- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
^Clown #10243 üzenetére
2 hp notinál adott ez a jelenség nálunk: benne az akku de kiírja, hogy nincs akku és nem töltődik vagy kiírja, hogy az akku 0%-on van, de ha lehúzod a hálózatról megy egy órát is, jah és mind a kettő gyári eredeti akku.
MSI-ből meg mint írtam egy 24 ezres utángyártottal már befürödtem, vállaltak rá 6 hó garit ami semmi, mire igazán használtam volna mehetett a kukába (még az elektronika is megpirult....)No majd ha rendeltem és bevált megírom
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
-
sakeee82
aktív tag
válasz
^Clown #10144 üzenetére
Koszi a tippet, ugy tunik sikerult a dolog. Megjavult a wifi. Igaz megy a gep vissza a dobozaba, de legalabb tudom, hogy ujra tokeletes.
Sztetek mennyiert lehetne elpasszolni magyar honban? A klavi mondjuk US layout(ki kellett cserelnem, mert a billentyuzet takaritasa kozben kitortem nehany gombot sajnos), de a gepet Angliaban vettem kicsit tobb, mint 1 eve. Kifogastalan allapotu, a matricak kopottak, dehat 1 ev utan... -
Vegha
senior tag
válasz
^Clown #10165 üzenetére
pedig nem volt az olyan rég: 2 vagy 3 éve jelent meg a Wind ? : )
ha jól emlékszem a Sentelic vs. Synaptic mizéria volt a háttérben (egy időben én is nagyon akartam magamnak Windet). Amit most néhány ügyes-bajos keresés alapján kiderítettem az az, hogy a Sentelicest sehogyan sem lehet scrollozásra bírni. De azt vajon honnan tudhatom meg, hogy az adott gépbe épp melyiket szerelték ? -
juhiimi
aktív tag
Nah megoldottam.Vmi baj volt a rendszerrel mert visszaallitottam egy korabbi idopontra es mostmar frissit rendesen...Sztem a norton tilthatott le vmi,tanultam tobbet soha nem teszek nortont semmire.
Meg vmi;feltettem a flatout-ot ra es normalis az h elegge szaggat min grafikan? -
juhiimi
aktív tag
Köszi a válaszodat meg próbálok szerezni egy nagyobb antennát a routerhez,sajnos a driver frissítés nem segített.
De még van egy kis baj...Probáltam a nodot,avirat de egyik se tud magától frissíteni.Az avirat tettem most fel és manuálisan frissítettem.Valami a Documents and Settings-be lehet letiltva v nem tom,de amikor feltettem a ff3-at az se tudta oda menteni a letöltéseket,és ugye az antivírusok is oda mentenek automatán a frissítést.Nem tudjátok mi lehet a gond? -
VD
őstag
-XadAnuX+:
Köszi! Meg lesz!^Clown:
Egy gyakorlati tapasztalatot én is szívesen látnék!Köszi a válaszokat! Szvsz, sem kéne gondnak lenni, elvégre szabvány minden, de! Látunk már csodát.
Próbáltam a vásárláskor az eladó csókát meginterjúvolni, hogy vannak-e tapasztalatok, illetve miket szoktak venni? De nem nagyon volt képben emberünk. -
pietrone
csendes tag
A rövid javításról:
2008. december 18-án vásároltam egy MSI Wind U100-449HU típusú készüléket az Extreme Digital Zrt. Mammut üzletházban található boltjában. Ezt a készüléket az azóta eltelt majdnem 3 hónap és 3 javítási kísérlet alatt sem sikerült a hivatalos szervíznek üzemképes állapotba hoznia.
A történet időrendi sorrendben.
A karácsonyi időszak alatt jelentkezett először a probléma, hogy abban az esetben, ha az egérrel akármelyik ablakba (például Windows Intéző, Internet Explorer stb) kattintva a kurzor vagy a képernyő tetejére vagy az aljára ugrott és onnan scrollozás segítségével sem lehetett elmozdítani, mintha a fel- vagy le irányú billentyűket folyamatosan nyomvatartottam volna. Mivel az ablakba kattintás napjainkban meglehetősen gyakori művelet, ezért ez a hiba gyakorlatilag használhatatlanná teszi a számítógépet. Nem kevés időt szántam a probléma esetleges szoftveres vagy beállítási hibára utaló okának felderítésére, aminek következtében nagy valószínűséggel behatároltam, hogy a probléma hardveres eredetű, ezért a fenti hibaleírással 2009.január 5-én felkerestem az MSI magyarországi hivatalos márkaszervízeként működő Albacomp Zrt. budapesti kirendeltségét és ott a notebookot javításra leadtam.
2009.január 13-án kaptam egy automatikus e-mail kiértesítést a szerviztől, hogy a javítás elkészült. 2009.január 15-én mentem a szervízbe, ahol a szervíz által kitöltött javítás leírásában az alábbiak szerepeltek:
"Az Fn gomb lenyomásával a fel- le nyilak funkciója megváltozik".
Ehhez nem kellett informatikus diploma, hogy megsejtsem, konkrétan nem történt semmiféle beavatkozás a gépen, ezért ott nyomban tesztelve a gépet bizonyítottam az ügyfélszolgálatos hölgynek, hogy a probléma továbbra is fennáll, majd visszaküldtem újabb javításra.A második szervízben töltött időszak január 27-én ért végett, ekkor hoztam el a szervízfiókból a gépet. Ezúttal kicsit megnyugtatóbb volt a javítás leírása:
"a pontosított hibaleírás alapján tesztelve a hiba jelentkezett. Billentyűzet csatlakozó kontakthiba javítása, tesztelés. Teszt OK.". Az ördög nem alszik, ezért helyben is kipróbáltam a gépet, a hiba valóban megjavulni látszott. Majd otthon jelentkezett újra. A javítás eredménye annyi volt csupán, hogy a hiba nem rögtön a bekapcsolást követően, hanem véletlenszerű időközönként, de minden használatkor jelentkezett.
Ekkor úgy láttam, hogy a szervíz képtelen megbirkózni ezzel az egyszerű problémával. Megpróbáltam a gépet visszavinni a vásárlás helyére és visszakapni az érte adott pénzt, esetleg egy másik típusra cserélni, de ott azt közölték, hogy ezt csak abban az esetben tehetik meg, ha a szervíz kiad egy hivatalos igazolást, mely szerint a notebook nem javítható. Vissza tehát a szervízbe negyedszer is (természetesen szigorúan munkaidőben). Ők viszont azzal fogadtak, hogy - a Ptk idevonatkozó paragrafusával ellentétben - ilyen igazolást nem állíthatnak ki, csak a Hollandiában székelő MSI szervíz.
Tehetetlennek éreztem magam, ezért adtam még egy esélyt a szervíznek, telefonon beszélve a székesfehérvári kollégával is, hogy cseréljék ki a hibás alkatrészt.A harmadik szervízperiódus leteltéről 2009.március 5-én tájékoztattak e-mailben, ezért már másnap át is vettük a gépet. Szokásos helyszíni teszt alapján a probléma megoldódott a touchpad, az alaplap és a touchpad kábelének cseréjének köszönhetően.....
.......
ezeket a sorokat azonban még mindig nem a három hónapja vásárolt gépről írom, ugyanis amit nyertünk a réven.....a gép billentyűzete egész egyszerűen nem működik (pontosított hibaleírás: akármelyik billentyűt ütöm le nem történik semmi, és ez nagyban csökkenti a gép használhatóságát....)
2009. március 9-én munkaidőben viszem vissza, hátha a 4 lesz a szerencseszámom....Ezt a néhány sort pedig elküldöm a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletnek, valamint az Albacomp Zrt-nek, hátha nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a notebook piac rohamosan bővülő netbook szegmensében még alacsony szolgáltatási minőségéről ismert kis hazánkban sem engedhető meg ehhez hasonló panaszkezelési színvonal.
Müködő Wind tulajdonosok becsülétek meg gépeiteket!
Dobok néhány sort az MSI-nek is Hollandiába:
"Why don't buy MSI..."
-
pietrone
csendes tag
Halihó!
Köszi a válaszokat!
Jelenlegi szitu szerint rakal kollégának lesz igaza és hw bibi.
Tegnapi hozzászólásom után még tovább próbálkoztam a probléma felderítésén és felraktam egy ubuntut, ahol reprodukálható volt a hiba annyi különbséggel, hogy jobbra-balra ugrált a képernyő, mintha felváltva nyomogatnám a -> és <- gombokat:
Visszabattyogok az üzletbe és adok mégegy esélyt az MSI-nak...
...és tűröm, hogy a haver (aki a vásárlás előtti körbekérdezésnél azt mondta, hogy "ő nem venne MSI-t, mert korábban problémái voltak az alaplapjaikkal") kaján vigyorral nyugtázza mindezt... -
Zola007
veterán
No, ez tényleg jó hír mindenkinek, azt hiszem egy kicsit ki is vártak a dologgal, hogy mennyire hibamentes a széria, de azért ehhez mérten is lassú döntés volt.
Eddig nem úgy volt, hogy 1 év a notira és 6 hó az akkura? Mert akkor az is előrelépés, hogy most az akkura 1 év dukál.
Ez az overlock remélem nem tesz be majd sok emberkének, aki mondjuk ágyból netezés közben is fölöslegesen fűti a gépét 24%-kal.
Én belőttem 15-re, annyi plusszt úgysem ad a 24%, akkor vagy megváom míg megcsinálja lassacskén a dolgát vagy átmegyek az asztalira.Egyébként kinek mennyit fűt a különböző százalékokon full load folyamatos üzem mellett?
-
Zola007
veterán
Próbáld meg az Alt+F8 vagy Ctrl+F8 kombinációkat, így néha szokott működni akkor is, mikor a simávan nem megy
Azt ne kérdezd hogy miért, mert nemtudom.
Mondjuk lehetségesnek tartom, hogy az alt vagy ctrl funkcióemelőként megakasztja egy pillanatra a bootot, s így "észreveszi" az f8 nyomogatását is. -
Shad0w
senior tag
Ja, tudom, hogy elírtad, viszont nem tudtam kihagyni...
Amúgy ha tényleg akarok válaszolni (este felé nem szokott kedvem lenni), akkor nem értem, hogy miért a "wind" felirat előtt akarod nyomkodni? Utána kell nyomkodni, sőt azt próbáltad már, hogy nyomkodod, mint egy őrült amíg meg nem jelenik a windows felirat?
-
Wajk
addikt
én biztos nem spórolnék pár ezrest és (de ha nagyon kutakodik az ember szerintem még olcsóbban is) meg lehet venni az MSI Windet.
a diszkont dolgokról és garanciáról nem is beszélve (-Bluetooth és gyengébb Webcam)
szerintem ez elég gáz, az akksiról nem írnak a reklámban, ha 6 cellás lenne, akkor azt mondom lehet, de ha 3 cellás és senki nem ajánlanám az biztos.
aki ennyin spórol az meg is érdemli ha megveszi...
-
Zola007
veterán
Hát itt annyi a pozitívum, hogy alapból. Ha eladod a 80Gb-t (mondjuk 7k) és veszel egy 160/250-st (mondjuk 12k), illetve dobsz még bele 1 Gb-t (4 k), akkor összvissz 9 k-ból megvan a bővítés.
Windet meg tudsz venni már 90-92k körül is, tehát 100-ból simán kijösz és nem egy Isten tudja milyen koppintásod van. -
rakal
senior tag
Hali!
Csak nem a Raon Digital Everun-ra gondoltál?
Jó kis gép,csak az a 650 eurós ár ne lenne...
Egyébként nem tudom értelmezni a horribilis árakat se ezen,se a Gigabyte-on,se a Kohinjsha SX3-n.Mi kerül ezeken 2-3x többe,mint az Asusnál,meg az MSI-nél?
Ahogy szétszedve látja az ember...haát nem tudom.Talán a spéci nagyfelbontású érintőképernyő,na jó meg a dual core-os AMD,de amúgy nem indokolja más nagyon ezt a durva felárat(főleg,hogy netbookokat előkelően UMPC-nek hívnak)
Az Asus EEE 701-t már 150 euro körül meg lehet kapni... -
Stoto
tag
Én elösször egy Logitech V470et vettem az 1000h-m mellé, de a noti btje és az egér nem szerették egymást (gyenge jel, akadozott), ezért lecseréltem egy VX Nano -ra. Na ez az egér egyszerűen maga a tökély.
De komolyan, megvan a v470 is, a barátnőm használja, összesen 3k huf van a kettő ára között, de ég és föld. (Hozzátenném, hogy nem a v470 rossz, mert az is király kis egér, hanem ennyivel jobb a Nano)
-
Alukard
senior tag
Probléma: Xp-ben hiába állítom be, hogy ne hibernálja magát, meg ne csináljon semmit, ha otthagyjuk a gépet, negyed óra - 20 perc után visszalép a felhasználóváltó felületig. Ezt kéne valahogy megszüntetni.
Nagyjából 3 ok miatt léphet vissza odáig... képernyő kímélő, készenléti állapot és hibernálás...
-
zezoka
őstag
Nem lehet , hogy csak standby-ba megy ki? Nekem enegdélyezve van a hibernálás, mert sokszor csak úgy nyomom ki power gombbal (amire állítottam be a hibernülést).
-Ha aksi van, akkor 5 perc után kikapcsol a vincsi, és a kijelző, 10 perc után standby, negyed óra után hibernálás.
-Ha tápról megy, akkor 10 perc után kapcsol ki a vincsi (persze csak ha nem "használódik") és a videókártya, készenlétbe soha, hibernálásba soha.
-Ha lecsukom a kijelzőt, akkor egyik állapotban sincs művelet (tehát csak lekapcsolja a kijelzőt).Azért használom így, mert szinte éjjel nappal megy, mióta megvettem (egyszer linkeltem be képet, hogy hogy: wlan, 24es moncsi (és igen, 1920x1200ban), rádiós egér+bill, usbs 160as vincsi, külső dvdrw slim házban (ala Kelzsoca)) ugyanis általában tőőőttöget. Nekem eddig nem volt vele probléma, egyedül az nem tetszett, hogy a készenlétből ahogy visszajön (de azt ugye tápnál nem használom), egyrészt kattintani kell a belépésre, másrészt nem mindig állt vissza a Wlan, olyankor meg kell nyitni a wlan progiját, de ennyi elég, ilyenkor már meg is találja, továbbiit nem kell vele tenni (régi 54megás Dlink 524).
Szóval egy a lényeg, magától nem készenlétezik nálam, mert este megy, kikapcsolom a moncsit, reggel bekapcsolom, meglököm az egeret, csak a moncsi kapcsol be, gép megy ahogy kell.
Aksitémára: nem sűrűn hordozgatom, de azért néha igen. tehát többségében asztalon emgy, de akkor se szedtem ki az aksit, mert már sokszor volt jó. Szinte minden másnap (najó, kis túlzás) villogó órára megyek haza (kéne bele egy elem :-) ), hogy volt egy mp áramszünet. Ilynekor pontjó, h benne van az aksi, mert nem hal be a gép. Router+modem ugyis visszaáll -> megy a net tovább. Aksi meg amikorra behal, addigra ugyis lesznek nagy, sokscellásak olcsón. Arra azért figyelek, hogy amikor nem használom (elmúlt napokban már nem ment éjjel-nappal), akkor le van nyomva az elosztó, tehát no 220. Ja meg hetente egyszer kavirnyászok vele a lakásban, és lemerítem.
Nekem még egy Bluetotthos egérre fáj a fogam (sokszor ágyban skypolok bnőmmel). 10es bútorlapból csináltam egy olyan tartót, hogy ne az ágyon legyen az alja, hanem erre rakom, oldalra kicsit nagyobb, hogy ráférjen egy egér is, mert van egy régi vezetékes laptopegerem, 40centis madzaggal.
-
rakal
senior tag
Az asztali Windnél szerintem érdemes lesz megvárni a dual magost,és esetleg beépített DVD írós modellt.
Irodákba ez ideális lenne,gondoljatok bele,egy nagy cégnél,ha 1000 ilyet beszereznek,az áramfelhasználással mennyit lehet spórolni.
Otthonra már meggondolandó,de 3-ik gépnek,ha 50 KHUF alatt lenne,lehet,hogy beneveznék. -
FefeeX
veterán
mi az hogy akksiszivárgás? Az MSI notim pl bennhagyott akksit kikapcsoltan is leszívta kb 5 nap alatt...
Pixelhibára nem cserélik az ASUS-t?
Winden nincsenek ilyen problémák? :
- zsanér mellett repedés
- burkolat erős kopása
- a szutyok ventiről sajna már hallottam
- gyenge minőségű kijelző
- egyéb, említendő probléma... -
hanee
senior tag
Ez szerintem kicsit ilyen Közép-Európai sajátosság.. Egy csomó országban mindkét akksival árulják és választhatsz.. Amúgy nem értem, minek gyártanak hozzá kisebb aksit? Azon kívül, hogy picit vékonyabb vele a gép és pár dekával könnyebb, nem sok haszna van
Egy ilyen kis hordozható gépnél az akkuidő nagyon sokat számít, főleg hogy a két gép hardware szempontból gyakorlatilag ugyanaz.hanee
-
Tuco Ramirez
őstag
Nyilván cserélhető, de ez valószínűleg súlyos ezresekbe fog fájni. Egy ilyen, kifejezetten hordozhatóságra kihegyezett gépnél szerintem kiemelten fontos a hosszú akkuidő. Én is a Wind-del szemeztem sokáig, de miután láttam, hogy a 6 cellás aksival szerelt változat csak nem akar megérkezni a magyar piacra, inkább az 1000h mellett döntöttem.
-
Zola007
veterán
Tegnap mikor 6 cellás akku után kutattam, vmelyik msiwind.netes fórumban írták, hogy több nagy online áruháznál (newegg, mwave, buy) nagyságrendileg több tízezres számra tehető, akik vagy először windet jegyeztek elő és utána módosították 1000h-ra, illetve akik írják, hogy a kettő közül ezen okok miatt vették az asust.
összességében csak 100.000 db-al számolva meg 10.000 ft/db-os kiesett MSI nyereséggel, amivel szerintem enyhén alábecsülök mindkét számnál, akkor is 1 milliárd Ft mínusz, ami az asusnak jut. Ők viszont kimondottan időben és jól reagáltak az msi kezdeti balfszkodásaira (ami még sajna mindig tart)
-
Imibácsi
aktív tag
Őszintén szólva már várom a dupla magos atomot. Mert a mostani atom is elég jól muzsikál, szóval a dupla mag már felér majd egy olcsóbb ÁCore Duoval. Leginkább az AMD procija érdekel. Az új igazgatójukat egy zseninek tartom. Ő vitte sikerre az Athlon processzorokat. Szóval én drukkolok az AMD-nek
Visszatéve a windre: Mennyivel lett végülis rosszabb ez az új taccspad? Csak a scrollbar hiányzik? Vagy bőrradír az előzőhöz képest?
-
csabicsepp
aktív tag
Az u100-as modell úgy lett eltalálva ahogy kell. (fő is a fejük a notigyártóknak. Én 1 hónapja annak is örültem volna ha ezt a "régi" modellt egyáltalán kapni lehetett volna.
tetszik hogy bejelentenek ráncfelvarrt modellt, miközben a régit se lehet kapniHa van türelmed várhatsz 1-2 hónapot, hátha olcsóbb lesz a sulikezdési láz lefutása után. Többet sztem ne, mert még a végén tényleg bejelentik az u200-ast
hehe23: ez benne a pakliban. Én amikor vettem a core2 4500-ast, 2 hét múlva ugyanannyiért volt 7200-as
-
stefanitsr
senior tag
Én totál oda voltam érte anno még a megjelenése előtt egy hónappal. Először megtapiztam a 700-as eee-t, kicsivel később az 900-ast majdnem megvettem, azt utánaolvastam hogy a wind lesz az első olyan netbook aminek van egy használható méretű billentyűzete és sokan mondták hogy a 10" kijelző bizony sokat jelent a korábbi 9"-hoz képest. Nekem valahol ez volt az a minimum küszöb, amiért megérte pénzt kiadnom, kellett a tárkapacitás is, képek feldolgozására, tárolására, a tíz ujjal gépelhetőség és az 1024 pixelnyi kijelző szélesség webböngészéshez. Tudom lesz számtalan újabb, jobb, szebb masina, de őszintén ez egy netbook, tudja azt amire tervezték, szánták, igazából értem én hogy kétmagos atom, stb, de arra amire ezt a kategóriát kitalálták, ez teljesen megfelel.
Hozzáteszem az ára abszolút nem vészes, így aztán ha jövőre valami monumentálisan nagy jelentőségű durranás jönne a netbook piacon, odaadom az asszonynak aki egyébként teljesen bele van szerelmesedve és sógoron keresztül megveszem az utódot... De ez itt olyannyira megfelel annak amire kitalálták (plusz még csomó minden másra is), hogy elvagyok vele mint a tök.
Jah és ahhoz képest hogy netbook, pl cserélhető a hdd, bővíthető a ram, wifi-vel lehet mókolni... Nem rossz masina ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest