- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrszitya
senior tag
Igen, van egy 5-6 pixelnyi felesleg, de például az említett kieggel ez eltüntethető szerencsére.
@TigerCat
Én most is használom a Stratiform nevű cuccost, ezzel elegáns módon átdizájnolható a Firefox. Gondolom a fejlesztő majd az Autralishoz is elkészíti, ha eljön az ideje. -
mrszitya
senior tag
Most kíváncsiságból megnéztem én is az Australist. Ha ez így lesz a végleges, akkor senki sem fog belehalni a használatába. A "vaskosság" nekem sem tetszik egy 16:9 vagy 16:10-es monitornál, és sajna ahogy nézem, a kisméretű eszköztár ikonok opciót kivették, de szerencsére ezt a Classic Theme Restorer kieg megoldja (akár a teljes korábbi dizájn visszaállításával).
Csináltam screenshotokat: a felső képen a nem teljes képernyős, a középsőn a teljes, alsón a kisméretű ikonos és teljes képernyős állapot van ez említett kieg révén. Ez utóbbi állapot gyakorlatilag egyezik a korábbival méretileg, én ebben a formában használom.
-
Apollyon
Korrektor
HU-ra van állítva about:configban is, és telepítve is csak a magyar van, semmi más, mégis a jobbklikkes menüben ottvan a magyar, és az összes angol.
[link] (a jobbklikkes menü miatt nem tudtam prtsc-t)
Nah és ezekből szeretném eltávolítani az összes angolt, úgy, hogy csak a magyar maradjon ott.
-
Penge_4
veterán
36 kiegészítő + 8 GM script + 5 szűrő (köztük Fanboy) a vinyó meg egy 5900-as Seagate Barracuda Green.
Amúgy nem Windows, hanem Linux és nem boot után nyitottam. Viszont 29 megnyitott fül meg az előző sessionból meg ~1200 könyvjelző is lassíthat valamennyit. Bár beépülőknél meg Flash-en kívül semmi. Java letiltva, Silverlight meg nincs is, ahogy vírusirtó sincs, mivel Linux.
-
Steelmanus
addikt
Teljesmertekben egyetertek Veled, ugy kellene valtoztatni a API-n, hogy maradjon meg a valaszthatosag. Es igen, en levalasztanam a webfejlesztos reszt a bongeszorol es kulon kiadnak direkt a fejlesztoknek szant verziot hiszen csak a felhasznalok toredeke hasznalja. Biztos hogy gyorsabban is toltodne be a bongeszo.
-
mrszitya
senior tag
Hát, ha konkrétan a letöltési ablakról van szó, én a kezdetek óta sosem használtam például. Nem láttam ennek a megvalósításnak sok értelmét. A mostaninak már kicsit több van.
A Chrome megoldása viszont rögtön bejött, így a FF-ban is ment fel a Download Statusbar, ami viszont az új API miatt elhalálozott a 26-tal. Szerencsére valaki felkarolta már a dolgot, és készített egy újat, majdnem azonos néven: Download Status BarAmíg nem korlátozzák le túlzottan a kiegek tudását, hozzáférési jogait, addig nem lesz baj ezzel a böngészővel. Én pont a kiegek, meg az about:config, a testre szabhatóság miatt szeretem.
-
-
-
vlevi
nagyúr
Pont azzal reklamozzak, hogy marhaolcso (hulladek) hardware-ra rakjak ra, amin a droid mar nem kepes normalisan futni. De latatlanban azt gondolo, a problema ott lesz, ha elkezdesz ra alkalmazasokat telepiteni, annak is kell majd a memoria, meg a processzor, es tetu lassu lesz. Mar persze, ha lesz ra eleg alkalmazas, mert a mostani telefonok hasznalhatosagat nem a hardveres alap, hanem a rajta futtathato alkalmazasok minosege hatarozzza meg.
-
degec
senior tag
persze persze.. logikus mindent nem raknak bele más elgondolás stb.. jó kis progi ez..de még van egy bajom vele aztán nem szemetelem a fórumot !! help ! pls !
Minden ablak előtérben nyílik meg.. kedvencek meg címsor jó volna ha háttérben nyílna meg.. ilyet lehet ?
Tényleg köszöntem ! -
degec
senior tag
isten vagy !
köszönöm !
amúgy nem vágom ÉS NEM FIKÁZNI akarom a firefoxit,de pl ezt miért nem lehet csípőből tudni vagy pl ami operából hiányzik a csuszka jobbra lent amivel nagyítani tudok..és nem bill.kombinácio meg bill.egér kombó.. esetleg ilyen megoldás is van ? mert ha igen akkor operásítottam rókát... ! köszzzz ! -
-
Steelmanus
addikt
az a csillag amúgy nem áthelyezhető?
Jelenleg nem, egybegyogyitottak a lenyilo Konyvjelzomenuvel.
Egyszeruen nem ertem azt hogy miert kovetendo pelda a Chrome, mert az Opera is elment abba az iranyba, es biztos hogy az amugy is keves felhasznaloi taborat ezzel is csokkentve.
Szerintem pont az a szep az alternativ bongeszokben hogy egyediek es mindenki tud valasztani egyeni izlesenek es bongeszesi szokasanak megfelelot. Ahogy latom megy az FF is a butulas utjan, valoban az lesz hogy megvarom a 25-os ESR valtozatot, mert mar a 26-ban is valtoztattak a Download.js-en es igy mar nem lehet visszaallitani mint meg a 25-ben a felugro letolto ablakot, sem azt hogy ne jegyezze meg a letolteseket, vagyis az automatikus letoltesilink torlest stb.
Elfelejtettem a 26-os alatt hogy megy egy letoltes a hatterben be akartam zarni a bongeszot, persze ezt kaptam.Amikor pedig ujra nyitom a 26-os bongeszot magatol folytatja a letoltest, de mi van ha az oldal nem tamogatja a folytatast, kezdhetem elolrol, es max csak lekicsinyitem tudom az ablakot mert ilyen hulye lett.
Ha jol emlekszem Te is irtad de lehet hogy mas azt, hogy mikent butul a bongeszo. Kar erte. -
Steelmanus
addikt
Feltettem kiprobalas celjabol a Nightly Australis "fedonevu" bongeszot, hat sohatobbet.
Egy 1400x900-as felbontasu 19"-os kijelzom van, ezen kifejezetten hatranyos, mert sok hasznos teruletet elvesz a bongeszo feluletebol, a fuleket nem lehet mar kicsinyiteni, a Konyvjelzo eszkoztar melle kerult a linkmentes, konnyen ra lehet kattintani ha le akarom nyitni Konyvjelzoket sok regebbi beallitas az about:config-ban termeszetesen nem mukodik, mert valtoztattak a motoron stb.
Aki laptopra fogja majd feltenni biztos hogy nekik sem fog tetszeni. A tobbit mar nem is sorolom mert nalam ez a fajta megjelenites biztos nem lesz fent, amugy semmivel sem nyilik meg gyorsabban mint a jelenlegi 25.0.1, persze ez meg a vegleges verzioig biztos hogy fog valtozni, es a lapokat sem nyitja meg gyorsabban.
Mar le is szedtem mert szamomra nagyon ronda, helypazarlo, minimalista semmi. -
Steelmanus
addikt
Igazad van, csak akkor telepitheto ha letiltom a kiterjesztesek ellenorzeset az about:config -ban.
extensions.checkCompatibility.25.0 false.Igy mar feltelepul, de nekem nem tetszik es raadasul messze nem az amit olvasni lehet a HWSW-en.
En is elolvastam es nagyon elszomoritott mert amikor olvasom az egysegesitest, minimalista stilust, es hogy mobilon tableten desktopon egyforman fog kinezni es funkcionalni, nekem ettol herotom van.
Majd megint elojon az ami a W8-nal is akinek nem tetszik az maradi, nem kepes haladni a fejlodessel, lesznek meg errol vitak boven. Az FB-vel kapcsolatban nagyon egyetertek Veled. -
Penge_4
veterán
Sajnos volt szerencsém észrevenni pár dolgot (RSS ikon, állapotsáv). Na meg a most közelgő Australis a Chrome-osított fülekkel (Tree-Style Tabs mellett gondolom nem lesz jelentősége).
Amúgy addig az Operával sem volt bajom, amíg az alapfelületet butították. Elfogadtam, hogy ez a trend, ennek kell megfelelni, aki ért hozzá az úgy is beállítja magának és hordozza a profilját, aki meg késztetést érez, az elolvassa a tutorialokat és megcsinálja.
Amikor kivették/letiltották/egyállapotúvá tettek bizonyos dolgokat, akkor már kezdtem kiakadni. A fent felsorolt két dolog is ilyen. Igazán maradhatott volna az RSS ikonnak és az állapotsávnak is 1-1 about:config bejegyzés.
(#33878) weiss: Arra meg ott a LastPass vagy ha nem akarsz felhőzni (még ultratitkosított formában sem, amit kizárólag csak az NSA láthat), akkor meg KeePass.
-
KAMI911
Topikgazda
Ki tudnátok ezt próbálni? Csináltam egy gyorsfixet a hiba orvoslására:
Sajnálatos módon eltűnt a legújabb Firefox verzióból a lapbezárás visszavonása (CTRL+SHIFT+T) billentyűzetkombináció. A hiba a honosítás során keletkezett és egy zip fájlban lévő fájl szerkesztésével egy haladó felhasználó is képes megjavítani a problémát.
1. Aki nem tud együtt élni ezzel a hibával, így javíthatja meg:
2. Meg kell keresni a magyar nyelvet biztosító kiterjesztést, ami a langpack-hu@firefox.mozilla.org.xpi fájlban található,
Linux alatt a „/usr/lib/firefox/extensions” mappában;
Windows alatt a „” mappában;
Mac OSX alatt a „” mappában.
3. Mentsük el az instrukciókat egy szöveges fájlba, majd zárjuk be a Firefox böngészőt.
4. Készítsünk a fájlról egy biztonsági másolatot.
5. Egy zip-kezelő programmal nyissuk meg a langpack-hu@firefox.mozilla.org.xpi fájlt (esetleg szükség lehet a fájl átnevezésére „xpi”-ről „zip”-re).
6. Navigáljunk el a browser/chrome/hu/locale/browser mappába.
7. Nyissuk meg a „browser.dtd” fájlt szerkesztésre (UTF-8 formátum).
8. A „<!ENTITY devToolboxMenuItem.keytext "T">” sorban a "T" betűt javítsuk ki "I"-re.
9. Mentsük el a fájlt.
10. Lépjünk ki a xpi vagy zip fájlból és mentsük el a változtatásokat (a zip archívum frissül).
11. Nevezzük vissza a zip kiterjesztést xpi-re. (Ha előzőleg átneveztük a fájlt.)
12. Indítsuk el a böngészőt és nézzük meg, hogy sikerült-e a módosítás.Látszik, hogy Win, OSX beálításokat be kellene írni. Ha megvan nálatok a pontos útvonal, kérlek írjátok meg. Reggel kiraknék belőle egy hírt a Mozilla Blogba. Remélem működik
)
-
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
Szia, a 24ESR is átveszi a Windows nagyításait ? Itt, ha jól értelmezem, azt írják, hogy nem érinti a DPI detection "Firefox ESR that does not have this problems"
-
mrszitya
senior tag
Csináltam ugyan CC-vel egy törlést, most tényleg ő is előidézi a problémát, de eddig nálam sosem csinált ilyet.
Senki nem nyilatkozik official (Adobe, Google), mi lehet a hiba oka, de a júzerek hozzászólásai alapján (Google, meg Adobe fórum) YT-hiba lehet. Elég sokszor buherálják mostanság - igaz, ami igaz.
Vicces azt olvasni egyébként, hogy az emberek azt sem tudják, a YT ablakon hogy kell visszaállítani.
-
kispx
addikt
Szerk.:
gahor72 (#33515)-nak ment.1) az about:configban
extensions.checkCompatibility kulcsot hozzd létre és állítsd false értékre.
vagy
extensions.checkCompatibility.24 kulcsot hozzd létre és állítsd false értékre.
(Szerk.: elég homályosan jött át, hogy a verziószámot az be kell írni a kulcs nevéhez vagy sem)
vagy
2) Profil reset + az addonok újratelepítése -
Steelmanus
addikt
A CCleaner cseszi el a hangot, mert most en is beallitottam direkt igy:
es mar nalam is hangtalanul indul el a video. Amugy nem csak a hangot rontja el ha barmi is be van pipalva CCleaner alatt a Firefox-nal hanem mast is ezert mar a kezdetektol amiota hasznalom az CCleaner-t, sosem pipalom be a Firefox-ra utalo opciokat, mert a beepitett jobb mint a kulsos torles.
Most nezem mar IE8 alol sincs hang, ill neman indul pedig azokon a beallitasokon nem allitottam csak a Firefox-ra utalo opciokat pipaltam be, es erre a IE is "elnemult". -
Steelmanus
addikt
En csak azert raktam be kepet mert nalam alapbol hangal indul el a video. YT megnyit, es az elso video amit mutat Rihanna hangal indul.
Elotte toroltem minden sutit Ctrl+Shift+Del-el a Firefoxbol, es toroltem minden sutit az IE alol CCleaner-el, + meg ezeket is:
A YouTube Center le van tiltva. -
-
Visormail
addikt
Így van, nekem FF-ben még jó a google ezek szerint a sütik miatt, de IE-ben ahol még soha nem nyitottam meg úgy néz ki mint az első képen. Viszont ez a régi FF kezdőoldal még mindig működik és a menüje se változott [link] én mai napig ezt használom kezdőoldalnak és új lap nyitás címnek is.
-
yanna
addikt
Á, köszönöm, értem!
De az egyszeri méréskor mérés közben megjelenített grafikonok is hasonlót mutatnak. A FF fűrészfog szerű, a többi viszonylag sima. A mutató is ingadozik, a többieknél meg szinte egyhelyben áll a teszt alatt. Egy egy weblap megnyitáskor a FF gondolkodik akár 5-10 mp-et is, de, ha a frissítésre nyomok, rögtön berántja az oldalt. Darabos a letöltés, youtube, néha megindul, aztán meg-megakad néhány mp-re.
Ezt az oldalt http://www.laptopsystem.hu/Notebook kb. 1 perc alatt tölti be. Mondjuk nem egy erőgép a XP-vel futó melós gépem...
-
-
-
vlevi
nagyúr
Igen, én is mindíg csak frissítettem, és soha semmilyen bajom nem volt vele.
Ezért is írtam példának a virtuál gépre telepített 26-os nightlyt, ami teljesen friss telepítés volt, és az is csinálja ugyanezt, hogy időnként összeomlásra hivatkozik. De ott nem tulajdonítottam neki jelentősséget, egy nightly verzióvnál a hibák teljesen természetesen. De egy véglegesbe ne kerüljön már bele...
Van már 24-es portable firefox, azt felrakom, megnézem, és jövök vissza jelenteni -
kispx
addikt
Konkrétan az a haszna amit mondtál. (Billentyűzetről történő használat esetében van haszna annak, hogy a menüpontnak gyorsbillentyűt adunk)
A menüpontokban a hozzátartozó gyorsbillentyű alá van húzva. Mindegyik menüpontban a menüpont nevének az egyik betűje a gyorsbillentyű. Kivéve a jobbra lévő lapok bezárásának, ezért írtak hozzá egy betűtSzerk.: Másik hiba a menüben a lap frissítésének és a lap rögzítésének ugyanaz a gyorsbillentyűje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 3
- BestBuy topik
- Hálózati / IP kamera
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest