- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobeeK
tag
A kérdés csak az, hogy az elrontott unbalanced-nél fog úgy jobban szólni (de azért egy jó 'natív' unbalanced-nél rosszabbul), vagy kihozza azt ami az unbalanced-ben van.
Az AK100-asnál a tendenciát látva lassan a kolléga fog fizetni, hogy elvigyék. Na jó, ez rossz vicc volt.
-
törölt tag
Ha nem a DAP-jaik, akkor milyen cuccaik jók?
Egy csöves erősítőt próbáltam még tőlük DAP-on kívül, az menőn nézett ki és nagy volt a leadott teljesítménye, de úgy eltüntette a részleteket, hogy a végeredmény mégsem volt igazán használható.
Adrián0419: Ne aprózd el, SP1000 alatt nincs élet
-
gianni85
veterán
Én pont jókor rendeltem, mert olyan 280€ körül jött ki. Egyébként máig visszasírom... a kicsit lomha ui-t leszámítva nem tudok rá semmi rosszat mondani. Legalábbis 90e körül nem igen van másik streamelős dap...talán most az új m9.
És a meghibásodás is elkerülhető lett volna, ha nem bedugott fülessel dobom be a táskába, de tény, hogy lehetett volna acélosabb a jack kialakítása. Egyébként ami best buy lenne számomra az az n5iiS változat, ugyanennyiért -
Adrián0419
tag
Köszönöm az infókat, de megint csak eközött a 2 lejátszó között választhatok, garanciális ügyintézés keretein belül sajnos.. De ha X3 nem hagyott mély nyomot valószínű meg kellene lépni az M7-et, arra azt írják sokkal tisztábban szól mint az X3.
M7 is rejtély, Orivetit se ismeri senki, most vagy nagyon jól járok, vagy nagyon megszivatom magam velük van egy olyan érzésem..
Sajnos nem vagyok pesti, kénytelen vagyok sötétben tapogatózni..
-
fericske
addikt
A QP1r-rel tervezem hajtani az Ant-ot, meg persze viszem hozzá az Atlas Metik kábelemet.
Ha el tudod hozni az Ant-ot, jó. Egyébként a készítőjénél, Tamásnál terveztem kipróbálni.
Az Ori rámegy a Denonra is? A Fostexre rámegy, azt tudom.
A Hifiman-ekhez is jó, azt is hozz, ha van. -
Drótszamár
őstag
Nem gond. Egy újabb számomra ismeretlen gyártó
Megnéztem a tesóit is, hátha valamelyikben van rádió.Hosszú vergődés után vettem az e-bay-ről egy Sony NW-A25-ös. Az tud mindent amit szeretnék. 30e Ft helyett 55e Ft lett végül
Az elődjét (Sony NWZ-S618F) 2009 óta használom. Ha ez is bírja majd 9 évig, akkor elégedett leszek.
-
törölt tag
Mondjuk nekem eddig nincs túl pozitív tapasztalatom a Cayin termékekkel
N5 és i5 volt a kezemben hordozhatóból, kezelésre pocsék mindkettő, hangra az N5 elég semmilyen volt, de az i5-nél sem éreztem a belepakolt hardver előnyeit.
Az asztali csöves erősítőjük meg úgy mosta a hangokat össze, hogy bokeh labdákat láttam magam előtt zenehallgatáskor -
niof
veterán
& sheratan
iPon-ról rendeltem. "Kicsit" olcsóbb, mint a forgalmazónál. Pénteken jött meg, de gyakorlatilag akkor csak arra volt időm, hogy annyi időre bekapcsoljam, hogy működik e!
A hétvégém meg meglehetősen sűrűre sikerült (nem a vasárnap miatt...), így csak most álltam neki hallgatni. Szombaton délelőtt csak annyira volt időm, hogy felmásoltam rá a zenéket, amiket általában hallgatok, és azóta csak most vettem a kezembe, ahogy jöttem melózni.
A hangja egyébként tetszik. Több részlet, élénkebb, tisztább a hangzás. Bár eddig túl sok zene nem szólt rajta... Majd apránként. Az iPod kicsit "borongósabb" hangú. Ennél a közép és a magas hangok is jóval dinamikusabbak, részletesebbek, a mélyek precízebbek. Fárasztónak nem tűnik. De majd idővel hallgatok több stílust, és több féle (értsd: magasabb) minőségű felvételt, hogy még jobban fény derüljön az igazságra. Egyelőre csak 320-as mp3 szólt...
Az üzemidő úgy néz ki, kb. a gyárilag predesztinált értéket fogja adni. 1 óra alatt 10%-ot merült. Ezzel talán együtt tudok élni.
A kezelés megszokás kérdése, nem tűnik vészesnek. Kicsit fura, hogy mindig egy adott mappába ugrik bekapcsoláskor.Ami nem tetszik, hogy nem ott folytatja, ahol abbahagytam, hanem visszaugrik a track elejére. Hála az égnek, van fast forward, csak meg kell jegyeznem, hogy hol tartottam.
A felesleges funkciókat kikapcsolva hagytam (BT, EQ, stb...)De egyelőre pozitív a mérleg.
-
niof
veterán
Örülök, hogy ezt mondod. A vicc az egészben, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan találtam rá, egyszer csak az egyik weboldalon ott volt. A Gold ára ismeretében picit félve kerestem rá ennek az árára, de abszolút kellemes csalódás ért. Valószínűleg a jövő hónapban rá is teszem a kezem.
-
gianni85
veterán
Most csak egy Nuforce EDC-m és egy Fostex TH-X00-m van. Utóbbinál tervben van kis moddolás. Az EDC mellé a közeljövőben akarok még valami komolyabb iem-et, kicsit analitikusabb hangzással. Már majdnem rányomtam ebayen egy N3-ra, mikor rátaláltam erre. Biztos vagyok benne, hogy megéri a felárat.
-
DjSteve85
csendes tag
Szuper infok.
Igen, lattam en is a bt verziot, par $al dragabb.
Van egy kinai bt fulesem, de nem szeretem. Agyba dugos Audiofly AF563 ast hasznalok. "Kabelparti" vagyok... 😉
Megvarom az esti hsz-t es, ha pozitiv, akkor mar rendelem is meg.
A sony-m mar nagyon elfaradt, le kell cserelnem... -
DjSteve85
csendes tag
Szia!
En is egy ilyen Benjie S5-el szemezgetek.
Hogy vagy vele megelegedve, igy hosszabb ido elteltevel, illetve sehol nem talaltam arra vonatkozo leirast, hogy mixeknel a ki es visszakapcsolast lekezeli-e.
Folytatja, vagy elorol kezdi.
Lehet hulye kerdes 2018ban, de 10eves a sonym, es az meg nem tudta a resumet. 😁😁😁
Thx az infokat! 😉 -
ForRedGlory
félisten
Vezetéke is van, ami lecsatolható, csak fogalmam sincs, hogy DAC-al mennyit javulna az LDAC-os Bluetooth minőséghez képest, már ha javul, mert hülye vagyok hozzá. Az megvan, hogy alapvetően vezetékmentesnek találta ki a Sony.
(#31402) fericske: Oké, mondjuk sejtettem, hogy hülye vagyok hozzá, de volt nekem Sennheiser Momentum Wirelessem is ~1 éve és abból indultam ki. Az durván jobban szólt vezetékes felállásban, mint bluetooth mellett (mondjuk az nem is LDAC-os volt, lehet ezért tűnt fel a különbség), pedig csak LG V10 volt (ami szintén nem tudta az LDAC-ot), ami hajtotta. Ezért gondoltam, hogy ez is jobb lenne. Alapvetően wireless módban használom, ha úton vagyok, de itthonra azért nem bánnám, ha többet ki tudnék hozni belőle. Nem mintha gond lenne a hangzásával.
-
vendingo
veterán
Köszi az írást.
Először megvárom az új fülhallgató érkezését, aztán döntök, hogy Dap-ot vegyek, vagy vágjak bele a hordozható dac/amp-be.
Eddig a q1 mk2 a befutó, az NX4 is nagyon tetszik, de ha nem tudnak kiszolgálni egy normálisabb fejest, akkor lehet lemondok a vételről, és marad a Dap. -
btomi9
aktív tag
Valóban ketté kell ezt a dolgot választani. Most bedobtam alin egy Awei A980BL -et a kosárba, 11.11-én $13.55 annyiért ingyen van
Terembe be tudom vinni az iphone-t, BT fülessel kényelmes lesz, nem gond, futáshoz a runtastic miatt szintén iphone, rendes zenehallgatáshoz kell már csak egy jó DAP. És szerintem amúgy le fogok mondani a tidal -ról (ha van, jó, ha nem, nem érdekel), mert úgysem életszerű, hogy viszem a zsebwifi routert, és úgy streamelek a villamoson, amikor annyi zeném van az otthoni NAS -on, hogy szerintem a felét még soha nem hallottam. De ha mindenképp tidal, akkor elő lehet rá fizetni, és offline le lehet tölteni gondolom előre.
-
btomi9
aktív tag
-
(#31179) s4tch
Jelenleg - ha nem rádiót hallgatok - akkor a telefon jack kimenete van kábellel bekötve az autó AUX jelére.
Ezt is így használnám.(#31181) Tulku
Akkor van konkrét fejhallgató típus, amit ajánlasz és gyárilag gyári trrs jackel (is) van felszerelve? (A barkácsolást nem szeretem.)(#31182) sheratan
Autóban nem jönnének ki, ezzel tisztában vagyok.
Mégis a használható tárkapacitás miatt (2x256 GB microSD) ilyen lejátszót szeretnék.Amúgy mindenkinek köszönöm a véleményét!
-
Tud,Apple cuccrol gyér a minosege, androidrol már jobb ahogy beszéltük nemrég
Hogy milyen lejátszót vesz az ember nagyon függ hogy milyen fejese van, vagy ha jobb lejátszót vesz akkor hajlandó e fejesre is meg áldozni?
Nekem az M1 nagy kedvencem ezt már leírtam máskor is. Streamre pont nem használható (csak bt ön másik eszköz segítségével) , de sok másra igen. Kicsi, nem sérül könnyen ( kapott bőr tokkal, üveg fóliával), sztm vállalható ahogy szól , nem kell hozza drága fejes ( ügyesen 30-40 bol itt a ha- n beszerezhető valami jó vétel ) és max 80-bol van egy komplett rendszer ami meg számítógépre kötve külső dac kent is elmegy. -
törölt tag
Bírom, hogy az összehasonlító táblázatukban nagy piros X van a KANN mellett, mert nincs "hi-res audio" tanúsítványa valami japán szervezettől
Amúgy lehet, hogy jó lesz, de azért egy meghallgatás muszáj lenne a vélemény előtt, és az a nagy helyzet, hogy még a jóval olcsóbb AP60-at sem akarta senki eddig bevállalni tőlük
-
törölt tag
Igazából a Plenue 2 lenne szerintem a legjobb, csak az nem tud streaminget. Vagy hát AK300 is akár. Nyilván ezek árban durván drágábbak, mint a Cayin, de mondjuk minőségibbek is. Az AK-ban azt nem szeretem, hogy USB DAC-ként nem támogat Linuxot (mert csak), míg a Cowon, Fiio meg a többiek simán. Igazából akkor már az X5 III és X7 is idevehető, bár nem tudom hangban mit mutatnak.
Mondjuk egy 100 körüli játékos és egy 100-150 körüli füles még bele is férne a dologba, ha mondjuk a fejestől megválok
Csak kérdés, hogy melyik legyen, ami szól is annyira jól, hogy megérje.
-
-
fericske
addikt
Lehetne.
Ugyanannyiból áll a telefonokat meghallgatni, összehasonlítgatni, mint DAP-okat.
Sőt. Még könnyebb is lenne.
Telefonja minden embernek van legalább egy, ameddig külön zenelejátszó kütyüje nincs.
A topik címbe majd bele kell tenni, ha beindul.Addig is egy folyamatosan karbantartott lista artpiggo Head-fi kollegától, a'la szubjektív:
[link] -
Bodz
nagyúr
Ez így van. Ha esetleg valakivel haza tudod hozatni, akkor nagyon akciósan kapható most DACportable is.
-
Tulku
veterán
Nézd...borítékolhatóan a 300-as denon asztali után egy dap nem adja azt a minőséget hangban...
Ez nagyjából tekinthető axiómának...Nyilván az "elmegy" kategória nem fog 100 ezer forint kiadására késztetni....
Nyilván nem hangosságra értettem, illetve különbözőek lehetnek a zenei minőségről alkotott elképzelések, fogalmak egyes emberek esetében...ezt nem vitatom...
Példának okáért, a Layla (fülhallgató) minden telefonról elég hangosan szól, még némelyikben basszus és magas hangok is vannak rendesen...de egy normális dap-ról valami egészen mást hallok...
-
Tulku
veterán
DAP eddigi tapasztalataim szerint fülhallgatók meghajtására lett tervezve (írhat itt és most akárki akármit....már hogy ez meg az a 600 ohmos HD1500-at is kihajtja...stb....a dap már feszültség-áramerősség együttes okán szinte mindegyik fejesben hagy benne valamit ....némelyik még fülesekben is).
Ezt mindenképp figyelembe kell venned, akkor jársz a legjobban, ha a felsorolt készülékek közül a legnehezebben hajthatót elviszed az Ijoe-ba és meghallgatod az X5 III-at...egyáltalán teszik-e, kihajtja-e...stb...Tidalt még az Onkyo, Pioneer tud, vagy az AK magasabb lejátszói, de ott vígan 6 a számjegyek száma...
Másképp: 99 ezer forintért Tidalt tudó egyértelműen jó hangú dap-ot nem fogsz perpill kapni...esetleg vmi kínai csodát...én ezekben természetesen nem bíznék, de ízlések és pofonok.... -
Tulku
veterán
1. Mivel fogod hallgatni? (igen lényeges mielőtt bármilyen ügyet ajánlana az ember)
2. Mennyi a keret?
3. Fontos-e hogy telefon is legyen (hiszen ha nem, akkor a dedikált dap-ok jelentős előnyt élveznek...tehát dap-ok nem ilyen fisz-fasz apró mütyúrök...)Fericske: No ezek is hallgatnak az idő szavára és végre AKM-et használnak...erősnek erős lesz, a lényeg a kezelése és hogy a tárcsa ne adja fel ideje korán
-
törölt tag
Nem tudom telefont mennyi időre veszel, és mennyire vagy válogatós, de én kb feladtam, hogy olyan telefont hajkurásszak, ami kiemelkedően szól, mert:
- eleve alig van néhány ilyen
- azok többségén valami hihetetlen elk....t Android fut
- egyéb hardverben nem felelnek meg
- drágák
- és amúgy is évente legalább új telefont veszek, így a fenti kritériumokkal ez már lehetetlenné teszi az ilyesmit.Én nem úgy emlékszem, hogy schawo jobbnak mondta volna az LG-t, szerintem talán csak ár/értékben, mert az a cucc jóval olcsóbb az M1-nél. Az AP60 is olyan fekete bárány, senki nem akarja megvenni, de mondjuk az AP100 próbája után én nem is csodálnám (mondjuk ezt meg innen kb én próbáltam csak, meg talán olyanok, akik CanJam-re járnak), mert a Hidizs szoftvere iszonyat, a hangja pedig nem kiemelkedő (AP100-nak ugye). Ezek fényében én nem várnék sokat az AP60-tól.
Én most szerintem amúgy biztosan M1-et vennék, ha kellene egy DAP, vagy valami kompaktabb és normális hangú. Annál előrébb kb egy X5-III lenne, vagy valami Plenue/A&K, de azok meg igen drágák tudnak lenni.
-
Tim82
félisten
Érdekes ez a Hidizs AP60.
Ha a beépített fejhallgatóerősítő elég erős (a teszt szerzője említi, hogy nem próbálta ki fejesekkel, ill. "high gain" módban), akkor számomra megvan az ultimate portable megoldás; kiváltaná mind a Cowon D2-t (mint hordozható lejátszó), mind a jelenlegi hordozható DAC/ampokat (Schiit Fulla, Creative Soundblaster E1).
Mert amúgy - analóg line out-ot leszámítva, ami jó lenne, ha lenne, de nem életbevágó számomra - kb. mindent tud, amit el tudok képzelni, hogy kellene nekem egy hordozható lejátszó/DAC/amp kombótól. (Head-fi topik szerint csont nélkül megy Linuxos gépen is USB-ről.)
-
Tulku
veterán
KB úgy kell elképzelni az apt-x, apt-x-hd kodeket,mint egy kvantumos szoftveres bitráta növelő szoftvert...attól még a BT átvitel azon a (mittoménhogyhíjják A2DP vagymi) szabványon megy...
Amit hallok a nem apt-x, apt-x, apt-x-hd közötti hangminőségbeli különbségek kapcsán az talán a kevésbé zavart, kevésbé rikácsoló, kevésbé összezavarható felé tart a legalacsonyabbtól a legmagasabb kodekig...de csodák nincsenek...amikor XB10-esről átteszem a székhelyem a vezetékes AK320-ra egy mennyország, egy megnyugvás a BT hangzáshoz képest...
-
Bodz
nagyúr
A spanyol shop nem foglalkozik ilyen aprósággal. Meg jelen esetben az Amazonos se drágul (ugye nem az Amazon árulja, csak raktározza, postázza, sok eladó meg ott is szarik a témára), végigmentem a rendelésen.
Hidizs AP60-ra is ráizgulhatna valaki. Ugyanazt tudja, mint a Shanling, dac + erősítő is ugyanaz, csak olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest