejtve a feleloseg, mediatevekenysge, adatvedelmi kerdes. Ez az ugy siman GDPR breach. En felnyomnak oket Bog. -
kakuk.tamas
addikt
Évtizedekig senkinek se volt baja a kínai cégekkel, erre jött az USA, beböfögött valamit, és azóta utálja mindenki. Főleg a Huaweit. De a többit miért nem? Miért nem tiltják a Xiaomit, a BBK brandet, meg mindent ami kínai mobil? A ZTE használhatja a friss fejlesztéseket, pedig nekik a profiljuk szinte 1:1-ben az, mint a Huaweié…
Jah várj, nem lenne pénz belőle, ha csak két szereplő lenne a világ piacán…
-
formula01
senior tag
Lakáson belül van jelenleg egy Mate 20 Pro, meg egy Galaxy A52s. Állandóan tolja a pofámba a facebook a célzott reklámokat, szinte már-már röhelyes szinten. A kedvencem, amikor nyáron, baromi meleg volt, annyit mondtam valakinek, idézem magam, "olyan melegem van, hogy vízipólóznak a tökeim". Ezután minimum 1 héten át a facebookon mást sem láttam, mikor megnyitottam, mint egy alzás reklámot, hogy vegyek herekondicionáló kenőcsöt ajándék herezacskó mintájú tornazsákkal. Elképesztő amilyen pofátlan szinten hallgatóznak a mai telefonok/applikációk. Teszik mindezt úgy, hogy én pl a célzott reklámokat ha tehetem, mindig, mindenhol kikapcsolom, de nem igazán látom, hogy lenne hatása.
-
AtHoS
nagyúr
De csak úgy álá natúr megjelenik egy reklám önmagában a "semmiből" vagy valamelyik használt APPban jelenik meg?
Utóbbit tudom csak elképzelni és ehhez segítség lehet személyes/privát DNS használata pl. dns.adguard-dns.com
P30at vált nálam most egy S23
Ilyen jelenséget P30on facés Messenger APPal tapasztaltam vagy 3 éve: korpovit kekszről beszéltem és pár perc múlva megnyitva a Messenger APPot ott is figyelt az utolsó beszélgetések között fixen szereplő reklámnál a korpovit keksz ajánlása
Mondjuk azóta sem tűnt fel ilyesmi...a Messengerben sem -
Diabolis
aktív tag
Szánalmas nézni ahogy minden szron egymásnak tudtok esni... Lassan ez a közösség is átmegy máúnikasóba...
-
spect80
senior tag
válasz
J.J. András #62 üzenetére
I see, megy, itt a moderálás serényen.
Csak egy gyors kérdés a modinak: van valami buzzword, ami alapján automata törli a kommentet, vagy csak szól a moderátornak, vagy ez teljesen manuális? Ha ez utóbbi, minden elismerésem, nagyon gyorsan megvolt a törlés
Az előző politikailag demagóg és provokatív válaszomat átfogalmazom, de maradok felületes a moderációtól tartva, remélem azért átmegy.
Pont te írod a propaganda ostobaságokat és álomvilágban élsz ha azt hiszed úgy működnek a dolgok ahogy "olvasod". Én nem utánaolvastam, hanem benne élek, és el kell keserítselek a valóság nagyon távol áll attól az ideális világtól, amit veled elhitetnek.
Sokat tudnék írni erről de valszeg azt is moderálnák, ezért ha ennyire szeretsz olvasni, és annak hiszel, ajánlom az Átlátszó és a Mérce témában írt cikkeit.
A kommented kiváló példája a megosztás és relativizálás siekres politikájának, ami miatt az ilyen dolgok jobb esetben csak érdektelenséget váltanak ki az emberekből, rosszabb esetben ellenszenvet.
Sebaj, előbb-utóbb egyszer a te tyúkszemedre is rálépnek majd és megtapasztalod milyen a hangos, de reménytelen kissebbség részének lenni. -
NemMo
őstag
válasz
J.J. András #62 üzenetére
Nem tudom hallottál-e a samsung gyárban van egy kút, aminek az a célja, hogy ott lehetne mintát venni a vízből a szennyeződés megállapítására. Évek óta be van temetve és semmi retorzió azóta sem. Ennyire lesz szigorú a törvény betartatása kapcsán a kormány az akkumulátor gyárral kapcsolatban is. Gyönyörű kilátások
-
mindthecrap
aktív tag
Én novemberben voltam az Electronica kiállításon Münchenben, és volt ilyen QR kódos nyakbavaló amiről a cégek akikkel tovább tárgyalnál be tudtak olvasni mint egy névjegyet.
Na mondanom sem kell a kici kinai cégek kamerái mindenhol farmolták ezeket a névjegyeket és a következő hetekben tucatszámra kaptam a spameket meg névre szóló e-maileket.
-
janeszgol
félisten
-
formula01
senior tag
Miközben mindenki zsebében ott lapul egész nap egy telefon, ami tudja hol jársz, tudja mikre keresel, mit írsz le, tudja ki vagy, és folyamatosan hallgatózik, úgy érzem, hogy túl van fújva ez az egész. Ha nem a Huawei-vel kapcsolatos lenne a hír, hanem bármelyik másik gyártóval, senkit nem érdekelne. Valószínűleg a többi gyártó nem is szorul rá erre a megoldásra, amíg az IPhone-ok, vagy az androidos telefonjaik a GMS-el ott vannak a zsebekben.
-
J.J. András
őstag
válasz
Polarstar #15 üzenetére
Te így gondolod, hogy azt csinálnak amit akarnak ???
akkor ne egy akku-gyárat, egy sima boltot állj már neki felépíteni, ahol csak tartós élelmiszert árulsz, és nézzük meg mi lesz abból "hogy azt csinálsz amit akarsz"....legalább olvasnátok utána a hatályos jogszabályoknak, hogy mi mindent megkövetel egy ilyen gyártól a hazai jogrend....
jó??? ha utána olvastál, értelmezted, akkor utána ilyen propaganda ostobaságot nem fogsz leírni...miért megy arra a világ, hogy a kisebbségben lévő csoportok, közösségek stb. akarják megmondani, hogy mit hogyan kell csinálni a többség akarata ellenére???
amit itt írogatsz, az a demokrácia ellenkezője, mert neked, meg másik 150 ostobának nem tetszik, hogy Debrecenben a BMW gyár mellett lesz még egy nagy munkaadó....
kérdezd meg a nyírségben élőket, örülnek-e, hogy lesz munkahelyük? lesz jövőképük....és érdekes módon a világ többi táján nem szennyez az akkugyár, csak pont itt Mo-on.
-
A feleségem telefonja. A gyári programokon kívül viber, dm, telekom, otp. Azok biztosan nem hallgatóznak, mert nekem is ugyanezek vannak fenn, és nekem nem reklámozgat hallgatózás alapján, pedig nekem kettősügynök telefonom van (P30). Ez kémkedik keletre is nyugatra is. Szóval valamelyik gyárilag rajta levő alkalmazás fülel. Aztán, hogy ez Samsung saját alkalmazása vagy pl a gyárilag rárakott Facse, az lényegtelen.
Csinálta az S9 telefonja is, egy hónapja kapott egy teljesen új S21 FE-t, az is csinálta már a második napon. Nem egy-két ritka alkalom, hanem rendszeres. Már nem is mondjuk egymásnak, hogy miről van szó (már fél szavakból is megértjük egymást) csak rutinból emeli a telefonját és mutatja: mosógép reklám. Mert ebédnél mosógépről beszéltünk. Nem venni akarunk, csak annyit mondott, hogy majd rángassam ki a helyéről, hogy kitakarítsunk alatta-mögötte. Közben elhangzott párszor a "mosógép" kulcsszó. Aztán ebéd utáni kávénál már mosógép reklám van a telefonján. De ez itt európában teljesen rendben van a nagy többség szerint, hogy a telefon lehallgat és azonnal reagál rá, mert ez a mi érdekünkben történő adatgyűjtés, hogy még kényelmesebbé tehessék az életünket. A hüvelybe meg rúgjunk bele még egyet, mert az kémkedik utánunk, nyomkövetőt osztogat. -
Pirosász
aktív tag
Ez hatalmas tévhit, hogy az Apple-re bárki veszélyt jelentene, vagy jelentett volna.
Azt felejti el sok ember, hogy az Apple csak felső/csúcs kategóriában versenyzik.
Pont nem számít mennyi Huawei Y, vagy, Samsung A megy el. Attól nem fog kevesebb iPhone fogyni.
Soha meg sem közelítette a Huawei Mate számokban az iPhone-t. Az lenne a riválisa.
Egy P Lite, Galaxy A33 nem az Apple-től vesz el vásárlót.Tehát biztos nem az Apple kedvéért csinálták ki a Huawei-t.
-
MrOomen
tag
Csak mellékesen jegyzem meg, nem kell kamera sem.
Létezik már az is hogy te csak simán sétálgatsz a bekapcsolt wifivel a telefonodon, aminek a helyét tökéletesen be tudják mérni a routerekkel
Több bolt, üzlet is használ már ilyeneket, még csak kapcsolódnod sem kell a hálózatukhoz. -
-
ujvendeg
tag
Azt a dudáját! Egy spanyol gyönyörű, de mégiscsak kikötőváros, a kontinens szélén mióta is Európa közepe? A Huawei figyel? Google nélkül - ezt díjazni kellett volna. Kinek az óhajára született a "hősköltemény", amiért a Huawei-től lenyúlták a Google-pakkot? Tessék már fellapozni a korabeli lapokat, de az igazi szaklapokat, mindenben, innovációban, ötletben, fantáziában, műszaki potenciálban, eladási számokban az Apple egyébként részben a komcsi Kínában gyártott csodatelefonjának a fejére nőttek, vagy ennyire felejtünk? Ez, az általános világsiker, volt a valódi oka, hogy egy Google nem tudta elviselni, hogy hazája akkor erősen gyengécske készülékét egyfelől veszélyezteti a Samsung, másrészről már letolta a trónról a Huawei - a cég ezzel ásta meg a saját sírját. Azóta komoly szaklapokban szinte havonta jelenik meg, hogy a Google tudja, hogy mik a hétköznapi szokásaid, hol jársz, mi a kedvenc ételed, sőt azt is, milyen vallási közösséghez tartozol, milyen oldalakat keresel fel leggyakrabban. Én pl. abszolút heccből háromszor beírtam: jó minőségű téli köpeny BMW-hez - utána 4 hétig áradtak a reklámok, hol, mennyiért vegyek a BMW-hez príma téligumit. Ez egy kicsit sem aggályos? Aki mobilt használ, és főleg a Google a keresője, az legalábbis lelkileg, mentálisan, értékvilágát tekintve csupaszra vetkőzött - és a "szakértők" megszakértik, hogy a Kínaiak -tetszik tudni hány ezer éves civilizáció áll a hátuk mögött?, még a mongol pusztákon legeltettünk, amikor nálunk már volt puskapor, de senkit nem lőttek le, ünnepi alkalmakra használták, nagy lármát csapva vele. A hajóhaduk, csak az ó-birodalomból pusztán kb. 40 hajó elhajókázott Afrika partjaihoz, megcsodálták az állatokat, a számukra fura, fekete bőrű embereket, és hazamentek, beszámolni a császárnak, de egyetlenegy embert sem vittek magukkal. Kik is gyűjtögették a jó hangulatban kiirtott őslakosok pótlására az afrikai szegény lelkeket?
-
victorhun7
tag
Xddd
-
törölt tag
+1 De sajnos hasztalan. Önérdek-közérdek párhuzam. Mindezt régebben gombokért vásárolt valami okán. Aztán meg a szomszéd tehenére való mutogatás, "hát, de az is foltos". Ennyiben ki is merült a logikai attitűd. Ez van... A birkából nem lesz pekingi kacsa csak szeretne az lenni.
A kognitív disszonancia bizonyos körökben ott kezdődik, hogy a szerelmünkbe nem rúghat bele bárki.
Én értettem mit írt és igaza van. Azaz eleve abszurd, hogy egy törvényileg meghatározott és ÁSZF által leírt adatgyűjtést, amit vagy elfogadsz vagy nem párhuzamba állítasz a cikkben szereplő eszközzel, amit úgy adtak a kezedbe, hogy nem tájékoztattak, csak le van írva jó apró betűkkel, amit vagy elolvasol, de inkább nem, mert naív vagy.
-
-
Inarus
addikt
Ejj de cseszett magas lett mindenkinek az ingerküszöbe azzal kapcsolatban, hogy mi fér bele és mi nem! Főleg egy olyan cégtől, amit azért tiltanak ki mindenhonnan lassan, mert kémkedéssel vádolják. Ha szerintetek ez a lépés egy MWC-n nem minimum visszás, vagy _legalább érdekes_, sőt, simán belefér és hajrá, akkor tényleg hiába tépi bárki a száját, mert a kognitív disszonancia fenemód megacélozta az egotokat és kiölte belőletek a minimálisan is objektív kritika képességét.
-
ftc
nagyúr
Hát kövessen. Ezer más aplikáció követ a mobiltelefonban, PC-n illetve a világban...
Igen xy club kártya is adatgyűjtés...ahol önként dalolva adjuk át a vásárlási szokásainkat s sorolhatnám még a példákat.
Régen is ez volt csak kicsit másképp működött
-
Mercel
senior tag
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Valamiért teljesen vállalhatatlan ügyeket / személyeket/ szervezeteket is támogat Mindig pár osssstoba.
Ez sajnos nem újdonság, tulajdonképpen az sem, hogy ezek a "támogatók " noha képtelenek átlátni mennyire is rossz oldalra álltak még arra is veszik a bátorságot, hogy azokat pocskondiázzák akik időben jelzik, hogy valami nagyon nem OK.
Ez egyébként totalitárius rezsimeknél is mmegfigyelhető.Persze utólag mélységes qssolás szokott lenni erről.A mobilarena.hu és személy szerint Bog az elmúlt években nagyon objektíven bőven megfelelő tavolsagtartással álltak a kínai rezsim igencsak kétséges működésű cégeihez, annak dacára hozzateszem, hogy többen is felhivtuk a figyelmüket az Európai szemmel minimum aggályos működésükre és arra, hogy például tudomásom szerint konkrétan nincs olyan kínai kommunikációs/ technológiai ceg amelyben ne lenne benne minimum igazgatótanácsi szinten a komcsi rezsim egy egy embere.
Bog ennek dacára kellő tavolsagtartással és az ártatlanság védelme mellett állt ki ezekkel a cégekkel kapcsolatban több esetben is a kommentelők aggályaival szemben .
Valószínűleg ez egy védhetetlen eset ami kapcsán már szót emelt , érvekkel, tényekkel és logikával alátámasztva.A másik személyes gondolatom az undorral és a kínaibérencekkel kapcsolatban inkább visszatartom .
De szerintem másfajta mediafeluleteken fogják ezt a hozzaallasodat megtapsolni és végtelenül visszafogtam magam. -
kisvak
kezdő
válasz
kakuk.tamas #33 üzenetére
+1
Jézusom, ezt a szánalmas picsogást. Pekingben megtudták, hogy Bog melyik termék pultjánál időzött legtovább a pavilonban.
#mindmeghalunk. -
clon
senior tag
Előre is elnézést.
Azért ironikus, mikor a "hóhért akasztják". A jelenlevő médiamunkatársak legalább 1 alkalommal bőlére eresztve csinálnak tartalmat évente, hogy olvasd el az ÁFSZ-t az apróbetűs részeket mert csak így fogod megtudni megfigyelnek, adataidat gyűjtik, adataidat felhasználják eladják, stb. és "senkiben nem bízhatsz" ezzel kapcsolatban...
Most itt az élő példa, hogy akik figyelmeztetnek teljes bizalommal vannak azzal a céggel, aki esetében többször is csináltak tartalmat az USA általi bojkottról ennek vélt-valós lehetőségéről ÉS ennek ellenére nem olvassák el amit kapnak és fel sem merül semmilyen kétség, kétely...
Értem ilyenkor kevés idő sok hely sok újdonság, elsőként kell kitenni stb. DE ezen médiamunkatársak az ilyen helyzetekben ha mással történik gyorsan vonnak le konzekvenciát "ott volt a hátoldalán csak el kellett volna olvasni" és most velük is megtörtént. -
válasz
Nagyon nem vagy képben a dolgokkal...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Ez tévedés. Hétfőn kaptuk, hogy csütörtökig bemehessünk vele. Ki-be jártunk a Huawei standra, nem kellett leadni, a kiállítás végén le lehetett volna adni, de ezt pont nem írták rá és nekünk sem mondták. És senki nem is kérte el tőlem, amikor csütörtökön 14:00 körül kisétáltam.
-
kakuk.tamas
addikt
De amint kijöttél a Huawei standról, le kellett volna adnod a nyakbaakasztód. Az, hogy a saját területén figyeli, hogy merre mész, mi az, aminél többet időzöl, szerintem teljesen érthető. Ez egyszerűbb megoldás, mint egy kamerás megfigyelés, meg akkor abból lenne a sírás, hogy mit csinálnak a felvételekkel a kiállítás után?
Meg pont egy arcfelismerésre szakosodott cég kamerával figyeli minden mozdulatod, és azt jobban díjaznád? Nem hinném…
Nem kicsit lett felfújva ez a dolog. -
Egy ilyen eseményen nem fogja senki olvasgatni az apróbetűst, valamelyest van egy alapvető bizalom is a gyártók vs. Szakma között...
Rohanni kell, időpont, bejelentés, cikket írni, tartalmat kitenni.
Persze vessen magára az ember, hogy nem olvasta el, de ez akkor sem egy szokványos "eljárás".
-
Utána realizálták, nem akkor és ott.
MWC lement, ez utána derült ki.Szerinted, ha lehet választani, mit választanak?
És itt nem egyszerű userek vannak, hanem javarészt szakmai újságírók, YouTuberek, szakmai emberek.
Utólag nem igazán tudsz mit tenni... Plusz a szervezők se tudták.
-
GeryFlash
veterán
-
Tschubi
tag
Sokkal korrektebb lett volna a részükről, ha felkináltak volna olyan belépőt is, ami nem nyomkövetős. Oszt a juzer eldönti figyelteti magát vagy sem.
Illetve kérdés.
Ha már realizáltak a belépők hogy megfigyelik, megtehették-e, hogy a nyomkövető nélkül használják a belépőt? -
Alogonomus
őstag
A Huawei és a KKP szerintem már rég letett arról, hogy tisztára mossa Nyugaton a nevét. Főleg az utóbbi pár évben egyre inkább eldurvuló világpolitikai légkört látva.
Nyugodtan viselkedhet a Huawei elefántként a porcelánboltban, mert a jelenleginél mélyebbre már nem nagyon tud süllyedni a megítélése a többség szemében. Akik pedig kitartottak mellette mostanáig, azok ezt a megfigyelési ügyet is elintézik egy legyintéssel.
-
judas13
veterán
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Ez a hozzászólás volt inkább szánalmas....
-
-
-
Kérdés: lehetséges, hogy a Huawei azért kénytelen ilyen eszközhöz folyamodni, mert ezeket az információkat a többiekkel ellentétben ők nem tudják jópénzért megvenni a guglitól, mert a guglival nem üzletelhetnek? Ezért a maguk módján szerzik be az infókat egy gmsfüggő kontinensen?
Mindeközben a feleségem Samsung telefonja minden családi beszélgetést lehallgat (bixbi, hejjgugli és hasonlók kikapcsolva), és azonnal dobálja a "releváns" reklámokat. Tegnap pl. túracipőkről beszélgettem egy ismerőssel. A feleségem nem volt a közelben, de a telefonja igen. Egy óra múlva egyszercsak azt kérdezi az asszony: csak nem túracipő volt a beszédtémátok? Vajon mit kezd azokkal az információkkal amiket nem lehet azonnali reklámmal honorálni?
Én meg már nem merek egy jóízűt káromkodni, nehogy pornóoldalakat kezdjen reklámozni a feleségemnek a telefonja. Mert nem biztos, hogy elhiszi, hogy én csak káromkodtam a telefonja közelében, és nem valaki mással csevegtem 18+os témákról -
Hallosz
senior tag
"nyomkövető található."
Áhhh biztosan csak az elkallódott, szétszórt, elhagyott kártyák megtalálását segítette.
K.T. fórumtársnál valamibe nagyon beletalálhatott a cikkíró, ami így kiverte a biztosítékot.
-
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Kicsit pofátlan a reakciód... Vagy máshogy mondom, ehhez azért kell pofa.
-
janeszgol
félisten
válasz
bandigyerek #13 üzenetére
Nem jársz fesztiválokra? Ez szerintem pont az az eset, hogy mivel a Huawei csinálta, így hajaj, ha más csinálja, akkor meg senkit nem érdekel.
Ez pont az az eset, mint a debreceni akkugyár. Valamiért felkapták (gondolom mert kínaiak csinálják, a gödi az dél-koreai, az oké)), jajaj, aztán meg aggódunk, nehogy bezárjon a vasmű (az ám a szennyező), örültünk a Hankooknak (Dél-Korea), kéne még cukorgyár, minek zárták be, na meg a sok kémiai szerekkel dolgozó előállító ipar is jó ha van.
Ha a Tesla hozná az akkugyárat, tuti nem lenne ekkora felhajtás, mert Musk az menő, amerikai menő. Ezt érzem ennél is. -
bandigyerek
senior tag
Ez egy öntökönlövés volt tőlük. Az a baj, hogy "arrafelé" ez tök normális, mint a reggeli fogmosás, és szerintem nem is értik, hogy miért csinálnak belőle ügyet a világ más részein.
-
janeszgol
félisten
Fesztiválokon is használják nem csak fizetésre, hanem a vendégek nyomon követésére is az rfidet.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
15 éve járok tech kiállításokra. Csak MWC-n voltam ennyiszer, legalább 10 IFA, néhány CeBIT, pár Computex és minimum 4 CES van a listámon. Ilyen bigyót most akasztottak a nyakamba először. Ráadásul az utóbbi pár évben már nincs fizikai badge, mert a telefonunk szolgál belépőkártyaként, ezt csak úgy mondom a szánalmasság margójára.
-
sh4d0w
félisten
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Elarulok egy titkot: sok kiallitasra jarok, sehol senki nem vette meg a batorsagot ilyen eszkoz bevetesere.
-
joey04
titán
micsoda meglepetés
-
kakuk.tamas
addikt
Szánalmas lett a mobil szakma és az újságírók is. Erre nincs jobb mondanivalóm.
Aki fennakad egy ilyen eszköz használatán, az szerintem soha többé ne menjen a kiállításra. Nem oda való.”akkor erre a célra elég felrakni a plafonra néhány kamerát,”
Az összes sajtóorgánum ezzel a mondattal szúrja magát tökön. Fantasztikus logika!
-
DrDoktor
senior tag
Kommunista diktatúra.Tegnap kiraszni őket EU-ból már az is késő...
-
Az ötlet jó, de nem gondolták át az egészet....
Mintha direkt akarnának egyre lentebb süllyedni.
Írják a kameras megoldást, de még az is jobb lett volna.
-
sh4d0w
félisten
Azt kell mondjam, a Huaweinel idiotak dolgoznak. Ahelyett, hogy minden eszkozzel bizonyitanak az amerikai vadak valotlansagat, inkabb az ellenkezojet teszik, plusz elriasztjak a latogatokat is a kulonbozo exhib standjaiktol.
-
Szép húzás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest