- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Kipróbáltam másik usb csatlakozóval, ugyan az a fehér háttér és egy üres akkut mutat.
Amúgy ha rádugom a gépre, ugy müködik de nem azért vettem hogy a gépre dugva hallgassam.
Látszólag bontatlan volt de nem az a "Sound isolation headphones" fülhallgató volt benne. Hanem valami sima agyba dugós.
Csinálok pár képet.
Amikor mutatja a töltést hiába nyomom a bekapcs gombot nem kapcsolódik be. Mmint amikor bevan dugva a gépbe.
Utóbbi képen meg hogy milyen füles került bele a rendes helyett. -
wolfman
veterán
Az ember pedig hidd el hogy a szakma csúcsán van, alaplapokat szokott nekem rendbe rakni, soha nincs baj vele, de erre nem tudott mit mondani. Az is elképzelhető, hogy mivel refurbished volt, így valamit a szervizben csesztek el, aztán nálam már csak 2 hetet működött, aztán megszakadt valami.
-
-
wolfman
veterán
Jónak tűnnek a Philipsek, bár nem tudom, hogy érintős gombjai vannak-e vagy benyomható.
Bár tulajdon képen annak tükrében, hogy nem bővíthető a memóriája, nem is érdekel, mert olyat tutira nem veszek!Időről időre, nem is értem miért, de elszörnyülködöm, hogy a 20eFt-on belüli mp3 lejátszók mennyire el vannak hanyagolva. Mindegyikről kiderül, hogy valami alapvető dolgot nem tud, vagy ha mindent, akkor borzalmas minőségben. Meg azt sem akarom hinni, hogy egyedüli megoldás a Sandisk Sansák!
-
veector
senior tag
-
veector
senior tag
Közelse oled :/ De ha fölé rakod a kezed napsutésben és hunyorogsz akkor talán látni is. De most télen ilyen probélma nincs
Ha a clip+ jól működik én nem váltanék. Nekem azért kellett clip+-ról váltanom, mert a kis méretének elég nagy hátránya, hogy nehéz észrevenni ha bekerül a szennyesbe. -
maszekember
aktív tag
Annyira azért nem drága ez a Philips Ariaz főleg 16 gigával.
-
kp59
aktív tag
Hát arra valóban nincs
Igazából azt sem tudom miféle mágneses dolog az abban a bőrtokban.
Találtam olyan mobil bőrtokot aminek a mérete megfelelne az X3-nak is és a mostani szilikontól szerintem jobb lenne rá. Persze egy kis átalakításra azért szükség lesz de azt megoldom. -
raven12
senior tag
Sokaknak kell ez, pl. DX50-nél meg kellett kérdeznem hogy van-e könyvtár-lejátszás, mert review-okban meg mindenben csak a szar tagelt lejátszás volt emlegetve, hogy ígyúgyamúgy, de kiderült, hogy szerencsére abban is van könyvtárlejátszás. Ez alap dolog, X3-ban is van tudtommal, Fuze-ban van, ezért gondoltam, hogy Clip-ekben is van. Könyvtárnézetben alap, hogy filenevek alapján játszik le.
Egyébként ha nincs is, rockbox-al meg van oldva a dolog. -
fi:zi'k
nagyúr
De jellemzően egy album egy könyvtár. Legalábbis nálam így van.
Ha rendesen ki van töltve az ID3tag, akkor szerintem nem kellene gondot okoznia ennek. Ha pedig nem oldható meg album vagy előadó kiválasztásával, akkor csinálsz egy listát.(#19658) raven12
Tudtommal a kütyüben lévő elektronika fogja eldönteni, hogy mennyit vesz fel.
Pl. a telefonom töltője 0,8A-es, de szoktam tölteni 1,5A-es töltővel is. -
Luissimo
veterán
pedig négygigányi zenén azért van idő elaludni szerintem
nekem is akkora az elalvási lejátszóm és én még arra teszek rádiokabarékat is, hogy mosolyogjak álmomban. :-)
kicsit kutakodtam a neten de nem leltem eladó cowon s9-et neked.
ugylátszik annyira bevált mindenkinek mint nekem, senki sem akar tőle megvállni :-) mondjuk megértem magunkat -
ggeleven
őstag
Meg is van! Nem volt nehéz, mert pont úgy kerestem rá, hogy "Maxell bean"...
Szóval a hivatalos neve Maxell Beans.
(#19126) Bodz
Hétvégén tudsz jönni a találkozóra? Akkor vethetünk rá egy pillantást!
Refubrished amúgy? -
spiritex
veterán
"Esetleg hivatkozzál a billentyűzárra, hogy újraindul/kikapcsol a lejátszó,
ha azt akarod használni."Ja mert ez így van? Ezt nem is tudtam...
"Az a gyanúm, hogy ezzel a hibával..."
De nincs valami hardveres reset (mintha olvastam volna) vagy firmware frissítés erre a "hibára"? -
z123456789
addikt
(#18688) PHM
(#18689) Zoli133Nem kell agódni!Ès (bár meghajlok minden olyan ember elött aki ennyire keni az informatikát (igazából irigykedem, hogy nem azt a pályát választottam
) ) nem kell itt ez az ijjesztegetös "linuxduma" (bocs a kifejezésért)
Windows 7 x86-tal is menni fog a dolog.
Sajnos a munkaidöm, meg a mostanában megsokszorozódott hétvégi elfoglaltságom elég kevés idöt hagy hogy egy falatra megegyem végre ezt a 64gb+clip plus témát, de jelentem a végére értem, és hamarosan elkészítek egy rövid kis összefoglalót. -
z123456789
addikt
Nem is tudom aktiválni a billentyüzárat rockbox alatt. :/ (tegnap feltettem)
A menüt már 2milliószor átnyargaltam, de egyszerüen nem találom hogy hol lehet beállítani.Tudom hogy ott van valahol de nem találom.Mostmár tudom hogy mire értették hogy átláthatatlan...elsö ránézésre. -
z123456789
addikt
Köszönöm a tippet, de 3000-rel drágábban inkább megveszem amazonról, az nem refurbished.(Legalább is nem azt írják.
)
Szeretem ha megvan minden a dobozzal együtt.Eszemben tartom hogy van ilyen lehetöség is.
Kösz még1x!Majd rockboxolással kapcsolatban lehet lesz kérdésem, ha a visszapörgetéssel nem találom a válaszokat.
-
Ati1979
veterán
Egy olyan füles mellett használok érintő kijelzős lejátszót, ami szinte minden zajt izolál.
Emelett már olyan mindegy, még jó is ha szeret veszélyesen élni az ember.
Mozizni? Szerintem ez még viccnek is rossz.
Nekem egyszerűen praktikusabb gyorsabb kezelni, mint az apró nyomógombos lejátszókat.(#18440) Prevent
Szerintem is elég gyenge eresztés. A 2k-s vackokról meg ne is beszéljünk...
(#18441) Prevent
Neked akkor egy ilyen lenne az optimális.
-
Ati1979
veterán
Én utcán is kitűnően el vagyok vele. Mindent meg lehet szokni. Amúgy a nagy képernyő sokkal átláthatóbb számomra.
Biztosan vannak jó megoldások, de az érintősnél nem egyszerűbb akkor sem.Hát nem is tudnál.
Volt fizikai nyomógombos lejátszóm is már.
(#18436) Prevent
Futáshoz egyértelműen. Oda szerintem az ipod shuffle szerű dolgok a legjobbak. Beállítod randomra aztán indulhat.
Futás közben úgysem használod a kijelzőt...
Csak kár hogy annak, elég gyatra a hangminősége...
-
Ati1979
veterán
Ha nem tévedek az A series sony helyett jött be a mostani E series. (tehát a csúcs széria alatt egyel)
Ez szerintem első generációs A series lehetett, mert 2006-os leírást találtam hozzá.
Szvsz olyan ipod classic / touch szintjét hozhatja, vagy egy kicsit jobbat esetleg.
(#18274) PofaJenö
Ez engem is érdekel, el fogom olvasni!
-
dethroner
veterán
A kérdések számozását elszúrtam, most látom csak
1: Mind szól? Tökéletes.
2: Olcsó terméknél csak elemes kivitelben oldható meg a 10 órás üzemidő? Simán bevállalom.
3: A már említett technika lejátszónak is van hangerőszabályozó gombja, ezért gondoltam hogy nem irreális elvárás.
4: Resume, shuffle, random, véletlenszerű. Ahogy tetszik, és melyik gyártó éppen hogy írja be a menübe, a lényeg hogy legyen és megszakítás után is folytassa.Csak azért ragaszkodok az újhoz, mert az elmúlt 2 hónapban 2 új lejátszót vettem, egy szerintetek ajánlott(clip+) és egy olcsófost, és mindkettőnek voltak hibák a működésében.(Azt azért ne fogjuk fel természetesnek hogy a lejátszó lefagy a billentyűzár esetén, és ha én használni szeretném ezt a benne lévő funkciót akkor megtehessem anélkül hogy anyáznám a gyártót.) Egy használt terméknél lehet a kipróba során meg sem nézek valami funkciót, hazajövök és csak 2 hónap múlva veszem elő újra, és akkor jövök rá hogy nem kóser valami. Na, akkor szerinted szóba áll még velem az eladó, vagy azt mondja miért csak most szólok, biztos én qrtam el?
Kopott ház nem zavarna, csak a kijelző ne legyen szétkarcolva.
Ha te tudsz nekem egy-akár használt-lejátszót ajánlani, ami vagy becsszóra megy 10 órát, vagy cserélhető benne az elem, van minimum 2GB beépített vagy bővíthető memóriája és nem fáj többe 5 rongynál, esküszöm elgondolkodok rajta -
dethroner
veterán
Vagyis a clip+ gyárilag fagy le a billentyűzár aktiválásakor, és ez nem az én egyedi esetem volt? Ha igen akkor ez elég durva hiba. Tény hogy elég kicsi és könnyű és bárhová tehető/csíptethető, de azért ha benne van ez a funkció akkor működjön is.
Nincs az én esetemben semmi különleges, semmi hatalmas elvárás.
1: szóljon.
2: sokáig szóljon, vagy cserélhető elem legyen benne.
3: legyen direkt hangerőszabályozás, ne csak a menüből lehessen buzerálni.
4:random lejátszást szeretem, tehát nagyon fontos elvárás hogy mindig az előzőleg hallgatott számtól folytassa a lejátszást.
4:hangminőség sokadlagos csak szójon
3: mivel egy évben 10-12 napot hallgatom, így a rászánt keret se túl nagy, és ezért az elvárásaim is a kerethez igazodnak(szerintem).Nem a tökéletes lejátszót keresem, hanem azt ami nekem ezen szempontok alapján a tökéletes.
-
dethroner
veterán
Ez a Myaudio MA C50 egy vicc
Komolytalan, nincs kijelző, nagyon gyenge akku idő, és én az életben még egy myaudio-t nem veszek, még akkor sem ha kipróbálhatom előtte.
Ati1979 Használtat meg azért nem akarok, mert mint írtam évente mindössze 3 alkalommal van rá szükségem, szóval ha kapok is mondjuk pár nap próbagaranciát, én itthon nem fogom órákig nyúzni, vonatút meg legközelebb augusztusban lesz.
A kipróbálás is necces, mert amit vettem clip+, annak is volt a baja hogy a billentyűzár aktiválása után kb fél perccel kikapcsolta magát, és alig lehetett újraéleszteni. Szerintem ez egy olyan hiba, amit észre sem veszel kipróbálás során, ott max a külsejét nézed meg, a menüt nyomkodod, és a hangját figyeled. A billentyűzárat tartósan akkor kapcsolod be, ha már a tiéd és zsebre akarod vágni.
Meg hát ki tudja hogy egy használt készüléknek az aksija milyen állapotban van. Nekem minimum 10 órát kell menni vonattal, ezekben meg elemet cserélni nem lehet.
Nagyon bánom hogy az mp3-as discman-em meghülyült. Ha azt valahogy helyre tudnám hozni, nem is kéne helyette másik lejátszó. -
PHM
addikt
Eljött az este, és én még mindig nem tudok dönteni.
Nekem egyformán jónak tűnik mind a Fuze, mind az Ariaz hangja.
Úgy látszik, ilyen apró különbségek felismerése/behatárolása
(Mert gondolom vannak.) már meghaladja a képességeimet.
Hiába, nem vagyok mai gyerek, a hallásom már biztosan nincs olyan,
mint 30 évvel ezelőtt.
Mindazonáltal, ha valaki úgy érzi, elég jó hallással rendelkezik,
és kedve van összehasonlítani a rendelkezésemre álló lejátszók közül
egyiket-másikat, hát én benne vagyok.Szubjektív véleményem szerint, aki egy Fuze beszerzésén gondolkodik,
és mondjuk a Fuze+ felé kacsintgat, bátran választhatja helyette a
Gogear Ariaz 3. generációs tagját. Szerintem jobban jár vele. -
PHM
addikt
Kezdjük akkor:
Először is leszögezném, hogy a Sansa Clip+ szinte minden igényem
kielégíti a mindennapokban.
Utazás közben hallgatom a tömegközlekedési eszközökön.
Ebből fakadóan nem a legjobb minőségben tárolom rajta a zenéket,
s a legjobb fülhallgatómat is inkább csak otthon veszem elő néha.
Ezért aztán nem is mondhatom el magamról, hogy képzett hallásom volna.
A következő zenéket használtam az összehasonlításhoz:
Massive attack: Angel, Diana Krall: Departure bay, Suidakra: Dowth 2059,
Patrick Cowley: Menergy
Mindegyik FLAC formátumban van, illetve WAV-ba is átkonvertáltam őket.
A lejátszókon minden hangzásjavító effektus, valamint az EQ ki lett kapcsolva.
Az első áldozat a Clip+ vs Gogear Ariaz (2) volt.
Itt arra a megállapításra jutottam, hogy az Ariaz hangja kicsit,
de tényleg csak kicsit, mintha élőbb, teljesebb lenne.
Ez elsősorban az Angel hallgatásánál érződött.
Ha úgy tetszik, a Clip+ hangját kicsit szárazabbnak éreztem.
Számomra egyébként alig észrevehető volt ez a különbség.
Az Ariaz ellen szól viszont, hogy FLAC lejátszás közben néha egy pillanatra
megakad a lejátszás. Nem tudom, mi lehet az oka, s fura mód ezt csak az
Angel-nál tapasztaltam. Igaz, ez a Clip+-nak is megfeküdhette a gyomrát,
mert a szám végén egyszer újraindult.
Ezután megpróbáltam a 2 Ariazt összehasonlítani. (2) vs (3).
A zárójelben lévő számok a generációt jelentik.
Hangzásban nem sikerült különbséget felfedeznem,
mégis az újabb Ariaz lett a befutó, mert minden zenét röccenés nélkül játszott le.
A következő összehasonlítás tárgya az Ariaz (3) vs Sansa Fuze lesz.
De erről már csak holnap értekezek, mert egyrészt ez még folyamatban van,
másrészt pedig néha pihenni is kell... -
PHM
addikt
Egy rövid kis szösszenet először a Philips Gogear Muse-ról: (SA4MUS16KF/12)
- A zenelejátszás funkció elindítása idegesítően lassan megy,
ráadásul mindig először az előadók szerint akarja rendezni a számokat.
A hab a tortán, hogy ha arra vetemednék, hogy a lejátszó opció
menüje segítségével letörlök egy zeneszámot, a Muse a törlés után
újraindul, s attól kezdve elfelejti az összes előadót. Ez a jelenség minden,
hiba miatti újraindulásnál fennáll.Márpedig abból van bőven...
- APE-FLAC ugye nincs, a WAV még csak-csak, de például az Angel
elején újraindul a lejátszó. Kipróbáltam, WMA-ba konvertálva is újraindul.
- A görgetés nehézkes, több száz zenénél teljesen használhatatlan.
- A "hangszínszabályzó", legalábbis amit az EQ helyett csináltak, egy értelmetlen,
semmire sem jó vacak. Szerintem. Is...
- Az érintő képernyő kicsi a normális használathoz.
- A videó lejátszás viszonylag normálisan működik, csak nincs TV kimenet.
Ennyiért sokkal használhatóbb tabletet lehet venni videózáshoz.
Egy szó, mint száz, ez a lejátszó a jelenlegi formájában
minőségi zenehallgatásra gyakorlatilag teljesen alkalmatlan.
Ezért aztán nem is foglalkoztam vele sokáig érdemben, nincs értelme
a többi lejátszóval összehasonlítani. Mivel jelenleg a legfrissebb firmware
van rajta, s az hemzseg a hibáktól, senkinek sem tudom ajánlani ezt a kütyüt.
Az ár/érték aránya pillanatnyilag jóval a béka feneke alatt leledzik.
Ha netán a következő frissítésnél gyökeresen megváltozna a helyzet,
azt itt jelezni fogom.A többi, versenyben maradt lejátszóról már csak holnap írok,
de előre bocsájtom, ne várjatok részletekbe menő tesztet részemről.
Ehhez sem a hallásom, sem a fülhallgatóm nem elég jó. -
z123456789
addikt
À értem!
Ès ahogyan itt alantabb írják egy sima mobil boltba kell bevinni, és ki fogják tudni cserélni?
Ès akkor most van hozzá akksi vagy nincs?Ipod shuffle akksi jó vagy sem?Ha igen olyat hol lehet beszerezni jó érték/arány/megbízhatóság szempontja szerint?Kösz mindenkinek amúgy
-
dethroner
veterán
Igen, azzal frissítettem. De tényleg nincs mit törölni, csak én naiv azt hittem hogy kell, de tényleg nem kell
(#17826) FireKeeper Nincs semmi baj a tag-ekkel, csupán nem vettem figyelembe hogy az usb módnak 3 lehetősége van. És ha zz autodetect vagy mtp lehetőséggel teszem fel rá a zenéket, akkor nem írja az előadó+albumcímet, és akkor nem lehet normálisan mappástól törölni, csak fájlonként és végül a mappát. De ha az usb msc-re van állítva akkor minden ok, lehet egyből törölni és van vannak id3 tag-ek is
De hogy ez miért ennyire zavaros, a franc sem érti. -
Luissimo
veterán
no, gondoltam tegnap, kipróbálom én ezt a km playert, vagy mit, merthogy az viszi állítólag a flac-et.
szépen letöltöttem az általatok emlegetett legujabbnak tetsző verziot és felinhaláltam
már az inhalálás alatt gyanusnak kellett volna lenni, hogy mi az istenért 25 mega az exe fájl, amit letöltöttem.
aztán , mikor inhalálta, megintcsak gyanusnak kellett volna lennie, hogy kb. 20 percig inhalálja magát és közben még hol ezt töltöget le, hol azt, valami baromi lassan.
no, végül feltette, de nemtudok infot mondani róla, mert felrakott magamellé még kmét valami kínai karakteres csodaprogramot amit nemtudok micsoda, mert nemtudom elolvasni.
SŐT
leszedni sem tudom, nemengedi magát lepucolni.
manuálisan sem tudom törölni, kissé felhuzta az agyamat.
az egyik mintha valami kingsoft nevű antivirus szirszar lenne, mert olyan könyvtárba pakolta magát, de nemtudom eltávolítani. (programfiles, kingsoft antivirus, kismain.exe)
a másik meg valami RunYNOte ( programfiles,YouDao,YoudaoNote
a harmadikat elsem tudom olvasni micsoda,
mindenesetre a KM Playert legyalultam ezeket viszont nemtudom.
A regedittel kiirtottam a rájuk vonatkozó bejegyzéseket, remélem nem kelnek életre ujból, de hogylehetne ezeket eltüntetni ?? -
Slownz
senior tag
-
Luissimo
veterán
a clip+ is 10 óra fölött teljesít.
(mivan ha minden második nap este töltened kell ? SEMMI. NEM ??)
( nekem van egy Cowon S9-em , mondjuk az 40-et tud,(de 40 be is került, ugytűnik, hogy ahány óra , annyi ezres) de az egy más kategória és más méret is.)
azért szereztem be a clip+t hogy legyen egy felcsippenthető, bringázáshoz minden mozgáshoz való kényelmes kütyüm, mert ha a clip+ egy gyufásdoboz, akkor a Cowon S9, az egy cigis doboznyi, igaz ez is pehelysúlyú, de akkoris jóval nagyobb !( de a hangja az valami csoda (mindkettőnek) -
freelanced
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest