- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca #9811 üzenetére
Biztosan lehet cserélni, de elég macerás lehet szerezni fedlapot. Felmentem az eBay-re, de nincs egy darab se... Írj az Albacomp-nak, hogy mennyiért tudnak hozni, de szerintem elég horror lesz az ára. Nézegesd gyakran az eBay-t, hátha akad majd ilyen darab, esetleg itt a PH!-n talán lesz egy bontásra ítélt gép, de mivel elég új konstrukció, erre kicsi az esély.
Sok szerencsét!
-
Shad0w
senior tag
-
bogidizajn
csendes tag
-
Shad0w
senior tag
válasz
kelzsoca #7715 üzenetére
Igen ez így van, de kérlek definiáld a erőforrás igényes "alkalmazást", mert az én meglátásom szerint, a Firefox elindítása erőforrás igényes, vagy egy képnézegető megnyitása is erőforrás igényes. És sajnos a Windows szerint is, tehát normál módban ilyenkor ugrál 1600 és 800 MHz között, erre jó az eco mód, hogy ilyenkor is 800 MHz-en marad az órajel. (Csak azért írtam így le, mert kifelejtettem az előző hsz-mből, meg így akkor egyértelmű lett a dolog mindenkinek
).
-
hehe23
tag
válasz
kelzsoca #6515 üzenetére
igen, de azt csak vista-installkor tudom megtenni, nem? ott viszont nem látom a recovery-s részt - gondolom azért mert logikai meghajtóként van jelen - így nem a 120-at osztom fel, hanem a 120 mínusz 4-et. és pl total commanderben ottmarad egy meghajtó, ami nem érhető el, de mégis elfoglalja a 4 giga helyet.
-
Jetyke
tag
válasz
kelzsoca #6263 üzenetére
Én vettem egy külső optikai meghajtót, de ezen mi a szett? Amúgy 10-ért már remek meghajtókat lehet kapni, igaz hogy nem fehér és nem 2 milliméter vastag, de úgyse cipeled magaddal, ha meg igen hát istenem. Nekem mivel mindig itthon van, még jobb is hogy nagyobb, mert kényelmes.
-
gresha
csendes tag
válasz
kelzsoca #5300 üzenetére
Kipróbáltam az eszközt és a lemezt más laptopon, illetve asztali gépen...
Azokon működött.Feltehetőleg ezzel a verzióval (XP Eternity v2Sp3) és a Winddel lehet probléma, felvettem a kapcsolatot a készítővel...
Végül is próbaképp egy XP Plutót telepítettem, gond nélkül felment.
Köszönöm!
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca #5170 üzenetére
Tudom, kicsit későn reagálok, de: igen, tuti kikapcsoltam. Akár hálózatról, akár akksiról, a speed steppinget kikapcsolva stabil 800Mhz-en meg a kicsike. Megnéztem úgy is, hogy terheltem (720p film) de nem változott, a film meg szaggatott. Most visszakapcsoltam, de nem tetszik, hogy ugrál a sebesség, lassabb a gép, mint kéne lennie.
Valakinek van ötlete, hogyan tudnám stabilan 1600-on járatni a gépet?
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
kelzsoca #5015 üzenetére
Kicsi?
Inkább ég és föld!
A wind-é használható, az eee-é még mindig nem, hiába lett nagyobb a kasztni.
A winden tudok gépelni, az eee-n is, ha nagyon muszáj, de negyed óra után kezd fájni.
Marad a wind.
(Igaz, ha a Sony csinál egy tényleg netbook árazású vaio-t lehet, hogy elcsábulok, de a wind akkor is jó lesz vésznotinak.)
Egyébként én is csak akkor kapom elő a windet, ha olyanom van, igazából az is elég, hogy van, nem az életem szerves része, elvégre csak egy vacak pc az is. Igaz, annak kicsi, nem búg és elfut rajta a MakkOS mellett az AROS is.
-
rakal
senior tag
válasz
kelzsoca #5092 üzenetére
Agreed..
Kár,hogy még nincs megfeleő mennyiségű 6(esetleg 9) cellás akksi a piacon.
Apropó,nem tudom,láttátok-e,hogy megjelent a magyar Acer Aspire One?
www.speedshop.hu
Sajnos,erősen húzós az ára...(100 KHUF)
Főleg,hogy csak 512 MB RAM van benne,és 8,9 collos a kijelző...
Mi lesz itt a Dell-el,meg a Toshibával?--lehet,hogy aranyáron mérik majd ezeket?? -
Marc71
csendes tag
válasz
kelzsoca #5055 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy ez szubjektív vélemény
De maximálisan megértem, ha valaki bővítésre vágyik, nagyobb tárral, memoval. Ahogy írtad, az én gépemneknincs rá szüksége... eddig legalábbis még nem szólt
.
Jut eszembe, kérdeném a bővítőktől, ÉRZÉSRE mennyivel gyorsabb alap dolgokkal a Wind +1 gigával?
Az Ausus vs Wind - kérdésedben pedig szerintem egy valami döntő...
Mármint objektíven.Ha most kell a hosszabb akku, akkor szerintem Asus, azért az 6 cella.
Ha ez nem számít...Nos akkor szerintem abszolute szubjektív, ízlésbeli a döntés. Mivel belül majdnem tök ugyanaz a két cucc, így hagyatkozz az ízlésedre
Lényeges hátrány/hibát egyik gép topikjában sem olvastam.
Zsóofi:
Hát igen, hurcolásnál jössz majd rá, mennyire is jó móka ez a gépkategória.
Akkor neked viszont lehet hogy még az ASUS +45 dekája sem kell... (a nagyobb akku ugye)
Ha jól tudom a Wind: ~ 1kg., a 1000H meg ~ 1.45 kg.u.i.
exy/miniapu után már semmit sem merek nagyon ajánlani... Nehogy elvakult, lovamat dícsérő fan -legyek... -
rakal
senior tag
-
Zalaymate
senior tag
válasz
kelzsoca #5003 üzenetére
kelzsoca: Sajnos az csak 9"-os és a billentyűzete sem olyan használható mint a wind-nek.
Marc71: Megkérlek téged is és mindenki MÁST is, hogy hagyjátok abba ezt az off-olást, főleg a másik fikázását! Nem azért nyitottam a topicot, hogy lehessen egymást buzerálni....
Erről több szó ne is essék! Köszönöm!Gergő_: Sajnos az még akkor is 25K környékén van!
-
FPéter
aktív tag
válasz
kelzsoca #4992 üzenetére
Tényleg mindenről lehet reális (?) véleménye, ha 10 nap alatt összehozott feleannyi szakmai hozzászólást, mint amennyit én 1629 nap alatt
Hogy ON is legyek:
Nektek nem dobálja el a bluetooth a kapcsolatokat? A telefonom egy kapcsolódás alkalmával legalább 6x kérdez rá, hogy elfogadom-e a laptop kapcsolódását, mert mindannyiszor újraindul a csatlakozási folyamat.
-
-
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca #4934 üzenetére
Csak úgy megy a turbó mód, ha hálózatra van dugva, ha jól tudom.
Megjött a 120-as fehér Wind, a gazdája egyenesen imádja. Én húztam fel rá az alapvető programokat, így elég sokat használtam a kicsikét. Ami meglepett, az a minősége. Egyben van a cucc, nem nyeklik-nyaklik, szépen teszi a dolgát. Az Atom proci meg hihetetlen, hogy éppen langyos levegő jön csak ki a gépből
Csendes, szép gép, és nagyon könnyű!
Negatívumok is voltak, de ezek csak az én hülyeségeim: a kijelzőt és a billentyűzetet nekem nagyon nehéz volt megszokni. Fárasztó volt rajta gépelni, alig vártam, hogy visszaülhessek a 15,4"-os Dell-em elé. Gondolkodtam rajta, hogy mivel nem nagyon használom ki ezt a nagy teljesítményt (csak nagyon ritkán), amit a Dell-től kapok, lecserélem, és veszek egy Wind-et. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy első számú gépként nem lehet Wind-et használni (legalábbis én nem tudnám). Ahhoz sajnos kevés, és kicsi.Még valami: hiába állítgatom az XP alatt az energiasémáknál, hogy ne hibernálja magát, meg ne menjen vissza a felhasználóváltó felületig, csak azért is visszamegy. Igaz ugyan, hogy a torrent megy alatta, a letöltés nem szakad meg, de akkor is idegesítő, hogyha úgy hagyjuk a gépet fél óráig, utána felnyitjuk a tetejét, nem lehet folytatni a dolgokat ott, ahol abbahagytuk, hanem be kell újra jelentkezni. Tudtok rá megoldást? Köszi szépen!
Még valami 2: az alap WLAN driverrel szépen ment a cucc, de kb. 20 perc után állandóan dobálta el a netet, egymás után fel-le csatlakozott (Linksys WRT54GL), új driver megoldotta a dolgot.
-
reden87
tag
válasz
kelzsoca #4903 üzenetére
Jogos, mondjuk én úgy vagyok vele hogy ha elkel elkel, ha nem akkor majd használom én.
Amúgy igazból nagyon jó kis gép, nekem csak a tapipadja nem tettszik, mert már próbáltam az Asus 2 és 3 ujjas lehetőségeit, nekem az jobban bejön. Ezen picit gagyi benyomást kelt ránézésre a tapipad :S Mondjuk attól nem az -
Zola007
veterán
válasz
kelzsoca #4821 üzenetére
Viszont, ha papírra van fektetve a 2 év, akkor a saját pénzükön is, de kötelesek megcsináltatni.
efem: régebben láttam vhol notihoz való pendrive-t, a lényege az volt, hogy a téglalapnak a hosszabbik oldalán volt a csati, így akár bennehagyva is berakhattad a táskába.
Majd megpróbálok rákeresni.panizzi: úgyahogy zsoca mondja, tehát mielőtt neten megrendeled, mindenképpen hívd fel őket, illetve személyes átvételnél ellenőrizd, hogy a garlevélre mennyit írtak.
-
FPéter
aktív tag
válasz
kelzsoca #4786 üzenetére
1.07-ben is van RAM kikapcsolás, ezért neki bőven elég lenne az is. Igazából az 1.08-at csak azért nem mondtam, mert ugyebár nem működnek a kék billentyűk (kivétel a felső sor) és ez nem túl bizalomgerjesztő. Ettől függetlenül teljesen hibátlanul megy, de azért látszik, hogy nem végleges.
-
miniapu
tag
válasz
kelzsoca #4518 üzenetére
"Részemről nincs harag"
Remek! Maradjon is így! Hidd el nincs bennem bántó szándék!
"pl: a Tesco is árul 99ft-ért kenyeret és mégsem zárnak be a pékségek stb.."
Hát erre azért ne köss nagy összegben fogadást.
Rengeteg kiscéget tettek tönkre a hájperek pusztán a megjelenésükkel. Volt köztük pékség is hidd el. De szerintem nem érdemes ezen mélázni. Erefelé megy a világ és kész. Alkalmazkodni kell a pékeknek is meg a PC-gyártóknak, forgalmazóknak is. A vevők meg "eszi-nem eszi, nem kap mást" alapon eléggé ki van szolgáltatva. Modom, nekem is van Windem. Sőt, úgy gondolom, hogy még egy ezres Eee-t is valószínűleg beszerzek. Nem azért mintha használnám. A Windet sem használom. Egyszerűen a bírtoklási vágy okán. Ez is egy magyar átok.
-
miniapu
tag
válasz
kelzsoca #4491 üzenetére
"Maradjunk annyiban, hogy ezt nem te döntöd el.
Egy kicsit fogd vissza a stílust mert ez a fajta viselkedés itt nem jön be"
Bocs, de ez szerintem nem bántó megjegyzés volt! Ráadásul el is magyaráztam mit értek alatta. És megint el fogom magyarázni külön a te kedvedért: A piacgazdaságban egyes termékek sikeréről nem az egyes ember dönt, hanem a tömeg. Ha ez a tény téged személyedben bánt, akkor hidd el, azért nem én vagyok a hibás!
"ugyanazt tudja vele csinálni a felhasználó mint a többi mini-notesszel
Ezt azért egy kicsit gondold át, mert lehet rosszul gondolod"
Átgondoltam. Kína lehengerli vele a világot. Ezt tervezi és szerintem be is jön neki. Nem tapsikolok neki, de tudomásul veszem. Ha te kétlekedsz benne, elég csak megnézned az otthonodban lévő műszaki cikkeket. Van egyáltalán olyan ami nem kínában készült? Vannak luxuscikkek, vannak középkategóriásak és vannak tömegáruk is, amik nem éppen a minőségükről híresek, de ez utóbbiból vásárol a jónép a legtöbbet. meglátod ebből a mininoteszből is hallatlan mennyiség kel majd el. És megeszik a piacot. Keresztben lenyelik a Windet is reggelire. Én sem örülök az ilyen folyamatoknak, de ami tény az tény. Azt kérlek ne vitasd meg. És főleg ne rám haragudj érte. OK? PEACE!
-
miniapu
tag
válasz
kelzsoca #4485 üzenetére
"Hát maradjunk annyiban hogy ez nem konkurencia egyik gépnek sem"
Maradjunk annyiban, hogy ezt nem te döntöd el. Majd kiderül ez nélkülünk is.
Ez egy célgép. MIPS proc és célszoftverek. 1 sec alatt feláll és ugyanazt tudja vele csinálni a felhasználó mint a többi mini-notesszel: Böngészni, filmet nézni, képtelefonálni. Én azt gondolom, hogy az ötöd-hatod ár meg fogja tenni a magáét. És most várunk. Karácsonyra kiderül mi minek a konkurenciája. Addigra tele lesz vele minden sárkányos-piac.
-
FefeeX
veterán
válasz
kelzsoca #4411 üzenetére
Bene volt az is hogy ezt otthon kell tartani mert a cipelésben megszakadsz, de minek is cipelni az írót... Ott a vinyó ha másolni akarsz...
(Volt benn kb egy hasonló bekezdés is de az eltünt...)
Amúgy nézhetnél nekem egy külső komolyabb DVD keretet - már ha azt is tudsz-, ami nem ilyen kis szutyi, mert a régebben favorizált Coolink-et most sehol sem találom...
-
FefeeX
veterán
válasz
kelzsoca #4405 üzenetére
Na nem mintha egyik is komoly példány lenne egy asztalihoz képest -nehari...
Ilyenből olvasó bőven elég, komoly minőséget írni ezekkel (elég sokkal volt már tapasztalatom) - nem lehet, így arra érdemesebb egy külső keret meg egy asztali író...Nekem viszont ez magában elég is lenne, az útközben CD-zés, DVD-zés már úgysem divat, helyette van Sandisk Cruzer Contour 8Gb pendrive 25/18MBps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest