Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • netpeti98

    addikt

    Szerintem nem tett rosszat a Firefoxnak a gyorsított kiadási ütemterv, sőt.
    A funkciók fokozatosan kerülnek le a csatornákra. Például az Australis téma (vagy bármelyik más tetszőleges funkció) először a Nightly csatorna felhasználóinak volt elérhető, utána kapták meg az Aurora csatorna (ma már Developer edition) felhasználói, utána a Beta, majd a Release csatornát használók. Ezek között az állomások akár hónapok is eltelhetnek, amíg az adott funkció el nem éri azt a szintet, hogy továbbengedjék.

    A verziószám nem igazán lényeges manapság, csak jelzésértékű a Firefox esetében, mert valami alapján mégis sorszámozni kell. Nem lenne jelentősége, ha mondjuk az aktuális verziót Firefox 49 vagy 7.1-nek hívnák, esetleg a dátum alapján neveznék el például Firefox 16.10 (lásd Ubuntu Linux). Szvsz ez utóbbi lenne a legjobb megoldás.

    A 5 csatorna közül bárki megtalálhatja a neki megfelelőt. A Beta, Developer Edition, Nightly a kísérletező kedvűeknek. A Release az átlagfelhasználóknak.
    Az ESR csatorna pedig évente kap 1 főverziót, időközben csak bugfixeket és biztonsági frissítéseket kap. kovaccss-nak jelen esetben az ESR verziót tudnám ajánlani. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák