Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Nandivagyok
aktív tag
CM10-re fel lehet rakni az új wiuit a wipe-ok után? A kernel nem zavar be semmibe?
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz somi52 #48903 üzenetére
Akkor ez most egy jól működő jelly bean rom kínából, magyarítva?
Google now és társai is benne vannak, vagy csak a verziószám alapján látszódik hogy jb?
Memória gondok vannak? HWA érződik? bocs a sok kérdésért, csak semmi infót nem találtam, és jól hangzik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz oliverkiss32 #48621 üzenetére
Nem biztos hogy azok, két eszközömön is tele ram. de nem is örülök neki.
Szerintem összekevered a ram managert a task killerrel. Ez tudtommal nem appokat lövöget ki. -
Nandivagyok
aktív tag
válasz oliverkiss32 #48612 üzenetére
Régebben cm7.1, 7.2, miui.hu(itt jó sok lett volna, ha a rom nem instabil), pikachu miui, wiui(legalacsonyabb szabad ram), most wr1.7.1. van fent. Itt lassulás csak ritkán van a fent említett ram managernek köszönhetően.
most 81 mega szabad.Szerk: a tabomon 1 giga ramból is átlag 130 szabad, pedig játékok vannak többnyire rajta, azok meg nem futnak a háttérben. Ezért is furák a ti magas értékeitek.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz FearTomi #48607 üzenetére
Nálam is ez a helyzet (kb minden rommal ide jutok, nem is értem mások hogyan írhatnak 170-200Mb szabad memóriáról használat közben..), ezért felraktam a ram managert (nem rom manager , beállítottam *balanced - more free memoryra* és így kb 80 Mb szabad, amivel már nem akad.
-
Nandivagyok
aktív tag
Valaki le tudna nekem menteni és elküldeni egy fekete menüs youtube apk-t? (utolsó frissítés előtti)
WR1.7.1-en vagyok, és mióta frissítettem, mindig FC-zik induláskor. Mivel nálam nem rendszer app, le tudtam törölni, persze előtte cache törlést, rebootot is próbáltam. Újratelepítve se jó.[ Szerkesztve ]
-
-
Nandivagyok
aktív tag
WR 1.7.1 alatt másnak sem kér PIN kódot boot és repcsi mód kikapcsolása után?
Beállítás pedig sehol nincs rá. -
Nandivagyok
aktív tag
válasz SoulReaver #47393 üzenetére
Én miui-ra tettem, és sokkal jobb akku időt produkál, stabil, eddig nem volt fc, gyors a scrollozás, tele van tweakekkel mi kell még?
-
-
Nandivagyok
aktív tag
Két kérdésem lenne az urakhoz
1. A magyarul is működő voice search képes végrehajtani azokat a parancsokat magyarul is mint pl. 'set alarm for ...' vagy 'send sms to...'.? Ezeket hogy kell beadni neki?
2. A cm10-ben minden új, hivatalos feature benne van? offline diktálás (angol), project butter 60 fps, google now stb.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Valaki felhomályosítana CM X ügyben? Ez még csak felturbózott cm9, (ami a véleményetek alapján stabil) de nincsenek benne a jelly beanes újítások? Project butter, google now, offline diktálás, új értesítések?
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz somi52 #45359 üzenetére
Szét kell bontani a gépet, ami nem vészes, bár célszerszám kell hozzá. (Torx t5) Nekem speciel nem kellett kicserélnem, mert az új előlapba bele volt építve a fülhangszóró. Kb 20 perc volt lebontani és összerakni, gyakorlott kéznek kb 5. Az összeszereléssel mondjuk elakadtam, mert szorult egy csavar, de ha kaptál már szét bármit is, menni fog. Youtubeon van tutorial is.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Ha él még a garanciád, nem tudom hogy javítanak-e saját hibádból okozott sérülést, vagy van-e ilyesmire biztosításod. Ha pedig nem akarod Bp-en szervizeltetni, elég költséghatékony megoldás, ha ebayről rendelsz egy új kijelzőt.
Én az érintőt repesztettem be és én is a házi javítás mellett döntöttem. Bevált -
Nandivagyok
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a már magyarul is működő voice search parancsai, mint pl "listen to xy" , "set alarm" "send sms to..." hogy vannak magyarul? nekem mindegyik próbálkozásra keresést kezdett, nem pedig végrehajotta a parancsot.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz Shyciii #44900 üzenetére
Acro S? Esetleg Atrix 2?
Mondjuk én eddig is szemeztem a Xiaomi Mi One-nal, (aminek pofátlanul lement az ára, és arra is van miuiv4), de a Mi-2 egy csoda, talán ha eltelik egy kis (inkább sok) idő, nem csak 500$-ért lehet majd rendelni külföldországból, ami egyébként 360$ lenne jüanból átszámítva... akkor az enyém lesz ^^[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Gyors kérdés: másnak sem működik a latitude?
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz *droidika* #44680 üzenetére
Köszönjük a tesztet! a v4-es újdonságok közül mind benne van? Új időjárás widget, időzített bekapcs, timer, stb.. ja és ugye miui launcheres?
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Root uninstallerrel neki lehet esni olyan, sokat mozgolódó, fölösleges appoknak mint pl a miui backup, vagy xiaomi account manager? Anélkül persze, hogy bármi gondot okoznék.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Szia! Pont ezt írtam egy tegnap esti hozzászólásomban. Pár ilyen rátöltés után nálam sokat javult a helyzet.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz Black Phone #44586 üzenetére
De a hivatalos miuit, vagy a wiui 2.8.2-t? (talán abból az a legfrissebb) Utóbbi nálam is volt fent , kb egy napig bírtam idegekkel, de reménykedek hátha a másikat érdemes lenne feldobni.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz Black Phone #44584 üzenetére
Pedig a linkben ott van sima defy-ra is azért kérdem. ráadásul a legfrissebb.
-
Nandivagyok
aktív tag
Szép estét!
1.) Próbálta már valaki a mai nap folyamán belinkelt hivatalosnak tűnő miui v4-et? Eddig egy vélemény érkezett, miszerint lassú. Valaki más esetleg?
2.) A tzl kolléga által említett hangalapú gépeléshez csak egy google voice-ot kell telepíteni? (ugye playen nem látszódik/látszódott, mivel nem volt támogatott a magyar nyelv. nálam még mindig nem tölthető le hivatalosan...) valaki tud linket adni az újhoz?
3.) Talán a legfontosabb, részleges gyógyírt találtam az akku esésre. Az 54-49-es esést sikerült kiírtanom kb két hetes (kalibrálatlan) pikachu miuin, úgy, hogy az esés után 49-ről 54-55-ig töltöttem, majd onnan hagytam újra merülni,(pár alkalom után már 1%-onként merült) majd legközelebb kikapcsolás előtt töltöttem csak újra. Három ilyen ciklus után már nem esik 55-ről, viszont még mindig van egy 26-ról 19-re. Ez régebben 35-19 volt, ugyanúgy próbáltam javítani rajta, de csak 26-ig sikerült.
Talán másnak is beválik[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz kakukkmarci #44361 üzenetére
Ha nem jön be, csak ki kell kapcsolni. Akkor kell tenni valamit szerintem, ha gondot okozna. De mivel letörölni csak úgy nem lehet, csinálj egy rendszermentést mielőtt felteszed, és ha bekavarna, vissza tudod állítani recoveryből a telepítés előtti állapotot.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz kakukkmarci #44324 üzenetére
A beállításokon nincs nagyon mit nézni, és youtubeon is csak ezt találtam, de jól látszik benne az app drawer. Egyedi az biztos extended
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz Davebowman #44342 üzenetére
Nem, kifejezetten miuihoz van, de azt hiszem cyanogenhez láttam már hasonlót xdan.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz *droidika* #44317 üzenetére
Írtam hogy a no overscroll változat vált be nekem
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz *droidika* #44306 üzenetére
Én anno innen raktam fel: extended settings. A no overscroll változatot.(nem tudsz benne túlgördítési effektet állítani) A statusbart össze-vissza lehet moddolni, elérhetővé lehet tenni egy fentről lehúzható app drawert stbstb.
És zipként kell flashelni recoveryből.
Ha fent van, létrehoz egy miui control panel nevű app indítót.[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz *droidika* #44300 üzenetére
Nálam volt fent 1 napig. (szerk: wiui 2.8.2.)Előnyök: nagyon akksikímélő, szép felület, (redőnyös képernyőzár működik ) Hátrány: iszonyat lassú... a programok indítása másodpercekbe telik, sokszor nem reagál, ettől függetlenül nálam minden működött. (1GHz) inkább felraktam a pikachut.
A statusbaros kérdésedre pedig: fel kell flashelni az extended settings nevű progit. Illetve ha wiuit raksz fel, abban már benne is van. ( a pikachuban is)
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz spider1111 #41635 üzenetére
Ez a verzió bármilyen romra felpakolható, remélem ebben már benne van a kívánt funkció, nem próbáltam ki.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz spider1111 #41624 üzenetére
Tedd fel a miui zenelejátszóját, abban be lehet állítani egy mérethatárt, ami alatt kiszűri a zenefájlokat. Gondolom a navi hangok kb-os méretűek, nem több megásak.
-
Nandivagyok
aktív tag
Ha felrakom az új wiui v4-et, és (várakozásoknak megfelelően)használhatatlan lesz, wipe után mehet rá pikachu?
-
Nandivagyok
aktív tag
Nagyon rámjött a romolhatnék és az új cm9, mokee, wiui helyett a pikachuval próbálkoznék, jókat hallottam róla. CM7.2-re raknám, mit kéne tegyek előtte? Az rémlik, hogy az aroma installer csinál factory resetet is. Ez így van?
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz feketepeti #40405 üzenetére
Elég hihetetlenül hangzik, de ma öcsém defy-ának az akksija se töltött, hiába néztük más töltővel is. Nem lehet hogy a meleg miatt?
Vagy félreértettelek és már régóta haldoklik? -
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Próbálta valaki a legutóbbi wiui ics-t? megéri felrakni, ha stabil, mindennap használható romot szeretnék? (wiui gb-t hanyagolnám, nálam mindennaposak voltak az fc-k) -
Nandivagyok
aktív tag
Érdekes dolgot vettem észre akksi töltöttség esés kapcsán. (nálam 38-ról ugrik 19-re, arra gyanakodtam, hogy azok a cellák amiket ezen a tartományon használ, elhasználódtak, megsérültek) Ma az ugrás után 18%-ról feltöltöttem 38%-ig, és ezután normálisan merült százalékonként egészen 5-ig, amíg töltőre nem raktam. Összességében ez nem tudom mire vezet, de tuti nem elhasználódás áll a háttérben
-
Nandivagyok
aktív tag
Mindig 100-ra töltve cseréltem romot (összesen 4-5 alkalommal) és mégis van egy majdnem 20%-os (!!!) esésem.
Szerintem simán csak az akksi élettartama csökken. Ne szépítsük a dolgot, kicsi a kapacitása a mai igényekhez, és 300-400 töltés után még romlik is a teljesítménye. Enyém is lassan másfél éves. -
Nandivagyok
aktív tag
Latitude használóktól kérdezem, hogy nálatok sem működik a szolgáltatás, vagy csak velem viccelődik már egy napja?
unknown locationt ír egy-két kivétellel[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz baal-amiga #39003 üzenetére
sajna nem, a dsp ki van kapcsolva, mert a poweramp eq beállíttásai zseniálisak.
ráadásul már lassan egy éve ezt a lejátszót nyúzom, eddig nem volt hibája... -
Nandivagyok
aktív tag
válasz baal-amiga #38997 üzenetére
Írtam, hogy más lejátszó megy
@hokins:
Érzékeny lelki világa van, nem jó ötlet[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
A poweramp zenelejátszóm reggel még működött, de pár órája csak statikus zajt hajlandó kiadni magából, majd 4-5 mp után fc-zik. Más lejátszó gond nélkül megy. Alkalmazás cache törlést, data törlést, rebootot, majd újratelepítést is próbáltam, majd szépen kértem hogy működjön, egyik se jött be
Mit nem csináltam még? -
Nandivagyok
aktív tag
aláírom. nekem is 7.2 van fent, navigálni nálam csak az tud, de néha megöl az ideg, hogy max fényerőnél is takargatom a kijelzőt mint egy hülye, mégse látok semmit.
úgyis most fogok előlapot cserélni, nem lehet bele rendelni valami f.sza kis s-amoled panelt?
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz somi52 #38874 üzenetére
Szia!
Pár hete többek panaszkodtak a napfényben való olvashatóságra és a fehér menü hiányára CM alatt. Ahogy nézem, sokakon tudnál segíteni ha a villámlós helyett egy sima fehér háttéren fekete betűs változatot is kidobnál a black dogból. Nem tagadom, rajtam is Vajon megoldható?szerk: most látom, az nem is black dog. de valahogy mégis más a háttér
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz hodostamas #37424 üzenetére
Köszönöm itt is!
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz hodostamas #37422 üzenetére
Akár itt, vagy pü-ben tudnál linkelni légyszíves, hogy (gondolom ebayről) kitől rendelted?
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz CoolBoy323 #37365 üzenetére
Megkérdezem köszi! 20k-ért egy előlapcsere elég meredek, szóval marad az ebay, remélem valódi corning-féle gg-t árulnak.
Bár ami megtört, ennyi erővel lehetett volna egy darab noname plexi is...[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz hodostamas #37345 üzenetére
Köszönöm, várom az üzenetet.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz VMatteo #37335 üzenetére
Például WIUI 2.4.20. (GB), benne van a control panel is, amivel a statusbaron tudsz állítgatni. Ez és a volume patch tudtommal nem része a sima miuinak.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Bocsi a spamért, ha nagyon off, kérem az admint hogy törölje, mert ez nem szakmai hozzászólás lesz, hanem elkeseredett.
Szóval lassan másfél éve van meg a telefonom, nagyon vigyáztam rá, de ma egy 70cm-es eséstől csúnyán végigrepedt a gorilla glass. (végülis youtubeon több videóban fociznak vele, nekem meg 70cm kivégezte )
Szóval hirtelen sok kérdésem lett, amire a kereső sem adott mind választ. Garanciám már nincs, ezért érdekelne hogy a Cordon kft elvégezné az előlap cserét? (árat tud valaki?) Ami még visszatarhat, hogy sok negatív véleményt olvastam a munkájukkal kapcsolatban, és állítólag lassúak is. Nincs lehetőségem egy hónapig nélkülözni a defy-omat.
Ha ebayről vennék alkatrészt, van megbízható szakember aki el tudja végezni a cserét? (vízállóság gondolom ugrik....) Van valakinek bármiben tapasztalata?
Köszönöm ha valaki végigolvassa és válaszol is! -
Nandivagyok
aktív tag
A telefonálás kétoldalú rögzítésére történt már előrelépés nem ...iui romok alatt? Valaki ismer működő megoldást?
Illetve tud valaki működő font changert ajánlani?
(Mehetett volna az app-kereső topicba is, de a keresett appok defy-on való működésével kapcsolatban itt mehetek biztosra. Meg az a topic kevésbé pörög )[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Hali!
Találtam egy oldalt (http://uot.dakra.lt/kitchen) ahol különböző romokhoz lehet témát készíteni az összetevők kiválasztásával. (animációk, statusbar, akksi kijelzés stb) majd recoveryből flashelhető zipként letöltheted. Ha felraknám a magam által készítettet akkor hogyan tudnám visszaállítani a jelenlegi témát? Mert a theme chooserből gondolom nem menne. (CM7.2)[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
CM7.x alá be lehet hegeszteni a miuiból ismert vissza gomb hosszú nyomásával való app bezárást? -
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Régóta nem követem a CM vonalat, és betelt a pohár a miui akkuidejével meg hibáival, ezért visszatérnék. Kérdésem, hogy azok a funkciók amik a miuihoz kötnek, elérhetők-e CM alatt? Gondolok itt a vissza gomb hosszú nyomására történő app bezárásra, időzített sms-re, az access controlra, a superuser jogosultság kezelésére és az "okos" tárcsázóra. (a témákon kívül )
Ezeket csak külső progival (vagy azzal se?) lehet megvalósítani? -
Nandivagyok
aktív tag
Apró észrevétel: az új wiui-n a Malév szignál a default csengőhang.
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Amatőr kérdés, készüljetek! az új wiuit tiszta telepítés nélkül install zip-ből vagy apply update.zip-ből kell telepíteni?
Mert ha installból telepítem, nem maradnak meg a programok és beállítások, jól sejtem? Akkor meg már inkább tisztán érdemes.[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz somi52 #36346 üzenetére
Akkor az sd kártyát vagy a belső memóriát szemeteli? Mert a belső memót amúgy se tudnám megnézni, az sd-t még talán kártyaolvasóval.
Esetleg valami ötlet az újabb RSD-s kaland elkerülésére?szerk: cpu jó ötlet, csak nem tudok cwm-be belépni... csak a gyári recoverybe.
onnan valami update.zip-pel nem lehetne megmenteni?[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Remélem az éjjeli baglyok tudnak segíteni. Bootloop szerű jelenséggel állok szemben, másodjára. Wiui-m van, ma délután elkezdett újraindulgatni, megadtam a pin kódot, 2mp-re lefagyott, majd újraindult, aztán újra... Ment is a wipe cache, végső elkeseredésben wipe data, de nem segített, csak hogy újraraktam CEE-re a wiuit. (2.3.30.) Működött is, 10 órát, majd most este megint újraindulgat, nem segít semmi. Van valami ötletetek, hogy ne kelljen újrarakni? (azóta megint belaktam -.-) -
Nandivagyok
aktív tag
Hali!
Ha a legújabb wiui-ra, amin már nem a moddolt launcherpro fut, hanem a gyári miui launcher, flashelem a wajk által kiadott LP addont, (ami felülírja a miui launchert) akkor megmarad a lapozós órám? -
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék az uraktól.
Miui helyett tiszta telepítéssel, 2.2-re tenném fel a wiui-t, de az RSD amikor végigfutott, boot közben az android feliraton nem jut túl. Szabof1 kolléga androidundergroundos írása szerint kivettem az akksit, próbálnám újra. Be szabad ilyenkor zárni az RSD-t? húzzam le az usb-ről? vagy mit csináljak? hogy lépek újra be a bootloaderbe ha nem fejezte be a telepítést?[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Jó estét a hölgyeknek és uraknak!
Eddig CM7-es voltam, de most váltanék miuira, és ehhez kérnék tippeket.
Melyiket ajánlanátok, ha stabilat szeretnék, de ne legyen a végletekig lecsupaszítva, magyar nyelv nem előny ( úgyis angolul használnám). Kéne viszont: hangerő gombbal zeneszám léptetés, meg a cyanogenos finomságok, pl. hívás feketelista.
Illetve kérdés, hogy a miui.hu-s változat csak a magyar lokalizációban különbözik a többitől?
Piros lencsém van, CM7.1 stable.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Valaki erre tudna válaszolni?
köszi![ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok!
CM7 alatt a rendszer által létrehozott sdcard/android/data/com.cooliris.media/cache mappa elég nagyra duzzadt a lassan fél éves használat alatt (180Mb) és szükség lenne a helyre a memókártyán. Olyan mappák szerepelnek benne mint: geocoder cache, hires-image cache, local-image thumbs, local meta-cache stb. Ezek töröhetőek? Vagy csak a mappa tartalmát távolítsam el? Nem okoz majd gondot?
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok!
A tapasztaltak segítségét kérném! 2 gondom is van:
1. CM7 stable van fent mióta kijött, semmi bajom nem volt eddig, de mostanában 54%-ról 49%-ra illetve 24%-ról 19%-ra csökken az akku töltöttsége, átmenet nélkül. Ez összesítve -10% ami azért elég sok, ja és hiába kalibráltam, hasonló a helyzet :/ Lenne valami ötlete az egybegyűlteknek?(remélem ennek is a mélyvízben a helye, és megtiszteltek a segítségetekkel )
2. két hónapja folyamatosan átlépi a mobilszámlám a keretet, a legutóbbinál amikor néztem a tételes számlát, 7 külföldi sms is szerepelt benne...mivel az az 5 ember, akinek írtam a hónap során, nem volt külföldön, ezért végignéztem, és CSAK a facebooknak van jogosultsága smst küldeni, létezik hogy megtette? -
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok!
A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni.
Szombaton felraktam a stabil CM-et, majd lekapcsoltam a mobilnetet, (data enabled elől kivettem a pipát) mert otthon wifin használom. Ezután belakás közben vélentelül elállítottam a basebandet, de a fórum alapján visszaraktam europe......nordicra. másnap használtam volna a mobilnetet, de az istenért se csatlakozna. Átnyálaztam az apn beállításokat, így se értem el eredményt. Lehet, hogy a basebandnek nincs köze a nethez,de mást nem állítottam el. Valakinek van ötlete hogyan csinálhatnám vissza a netelérésem?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest