- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
hami85
tag
Helo! Nekem fehér van lassan már több mint 2 hete! Nekem jobban tetszett a fehér mint a fekete, nem igen veszem észre hogy koszolódik persze vigyázok rá, nem eszek kakaóscsigát rajta
Üdv
-
Kalozman
tag
Hali!
Holnap vennék 1 ilyen kütyüt, és arról érdeklődnék h a fehér mennyire kezelhető tisztaság ügyileg, mert mindenki a feketére buzdít de én fehéret szeretnék, csak félek h rövid időn belül leamortizálódik. Véleményeket tapasztalatokat szívesen venném.
Előre is köszönöm
-
Jetyke
tag
Nekem is sípol a táp, ha kihúzom egyre vékonyodik a hang és végól elhal. Ez van, valóban gagyi gyártmány, húzd ki ha zavar, de a gépből is.
A forrasztásról: én biztos nem csináltatnám meg. Ha csak ílyen zsibis módon lehet megoldani, egyszerűen nem venném meg az u120-at. Ha meg arra kell amire jó, akkor minek a 2 giga az 1 helyett...trabantot se vennék, ha 180-al akarnék menni. Trabantom van. Meg U-100-am is van 1 gigával.
-
SZEGECS
csendes tag
Nektek a tápegység mennyire hangos?
Nálam háromféle eset van:
1.gép működik, táp bedugva: nincs hangja a tápnak.
2.gép kikapcs, táp bedugva: ugyanúgy hangtalan
3. csak a táp van bedugva, a gép nincs rajta: még mindig hangtalan
4. gép készenléti állapotban, táp bedugva: -este (ha csend van) a szoba másik végében is hallható, kétféle frekvenciájú hang váltakozik kb.1 másodperces periódussal. Nyilván gagyi a nagyfrekis trafó, ami a kapcsüzemű tápjában van, de mivel nem szétszedhető a táp, ezért még azt sem tudom megcsinálni, hogy kiöntöm műgyantával -
Ulkesh
őstag
"Ja, ha elkúrod akkor majd mondogasd ezt magadnak, arra pedig ne is gondolj, hogy ha békén hagytad volna a gép lelki világát akkor még lenne egy tökéletesen működő eszközöd."
A BIOS frissítést a Wind-nél nem tudod elrontani. Még akkor sem, ha a frissítést megszakítod.
Ugyanis a BIOS frissítő programja fixen be van égetve, ha akár teljesen más BIOS-t raksz fel és többet nem tud elindulni a gép, a BIOS frissítő alkalmazás akkor is működik.--
Ha baj van, akkor a biztonsági megoldás a következő:
- Másold ki a BIOS image fájlt egy pendrive-ra, nevezd át, hogy a kiterjesztés ROM legyen (pl. EN011IMS.109 helyett EN011IMS.ROM)
- dugd be a pendrive-ot a gépbe, majd kapcsold ki azt
- húzd le a 220-ról és vegyed ki az akksit
- nyomd be a bekapcsoló gombot és tartsd nyomva
- dugd be a tápkábelt
- engedd fel a bekapcsológombot, majd nyomd meg még egyszer
- nyomd meg a DEL-t, hogy belépj a rescue BIOS-ba
- válaszd ki a menüből a Recovery menüpontot
- válaszd a Proceed with flash update menüpontot
- a frissítés lefut
- nyomj Enter-t mire a gép kikapcsol
- húzd le a tápkábelt, rakd vissza az akksit majd csatlakoztasd a tápot ismét
- bekapcsolás után DEL-el lépj be a BIOS-ba és válaszd ki a Load setup defaults menüpontot, ezután állíts be mindent, amire szükséged van, mentsd el és kész is vagy -
gammer
csendes tag
válasz
joebacsi #8099 üzenetére
Sziasztok!
Nálam is hasonló a gond, döglődik az aksi (6 cellás). 2 hónapos a gép, eddig jó volt, kb. 2 hete jelentkezett a már más által leírt probléma, elszáll a gép jelzés nélkül kb. az aksi felénél. (Ilyenkor pl: 78%-nál 40 percet jelez).
Érdekes, hogy nem mindig viselkedik így, ezért is nagyon furcsa, van amikor rendesen bírja.Az előbb kipróbáltam, amit írtatok, kivettem az aksit 10 percre, most jó adatot ír (80%-nál 3:15), kíváncsi leszek, hogy mi lesz a továbbiakban.
Ezt leszámítva nagyon meg vagyok elégedve a géppel (U100), fasza vételnek tartom. -
Shad0w
senior tag
Ja, ha elkúrod akkor majd mondogasd ezt magadnak, arra pedig ne is gondolj, hogy ha békén hagytad volna a gép lelki világát akkor még lenne egy tökéletesen működő eszközöd.
Btw, eddig felraktam az összes biost és semmit nem vettem még észre a frissítésekből (leszámítva azt amikor belekerült a túlhajtás).
-
hami85
tag
Köszi! Elég triviális volt ha mengézem a funkcióbillentyűket!
köszi
-
hami85
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy U100as gépem van. Ha egérrel használom, nem lehet a touch padot valahogy kikapcsolni, mert gépelésnél eléggé zavaró?! Köszi előre is!
Üdv
-
Dodo46
csendes tag
ma voltam a media mark-ban, és meg tudtam nézni ott egy u100-ast élőben, hát az u120-hoz képest gagyibb a külseje... szerintem, de ilyenkor jön az hogy a külső nem számít hanem csak a belső
amugy most kezdem érezni a ram hiányát, mert a kis gépen zenét szerkesztek, és oda meg kellene nekem a ram, nagyon...
így sajna lehet eladom a kis gépet... vagy elcserélem majd egy u100 ra, itthon van a polcon egy 2gb ram... és azt csak simán beletolnám.....
de ha nem nem használom a progit a kis gépen akkor bőven elég az 1gb ram... -
pollo
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 1 éves windemet bővíteném egy 9 cellás akksival, és egy 640 gbyte-os vinyóval, plusz kibővíteném 2 gbyte-ra a ramom is
Vannak ötleteitek, hogy hol csináltathatnám meg, egy bios frissítéssel egyetemben?
( valamennyire értek a dolgokhoz, de nincs kedvem ghostolni, meg a bios frissítést esetleg elrontani)
Egyéb kérdéseim közé tartozik, hogy olcsón 9 cellás akksit tud valaki?
Javaslataitok előre is köszönöm!
-
Szecsy
aktív tag
a
-
Szecsy
aktív tag
én abból a szempontból a windet megbántam hogy nicns cd meghajtó benne annyit szívok emiatt, sosem értettem ezt a daemon tools os dolgokat.
de ha fölrakom a játékot nezehzen és elinditom mit tegyek h menjen is ne azt irja ki hogy tegyem be a cd-t? -
kliszi
senior tag
Teszteltem megint néhány játékot a kis winden U100 -on . Pacman world , Antikiller , Condemned , XIII ezek is szépen játszhatoak és élvezhetöek . Ajánlom mindenkinek .
-
Mészike
aktív tag
Van új BIOS U100-hoz.
-
Szecsy
aktív tag
nekem a 9 cellásat 3.5-4 óra alatt tölti fel.
-
-
OLE-3
tag
Jaj, mi ez már
-
Topitom
csendes tag
J&W J&W MINIX µ-NOTE M1000 Atom1,6GB/2GB/160GB/1,3MP/Wifi fekete Bruttó: 78.000Ft
Garancia: 2 év.
A MINIX kimondottan használható és alig egy kiló, jó választásnak tűnik azoknak, akiknek fontos a méret, de ezért nem szeretnek sok kompromisszumot kötni, vagy egy vagyont fizetni.
WINDOWS XP / VISTA ready!
Képernyő méret:
10"-os
Felbontás:
WSVGA (1024x600)
CPU:
Intel Atom N270 (1,6 GHz, 533 MHz, 512 kB)
HDD:
160 GB, 5400 RPM, SATA
RAM:
2 GB DDR2
VGA:
Integrált
Operációs rendszer:
FreeDos
Windows XP / VISTA ready
Billentyűzet kiosztás:
magyar
WLAN:
b/g
Webkamera:
1,3 megapixel
Bluetooth:
nincs
Kártyaolvasó:
Kártyaolvasó
USB:
3x USB 2.0
VGA:
1x VGA
LAN (RJ45):
10/100
Akkumulátor:
3 cellás
Adapter:
40W
Nettó súly:
1kg
Méret:
260 x 180 x 19-31.5 mm
Egyéb:
Hordtáska
Tisztítókendő
Szilikon billentyűzetvédőNa ehhez mit szoltok. Sajna képet nem tudtam betenni.
-
Marc71
csendes tag
4 óra az nekem mindig összejött - wifivel, közepes fényerővel, böngészéssel, szövegekkel. - tehát normál használattal
Ezt mondanám "garantáltnak", minden más nagyon függ az aktuális kihasználtságtól, beállításoktól.4 és fél, 5 óra pedig ha minden minimumon van, wifi is kikapcsolva, (ofkorz ilyenkor no böngészés) szöveges fájlokkal.
Viszont a 6 cellás akku borzasztó lassan tölt fel, kb 4 óra kell neki, igaz a 3 cellás használhatóságot (1 és 3/4 óra / 2 óra) viszonylag hamar eléri, kb. 1-2 óra alatt. (ez használat függő, kikapcsol állapotban jóval gyorsabban tölt.
Szóval a négy óra "effektív" készenlét átlagosan majdnem egy napra elég nekem. Reggel levesz töltőről, elvisz. Bekapcsol, netezget, olvasgat, hibernál, majd újra bekapcsol, netezget, megmutogat ezt-azt, gépel ezt-azt, olvasgat, majd hibernál, ésígytovább. Délutánra le is merül. Nekem ez így pont jó. Ha meg időnként van is konnektor és épp nálam van a töltö, akkor meg simán rátöltök.
Viszont a 6 cellás akku nem kicsit lóg ki hátul... Én egy évig 3 cellással használtam, hát az bizony szép, dizájnos ehhez a bumszlihoz képest. Kicsit olyan sufnituning lesz tőle a gép... És persze nehezebb. Mondjuk jó fogása van, ha a hátuljánál ragadod meg.
-
Devdi
aktív tag
Arra még nem kaptam választ, hogy a 4 óra a max terhelési idő lenne? De pl ha csak böngészek vagy szöveges fájlt olvasok úgy mennyi lenne?
-
Dodo46
csendes tag
nekem atheros wifi-m van az u120-ba de hibátlan idáig, xp-t használok, de semmi baja se volt a wifi-nek....
-
Devdi
aktív tag
Ezek az újabb U100-asok 6 cellás aksival mennyire bírják a terhelést? max terhelés / filmnézés / böngészés?
-
törölt tag
sziasztok
lenne még egy gubanc. valakinek volt gondja a wifi modullal? linux miatt újra kellett húzni az xp-t is, az előzőnél is volt ilyen hiba,de most egyre gyakoribb.
felcsatlakozik a wifi, hasít ahogy kell. egyik pillanatról a másikra, fél nap, két nap, de néha két óra után is egyszerűen eldobja a jelet, a házban található többi hálót sem látja, semmihez nem tud csatlakozni, még ssid alapján sem jelenik meg a lista.
táp ki, win leáll, aku ki, minden vissza, bekapcs és csoda de megy...realtek driver a cd-n lévő, de a letöltött is ilyen. a hálózatot a saját progija kezeli...ötlet mit kéne csinálni? kicsit ideges kezdek lenni miatta már...
-
Shad0w
senior tag
Hagyd a systemet, és fogadd el, ha bedugod a konnektorba, akkor max-ra állítódik a fényerő.
A túlhajtást, pedig be kell állítani a biosban. Vmi olyat keress, hogy DOC. Már nemtom mi a pontos neveróland: Ha biosban kikapcsolod a speedstep-et akkor nem fog leesni a frekvencia. De tökmind1, mert az a lényeg, hogy túlhajtva plusz sebességet kapsz amikor szükség van rá.
-
róland
veterán
-
Szecsy
aktív tag
egy kérdés! ha rádúgod tölteni nektek is automatikusan a legerősebb fényerősségen világit a kijelző?
-
Shad0w
senior tag
válasz
Pharaoh #8212 üzenetére
MSI honlapja szerint csak színben különböznek.
(ki kell választani Magyarországot)
051 Fekete
029 Fehér
411 Rózsaszín -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Miben más a:
MSI WIND U100-051HU Fekete
MSI WIND U100-044HU Fekete ??Elég egyformának tünnek, de mégis 20 ezerrel drágább az egyik.
-
GcRonin
csendes tag
Nekem 300gigással megy "átghostolva" 2 hónapja problémamentesen
-
törölt tag
egy gyors kérdésem lenne: ki tudja hogy mekkora vinyót lehet beletenni egy u90-be? mert lehet hogy szép lassan aksi, és vinyó tuning lesz terítéken
-
csiktor
tag
Hali!
Rendelt már innen valaki akksit?
http://www.akkuk.hu/AKKUGRP/1.10.MSI.4,MSI%20Wind,page=0
Mi lehet a különbség a rengeteg típusszámú (és ugyanolyan kapacitású) akku között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest