- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
W-LAN: nekem is így kezdődött
Aztán vagy 2 hete elkezdte dobálni az egyetemi wifit, de valami hihetetlen sebességgel. Ez kb percenként 10-20 le-fel csatlakozást jelentett. Amíg jó, addig ne piszkáld, de ha elkezdi dobálni, akkor azonnal frissítsd.
Egyébkétn hálózatfüggő is a dolog, ahogy észrevettem: a free és otthoni hálókkal most sincs semmi baja, de valahogy a wpa szintűekeet már nem szereti, nálunk meg wpa/wpa2enterpriseVásárlással kapcsolatban egyezik az álláspont, mondjuk én skótabb vagyok, de még időben eszméltem hogy nem kell várni vele. Én majd 2 hónapja vettem 94ért.
Mozizni és mekizni nem járok, de 5 ezer forint nem ér meg ennyi várakozást, szenvedést.Régebben én is inkább kivártam a dolgokat, míg abba a sávba kerülnek, amennyit rászánok, de mostanság ez ne jó politika. Legutóbb majdnem a fényképezőgépem futott ki teljesen, már utolsó darabok közt vettem, mire eszméltem. Utána meg drágábban el tudtam volna adni, mint vettem, azoknak, akik még utána is várták a mannát. WIndre ez most nem esélyes, de érdemes magunkba nézni, hogy valóban szükségünk van-e egy-egy tulajdonságra. Zalay kollega világosan látja a 6 cellás igényét és tartja magát hozzá fél éve.
Nekem is imponált a 6 cella, de rájöttem, hogy nem annyira fontos, hogy ezért vegyek 1000h-tNekem közvetlenül pénzt nem hoz, de segít a tanulásban, a laborban így van külön gépem, a saját OS+környezetemmel, a saját bench-emen drótos nettel (abban a nagy betonkócerájban csak a folyosón megy a wifi
)
Akinek ennyire fontos a pénz, az nézze meg, hogy nem árulja-e még az electoworld 0%-os kamattal és vegye meg arra és örüljön neki, hogy van egy jó kis gépe
Félreértés ne essék, nekem is fontos volt, én félrerakott ösztöndíjból vettem, olyan volt mintha a fogamat húznák.
-
Zalaymate
senior tag
Hát szerintem meg hülyeség amit írsz!
Például gondolom van mobilod. Amikor megvetted akkor mi volt a szempontod? (mid van amúgy? Nokia vagy SonyEricson? ) Hogy Tudj SMS-t írni, telefonálni, esetleg fényképezni és, hogy bírja az akksi eleget? Az hogy hogyan néz ki, az nem számított semmit?
A helyzet az, hogy a fogalom amiről beszélünk az az igényesség! Persze ennek van rossz jelentése is, ha valaki túlzásba viszi, és hiába alig tudja összekaparni a lóvét rá, ő akkor is az Oakley szemüveget veszi meg. Ez baromság persze. De van egy jó oldala is, ami szerintem nagyon is fontos! Például nekem messze nincs sok lóvém. Kapok ösztöndíjat és szoctámot. Ebből spórolom össze amit kell. Van egy asztali gépem, ami játékokra is tökéletesen alkalmas, de sajnos mivel nagyon csúnyán írok kézzel és lassabban is, mint billentyűzettel, így megkönnyítené az életemet egy kis jegyzetelős, sok időt bíró (akksival) kis gép. Valóban vehetnék 1000H-t, de nekem az nem tetszik. Külsőre természetesen, hiszen belsőre egyformák! De mivel nekem nem létszükséglet, ezért megtehetem, hogy várjak egy Windre aminek már az akksija is elég nagy. Mert akárhogy is nézzük, de ezek a gépek luxuscikkek! Mégpedig jobban mint az olcsó notik, mert hát ezen dolgozni azért nehezebb és tulajdonképpen mindenki azért veszi őket meg, hogy könnyebb, kényelmesebb legyen az élete, nem pedig azért, mert erre szorulnak és csak ezzel képesek dolgozni!
Tehát amikor engem bírálsz, hogy valójában erre nincs is szükséged, akkor teljes mértékben igazad van, de ha jobban megnézed, akkor kiderül, hogy az ilyen kis gépekre valójában senkinek sincsen ténylegesen szüksége! Ez luxus!
Azért vesszük meg, mert így kényelmesebb az élet!
Szóval ebbe kár volt belemenni......
[B]Na mindegy. Egy kis ON téma is:
Hol lehet most a legolcsóbban Windet kapni? Tudja valaki?[/B]
-
Zalaymate
senior tag
Hát a probléma itt éppen az ízlés!
Nekem az 1000H nem tetszik, míg a Wind-et tökéletesnek látom!
Ez a fő probléma!
Amúgy a szükségességet figyelembe véve tulajdonképpen meglennék nélküle is, csak a suliban szeretnék bele jegyzetelni, illetve sokat utazom és így filmeket néznék rajta, vagy netezgetnék. Szóval az akkuidő nagyon fontos szempont, de amíg nincs olyan gép, ami teljesen megfelel nekem üzemidő és kinézet tekintetében és addig gond nélkül tudok várni, legfeljebb továbbra is füzetbe jegyzetelek majd...!
Csak azért már szívesen venném, ha vehetnék egy ilyen mütyürt... rajongok minden technikai dologért..
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Én értem a hozzáállásodat, csak egy a bökkenő!
Én azért akarok várni, mert mindenképpen a 6 cellás Wind-re van szükségem! És mivel még nem kapható, ezért kénytelen vagyok várni.
Ami pedig az árat illeti, én is pont olyan vagyok, aki inkább megveszi 5-10 esetleg 15K-val drágábban, ha tudom, hogy erre szükségem van és amíg lemenne az ára addig én már rég használom! Viszont attól félek sajnos, hogy a 6 cellával igencsak megdobott áron jön majd ki, (pl.120K környékén) és ez nekem azért már sok a Wind-ért.
Szóval nekem az a fontos, hogy a 6 cellás aksival árult Wind ne legyen 100K fölött, és akkor már rohanok is a boltba megvenni!
-
Zola007
veterán
Maradjunk annyiban, hogy nem érdekel és nem magyarázom tovább.
Az, hogy zavar egy kicsit (nyugi, nem fogok beleőrülni) a tény, hogy egy elegánsnak is mondható, homogén fekete laptopon vannak színes csatlakozók nem minősít engem semmilyen formában. És ennek ellenére normálisnak is tartom magam.
No béke, szeretet -
Pompi
nagyúr
Egyetértek. Ízlés kérdése lesz. Maga a cucc jól néz ki (nekem tetszik), ránézésre minőségi anyagokból és végre nem azt a végig henger zsanért kapta, ami miatt többek közt nem tetszik az 1000H.
A méret dolog miatt lehet, hogy maradok a Wind mellett - nehéz ügy, de egyelőre fekete Windet is nehéz találni - legalábbis a nagykerekben ahol néztem - tehát mindenképp várakozó álláspontra kényszerültem. -
Windsurfer
tag
-
kelzsoca
félisten
Vagy veszel egy netbookot otthonra +külső dvd-t kelzsocától
Köszönöm az ajánlást
sine_morbo
A kérdés két féle:
-netbook vagy szubnoti? Azaz mennyivel lesz jobb/rosszabb nekem, ha a netbook+hangkártya(+esetleg tunerk) helyett inkább egy olyan szubnotit választok, ami ezeket tudja (és ami nem sokkal drágább, mint a fenti cuccok összköltsége)
-asztali gép helyett? Azaz mennyire fogom bánni, ha elsődleges gépként nem egy desktop, hanem egy notim lesz, vagy baromira nem fog feltűnni a különbség, hiszen marad a régi képernyő, bill+egér, stb.?netbook vagy szubnoti?
Ha ki tudod használni és úgymond "visszahozza" az árát akkor még subnotit is nézhetsz magadnak (az MSI-nek is van)asztali gép helyett?
Előny a hordozhatóság, hátrány a netbook minimálisan bővíthető -
sine_morbo
csendes tag
Már látom, h néhány apró fontos infót nem mondtam:
-Wind vásárlására minden bizonnyal sor kerül. Viszont öregszik az asztali gépem is,ekkor gondoltam arra, nem tudná-e az új Wind kiváltani azt IS.
-A sok USB-s kütyüt és tárat természetesen saját tápos hubra szánom.
-Ezeddig nem volt szokásom HD-ben filmezni, csak DVDripet. Ez persze változhat majd...A kérdés két féle:
-netbook vagy szubnoti? Azaz mennyivel lesz jobb/rosszabb nekem, ha a netbook+hangkártya(+esetleg tunerk) helyett inkább egy olyan szubnotit választok, ami ezeket tudja (és ami nem sokkal drágább, mint a fenti cuccok összköltsége)
-asztali gép helyett? Azaz mennyire fogom bánni, ha elsődleges gépként nem egy desktop, hanem egy notim lesz, vagy baromira nem fog feltűnni a különbség, hiszen marad a régi képernyő, bill+egér, stb.? -
stefanitsr
senior tag
Szvsz nagy meglepik nem lesznek várhatóak.
Akármilyen és akármennyi gépről jelent meg hír vagy mind késik/nem kapható vagy mind drágább lett mint amennyire beharangozták. Szerintem reális áron a windet és a ánusz 1000h-t, 901-et lehet kapni és ezeken érdemes elgondolkozni mint netbookon, aki most szeretne ilyet.
Hogy szub-e avagy netbook ? Érdekes kérdéskör. Ezt döntse el ki-ki maga.
-
RatSon
aktív tag
biztos én vagyok a barom, de én pl sokat fejlesztek a gépen, Eclipse, mysql, apache, firefox 20 tabbal mellett nem mindegy kell-e swapolnia a kicsinek vagy sem.
alapvetoen XP-vel, alap használatra nem fontos a 2 giga, viszont intenziv nyuzas vagy vista esetén nagyon jól jön. az sem mindegy hogy kevesebb swapelés nem csak gyorsabb működést jelent de halkabb, hűvösebb és energiatakarékosabb üzemet is. -
kelzsoca
félisten
Hát igen, kellene a nagyobb akksi
Igaz hogy nincs netbook-om (még) de az biztos csak akkor fogod érezni a +1Gb memória előnyét ha olyan memóriaéhes feladatot futtatnál, esetleg több program futna egyszerre, tehát amikor alapesetben kifutnál az 1Gb-ból
(vagy Vista használata mellett)
-
kelzsoca
félisten
Igen, elmondásod szerint valóban én sem látom szükségesnek bővítését a gépednek
Viszont mint te is tudod minden embernek mások az igényeik, a bővítés sem erőszak, csak egy lehetséges megoldás ,ha esetleg az alap kiépítés valamiért nem felelne meg az igényeknek
Viszont még mindig nem tudtam dönteni hogy Wind-et vagy Asus 1000H-t vegyek saját használatra!
-
Zsóofi
csendes tag
Köszi a véleményt, asszem nem is várom meg a karácsonyt.
Akkor, ha jól vettem ki a szavaidból, az akku kb 2 órát bírja? Mondjuk engem ez nem nagyon zavar, mert a mostani is mindig töltőről megy. Nekem az a lényeg, hogy minél kisebb legyen...ill. hogy pont akkora legyen, mint a Wind
Mert azért az asus 7"-a túl kicsi.
Mi 4 helyen lakunk tulajdonképpen, az én szüleimnél, a barátom szüleinél és a két nagymamájánál, szóval általában jó nagy bagyukkal járkálunk, mert nem lehet tudni hétfőn, hogy csütörtökön hol kötünk kiSzóval az akkuidő nekem nem olyan fontos, mert konnektor van mindenhol
, a lényeg, hogy ne szakadjak bele, mire oda elviszem...és hogy beférjen mellé a hajvasalóm is
-
kelzsoca
félisten
Mindenre van topic:
-
rakal
senior tag
Hali!
Nem kell ezt ennyire mellre szívni.
Én például azt is el tudom képzelni,hogy Asus EEE eladásban érdekelt,mondjuk kereskedelemmel foglakozik,és ezért csinálja ilyen lelkesen.
A netboard fórumon volt ilyen kb 2 éve,amikor a Digi TV megjelent,a hozzászólók nagy része fikázta a Digit,több száz hozzászólást írtak(a konkurrencia emberei)
Én meg vagyok elégedve a Winddel,tudom mire vettem,arra használom,and that's all. -
Bibby
addikt
Biztos az újdonság erejével fog hatni rád, kapaszkodj erősen: egy LCD televízión nem csak tévéadásokat lehet nézni. Tudom hogy hihetetlen az egész, de igaz! Vannak nagy felbontású filmek amelyeket valamivel jobb rajta nézni mint a képcsöves 55 centisen.
Sőt terjedőben a hd tv, és bizony az olimpiát is "kicsit" más volt így látni.
Most kezd bennem gyökeret ereszteni a gondolat, milyen hatalmas szerencse hogy a technikai fejlődést nem a wind használók irányítják.
-
rakal
senior tag
-
zezoka
őstag
Azért szerettem volna (és azért is vettem) nagy moncsit, mert sok filmet nézek, sorozatot főleg a divxben, többit inkább dvdn tvn, de mikor sorozatot nézek, akkor moncsin, ágyból nézem, és így a 24col tök jó. Ezenkívül jó még netezésre, tervezésre, fényképek kezelésekor, stb. Szóval mindenhol csak jól jön.
-
phpmoli
tag
Sőt, a technológia (igazi fekete, kontraszt, fényerő, mozgások utánhúzása, stb.) miatt a CRT sokkal jobb.
nekem meg crt monitorom van otthon, es addig nem is lesz lapos, amig a ips/pva/mva/oled/sed nem lesz elerheto arban, de tnfilm-ert penzt ki nem adok. teveben meg plane, eddig amit lattam lapostevet, mindnek sokkal rosszabb volt a kepe, mint barmely crt-nek. az igazan csucs, meg amikor valaki hazimozival indokolja akar a hdready (meg nem is fullhd!) tevet, kozben meg dvdt vagy 512*2xx dvdripeket nez rajta. hellohd elofizetese nemhiszem hogy lenne nekik, arra persze mar nem telik. marad a dvbt az egyetlen elerheto hd csatornajaval.
a szemed is tönkremegy a 2 méternél kisebb hosszútávú fókuszálás miatt...
persze.. meg ha sotetben olvasol. es egyeb urban legendek.
-
FefeeX
veterán
Azért ez nem teljesen igaz... Azért van benn a képjavító mechanizmus, hogy kicsit jobban nézzen ki mint a hagyományos kijelzőn. Emellett meg a DVD HD felkonvertálással kapcsolatban is jó tapasztalataim vannak, 720p-re nyomom fel a Pana lejátszómmal, ami a tévé natívja, és valóban szebb a kép mint a saját tévés áramkörös átkódolással... Bár nem BluRay...
-
hanee
senior tag
Srácok nem értem minek vitatkoztok ezen, akinek jól esik hatalmas és drága monitort venni hadd vegyen (hátha kompenzál vele valamit
), és akinek jól esik a Wind-en filmet nézni, hadd tegye! (előfordulhat, hogy én is fogok alkalomadtán, bár én jobban preferálom a TV-re kötve a DivX vagy DVD formátumot, mert ez egyszerű és olcsó és élvezhető a fotelből.. ja, és sima analóg tévénk van, ami nem túl nagy de cserébe nehéz)
Én személy szerint azt szeretem a legjobban, ha a párommal összebújva nézhetek egy filmet vagy sorozatot, és tök mindegy, hogy az tévé, vagy monitor, a használati értékét az összebújás növeli
-
FefeeX
veterán
Persze, lehet nézni 30cm-ről, csak akkor beáll a vállad ahogy tartod, az egésznek nincs kikapcsolódás élménye, főleg, hogy a szemed is tönkremegy a 2 méternél kisebb hosszútávú fókuszálás miatt...
LCD-nek valóban 1366x768, plazmának azonban 1280x720 (a kisebbeknél van 1024x720 és 1024x768 pixeles, azonban ott a pixelméretek nem szabványosak, hanem nyújtottak)
efem: azért ne feledjük el, hogy elég nagy nappali kell az 50"-hoz, és ott viszont az élmény megkérdőjelezhetetlen... 25m2-re nem bizti h meg kell venni, de amúgy van létjogosultsága. A 400 Watt meg... Kinek hogyan, van akinek a gépe eszik 800-at... A régi CRT moncsik (19" ~ 120W) is sokat ettek, így azért már nem olyan vészes... Mondjuk én várom az 50" lézertv-t meg az oled-et...
-
Zola007
veterán
Hát a 9 cellás se ártana, mondjuk azzal már asztal se kellene a gép alá
Nadekomolyrafordítvaaszót: a 9"-es wind elég nagy baromság, még fordítva megértettem volna (mint eee 900-ról 1000-re)A körítés meg valóban semmilyen szintű. Bezzeg 1000h-hoz már táskától kezdve díszítő hülyeségeken át pótakku, minden vehető.
Nem igaz, hogy nem kapnak észbe!Én már arra is gondoltam, hogy fű alatt a versenytársak fogták vissza a windet.
Azért azt el kell fogadnunk, hogy az asus nagyobb cég, így simán "hathatnak" az MSI-re.Pár éve zajlott le hasonló dolog winchestereknél: finoman rászóltak a samsungra, hogy fogja vissza a terjeszkedést (nem sokkal előtte kezdett vinyógyártásba) és egyből elkezdett romlani a vinyók minősége (5 éves 80 Gb-s samum még mindig megy, 3 évvel ezelőtti 120-200-as széria szinte mind behalt valamilyen szinten
)
Ismételten elnézést mindenkitől, jelzem: én is imádom a kicsikét, de a tényekkel nem lehet mit kezdeni (ja, persze, elhallgatni):
pl ilyenek miatt mondom a "ráhatást": [link] -
Imibácsi
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
Csak jó itt a társaság.
Amikor először jöttem ebbe a topicba, akkor még nem volt meg a pr és ugyanúgy voltam mint Clown, hogy fogalmam sem volt melyik legyen. Végül a sub mellett döntöttem, de azért még érdekel a wind sorsa. Persze akkor még csak EEE701 volt, és minden másra várni kellett.
rakal: És az a 10-15K pénz, ami van a kettő közt
-
Imibácsi
aktív tag
Szerintem az oprendszer a legutolsó amit nézni kell ha notit veszel. A legtöbb notihoz még mindig uhu linuxot adnak. Windows XP-t pedig bármikor találok legalább egyet ha beletúrok a szekrényben levő CD kupacba. De most komolyan, nevetséges hogy egy oprendszerért valaki pénzt kér. De ha valakinek ez megéri azt a 10-30K plusz lóvét, akkor hajrá. PR200-hoz már adnak vistát.
Mindenki:
Mellesleg ez komoly, hogy 15,4-es noti meg asztali mellé ti még vettetek windet is? Nem kockultok egy kicsit?mert hogy még valakinek nincs notija, vagy csak egy 17-es DTR-je van és venne egy kisebb gépet az rendben van, na de 3. gép minek? Csak mert tetszik? Ez bullshit. Na mindegy, személyes vélemény. -
fishbone973
csendes tag
én is a Windemről írok, teljesen meggyőzött a tudása, egyedül az aksi lehetne kitartóbb. Mostanra már minden fontosat rátelepítettem.
a bluetooth drivere nem volt a mellékelt cd-n, azt az msi honlapjáról kellett letöltenem [link], és wlan driver frissítése után meg kellett ismételnem az installálást, mert nem kapcsolt be a bluetooth.
azóta viszont minden simán megy.
a kamerának nincs külön drivere, az msn felismeri és használja is, ha be van kapcsolva (fn+f6) de külön nem sikerült használnom, igaz nem is látom értelmét..az ujjlenyomatok nagyon látszanak a fényes fekete felületen (majd lefóliáztatom, már úgyis van ötletem..), és sajnos megfogtam izzadt ujjakkal a kijelzőt is,- van valakinek valami ötlete, hogyan lehet csíkmentesre törölni egy matt lcd-t? Segítsetek, lécci!
-
Alukard
senior tag
A webkamere 1 standard beépített USBs webkamera... bármire lehet használni amire a többit is... mozgás érzékelés a gép elött, stb... ami eszedbe jut (és találsz rá progit)...
A BT meg úgy müxik, hogy addíg nyomogatod az "Fn+F11" komibánciót amíg a kis kék led is világít.
Amúgy nekem nem kellett megszokni, hogy az Fn másutt van... a FuSimon is pont ugyan ott van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest