- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#TOTTI
őstag
-
Shad0w
senior tag
Akarom mondani 2001-es 3Dmark.
-
Nem hiszem, hogy a Windows 7-el lennének konkrétan problémák, én gyakorlatilag egy évig használtam idehaza wireless USB adapterrel a gépem, azon keresztül neteztem, ment a torrent, egyáltalán nem szakadt meg soha csak úgy magától, de fent volt a Ralink szoftvere hozzá, és be volt állítva jól.
-
Sátán44
addikt
A legújabb BIOS w7-hez Kendek jóvoltából!
Ja és feltétlen vedd ki az akkut,csak hálózatról működtesd a gépet bios frissítés alatt.
-
Igen, ezt írtam. Még ha egyéni eset lett volna, akkor aszondom, hogy igen, biztos emiatt volt. De már többen is jelezték a hibát, és azért elég gyanús ez. Meg aztán beszéltem erről ismerősökkel, és nekik ilyen használatból eredően nem ment tönkre így a notijukban az aksi.
Amikor ennyi Wind tulajnak halálozik el az akkumulátor, akkor én már elgondolkozok rajta, hogy valami nincsen rendben. Ha ennyire trágya lenne ez a lítiumos aksi, akkor nem hiszem, hogy elterjedhetett volna széles körben.
Egyik napról a másikra esett le a kapacitása 9X%-ról bőven 50 alá, úgy, hogy egyik nap jó volt, másik napra villogott, harmad napra meg már be sem kapcsolt. Ezt csak azért tom, mert éppen előtte nézegettem, mivel Ubi alatt szépen kiír róla mindent. Aztán jött a nagy meglepetés nemsokára rá. -
Topitom
csendes tag
Bocsánat, de ha már lemerült, mikor használtam, hazaérek, felteszem töltésre és bekapcsolom. Használom estig, majd áramtalanítom a töltőt. Másnap felveszem viszem a munkába, lemerül, majd töltőn használom, megyek haza, töltőre, mert már nincs sok ideje és használom estig. Akkor mikor vegyem ki az aksit?
Szerintem ez a normális használat. Nem beszélve arról, hogy állandóan rettegek az áramszünettől és nem tesz jót a HDD-nek ha írás közben megy el a villany, mert nem indúl el legközelebb, csak javítás után.
Nekem mindennapos munkaeszközöm a gép és szinte folyamatosan megy. -
Ugye nem gondolod komolyan, hogy attól tönkre kellene mennie az aksinak 1 éven belül, ha a tápkábelről van használva a gép javarészt? Az aksi feltöltődik, fesz lekapcs róla, majd amint visszamerült magától 3-4 nap alatt olyan 96%-ra, újra ad neki kakaót amíg fel nem töltődik. Érdekes módon ebbe még egy telefonom aksija sem halt bele példának okáért, sőt több notiról tudok, ami hosszú éveket kibírt ilyen használattal és nem ment tönkre egyik napról a másikra az aksija. Inkább ilyen gagyira tervezték ezt a sz@rt, hogy az ember költsön lehetőleg minél többet rá, nevezzük "szériahibának".
Ezeknél a típusú akkumulátoroknál nem számít, ha úgy töltjük fel őket, hogy nincsen teljesen lemerülve.
Lassan összeszámolhatnánk, hogy hányónkkal történt meg ez a meghibásodás, aztán levonhatjuk a következtetést... -
z0d1AK
nagyúr
Magyarul akkor vagy nincs, vagy új autó árában.
Viszont akkor akár gazdaságos lehet egy gps-t ráragasztani, ami alapján visszakövethető.Szóval a lényeg annyi, hogy nem igazán megoldható (gazdaságosan) ez így, hogy ha eltűnik, csak úgy megmondja egy másik gép, hogy hol is van pontosan.
rendőrségi feljelentésen, és azon kívül, hogy jelented a szerviznek, nem nagyon tudsz mit csinálni...sajnos
-
z0d1AK
nagyúr
Nah, megtaláltam közben a garanciát is.
érdekes, hogy a magyar nyelvű leírás a 3.oldalon, a garancia bepecsételés pedig a 13.oldalon van.
De egyébként speedshopból származik.
a garancia részletezésénél 1év korlátozott garanciát ír.
Akkor mégsem lenne rá 2 év gyári gari?Közben írtam a szerviznek, hogy mit tud mondani a sok szám alapján.
-
Jó, hát alapvetően itt is mennie kell mindennek, de az Ubuntu kiadásait nem 3 évig (vagy 5-ig), hanem fél évig fejlesztik majd adják kifele. Ennyi időn belül nem lehet letesztelni minden hardverrel való kiváló együttműködést. Itt jelen esetben bug-okról van szó, nem hardver inkompatibilitásról. Az egyik bug-ot javítottuk ki egy új kernellel, aminek eredményeképpen fellépett egy másik bug, de azt is sikerült javítanunk viszonylag könnyedén. Én szeretek vele babrálni, XP-t nem lehet így buherálni, és ha megy a rendszer normálisan, akkor számomra sokkal többet nyújt mint az idejétmúlt XP.
-
De ez most mért olyan érdekes? Nyilván, ha valaki valamilyen Linux disztróval veszi a Wind-et, akkor azzal is megy minden egyből. Windows-nál is könnyen előfordulhat, hogy valamilyen eszköz nem megy azonnal a telepítést követően, hanem a megfelelő illesztőket telepíteni kell. Mindkét rendszer nagyon sok hardvert kezel egyből, de van mikor be kell avatkozni. Telepítsed csak fel még egyszer Microsoft-os eredeti Windows telepítő CD-ről az XP-t, aztán azt hiszem meglepődsz mikor nem megy a Wi-Fi meg a webkamera.
-
Agil
csendes tag
Folyadék került a masinába, ergo a garanciának lőttek. Az árajánlat 83ezer HUF munkadíjjal együtt.... Ne vicceljünk már... Mondhatnánk hogy "úgy kell neked" de ez szimpla lenyúlás.
Én elhiszem hogy válság van és kell a bevétel mindenhol, de ennyi pénzből új gép is vásárolható egyes helyeken. Akkor marad a polcon, emlékbe jó lesz.
-
pk3
csendes tag
K-lite -al es mplayer classiccal szaggatas nelkul megy,ezekszerint a km player volt/van rosszul beallitva.Probaltam pedig minden lehetseges modon,köszönöm a tippet
P.S.
valaki probalta mar setfsb-vel tulhuzni az atomot?
en nem taltam meg a megfelelo chipset tamogatast benne. -
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan megértettem ebből az mp4-es, AMR hangos (amit nem tudtam lejátszani) kis videóból, hogy mi is a probléma. Az egeret láttam meg a csúszkát, és, hogy a görgeti a szöveget. Mi is lenne itt a hiba egészen pontosan? Nem mellesleg az U100-asok a Wi-Fi modulon kívül meg kell, hogy egyezzenek hardveresen, szal ha nekem megy, neked is kell.
-
Batmause
tag
Csekkeltem a router beállításait, de szerintem nem ott lesz a gond. Elnéztem, mert "Mixed" beállítást adtam meg neki (n-g-b is aktív). Eddig is nagyon szépen ment a dolog. Este majd kikapcsolom, áramtalanítom és igyekszem portalanítani belülről a routert - hátha.
BloodRay - lehet megnézem egy újabb driverrel, de kb. 1 hete csinálja ezt az érdekes mókát a laptop, pedig közel 1 éve szépen ment. Vírus és egyéb nyalákságok okozhatják ezt? - erősen gyanus, hogy van vírusom sajnos.
-
_seth_
veterán
Szellőzés nincs gátolva, most kapott új pasztát a proci és a chipset is a hűtőlap alá, eredmény: most 111 foknál kapcsolt ki a gép... ez full terhelésnél... anno full terhelésnél sem ment soha 70 fölé ez a gép szóval valami nem kerek...
Viszem ma vissza... király...
Máj 12 óta volt bent jún 8-ig, majdnem egy hónap és erre visszaküldik úgy, hogy rosszabb mint volt... lehet kérni kompletten új gépet valamilyen esetben?
-
Ulkesh
őstag
"Ja, ha elkúrod akkor majd mondogasd ezt magadnak, arra pedig ne is gondolj, hogy ha békén hagytad volna a gép lelki világát akkor még lenne egy tökéletesen működő eszközöd."
A BIOS frissítést a Wind-nél nem tudod elrontani. Még akkor sem, ha a frissítést megszakítod.
Ugyanis a BIOS frissítő programja fixen be van égetve, ha akár teljesen más BIOS-t raksz fel és többet nem tud elindulni a gép, a BIOS frissítő alkalmazás akkor is működik.--
Ha baj van, akkor a biztonsági megoldás a következő:
- Másold ki a BIOS image fájlt egy pendrive-ra, nevezd át, hogy a kiterjesztés ROM legyen (pl. EN011IMS.109 helyett EN011IMS.ROM)
- dugd be a pendrive-ot a gépbe, majd kapcsold ki azt
- húzd le a 220-ról és vegyed ki az akksit
- nyomd be a bekapcsoló gombot és tartsd nyomva
- dugd be a tápkábelt
- engedd fel a bekapcsológombot, majd nyomd meg még egyszer
- nyomd meg a DEL-t, hogy belépj a rescue BIOS-ba
- válaszd ki a menüből a Recovery menüpontot
- válaszd a Proceed with flash update menüpontot
- a frissítés lefut
- nyomj Enter-t mire a gép kikapcsol
- húzd le a tápkábelt, rakd vissza az akksit majd csatlakoztasd a tápot ismét
- bekapcsolás után DEL-el lépj be a BIOS-ba és válaszd ki a Load setup defaults menüpontot, ezután állíts be mindent, amire szükséged van, mentsd el és kész is vagy -
róland
veterán
-
Siriusb
veterán
Ige, én most váltottam a Jauntyval kde-re. Szerintem én mindenhol wpa-val találkozom, de holnap este, ha lesz időm, kipróbálom wpa2-vel.
[Itt] van olyan, amit ki kellene próbálni, de megint csak idő hiányában idáig elmaradt.
Persze arról nem kell elfelejtkezni, hogy a kde hardverigényes. Próbáld ki az xfce-t például. -
Proci85
senior tag
Azonban az, hogy milyen chipsettel szerelt wifi van benne, nem biztos.
Linuxnál jó tudni miyen a pontos beltartalom, hogy drivert (modult) tudj hozzá keresni, HA magától nem ismeri fel. (Mielőtt negativat gondolnál róla, az oprendszerek közül a Linux az, ami legtöbb drivert alapból tartalmazza ill. elérhető a kernelen keresztül) -
-XadAnuX+
őstag
Pontosan miért is, legalább magyarázd el, ne szavakat írj. Gondolom le tudsz pár mondatot írni, legalább magyarázd el. És ha valaki segítséget kér ne azt mondd, hogy használja a keresőt, mert akkor a fórum értelmét veszti.
Ha meg tudod a választ nem kerül leírni semmibe. -
Topitom
csendes tag
Köszönöm az ötletet és a linket. Sikerűlt sok probálgatás után megtalálnom a PCLINUXOS nevü linuxot ami kezeli a wifi kártyát és elég jónak tünik. Az indítás egy kicsit lassú több mint 2 perc, de aztán rendesen működik. A kijelző mérete is jó. Most tesztelem erről írok éppen most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Béta iOS-t használók topikja
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest