- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Armagedown #60043 üzenetére
Azt hiszem, már néhányezer (néhánymillió) hozzászólás született ebben a témában.
Felesleges annyira nagyon óvni az SSD-t. Azért van, hogy marhagyors legyen.
Át lehet tenni a temp könyvtárat, cache-t, swapfile-t HDD-re, de azzal pont a gyorsaságot veszted el.
Nekem a 120-as SSD-m Win7, utána W10 alatt 5 év alatt valami 5-6%-ot csökkent a kondiciója, úgy, hogy SEMMIT nem állítottam át. Maradt a swap, a kereső, indexelés, cache beállítások, minden gyárin.
Ha így számolom, még 90-95 év, mire 0%-ra csökken a kondiciója a flash celláknak.
Ha tönkre akar menni, akkor nem emiatt fog megdögleni, hanem valami gyártási hiba miatt egy 3 centbe kerülő valami fog szétdurranni a vezérlőelektronikában, és attól lesz kuka az egész meghajtó. Ellentétben egy HDD-vel, ahol azért a mechanikai hibák még mindíg elő-előfordulnak. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
A 2.-nak leírt megoldás kilövi a gyorsítótárat a háttértárakon és én azt alkalmazom.
Ha már youtube videó: ugye ott is a tartalom nagy része maga a média és az oldal többi eleme elenyésző adatmennyiség a teljes forgalom egészét nézve, minek őrizgessem.Másrészt ha abban gondolkozol, hogy bizonyos tartalmakat (pl audió-, videó streamek) ne cacheljen a böngésző, arra nem biztos, hogy van megoldás. Max valami böngészőkiegészítő, de az szerintem ilyen szinten nem szólhat eleve bele a böngésző működésébe.
Alternatív megoldás, hogy ramdiskre dolgozol és ha szükséges, azt a leállításnál majd kiírja a háttértárra, illetve visszatölti indításnál a tartalmát.... De szerintem ezzel max nagyon lassú, vagy nagyon mobil (alacsony adatkorlát
) internet esetén lehet érdemes pöcsölni.
Végezetül pedig: ha ezt nem játszottam volna el, akkor is 10+ év alatt érném el a Samsung által megadott 150 terás adatforgalmat az SSD-n... Csak szerintem tényleg felesleges egy digi net mellé nekem a gyorsítótár.
-
Cs1csó
titán
válasz
Gyere át a [Bittorrent] topikba, ott aztán megmondják neked, mit bír ki egy SSD
Továbbra is azt mondom azért van, hogy használja az ember 6k egy 120GB-os ami Windows alá tökéletes jellemzően 3-5 év garanciával tolják ezeket.
-
Cs1csó
titán
válasz
Armagedown #60037 üzenetére
Tudom, és ezért a bocsánatodat is kérem, szerencsére jött válasz ami remélhetőleg működik, de te sem adtál választ a kérdésemre, hogy ez miért jó? C64 is azért helyeselt mert ő sem érti.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Armagedown #60035 üzenetére
Remélem nem írok faszságot:
about:config
Itt csinálsz egy új karakterláncot "browser.cache.disk.parent_directory" néven aposztrófok nélkül és az értéke az elérési út és lesz cache egy másik lemezen.Általam favorizált és szerintem te ezt keresed:
browser.cache.disk.enable - false
browser.cache.memory.enable - true
(szintén az about:config alatt állítható) -
Cs1csó
titán
válasz
Armagedown #60035 üzenetére
? Félsz, hogy elkopik? Nem kötekedésképpen kérdezem, de jelenleg 5k-ért lehet venni 120GB-os 9k-ért 240GB-os SSD-ét legalább 3 év garanciával, ha garanciaidőn túl romlik el tehát mondjuk 3-5 év múlva akkor fogod és megint veszel 5k-ért egy - akkor már 480GB-osat, és kész. Azért van, hogy használd.
-
nubreed
veterán
válasz
Armagedown #58610 üzenetére
Nekem ez sem segített, pedig be van kapcsolva a studies... nem jött meg a hotfix.
Én ezt a workaroundot találtam:
Shut down Firefox
Press [Windows Key]+[R] Ť Type in %APPDATA% > click OK
(C:\Users\***USERNAMEGOESHERE***\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\eknvp9aw.default)
Open extensions.json with Notepad++
Replace all instances of ôappDisabledö: true with ôappDisabledö: false
Replace all instances of ôsignedStateö:-1 to ôsignedStateö:2
Save and start browser
Disable and re-enable all extensions in about:addonsEzzel működik, kivéve a témát. Betölti az általam használt témát, de néhány mp. múlva az alap FF témát húzza rá a böngészőre. Disabled/Enable az én témámra, nem segít, pár mp. múlva vissza jön az alap FF téma. Idegesítő...
-
netpeti98
addikt
válasz
Szerintem érdemes lenne kirakni az összefoglaló elejére a lehetséges megoldás(okat).
-
Frawly
veterán
válasz
Elég csak egyszer bekapcsolni és a böngészőt újraindítani. Utána az about:studies oldalon ellenőrizhető, hogy települt-e a hotfix. Ha igen, után újra kikapcsolhatod a telemetriát, nem kell örökre bekapcsolva tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest