- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
Cs1csó #60655 üzenetére
Én használtam/használok szótárakat, így nem tudom milyen bakiról beszélsz, mert nem találkoztam vele. Azt természetesnek tartom, hogy ilyen ritka szép nyelvhez mint a mienk kell neki segítség, amit valószínűleg el is vár, ezért van rá külön címszó.
Egy szótáron meg nincs nagyon mit állítani. -
-
batagy
őstag
válasz
Cs1csó #60308 üzenetére
Köszönöm mindhármatoknak!
Működik a 3D Youtube Downloader, ez a zsír, erre volt szükségem.
A https://yout.com online konvertáló link is nagyon jó.A [Youtube Audio] se rossz, nekem most a másik kettő jobb, mert az letölt. De köszi a tippet.
Jó éjt!
-
-
Ryder62
őstag
válasz
Cs1csó #60275 üzenetére
Szerintem ez volt a legjobb. Ami ugye a Quantummal jött. Az azelötti kicsit fakóbb és kontúrosabb volt. De ez a lilás közepével elég ronda.
Továbbá még mindig nem értem, hogy miért olyan belerakni azt hogya új lapot/ tabot nyitok akkor egy adott oldal töltődjön be. Pl google.hu vagy ha azt akarom akkor a youtube. Ugye még mindig ott tartanak, hogy vagy üres lap vagy pedig a mozzila keresője jön be. Btw mit kezdjek egy üres lappal?
A Chrome már rég tudja ezt. Jó pár éve.
-
-
lovi27
addikt
válasz
Cs1csó #60236 üzenetére
Nekem még egy se veszett el.
Még a levelek is rendben megjönnek.
Tudom, senki nem ajánlja, de már régen megvan. Két vagy három éve mikor új motort kapott és kiirtották belőle a szerverbe telepített spam generátorokat ami ellen kívülről nem lehetett védekezni, azóta normálisan használható. Semmi abnormális. -
69Raizen69
tag
válasz
Cs1csó #60148 üzenetére
Bocsi de ez nem opció.... már évek-óta úgy van beállítva minden ahogy most és sosem volt ilyen mitöbb mindig mentem a profil mappát ha esetleg gond lenne vissza tudjam állítani.
Amúgy már találtam egy megoldást a "Tartalom folyamatok korlátja" eddig 7 volt most a 69-esben 8 lett az alap ,de szerintem valami késleltetési gond van a 69-esben mert 1-nél többre állítva jelentkezik az említett "pillanatnyi fagyás"
Szóval ha másnál is jelentkezik ez nyugodtan állítsa a Teljesítménynél a Tartalom folyamatok korlátját 1-re
Amúgy így is 4 folyamattá veszi magát az FF és mintha kevesebb RAM-ot is enne így. -
kiváncsi f..
tag
válasz
Cs1csó #60128 üzenetére
Abból gondolom, hogy FF a hibás, mivel a Chrome szépen megnyitja a védett böngészőt.
Oda-vissza. Értem ez alatt, ha a Chromban vagyok, és bankolni szeretnék, alig kezdem beírni, már ugrik is az Eset. Vagy az Esetből is rögtön nyílik a Chrome. A FF meg se így, se úgy.
A FF korábban is voltak gondok, amit egy felfrissítés látszólag megoldott. De úgy tűnik nem mindent. Úgyhogy a FF kezdem.
Köszi a választ! -
törölt tag
válasz
Cs1csó #60091 üzenetére
Nekem ez vált be:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-auto-refresh/ -
newmoonlight
senior tag
válasz
Cs1csó #60067 üzenetére
Ajjaj, ettől féltem. Az a baj, hogy elég sok a kiegészítő és sokáig tartott, amíg a jelenlegi "testre szabott" felület összeállt, Szívom a fogam, hogy valami elállítódik, ami jobban fog bosszantani, mint ez a könyvjelzőzési anomália. A fura az, hogy az eszköztárban nincs is a csillag (könyvjelzőzés) ikon.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Cs1csó #60053 üzenetére
Mondjuk szerintem előbb kellene a kérdésre válaszolnunk és utána mellé megjegyezni, hogy amit csinál, az nem feltétlen szükséges és nem kell hülyére kímélni a hardvert. Azért vette, hogy használja.
Én sem pakolom át a windows temp-et stb. a merevlemezre, mert minek lassítsam le vele a rendszert.Igen, fel kell az illetőt homályosítani, hogy ha pl youtubeozásra használja a gépét és nem ugyanazt az 1-2 videót nézi mindig, akkor úgyis felesleges tárolni azokat a gépen. Az oldal egyéb, cacheből visszanyerhető elemei pedig elenyésző adatmenyiséget képviselnek az érdemi tartalomhoz képest. Vagy épp random netjáró, aki rengeteg oldalt néz és napi szinten behúz többször annyi adatmennyiséget, mint amekkora a cache mérete: Ő is minek tárolja, hisz a nagy része már úgyis felülíródott az újabb adatokkal, mire másnap visszatér, hogy a reggeli kávé mellett megnézze az időjárást a kedvenc oldalán.
Így ez az egész valahol az egyéni felhasználói szokásoktól is függ.Egyébként én semmilyen hátrányát nem tapasztaltam eddig a disk cache kilövésének, ha valaki mégis problémába fut, csak van annyi esze, hogy a lépéseket visszafelé is képes megcsinálni.
-
deathtania
senior tag
válasz
Cs1csó #60015 üzenetére
Sajnálom, hogy nincs ötleted. Kicsit fura ez nekem, hogy ezt csinálja, és hogy random, és hogy a Chrome is valahogy ugyanígy indult anno, mielőtt teljesen használhatatlan lett a végére, és azóta el sem indul...
A Chrome anno azzal omlott össze, hogy kevés neki a memória. 8GB ramom van, 12GB lapozófájl, ha ez kevés neki, akkor nem tudom mit csináljak.Eset Internet Security van fent, az nem elég védelemre?
-
deathtania
senior tag
válasz
Cs1csó #60013 üzenetére
- op rendszer: win 10, legfrissebb
- firefox: 69.0
- kiegészítők: nincs kiegészítő
- csak a firefox omlik össze, a rendszer megy továbbAdwCleaner: lefuttattam, nem talált semmit.
Felfrissítés: egyet már csináltam, ugyanez, amúgy nincs szinkronizálva sem a jelszavaim, sem a könyvjelzőim -
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #59769 üzenetére
Nem az a baja a Nightly verziónak, hogy túl gyakran frissül. Az a nevében is benne van.
Tegyük helyére a dolgokat, mert mintha sokan nem lennének tisztában azzal, hogy mi mire való, mit kockáztat a használatával.
A Nightly verzió minden nap egy új build, viszont nem ajánlott a használata, főleg kritikusabb környezetben, mert azon kívül, hogy a compiler elfogadta, túl sok teszt, ellenőrzés nincs mögötte. Bármikor bármilyen hiba lehet benne, akár teljes profil összeborulás, adatszivárgás, bármi, szóval ennek ismeretében tessék használni. Viszont az is igaz, hogy minden apró változatatás, újdonság ebben jelenik meg talán leghamarabb. De ezek az újdonságok sokszor eléggé elnagyoltan jelennek meg, és hetek alatt finomodnak, eltűnnek, újra megjelennek, ahogy próbálkozik a Mozilla team azzal, hogy milyen legyen.A Developer az inkább a webfejlesztőknek ajánlott kiadás, vannak benne olyan változtatások, amikből az átlagfelhasználó nem vesz észre semmit, vagy, ha észre is veszi, csak útban van neki, de egy webfejlesztőnek jól jön.
A béta is csak egy tesztverzió, de már nem annyira lutri, mint a nightly.
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Cs1csó #59769 üzenetére
Régebben egyszerűsítették a frissítési csatornákat: [link]
Pl jelen esetben így néz ki:
Stabil: Firefox 68
Beta és Dev: Firefox 69
Nightly: Firefox 70A Beta és Dev között leginkább a fejlesztéshez kapcsolódó alapbeállítósokban, a külön profilban és pár apróságban van különbség.
-
-
Kékes525
félisten
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Cs1csó #59623 üzenetére
4 GB-nál már számít, Úgy mint lehet a lemezterületet is felszabadítani a "felesleges dolgoktól", szeretném ezt tenni a memóriával is, valahogy csak lehet..
Nem a bővítményekről, win os buildról és a ff verzión van a lényeg, csak pusztán a művelet, hogy micsoda, mert minden esetben build számoktól függetlenül így működik, ez a tapasztalat, hogy valamit mindig hagy maga után.
De nem szeretnék a részletekbe menni és ezt fritatni, csak megkérdeztem, hogy ezt hogyan lehet csinálni, mint pl. lemezterület felszabadításnál, így itt is. -
leviske
veterán
válasz
Cs1csó #59616 üzenetére
Óh, szerintem azt senki nem várja, hogy a reklámblokkolók kikopnak. A "mindenki vált" csak egy költői túlzás volt a részemről. A Netflix és Spotify célja sem az, hogy megszűntesse a torrentezést. Viszont kínálnak egy, mindkét fél számára kompromisszumos megoldást. Így aki bevállalja, támogathatja így is az oldalakat.
(#59617) Syl: Viszont azokért manapság valószínűleg nem fizetnek annyit, amennyiből fenn lehetne tartani a nagyobb site-okat.
-
leviske
veterán
válasz
Cs1csó #59611 üzenetére
Igen. A legnagyobb különbség talán a Netflix és a Scroll közt elméleti síkon maradva az, hogy a Netflix kínálata nincs közvetlen kihatással azokra a filmekre, amik nem képezik részét. Másképp fogalmazva egy film kikölcsönözhetősége, torrenten való fellelhetősége, vagy bolti ára nincs összefüggésben azzal, hogy a film, vagy ahhoz hasonló filmek elérhetőek-e Netflixen.
Ezzel szemben, ha egy oldal elkezdi kapni a pénz a látogatások után akkor is, ha nem jelenít meg reklámot, az annyit jelent, hogy elkezd függetlenedni a reklámozóktól, ergo emelhet árat. Ha emelhet árat, akkor legrosszabb esetben hasonló oldalakhoz fordulnak a reklámozók -> ezek az oldalak is emelhetnek árat ANÉLKÜL, hogy kapnának pénzt a reklámok megjelenítése nélkül.
Naív lelkemmel azt remélem, hogy ez hosszú távon oda vezethetne, hogy elkezdenének csökkenni a reklámok az oldalakon, illetve maguktól is figyelnének az üzemeltetők a felhasználóbarát üzemelésre. Továbbá a programban közvetlenül résztvevő oldalak elkezdenének egymással komolyabban versenyezni az oldalon eltöltött idő növelése tekintetében (minőségi elemzések, hírek, stb).
Az ublock által generált több reklámot úgy értettem, hogy az oldalak az "üres" látogatásokat igyekszenek pótolni azokon, akik nem hasznának blokkolót, ezt pedig csak nagyobb, egyszerre megjelenített reklámfelületekkel tudják elérni. Szóval, ha egynap úgy döntene MINDEN internetező, hogy ublockot használ, azzal komoly gondokat okoznának az online médiának. Ezért már most is sok oldal ellenségesen lép fel a blokkolókkal szemben. A Google is ugye pár hónapja ki szerette volna rántani ezek alól a talajt a Chromium alapú böngészőkben. Míg, ha mindenki Scrollra váltana, akkor alapjaiban változna meg az online hirdetési forma és javulhatna a tartalmak minősége. Ez ellen pedig valószínűleg a Google sem lobbizna.
Szerintem érthető a Mozilla lépése ebbe az irányba. Jelenleg ugyanannyira függnek a fejlesztőik a reklámozóktól, mint az online média tagjai. Ha a Google végül tényleg meglépte volna a blokkolók tiltását, valószínűleg a Mozilla sem húzta volna sokáig, mire kierőszakolják tőlük ugyanezt a lépést.
mod: ezeket a (#59613) hozzászólásod előtt kezdtem írni.
(#59612) ledgeri: Jogos és jogos. Viszont, ha pl csak a minőségibb magyar oldalakra gondolsz, akkor is egyre több és méretesebb reklámokkal lehet találkozni csökkenő tartalom mellett. Ez tudtommal a reklámfelületek árának csökkenéséből adódik. Erre az egyik megoldás az oldalanként bevezethető premium, a másik pedig az ami a Scroll-nál merült fel.
(#59614) colomb2: Nem feltétlen kötelező ugyanaz, csak példának hoztam fel. Én is ettől tartok, hogy megmaradnak a nagyobb amcsi kiadóknál. Valószínűleg itthon kellene egy nagyobb érdekképviselet, ami közrefog több oldalt. Akkor még esélyük is lenne felkerülni a térképre. Bár akkor meg annyival kevesebb jut az adott oldalaknak.
-
leviske
veterán
válasz
Cs1csó #59607 üzenetére
Az a baj, hogy a ublock (és hasonlók) használata inkább generálja a reklámok számát, nem csökkenti. Egy böngészőből megoldott, Spotify szerű rendszer valószínűleg arányosan tudná kárpótolni a minőségi oldalakat, így azok a hirdetési felületeik árát is tudnák növelni.
mod: Na de befejezem az offolást, csak bedobtam.
Valószínűleg ennek inkább valami fáradtgőzös topikban lett volna a helye. Elnézést.
-
asanci
csendes tag
-
Snooker
senior tag
válasz
Cs1csó #59442 üzenetére
Lefuttattam, talált 9 veszélyes elemet. Ezeket töröltem. Viszont azóta is nőtt 300 MB-vel a forgalom, közben meg alig neteztem. Most lenulláztam a számlálót, kíváncsi vagyok, hogy megint lesznek-e furcsa adatforgalom növekedések. Egyébként sokat használom a twittert (itt a képek, és videók betöltődnek a hírfolyamban), fb-t is sokat görgetem, használtautón is sokat nézek HD felbontású képeket stb...)- Ezek tudnak ilyen szintű adatforgalmat generálni?
Egyébként reinstall előtt is hasonlóan nőtt az adatforgalmam, és akkor is lefuttattam az adwcleanert, de nem talált semmit.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Cs1csó #59376 üzenetére
De ez hogy működik pl ,ha automata? Kapsz arról értesítést, ha frissített? Vagy rögtön jelez, hogy éppen települ? Vagy csak akkor tudod meg, amikor elindítod a böngészőt és jelzi, hogy frissítés települ?
Ezzel Szemben hogy működik,amikor én engedélyezem? Jelez, hogy van frissítés és csak rányomok, hogy mehet?
Bocs a sok idióta kérdésért, csak kb 10 év után tértem vissza ide.A másik:
Kinek, mennyi a memóriahasználat? Úgy látom, elég magas(átlag 700mb-1 GB) de nyilván nem számít, azért van a ram, csak kíváncsi vagyok.
Viszont eddig jobban tetszik, mint a Chrome. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #59269 üzenetére
Eddig csak ublock orgint használtam meg voltam elégedve vele de most a memória dolog miatt gondoltam tesztelgetek kicsit.Bár volt olyan,hogy egy xy oldalon nem jött be reklám ublock orginnal de utána volt olyan ugyan ott egy két reklám csak be jött felugró ablakként pl.
A nano defender akkor most pontosan mit is tud ami még plusz?
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59227 üzenetére
+1 Ezért is érthetetlen, hogy egyesek miért ragaszkodnak régi, elavult Firefoxhoz.
"Waterfox (ha jól tudom itt a biztonságot és a régi kiegészítőkkel való kompatibilitást ötvözik)"
Plusz a Firefox Quantum tudását.
És egy ellenvélemény (hallgattassék meg minden oldal): Miért nem szabad a Firefox Forks-ot használni, mint a Waterfox, a sápadt Hold vagy a Basilisk?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #59189 üzenetére
Az oké,hogy nekem 16gb van de nem kéne mindet megzabálni most 8,4gb áll
Ez annyit zabál akkor amennyit talál mi,ha lenne vagy 64gb-m azt is megenné#junior11
Most nem,hogy látványosabb még érezhető is,ráadásul én mindig össze vissza egy csomó lapot megnyitok ok terhel de eddig max 6gb vol nagyon max most meg 8,4gb áll a fogyasztás meg nem rég volt 10gb is
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59114 üzenetére
A három vonal megvan, de az eddig is megvolt. Lőj már egy fotót. A Firefox fiókot mondod a kiegészítők között? Az volt az első amit átettem a túlcsorduló menübe.
A profile-omhoz nem nyúlt hozzá. Szó volt arról, hogy ez a verzió azt is piszkálná. Csak privát módban kapcsolja ki a kiegészítőket.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59106 üzenetére
Másik böngészőm a Microsofté, de azokat nem használom. Beállításra gyanakszom, de fogalmam sincs, hogy melyik.
Azonban sikerült megcsinálnom, de még mindig nem tudom, hogy mi volt az ok. Május 6.-ai profile-al működik. Váltás előtt mentettem a fontosabb addonok beállításának változásait és a könyvjelzőt. Csak az előzményeket buktam. Most mind a három fordító fenn van, és így a Simple-t és az IM-et összetudom hasonlítani az S3-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest