- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsa_
csendes tag
Én is 22es külső monitorral használom, és a gyors váltásra megoldásnak a következőt találtam: a taskbaron van egy nagy kék ikon (Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for Mobile), ott jobbgomb -> grafikus tulajdonságok.
Ott be lehet állítani a laptop és a monitor tulajdonságait (elsődlegesség, felbontás, elhelyezkedés). a jobb felső sarokban pedig ott van a "Sémabeállítás". Ott el kell menteni amit összeraktál, onnantól pedig csak bármikor jobbgomb azon a bizonyos ikonon, séma választása és egy gombnyomásra visszahozza amit beállítasz.
Viszont nekem is volna kérdésem: rákötve a samsung 223BW-m (analógon) képe iszonyúan zajos, vízszintesen csíkozza.
Az egyik tippem, h a kábel mellett megy 220as vezeték. Most szétpakolni nincs erőm, de elképzelhető hogy emiatt zajos? Vagy más is tapasztalt ilyet?ui.: én is hobbifotosopozok rajta, 2giga ram van benne, xp és kifogástalanul megy!
-
hanee
senior tag
Jólvan, közben párom a számba rágta hogy pendrivera is lehet
Most veszek a noti mellé egy 8GB-s pendriveot magamnak. Nézegettem, hogy mennyibe kerülnek a külső dvd írók, de letettem róla, egyszerűen nem éri meg azért, hogy évente 2x dvd-t vagy cd-t írjak. Páromnak van asztali gépe és notebook-ja is, tetszés szerint választhatok, hogy melyiken írjak dvd-t.
Csak azt mondta hogy nem mindegyik pendrivera lehet kighostolni (nemértekhozzájelentem), valami miatt nem engedi mindre.. de majd megoldja mert ügyesfijú és akkor.. mondjuk egyszerűbb gondolom kiírni a tartalmát egy cd-re vagy dvd-re, mint a Chello Lite-on átnyomni, úgyhogy maradjunk ebben, hogy akinek majd kell az jelentkezikhanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Nem lesz nálam kábel dzsungel, mert külső billre nem kötöm rá. Minek.. de a külső monitort sem most fogom megvenni hozzá, nem sürgős egyáltalán. Lehet, hogy végül majd nem is veszek, meglátom, hogy mit nyújt
Egérből meg van nekem wireless USB-s is, ha nagyon zavarna a kábel...Általában szerintem ha elmegyek otthonról azt hordom a notihoz, ez így is marad asszem.
A nyomtatót és a scannert nem tartom a gépre dugva, utóbbit már csak azért sem, mert attól kapja az áramot is, előbbit pedig párommal közösen használjuk, ezért egy jóóóó hosszúúúúú USB kábel van hozzáA ghostolást szerintem páromra bízom, ő a számtechzseni a családban. A matricát meg majd valahogy akkor leszárítózzuk vagy nemtom
Más megoldást nem nagyon látok ghostolásra.. van?
hanee
-
Shad0w
senior tag
Még mielőtt belevágsz, aztis elmondanám, hogy hála a tökéletes csatlakozó elrendezésnek, ha mindenféle perifériát (monitor, bill, egér) rákötsz akkor egy kisebb kábeldzsungel alakul ki körülötte, melytől effektíve használhatatlan lesz, továbbá én nem találtam gyors gombot a monitor választásra, tehát minden egyes alkalommal kézzel kell beállítani a külső monitort.
Ööö, nemtom milyen neted van, de ha letudod ghostolni a recovery partíciót akkor az jöhetne nekem
. Egyébként ehhez nem kell kivenni a vinyót. És van egy matrica az egyik csavar felett, tehát ha szétszeded akkor az a matrica sérül.
-
kics
csendes tag
Próbálta valaki használni a Wind-et rákötve egy FullHD-es illetve HDready TV-re, mit tudnak ezek a kombináció? Képminőség menyire élvezhető?
Kérdésem hátterében az áll, hogy a gépről "családi" bemutatóhoz mennyire lehet és melyiket, mint kombináció alkalmazni.
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Na holnap belépek én is az MSI Wind tulajok körébe
VÉGRE
Egy kérdés: Ghostolás.. ki hogyan? Ezt a recovery particiót szeretném valahogy lementeni. Szétszedtétek? Könnyű szétszedni? Nem sérülnek tőle matricák meg ilyesmi?
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
De én röhelyes dolgokra használom. Képek átméretezése, a színek és a fényerő javítása és szép csilivili felirat készítése, amire max. 1 db efektet ráteszek, ha pedig nagyon kreatív vagyok, akkor kettőt..
Azért szeretem, mert van benne "Save for web" opció és animált gifeket is lehet vele csinálni (pl. bannernek, ami két db. képből és egy feliratból áll), de semmi olyat nem csinálok vele, amihez atom gép kellene. Ráadásul ezt havonta 1x használom, nem minden nap..
No meg.. van belőle korábbi verzió is, nem kell nekem a legújabb. Úgyis utálom a Filter gallery-t..
hanee
-
hanee
senior tag
Woow! Ez elég jól hangzik
Akkor nem aggódok emiatt. Ahol voltam tegnap megnézni és összehasonlítani a kis gépeket, ott az eladó igazából lehúzta ezeket egy kicsit.
Mondtam neki hogy nekem a legdurvább program amit futtatni szeretnék az a photoshop, ezért mondjuk a 2GB RAM-ot belebővíteném akkor is ha csak 1 GB-val veszem, de egyből rávágta, hogy hát az nem fog rajta élvezhetően futni, korábbi verzió talán (mondjuk akkor eszembe sem jutott de azóta rájöttem hogy ez hülyeség, hiszen annak leginkább memóriából kell sok, nem CPU-ból, olyan eszméletlen műveleteket nem végez az a program, max. lassabban tölti be magát az elején 20 másodperccel..). Ezen kívül én szövegszerkesztek, netezek, és van egy portálom, azt fejlesztgetem (neten). Az pedig leginkább időt és kreativitást igényel, nem pedig vasat
Van egy 15,4"-es notim, amin SOHA az egy év alatt nem néztem talán filmet, na jó amikor beteg voltam megnéztem rajta pár rész Dr.House-t az ágyban fekve, de ennyi.Egyébként le vagyok maradva monitorok terén most látom. Nekem utoljára 17" TFT-m volt, de nem ma..
hanee
-
Shad0w
senior tag
Nya, akkor a tapasztalatok: általános használatnál (net, film, szövegszerkesztés) fel sem tűnik, hogy nem a core2duo dolgozik. 720p-s filmek is mennek. Plusz az asztal kiterjesztésével meg lehet azt is csinálni, hogy a wind kijelző marad 1024x600 a monitor meg 1680x1050.
-
Devil[RPC]
csendes tag
12-13"-os olcsó kis gépek jók lennének szerintem az lenne az ideális hordozható gép méret csak a normális subnotik meg valamiért aránytalanul drágák.
Kíváncsi vagyok ezt árulják e majd kishazánkban mert a dell 12" -es gépét nem árulják sehol. -
BloodRay
veterán
válasz
Devil[RPC] #6873 üzenetére
A hölgy ázsiai.
Egyébként a gép specifikációi(már amennyit tudni) annyira nem nagyszámok.
Kíváncsi lennék a 13"-os kijelző miatt mennyivel nagyobb a készülék. -
hanee
senior tag
válasz
Devil[RPC] #6873 üzenetére
Pasival nincs?
-
Devil[RPC]
csendes tag
-
Topitom
csendes tag
Szóval pár oldallal korábban írtam az MSI WIND U120-ról. Tapasztalatokat és problémákat. Ezt annyival toldanám meg, hogy a kijelző kerete fényes lakk szerű műanyag és nagyon látszik rajta az ujjlenyomat. Egyébként még mindig nem tudtam a HSDPA modemet beüzemelni.
-
hanee
senior tag
Ja és egy kérdés.. korábban, hónapokkal ezelőtt tudom hogy volt róla szó, de lehetetlenség visszakeresni.. ugye bármilyen TFT monitorra rá lehet kötni? Arra gondoltam, hogy egy az egyben lecserélem a mostani notimat egy Windre (az most 15,4"-es és nagyon nehéééééééz cipelni magammal), és itthonra meg veszek egy normál TFT monitort (nekem elég egy 15"-ös is, csak hogy kényelmesebb legyen
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
BloodRay #6864 üzenetére
Én csak azt nem értettem, hogy az egyik shop weboldalán azt láttam, hogy az U120-at kevesebb RAM-mal, kisebb winyóval árulják ugyanannyiért
Nem nagyon értettem, azt hittem van valami lényegi különbség az U120 javára.. (fotóról a design különbség nem látszik igazán, nekem nem tünt fel semmi).Ma voltam egyébként a notebook.hu üzletében és megnéztem egy Lenovo 10,1"-es kisgépet.. sajnos Windjük épp nem volt, hogy összehasonlítsam.
Azt mondta a srác, hogy szerinte szemrontó ezen dolgozni órákon keresztül. Nektek mi a tapasztalatotok, pl. mondjuk szövegszerkesztés tekintetében? Tényleg fárasztó a szemnek?hanee
-
mindkilla
tag
u100-hoz az [innen] leszedhetö wifi driver a legujabb? (RTL8187SE)
kicsit mintha bizonytalankodna : / -
pietrone
csendes tag
Halihó!
Köszi a válaszokat!
Jelenlegi szitu szerint rakal kollégának lesz igaza és hw bibi.
Tegnapi hozzászólásom után még tovább próbálkoztam a probléma felderítésén és felraktam egy ubuntut, ahol reprodukálható volt a hiba annyi különbséggel, hogy jobbra-balra ugrált a képernyő, mintha felváltva nyomogatnám a -> és <- gombokat:
Visszabattyogok az üzletbe és adok mégegy esélyt az MSI-nak...
...és tűröm, hogy a haver (aki a vásárlás előtti körbekérdezésnél azt mondta, hogy "ő nem venne MSI-t, mert korábban problémái voltak az alaplapjaikkal") kaján vigyorral nyugtázza mindezt... -
rakal
senior tag
válasz
pietrone #6848 üzenetére
Hali!
Nekem hardveresnek tűnik a hiba.
A billentyűzetre nem ömlött vmilyen folyadék (kávé,tea cola etc.)?
Ezek beszáradva tudnak érdekes,megmagyarázhatatlan hibákat produkálni.
Őszintén szólva ilyen problémával én sem találkoztam még,de a bölcsek szerint,ha valami megmagyarázhatatlan hiba lép fel,soha ne zárjunk ki banális hardveres hibát. -
Shad0w
senior tag
válasz
Siriusb #6849 üzenetére
Realtek rtl8187se kártyám van (ha ua. a kettő akkor
).
Btw. pont most találtam meg hozzá a leírást, csak az eredeti mellett volt megjegyzésben és nem vettem észre...
Ubuntu 8.10 realtek wifi telepítés. -
pietrone
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy MSI Wind u100 netbookot (2GB RAM, 160 GB HDD) és a következő problémám van vele:
gyári XP (magyar, Home) és driverek telepítését követően (se hálózat, se új progi, csak a tök szűz gép) normálisan működik minden addig a pontig, amíg valamelyik explorer ablakban rá nem kattintok egy fájlra, mappára vagy bármire. Ekkortól a scrollozás megszűnik, minden ablakban a tetejére vagy a legaljára ugrik a képernyő és onnan el sem lehet mozdítani, mintha permanens ctrl+home vagy ctrl+end lenne bekapcsolva, totál használhatatlanná téve a gépet (ezen az oldalon például csak a legfelső vagy a legalsó két hozzászólást engedné elovasni...).
Megpróbáltam egy xp professionalt is, az eredmény ua.
Összes xp-s frissítés sem segített.
Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki ilyesmivel, ha igen mi lett a megoldása? Visszaolvastam néhány száz hozzászólást, de nem találtam hasonlót.
Örülnék, ha csak egyszerű windows beállításról lenne szó, szívesen elkerülném a garancia érvényesítésével járó időpocsékolást.
Köszi előre is. -
Shad0w
senior tag
Tett már fel vki 8.10-es ubuntut a windjére? Akkor elárulhatná nekem, hogy hogyan kell feltenni a wifit, mert aza leírás ami 8.04 alatt működött már nem működik. A makedrv parancs hibát ír ki.
-
Shad0w
senior tag
Tulajdonképpen ja, tévedtem
. De ha nem csal az emlékezetem akkor az amúgy is lassú ubuntu (mármint az atomon) még lassabb ha wubival telepíted.
szerk.: De most azon filozók, hogy a recovery meghajtót nem lehet egyszerűen annyival rendbehozni, hogy mondjuk Partition Magicben újra azt állítjuk be active partíciónak?
-
rakal
senior tag
Minden kedves fórumtársnak BÚÉK!!!
-
Jetyke
tag
témába vág:
BOLDOG ÚJ ÉVET!!
-
BloodRay
veterán
válasz
Topitom #6836 üzenetére
Annyit nem vacakoltam azért vele, mert asszony lekötött, csak ma néztem utána mi lehet a gond.
Mondjuk most, hogy bekapcsoltam megint elállítódott a beállítás, de az amiatt lehetett szerintem, hogy Ralink programban be volt ikszelve, hogy: "Use RaConfig as Configuration Utility".
Egyébként nem lenne rossz a program, de beállítások között alig lehet megtalálni valamit...B.U.É.K. mindenkinek!
-
Topitom
csendes tag
Szeretném én is feltenni a SUSE linuxot, de nem szeretném a jól bevált winxp-ét elveszteni.Van valakinek ötlete, hogy biztonságosan hogyan lehet feltenni és még a recoveri partició is megmaradjon windows alatt.
-
Topitom
csendes tag
-
Jetyke
tag
válasz
Ciklamann #6828 üzenetére
Ez íg yelvileg rajabb, mert az SSD gyorsabb a mozgó alkatrészek híján, és nem is fogyaszt annyit szintén a mozgó alkatrészek híján. És ha nincs adatmozgás ugye, akkor a hdd rész pihen, vagyis még kevesebbet fogyaszt. Az meg hogy az oprendszer oda megy azért jó, mert az SSD amúgy is gyorsabb, nemcsak a mozgó alkatrészek híján, így a rendszered fittebb!
Én ettől még nem venném meg. Amúgy sem egy olyan gép, ahol 2 percet kell várni az IE betöltésére, ezekután az a 4 milliszekundum nem fog érdekelni.
Kajak, asztali gépembe nem vennék ilyet filmszerkesztéshez!Apropó, off rész: ötlete nincs valakinek, hogy a Sony dvd kamerám által készített képsorok miért ismeretlenek a Sony Vegas Pro számára? Vagy ez is egy hasonló lenyelendő idiótaság, mint amit a Sony Sound csinált Celin Dionnal, lévén az általuk kiadott cédét nem olvasták a sony cédélejátszók...fura.
-
Ciklamann
csendes tag
..most, hogy meg-, vagy bejelent az U115, érdemes őt választani? U100 helyett. Tehát 100 vagy 115? A hybrid adattárolás miért előnyös (ssd-hdd)? Vagyis, hogy az op. rendszer az SSD-re megy fel, az miért jó? Nem tudom, csak azért. Mit nyernék vele?
-
user01
aktív tag
-
BloodRay
veterán
Működik az új driverrel a wifi, de a probléma úgy tűnik nem oldódott meg teljesen.
Az a gond, hogy bekapcsolom a wifi modult az Fn+F11 kombinációval, a led kigyullad, de valójában nem kapcsolódik be a modul. Persze ez csak a Ralink programban derült ki.
Nem tudom mi miatt lehet ez továbbra sem... -
zeroflag
csendes tag
hali
Vki tapasztalt olyat h turbo gomb benyomasakor a cpu homerseklet kb 10 fokot csokken(!) ? Raadasul nem lehet hallani h a venti magasabb fokozatra kapcsolt volna es a csokkenes is a gomb benyomasaval egyidoben megtortenik. 2 fele progival is neztem mindketto szerint csokken. Biosban 25%-os overclock van beallitva, freki tenyleg megemelkedik es gyorsabban is fut le a benchmark de nem ertem miert latja ugy hogy csokken a homerseklet.
-
csabicsepp
aktív tag
Jó ideje használok én is wind-et (u100), nagyon jó dolog üzemidőben a 6 cellás akksi, de nekem nagyon nem jött be a vele járó méret és súlytöbblet, ezért továbbra is a 3 cellással megy legtöbbet, csak most már ott van a 6-os is, ha kő
Szigorú magánvélemény!
Egy 32 gigás ssd-t nagyon el tudok viszont képzelni beléjeNálam a 4-5 hónap alatt nem történt kaszni amortizálódás, pedig nyüstölve van rendesen.
-
maláj
addikt
-
user01
aktív tag
Hivatalosan is bejelentették az U115-öst: [link]
Az op.rendszer SSD-n, az adatok pedig vinyón...
A bluetooth-t csak opcionálisnak írják..., érdekes.Attól tartok, hogy azon azon az ezüstözött színű káván nagyon meg fog látszani a jobb kéz miatti kopás. Az enyém szerencsére fekete, így semmi sem látszik rajta.
-
BloodRay
veterán
Tegnap estig nekem sem volt vele gondom, de most már az 1.2.0.0 -ás van fent és azzal remélem ennyi gond sem lesz.
Gondoltam melegedési problémára is, ahogy feljebb is írtam, mivel már jópár órája ment a gép, de a hőmérsékletek teljesen normálisak voltak.
Mindenesetre ártani valószínűleg nem árt a frissebb driver.Nem bétás már az sem.
-
FPéter
aktív tag
A ventillátorra keress rá ebben a fórumtémában, részletesen leírtuk, hogy hogyan kell megolajozni.
A billentyűzet akadása pedig általában akkor fordul elő, ha valami bemegy a billentyű alá. Pl. nálam egy összenyomott szezámmag tette használhatatlanná az egyik billentyűt, tehát elég pici darabka valami is elég.
A nyikorgás nálam nem jött elő, de megnézheted mindenki okulására, hogy hol lehetne megolajozni. Nem használtad esetleg poros, homokos környezetben? Mert amit leírsz, az mind valamilyen szennyeződésre vezethető vissza szerintem. -
tomi5244
őstag
Sziasztok!!
Már 6 napja wind tulajdonos vagy, ebből következik, hogy karácsonyra kaptam khttp://prohardver.hu/dl/s/cl.gifaptam
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Vettem hozzá egy frankó kis táskát de nem 10"-at hanem 13"-at mert szerintem praktikusabb ha kicsit nagyobb meg mindent belepakolva így pont elfér kényelmesen minden.
Két dolog is rettentő módon tetszik, az egyik, hogy mindent belepakolva (egér, töltő, wind, maga a táska) elképesztően könnyű, másik meg, hogy rettentő módon befojásolja a wifi használat és a fényerő nagysága az aksi időt. Tehát ha csak irodai alkalmazást végzünk pl.: vonaton, buszon, bárhol. kikapcsold wifivel 40-50%-os fényerővel a 3 cellás gyári aksi 2:27 percet jelzett nekem. Nekem fekete kivitel van, ami az "olcsóbb" kivitel 1GB RAM-al. Szerintem több nem is kell.
Az egyik rokonom üzemelte be, szóval telepítési kritikával vagy észrevétellel nem tudok szolgálni. De már van rajta KDE felületű linux is, késöbbiekben arról is be fogok számolni.
Még annyi, hogy mindennapos használat mellett kb 1-2 óra aksi használat mennyire befolyásolja az aksi élettartamát.?? Tehát arra akarok kilyukadni, hogy ha tehetem tegyem fel töltőre??
-
BloodRay
veterán
Hmmm... másnak is volt olyan, hogy egyszercsak "elvesztette" a wifit a gép?
Úgy értem egyik pillanatban még csatlakozva van az itthoni hálózathoz, másik pillanatban pedig azt írja nincs elérhető hálózat, miközben wifi bekapcsolva, wifi-router pedig működik.
Újraindítottam a gépet, utána újra működik, de azért érdekes...
Túlmelegedhetett a wifi modul?Egyből ez jutott eszembe, mert láttam már ilyen túlemegedős lekapcsolódgatós wifi modulokat fu-si laptopoknál, de én gépem még csak nem is meleg...
-
kiskakas
senior tag
korabban irtam az intel vga driver telepites problemarol, megoldodott
az msiwind.net forumon egy srac javasolta ezt az utilt
http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html
felraktam, takaritott, utanna mar felment!Farcry-t probalta egyebkent vki a gepen? Elindul, viszont se a touchpad, se kulso usb-s eger nem mukodik a jatek alatt. Marmint a jatek menujeben tokeletesen mukodik,de amint betolt barmilyen palyat, csak az egergombok mukodnek,az egermozgast nemkoveti
-
silusa
csendes tag
Hali!
4 hónapja vagyok MSI WIND tulajdonos.Már a kezdetektől fogva elég hangos..valószínűleg a hűtőventillátor.
Ja meg néha a billentyűzet is akadozik,többszöri lenyomásra jelennek meg a betűk és kinyitásnál-becsukásnál nyikorog a gép.
Egyébként nagyon szeretem,hurcolásra alkalmas,utazás közben is kényelmesen tudom használni.
Nálatok is előjöttek ezek a hibák? -
Dveed
csendes tag
Nincs semilyen adapterem a kártyához. Ez az adapter a géphez járna vagy a kártyához? Mert én egyikhez se kaptam :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp 820 G3 16gb ram 256 ssd,1080p érintőkijelző
- Vector GP77 13VG 17.3" QHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 15 G3 - R5 5500U - 15,6 FHD IPS - 8GB / 512GB SSD - Ujjlenyomat - SK bill
- ASUS ZenBook UM325UA - 13,3" FHD OLED - R5 5500U - 8GB / 512GB SSD - USB-C - SK bill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest