- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #21646 üzenetére
Valószínűleg nem, de hát ilyen ez, most mit lehet tenni.
Én sem az X3-at vettem meg végül...De csak hogy még utoljára ellentmondjak neked/megmagyarázzam
:
Volt egy B2-m, vettem egy GR07-et, aztán eladtam a B2-t. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem szerettem a B2-t.
Mert ugye az 1-2 héttel túlzol kicsit, de nekem se volt meg túl sokáig a B2. -
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #21624 üzenetére
Nem azzal van a gond, hanem a feltételezéssel, hogy "szép halkan lecserélték másra", "azóta nem nagyon ajánlgatják" stb.
Korántsem biztos, hogy ez így van, bár nem tudok a nevükben beszélni, te mégis tényként írtad le, a következtetéseket meg mindenki le tudja vonni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#16820480 #21619 üzenetére
Köszönöm, így már értem. Pont a legérdekesebb résznél szálltam ki, az X3/DX50 megjelenést még nyomon követtem, meg emlékszem, hogy nem egyeztek a vélemények a két cucc képességeit illetően, pedig külföldi árak alapjén kb. egy kategóriában voltak akkor (a DX50 kicsit drágább volt mondjuk), de akkor rendesen elszaladtak a dolgok azóta.
Mindegy, egyelőre megfelel még nekem a jó öreg Cowon J3, ezt az örökkévalóságnak teremtették állítom. -
-
raven12
senior tag
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #21386 üzenetére
Szerintem meg - legalábbis amit a cikkből kivettem - ez egy ugyanolyan mainstream szar. Ne legyen igazam, de hányok ezektől a cikkektől.
Ja, és: wikipedia link
Nekem ez is csak marketingszöveg és hülyéknek-magyarázás. Alapból elrettent, ha valahol azt magyarázzák, hogy "uses a format called FLAC which is a lossless format - and is about 36 megabytes for the average song." -
AGE-T
őstag
válasz
#16820480 #21305 üzenetére
Szigorúan magánvélemény. A Hifiman, Oppo, és még lehetne sorolni, valóban gyárt kellemes dolgokat, de ezen termékeket már ők sem adják fillérekért. Ha az ember körülnéz, meg lehet találni az alternativákat, mely mögött van support is, és nem "küszöb garanciás", supportos. Cowon, Sony, Samsung, iRiver pl.
-
vPFCS
csendes tag
válasz
#16820480 #21252 üzenetére
Köszönöm a sok hozzászólást és segítséget.
Hát kezd körvonalazódni a dolog...
DX50 esetleg AK100 ha valaki tud jó áron ilyet. De 170 tényleg sok. Ha kicsit olcsóbb lenne lehet megajándékoznám magam eggyel
Igen, a 24/192 nekem sem feltétel ezt írtam is, de ha már beruházok hosszabb távra, akkor nem baj ha tudja. MÁr utána néztem, sőt töltöttem is le ilyen minőségű cuccokat amit hallgatok. Tényleg nehéz beszerezni, de azért található.
Milyen fülesed van amivel próbáltad az X3-at?
Az AK100 is laggol az ilyen számok betöltésénél?
De lejátszás közben remélem nem.... -
Ati1979
veterán
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #21100 üzenetére
Nem hiszem!
Ennek egy jobb fülessel ugyanúgy jól kell szólnia. Utcára meg nem mindenki használ fejest...Szóval egy sokdriveres custommal elég jó lehet.
(#21102) contaxg
Tényleg nem koppintás!
Igen a nap képe!
(#21103) krisztian922
Náluk érdeklődj dx50 ügyében...
A két említett fórumtárs elég kooperatív, így szerintem az övékét ki tudod próbálni!
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #21096 üzenetére
Kíváncsi vagyok arra mennyire jó.
A fórumokon (természetesen ez csak irányadónak jó) azt írják, hogy nagyjából az ak120 szintje, (talán egy árnyalattal jobb) erősítő kártya cserével meg azért jobb.
Mások meg azt írták, hogy a japán ibasso dx100-al egy szint kb. (Amit én egy szintre rakok az ak120-al.)Szóval tényleg meg kéne hallgatni egymás mellett...
Persze erősítő igényes fejeseknél elvérzik ak a két említett lejátszó ellen.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #21074 üzenetére
Akkor gondolom az ak120-nál is jobb, meg a japán dx100-nál is. (Mert azok kb. egy szintem szólnak.)
Főleg az erősítő része miatt.Hát igen a méret meg a kezelőfelület miatt nem jön be nekem sem. Kb. az otthon hordozható kategória.
Én emlékeszem, hogy volt valami hifiman youtube video, ahol inkább a he500-at ajánlották hozzá.
A he6 túl sok volt neki. -
válasz
#16820480 #20949 üzenetére
Nem hogy később mennyit fog érni, hanem, hogy a fejeden mennyit fog érni. Ez egy befektetés az élménybe. És a megtérülést a fejen mérem. Ha az idő nagy részét a polcon porosodva tölti, mert nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mert kényelmetlen, mert a kora miatt torzít a mély tartományon (igen ez gyakori a K1000-nél), mert macerás a fejen tartani, akkor a befektetés nem térült meg élmény formájában. Kérdezd meg az aktuális K1000 tulajokat, hogy mennyit vannak a fejen.
-
válasz
#16820480 #20946 üzenetére
Nem a realitás a kérdés, hanem a megtérülés. A gond vele, hogy csak otthon lehet hallgatni, már rövidtávon is kényelmetlen, rendkívül sérülékeny, és 30 éve nem gyártják, emiatt nagyon változó az eszköz állapota. A kérdés, hogy ér-e egy ilyen rendszer 2 millát (fülessel együtt). Mert amit hallott 1db K1000, az egy egyedi átalakításon részt vett darab, amilyen nincs még egy, és nem is lesz. 3 különböző K1000-t hallgattam már mind milla körüli rendszerről, és a fülesek állapota sem volt tökéletes. Csak az az egy, amit ő is halott és egy csomó sebészi operáción ment keresztül.
-
Moleman
addikt
válasz
#16820480 #20921 üzenetére
Hopsz, ezt nem tudtam, köszi az infót! Azt hittem, hogy ha nem veszem ki, azonnal onnan folytatja, ahol abbahagyta, pl a Mazda gyári hangrendszere így működik. 16 gigás pendrive-ot vettem volna hozzá. (Az iAudio is úgy működik, hogy érzékeli, ha változás történt a fájlokban. Ha nem változott semmi, kb 5 mp alatt indul, ha lecseréltem a teljes 1 giga tartalmát, fél-egy percig is eltart.)
Sajnos nincs sok tárolórekesz, egyedül a nanovákuumos telefontartó lehet opció, de pont azért szoktam le a használatáról, mert 2 hónap után már rendszeresen tisztítani, vizezni kellett, hogy ne dobálja le magáról a telefont. Bár nem mindegy, hogy 140 gramm vagy 24, egy pici lejátszót lehet, hogy nem dobálna le. Ez kábelvezetési és kezelhetőségi szempontból is jó lenne, köszönöm az ötletet!
Akkor a Sansa Clip+ (az a szimpatikusabb) felér hangminőségben az iAudio-hoz?
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20670 üzenetére
Az árának egy nullát lecsaphatnának a végéből. Már venném is rögtön.
Nem ez már nem az enyém. Ennyit nem adnék érte az biztos...
(#20671) kemcso
Nekem már van lejátszóm.
Viszont neked, aki ak lejátszó vásárlása előtt állsz itt a lehetőség!
Pont a kedvedért jelent meg most. Hogy meg tudd venni!
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20650 üzenetére
" igazából két fajta kompromisszum van: az egyik, hogy a hang terén kötök kompromisszumot, ez esetben pénzem több marad, illetve másra költhetem, viszont elmarad az élvezeti faktor is jóval, vagy egyszer összeszedem a pénzt, kifizetem, és onnantól használhatom évekig, és élvezhetem a hangját. Én úgy vagyok vele, hogy ha ki tudom fizetni, akkor inkább egyszerre megveszem a jobbat, és nem veszek valamit, amit mondjuk rövid időn belül le akarnék cserélni. "
+1
Teljesen egyetértek ezzel!
(#20653) kemcso
Valószínű, hogy a HDP-R10 fejlett erősítő része (a többi lejátszóhoz képest) a felelős a jobb mélyekért. Legalábbis szerintem.
Gondolom azért mert amikor vodkaboy kis sony erősítőjét rádugtam az ak-ra a mélyek sokkal erőteljesebbek lettek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#16820480 #20623 üzenetére
Nekem van egy Sansa Clip Plus-om, aranyos kütyü meg szerintem jól olvasható a kijelzője, csak tényleg nem egy méretbajnok. Azért nem arra kell gondolni, hogy vakoskodik az öreg, de azért nem árt ha nem kell mindig az olvasószemüveghez nyúlni ha keres egy albumot.
A Clip Plushoz hasonló a menü felépítése ennél a Philipsnél. Ennek már szerintem kellően nagyok a betűi, nincs telehányva színes hátteres cukormázas menükkel és teljesen egyszerű használni. De a legnagyobb kapacitású is 8 GB volt és nem bővíthető.
A használttal az a baj, hogy 1 héten belül kéne, én dolgozom, nincs időm felkutatni egy garis, jó állapotú példányt, egyszerűbb megrendelni egy webshopból és házhoz jön másnapra.
Szerk: Találtam fotót a menüről. Ennek a kijelzője sem kicsi, a betűk sem aprók, van benne magyar nyelv. De sajnos nem bővíthető.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20625 üzenetére
Igen ez így van, csak azt is tudni kellene, hogy mennyire látják ezeket az apró betűket és mennyire tudnak megbarátkozni a kezelő felületekkel.
Pl. én a nagyszüleimnek biztos nem adnék mást, csak ilyet.Hát igen igazából talán a classic lehetne a megoldás, ha normális áron hozzá tudna jutni. A nano sem rossz, de annak is kicsi a kijelzője sajnos.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20574 üzenetére
Munkahelyen ittunk!
Amúgy még meg sem köszöntük, hogy összeállítottad a füles topic téma-összefoglalóját.
Ha nem Mo-n lennénk akár így is járhatnál.
Idézet a szövegből:'' In order to express our gratitude, for his continued and unending work on these threads, we’ve decided to raise money in order to get him the new hybrid AKG K3003 universal. For those of you unfamiliar with this universal, it goes for approximately $1,300. I’m going to be organizing the collection of the money and purchasing the K3003 for Mike.'' [link]
(#20575) fi:zi'k
Mire számítasz, így év végén?
Már a fórumozók többsége részeg szerintem...
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
#16820480 #20576 üzenetére
A nagykeren keresztül próbálom visszajuttatni a gyártónak. Hátha kicsit több foganatja lesz, mintha egyszeri vevőként ír vki.
Először nekem is furcsa volt, de tényleg pikk-pakk meg lehet szokni.
Ha tárcsázni akarsz ott a telefon vagy az ipod.Amúgy értem mire gondolsz.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20536 üzenetére
Én nem értek annyira hozzá, de szerintem 200k-ból esélytelen...
Először is kell egy normális dac ami kb. 300-400k. Aztán pl. hozzá megtenné valami kis aktív genelec, amiből egy pár olyan 400k. + minőségi kábelek.
Tehát szerintem olyan 1 milla körül érdemes nézelődni.
Meg akkor kell még hozzá egy hangszigetelt szoba is...
-
-
válasz
#16820480 #20466 üzenetére
No, meséljetek, megvan az AK100-nak is a 120-hoz hasonló puha magas tartománya és testes alja? Mert egy 200k alatti összeget már igazolhatónak érez az eszem is egy hordozható lejátszóért.
Lényeg, hogy számottevően meglépje az SGS szintjét, ami eddig az AK120-n kívül másnak nem igazán sikerült.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20466 üzenetére
Nekem bejött a hangja. Az a száraz hangzás fekszik nekem. Pl. az se425-tel elég jó párost alkot.
(emel egy kicsit a középen is már rendben is van)
Szóval illik a kettő egymáshoz...Drágának meg drága. Ez van.
Akkor amikor vettem, még (szinte) semmi választék nem volt a piacon.
Összességében a dx50 jobb vételnek tűnik. Viszont sajnos nem hallgattam meg a kettőt egymás mellett...
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #20446 üzenetére
bucshernek szerintem szintén tetszik, csak a DX50 jobban. Nem én vagyok az egyetlen (és ennek örülök), akinek nem tetszik, miután összehallgatta más hasonló árú lejátszókkal
Én is hallgattam egymás mellett a 2-t, csak régebben, hasonlóak, de mégis mások.
Amúgy én sosem mondtam, hogy valaki ne vegyen Cowon-t, vagy Sony-t, pedig én ki nem állhatom a hangképüket. Vegyetek példát rólam
Boldog Karácsonyt!
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #20442 üzenetére
Azért, mert szerintem rohadtul nem V
Lehet ott valami, amit a 2 tábor másként hall, mert nekem sem b*sztatja a fülemet, miközben vannak olyan cuccok, amik szúrnak (szóval nem az öregkori süketség beszél belőlem).
Lényeg a lényeg, és szerintem Bodor is erre célzott, egyet is értek vele: Ha valaki idejön, hogy X3-at venne, vagy lejátszót venne 50k környékén, ne mondjátok már légy szíves, hogy "Na hát X3-at biztos ne!". Meg kell hallgatni, vannak alternatívák, de élből elutasítani, mert 10 emberből 4-nek nem tetszett (igaz elég szignifikáns jelenlevő)...
Úgy látszik, megosztó lejátszó, fejesből, fülesből is nem egy ilyet láttunk már. -
Bodor
veterán
válasz
#16820480 #20438 üzenetére
Nem arról van szó, hogy kidobjuk azt , aki nem isteníti az X3-at, hanem egy kicsit objektívebb hozzáállásról!
Lehet, hogy van a topikban pár ember, akinek nem tetszik az X3 hangja, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ezért élből mást kell ajánlania helyette, inkább talán csak javaslatot tenni, hogy van hasonló árfekvésben másik lejátszó is, melynek kicsit más a hangja, és érdemes azt is esetleg meghallgatni a vásárlás előtt, bár ugye egy "kicsit" drágább, és nem tud annyit...
Árban meg a mostani magyar árakat kell nézni, mert a kérdező itthon szeretne vásárolni, nem külföldről, egy esetleges szállítási költséggel.
X3: 43.300 Ft.
DX50 : 69.900 Ft
Fejben kiszámolva ez ugye még több is mint 50%-os árkülönbség, amit nem biztos hogy érdemes kiadni egy olyan hangzásbeli különbség miatt, amit még nem is hallott, csak éppen más azt monda, hogy ...Vagy most már csak azért, mert pár embernek, akiknek érzékeny a fülük a magas hangokra, nem tetszik az X3 hangja, már mindenkit beszéljünk is le az X3-ról, ami egyébként ár/érték arányban elég jó, és a hazai keresetekhez is igazodik az ára?
A 27K különbségből lehet ám egy jó fülest is venni, és van akinek behatároltak az anyagi keretei...
Szóval szerintem nem árt a kérdező lehetőségeit, és igényeit figyelembe vevő ajánlásokat írni, ha konkrét kérdése van, akkor arra válaszolva mellette még esetleg megemlíteni, hogy van drágábban még más típusú és hangzású, képességű lejátszó ( ami nekem jobban tetszik) , amit esetleg érdemes lenne még meghallgatnia a vásárlás előtt, mert hátha...
Szóval csak óvatosan a kategorikus kijelentésekkel, inkább csak finomabban, mert ugye a zenehallgatás és a fülünk elég szubjektív dolog, sosem egyforma, a pénztárcánkról meg nem beszélve... -
Bodor
veterán
válasz
#16820480 #20434 üzenetére
Tudod, azért elég érdekes, hogy azok húzzák le az X3-at, akiknek 2-300 ezres lejátszóik vannak... Talán a saját árkategóriájában kellene összehasonlítani egy másik lejátszóval.
Az meg különösen furcsa, hogy ha valaki csak azt kérdezi a topikban, hogy hol lehet megvenni az X3-at, akkor a kérdésre adott válasz helyett lebeszéljük róla, és ajánlunk egy képességekben szegényebb ( DAC hiánya) , bugos szoftverű, sokkal drágább lejátszót, aminek a hangja lehet, hogy nem is tetszik az érdeklődőnek, illetve már ismeri az X3 hangzását, és neki pl. semmi baja vele...
Arról nem beszélve, hogy nem mindenki szereti az érintőképernyőt egy, mert mondjuk abszolút nem praktikus egy zsebben hordott DAP-nál, még akkor sem, ha van három dedikált gombja... -
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #20240 üzenetére
Ezt jó tudni, a jövőre nézve...
Enyémre 196gb megy alapból. Az bőven elég nekem.
A lejátszóm még nagyon nem is látott micro SD kártyát sem...
Csak a füles / fejes talikon...Ja az tényleg durva volt. Szerencsére nekem nem kell annyi hely, hogy ilyesmin kelljen agyalnom...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest