- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26557 üzenetére
És az ismert adatok sem rosszak 700 dodóért:
Flagship FiiO X7 final specs revealed!
SoC: Qualcomm Snapdragon 810
Display: Side 1: 6" 2560x1440 IPS, Side 2: 3" 2048x1536 IPS with button controls. With sapphire glass panels
RAM / Storage: 4GB/512GB, dual SD card slots
DAC: Dual ESS9018
Amp chips: N/A (full discrete dual monoblock class A design)
Output power: 2000mWx2@0.01%THD, 32ohm
Maximum sample rates: 64bit/384kHz, DSD1024
Includes: 4G cellular networking, WIFI, NFC, gyro sensors, GPS, pressure sensors, heart rate sensor (for exercise use)
Size: EMINENTLY, EMPHATICALLY POCKETABLE
Product photo: http://jodoforce.smugmug.com/Other/FiiO/i-r4m9R2F/0/O/1.jpgMondjuk a snapi 810-est lehet fűtőtestként is használni télen..nyáron meg ki hallgat zenét?
Output powert nézem...5x nagyobb mint az X5...az már valami!
Már csak egy tárcsázó kéne bele...aztán nem is gondolkodnék 210-ért...
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26508 üzenetére
Az ömlengésem pillanatában már eladtam...szóval ez nem jött be macskosz
Jó lejátszó a DX50...semmi különösebb bajom vele...én vagyok kissé háklis...ennyi...
Most talán egy C4 jön...de az sem biztos...
Valószínű az a baj, hogy nagyobbak az igényeim mint a pénztárcám...ja hogy sokan vagyunk így?
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26502 üzenetére
A te esetedben tegnap kizártuk az eladás lehetőségét tehát ezzel nem vádolhatsz, a technikai paramétereket pedig Sheratan-nal kiveséztük...
Nem értékeltem alul, és meg is jegyeztem hogy sokkal többet, jobbat hallottam belőle, bár a szükséges táptalajhoz azért némi spec. illeszték jól jött volna
Jó kis füles az a Westone...ha az ember fia megengedheti magának....
És persze a DX50 is nagyot szól!...Walhallán
-
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26496 üzenetére
Tegnap hallgattam a tied...más világ a kettő teljesen...almát a körtével.
ha kíváncsi valaki:
Mai dögös zenékre, pop,rock, heavy, drum'n bass...stb egyértelműen jobbnak látom a DX 50-et, nem vitás...egy testes (nekem túlzóan és színezettnek hatóan) dögös cucc, nagyon hallgatható.
Az X3 II mindent lineáriasabban tesz, minden hibára felhívja a figyelmet, mindent kiröhög ami nem a szájíze szerint való...analitikusabb, precízebb...sokkal jobban különböznek rajta a különböző felvételek minőségbeli eltérései, mint a DX50-en.
De ha klasszikusról, jazzról, vokálisról van szó nekem ez a világ jön be (sajna ezt hallgatom én balga, tegnap Buxtehude jól esett Bucsher játékosán, de az a másik szörnyűség 10 mp-t tartott...viszont tiszteletben tartom hogy ő szereti ezért csak itt ekézem
)
DX50 mindenképpen populárisabb és valljuk be többen hallgatnak manapság populáris zenét ebben az ársávban mint klasszikust mondjuk, bár lehet hogy tévedek...
Szerintem X3 II-t és X5 (1 és 2 gen)-t az vegyen aki az analitikusabb hangzást szereti, ez a bennük doglozó DAC különbözőségéből is ered (Wolfson vs Cirrus Logic).
Az eredeti kérdésre szerintem csak saját meghallgatás adhat választ (saját zenékkel, fülessel, prioritással)
Egyébként a kérdező topiktárs előre utalást is felvetett - hiszen árulok egy X3 II-t - de én ragaszkodtam a személyes meghallgatáshoz, ezek szerint nem alaptalanul.
-
zack
nagyúr
válasz
bucsher #26443 üzenetére
Visszaküldtem. Nagyon kíváncsi leszek mikorra ér ide. De ez a Massdrop felejtő lesz nálam. Amúgy is rohadt lassan ért ide, mert ők is a beszállítótól rendelték nagy mennyiségben, amit aztán tovább küldenek.
20 dollár kedvezményért cserébe lassan 2 hónapja kering a csomagom. Vicc.
Ha ezt tudom, sok mindent másképp csinálok, de most már mindegy. -
Tulku
veterán
válasz
bucsher #26298 üzenetére
Ezek szerint leszűrhető tapasztalat:
- Töltsem le a DSD fájlt mert annál jobban odafigyelnek a minőségre
- Konvertáljam át én veszteségmentes (WAW, FLAC) formátumra hogy kevesebb helyet foglaljon.
Ennek ellenére végzek egy tesztet:
Felteszem az eredeti iso-t és az átkonvertált waw-ot és megpróbálom összehasonlítani (2 szám lesz rajta, és n+1-szer megnyomom az előre gombot, hogy ne tudjam melyik szól aztán eldöntöm...)
-
muszor
tag
válasz
bucsher #26207 üzenetére
Gondolom vicc volt: D
Azt hiszem ezt ki fogja hagyni a munkatársam. Főleg hogy metál rajongó és ott ez egy kicsit vicces lenne. A musicman... display tökéletes lesz oda. Annál több, nagyobb, jobb nem kell neki egy műhelybe.Mutattam neki a fórum hozzászólást, és mondja hogy látta hogy valakinek pont egy asztalos műhelybe kell mint neki. Mondom hogy hát az te vagy!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bucsher #26016 üzenetére
Ha csak havonta 1x kell lehúzni a töltőről akkor az OK, ez elég lenne, nem lenne jobb mondjuk hetente?
Fontos, hogy sokáig bírja az aksi, kímélni szeretném.
(De pl. maga a lejátszó naponta használva van úgy kb. 5-6 órát (anyukám e mellett dolgozik), úgyhogy a lemerítés nem gond, de így is lehet folyton töltőn 1 hónapig?)
Mert most naponta lehúzom a töltőről és mire lemerül visszadugom, de ez kicsit kényelmetlen, mert elég elérhetetlen helyen van a fali dugasz abban a szobában.
-
.DLL
veterán
-
törölt tag
válasz
bucsher #25552 üzenetére
Valahogy úgy
Jó cucc az AK100 amúgy, én szerettem nagyon, csak kicsi a tárhelye és az erősítője, meg van azért hangban jobb. Egyébként ha most kellene vennem valamit nulláról, akkor lehet, hogy egy DX90 lenne nekem is, vagy talán talán egy HM802.
kemcso: Dehogynem, nem arról volt szó, hogy olyan méret kell, mint az AK100, olyan GUI-val mint a P1, olyan hanggal, mint a Mytek és olyan erősítővel, mint a Sileo? Vagy már elfelejtetted?
-
ku-cu
tag
válasz
bucsher #25005 üzenetére
A felsoroltak kb mindegyikére (irányított mappabeolvasás, sorba rendezés, hangerő gomb számváltás,stb ) találsz megoldást a Poweramp beállításai között. Még saját fájlkezelője is van. Érdemes időt rászánni. Jobbat úgy sem fogsz találni.
A 3rd party fájlkezelőt érdemes kihagyni a dologból.
Ha valami felhúz, privátban lehet tudok segíteni. -
.DLL
veterán
válasz
bucsher #25005 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, 'droidon a Kamma's Folder Playert használtam, de ez is a kiválasztott mappa számait hozzáadja a saját lejátszási listájához. Ami nem is lenne baj, lehet bővíteni, lehet új mappát hozzáadni, vagy csak azt, de a bökkenő akkor van, ha egy ideig nem használom és a 'droid kilövi a lejátszót, mondván úgysincs használatban... akkor elfelejti a lejátszási listát, ami kellemetlen ha mondjuk egy előadótól több album is be volt téve, és valahol a közepén tartottál.
Biztos vannak még hasonló progik, nálam nem érte el az ingerküszöböt a keresés, mert lett helyette Zip, s mióta megvan, azóta egyszer sem hallgattam a telót. -
törölt tag
válasz
bucsher #25005 üzenetére
Van olyan lejátszó, ami mappák alapján dolgozik (csak), csak most nem jut eszembe a neve, de valami nagyon triviális, ilyen Folder player szintű neve van.
Egyébként azokba a mappákba, amiket nem szeretnél, hogy lássanak a médialejátszók, tegyél egy ".nomedia" fájlt (igen, ponttal az elején), és onnantól ki fog maradni a galériából meg a médiatárból is. -
törölt tag
válasz
bucsher #25000 üzenetére
Mondjuk azért annyit tegyünk hozzá, hogy a nagyobb képernyő miatt azért az androidos lejátszók kezelése a legtöbbek számára sokkal kézenfekvőbb, egyszerűen több vezérlőelem fér ki a képernyőre, illetve az erős hardver miatt gyorsabb is maga a működés.
Nem tudom mit értesz a két androidos csúcslejátszó alatt, de ha a Neutront meg a Powerampot, akkor a két legszarabb kezeléssel megáldott szoftver, amivel valaha találkoztam -
törölt tag
válasz
bucsher #24905 üzenetére
Nekem a NexPlayer jött be, amíg még telefonról hallgattam zenét, illetve a a CM-ben levő Apollo, amit szintén letölthetsz a Playről. Illetve most, hogy rákerestem, még emlékszem a Fusion Music Playerre is, az is tetszett, bár persze eléggé hasonló a fenti kettőhöz.
assemble: Hát, a hangminőség vaktesztet magad is meg tudod csinálni. Biztos volt a lejátszón gyárilag valami 24/192-es zene, azt fogod és lekonvertálod 16/44,1-be meg mp3-ba, és megkérsz valakit, hogy segítsen vaktesztben.
Azért a fórumos véleményekkel és összehasonlításokkal vigyázni érdemes, mert eléggé nagy a szórás. Főleg a headfi-n, ahova boldog boldogtalan beír, és semmi esélyed, hogy meggyőződj róla, hogy ki is az illető, és mennyi valóságalapja van annak, amit írt. Ezen a fórumon legalább egész sokan ismerjük már egymást személyesen is a topik többi tagjával, és tudom róluk, hogy legalább tényleg hallották azokat a cuccokat, amiről írnak (például mert az orrom előtt próbálták ki). Headfi-n olyan is esett már meg, hogy valakit kibannoltak azért, mert leírta, hogy xy termék szerinte szar (vodkaboy a PH!-s DAC topikból, ha így ismerős). Illetve tele vannak olyan véleményekkel az ottani topikok, amik egymás szöges ellentétei. Ami nem baj, mert ez szubjektív dolog, csak így elég nehéz akármire is következtetni, ha ilyen nagy a szórás.
Sokan nagyon vártuk például a Fiio X3-at a megjelenése előtt, és hát eléggé sok vitát kavart a hangjával (illetve kavar még mindig), van akinek nagyon tetszik, van akinek nagyon nem. Szerintem ha elolvasod miket írtunk itt róla a fórumon, nem leszel előrébb, hogy megvedd-e vagy sem.Meg kell hallgatni és eldönteni úgy.
-
Ati1979
veterán
válasz
bucsher #24775 üzenetére
Általánosságban jellemző rájuk.
A fejes topicban is éppen igyekszünk valakit lebeszélni róluk.(#24778) Druantia
A három közül az se215 egyértelműen. A másik kettő szóra sem érdemes.
(#24780) peter9228
Pont arról van szó az 1520 topicjában, hogy mennyire jól szól az a telefon.
Szóval vélhetően nem rossz zene lejátszásban.
-
törölt tag
válasz
bucsher #24640 üzenetére
Mondjuk elég sok van, amit nem is próbáltunk/-tál még. Te a W30-at hallottad amúgy, vagy akkor már tönkre volt menve?
Én mondjuk csak állóképeket csinálok, kb soha nem lőttem még videót a fényképezővel. Mondjuk ettől még jó lett persze
Milyen obi amúgy az? Elfelejtettem.
-
törölt tag
válasz
bucsher #24638 üzenetére
Ja, oké
Én most akarok pont valami kompaktabb gépet meg obit szerezni, mert a régi olyan nagy, hogy alig hurcolom magammal...
Amúgy csak arra akartam utalni, hogy a lejátszó tudását valóban kihasználod így, de a fülesét nem biztos. Bár persze ha neked megfelel ez, akkor nincs miről beszélni. -
assemble
addikt
válasz
bucsher #24602 üzenetére
Minden bizonnyal igen
Csinaltam par kepet a felszerelesemrol:
Most olvasok amugy a balanced mode-rol (XLR) amit tud, tobbek szerint ugy megdurvabban tud szolni. Az en fulesem sima csatlakozos, nemtom hogy erdemes lenne-e vele bajlodnom, valoszinuleg nem annyira, csak kicsit furdall a kivancsisag.
-
assemble
addikt
válasz
bucsher #24600 üzenetére
Azota hallgatgattam.
Szamomra eddig mindennel jobban szol, de ahogy mar mondtam, ez onmagaban nem mond feltetlenul sokat, mert eddig nem volt szerencsem ilyen AK120/240 szeru cuccokhoz.A legkozelebbi cucc hozza a hazban talan a Sony X1000 (hasonlo aron is volt anno, es sok audiofil szerette), azzal kozvetlenul meg nem hasonlitottam ossze, de erzesre szol ez legalabb ugy, de inkabb jobban.
Szoval most sima 44.1/16-os flac-okat nyomtam rajta, altalam ismert szamokat. Ennek ellenere tobb szamban veltem felfedezni olyan aprobb reszleteket, amiket eddig nem hallottam, vagy nem emlekszem hogy hallottam volna. Nemelyiknel kicsit lehunytam a szemem, es tenyleg ugy ereztem, mintha eloben enekelne a zenesz a fulembe.
Ha pedig igaz amit mondanak, egy kis burn-in utan megjobb hangja lesz.
Szoval eddig pozitiv a dolog, elegedett vagyok. Ami a fo lenyege (hangminoseg), abban szerintem tenyleg teljesit.Amugy itt egy teardown amit talaltam ha valakit erdekel hogy pontosan mi van benne: [link]
Feketet szinu amugy (a sarga nekem nem annyira bejovos), jol nez ki az asztalon.
Ha vannak kerdesek, probalok valaszolgatni ahogy tudok
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest