Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Összehasonlító táblázat az ismertebb, még működő publikus flottákról. (2026.04.14.)
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!

A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
kovacsdavid8
üzenetére
A lassított net külföldön nem működik, mint azt már jó sokszor leírtuk.
-
lajos.h
csendes tag
Sziasztok.
Az iQpro szolgáltatóval kapcsolatban milyen véleményetek van? Adatvédelmi szempontokra gondolok (emailban kiadni személyes adatokat).
Válaszokat előre is köszönöm.
-
szokes
csendes tag
Üdv.
Tud ajánlani valaki valami megbízható flottát?
Kb ezt szeretném:
- 2db előfizetés korlátlan hívás (esetleg SMS) EU-ban is felhasználható + min 10gb net
- 1db előfizetés kb 150 perc + 1gb net
- esetleg 2db társkártya a két 10gb-os nettel rendelkezőhöz
- céges, nem magánszemélyként.Köszi
-
cikcakk
csendes tag
válasz
kovacsdavid8
üzenetére
iqprokft@gmail.com
-
kovacsdavid8
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
kösz a gyors válaszokat. még annyit kérdeznék, hogy a tarifák, költségek hogy alakulnának a két szolgáltatónál a jelenlegi helyzetben?
nekem egy otthoni adatkártya kellene wifi ruterbe, ez csak netezéshez. illetve egy mobilos kártya ez telefonáláshoz illetve netezéshez is. én a következőket számoltam:
iqpro(bruttó):
1404 ft (80 perc hívás, ezen felül 12 ft/perc, sms 20ft/db)
+ 1575ft 4gb mobilnet (kérdés: itt kötelező a netet hozzárendelni?, vagy ez a 100megás opció él? amit az összehasonlító táblázatban látni)
+4354ft külön adatkártya korlátlan 4g-vel
———————
összesen: 7333 Ft/hóegy nem hivatalos goole docsból szedtem az árakat: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qt9RoML9FL0KVh7XNGGgFtG-FK2kQ2FFoC3Ioj6BTCE/edit#gid=1936680775
EQ(bruttó):
12000 ft belépési díj
8319 ft + megosztó kártya 690ft/hó (200 perc, majd 9,5ft, ingyen sms, korlátlan 4g)
————————
összesen: 9009 ft/hó + első évben havi 1000Ftezek az adatok eq fb csoportjabol vannak
Jók a számításaim?
a számhordozást inkább elengedem...
-
micafighter
nagyúr
válasz
kovacsdavid8
üzenetére
A megoldás: türelem.. Ha nem tudod a teló számukat akkor gondolom még első üzeneted nekik, abban benne lesz a teló számuk a továbbiakhoz.
Az első üzenetre szerintem mindig válaszolnak ahogy idejük engedi, a későbbi üzenetekre nem mindig szoktak a tapasztalatok szerint, akkor ott lesz a telefon.
Nekem amugy nem volt semmi gondom velük, 2 kártyát kértem, úgy küldték ahogy kértem és az első üzenet után pár nappal már a kezembe volt mindkettő aktiválva.
-
4Grider
félisten
válasz
kovacsdavid8
üzenetére
Az alapeset itt is igaz: A gyorsan, olcsón, jót közül kettőt választhatsz.
Ha az iqpro mellett döntesz, legyél türelmesebb. Még az eq esetén is sokszor szükség van rá.
Azt, hogy egy flotta mikor fog bedőlni, azt csak a flottakezelő tudja. Ha bedől, akkor jellemzően ugranak a számok, mert nincs hivatalos kimentési lehetőség. Ha nagyon fontos a számod, akkor ne írd át másra. De ki az manapság, aki fejből tárcsáz másokat? -
kovacsdavid8
csendes tag
szevasztok! IQpro-nak írtam egy napja mailt, nem válaszolnak, ilyenkor mi van? hogy tudom elérni őket?
iqpro kukac gmail pont com-ra ment a mailem. láttam, hogy problémás ilyen téren mindkét cég, a megoldásra lennék kíváncsi. egyébként eq-tól simán visszaírtak. de ott meg a belépési ktsg a probléma... gyorsan változnak a dolgok, nem akarom pluszköltségbe verni magamat.
illetve még egy kérdés: ha kilépek a flottából, mennyire jellemző, hogy lenyúlják a számot? elég jó számom van, nem szeretném bebukni. iqpro és eq is játszik. köszi.
-
HXY
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
És fizetsz már az adatmegosztóra is havidíjat?
-
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
EQ flottában vagyok, de picit elbizonytalanodtam. Tudja valaki mióta működik ez?
Mert picit kutakodtam, és a cég 2016 júniusban változott.
És az adatok alapján nekem eléggé gyanús....
Csak azért kérdezem mert nem szeretném a telefonszámomat bukni. -
haxxika
senior tag
Sziasztok,
Otthonra szeretnék a mostani gyenge netem mellé egy korlátlan mobilnetet. Olvastam itt az iQpro-ról, illetve az EQ-ról is. Routerem már van, hozzá tartozó 4G stickkel, melyik szolgáltatót lenne érdemes ezzel keresni? Hallottam az EQ havi 6500-as korlátlan net + megosztó sim akcióról, ezen felül van még valamilyen összeg amit fizetni kell hozzájuk?
Jó lenne, ha tudnék adatmegosztót is, mert akkor az egyik SIM itthon marad, másik pedig jön velünk ha utazunk.
Köszi előre is a segítséget!
-
gabor9991
addikt
válasz
mamusz11
üzenetére
Vannak olyan tarifacsomagok a szolgáltatóknál ahol adott adatkeretet nem csak egy, hanem 2 vagy akár több sim használhat fel közösen.
Ilyen nincs az iQpro kínálatában.
Van viszont az Euro quattronál itt a főkártya mellé lehet kérni adatmegosztó kártyát.
Ettől függetlenül a net telefonon keresztül megosztható az iQpronál is a kettő nem függ össze. -
mamusz11
tag
Üdv!
Adatmegosztó kártya nem igényelhető ez pontosan mit jelent az iQopronal?
e tudom megosztani a netet telefonrol? -
vegyszer
addikt
válasz
evbalazs
üzenetére
Nekem se jött meg a DPI->IQpro átállás után az első számla pár a két érintett teflonszámra.
Tudván, hogy 26 körül van a számlazárás, írtam mailt. Másfél hétig nem jött válasz. Majd hó közepén, egy unatkozós melóba menős reggel 06:00-kor SMS-ben sírtam el az ügyfélszolgálstos néninek a bajom, pontosan megjelöléssel, mely számok, mely mailról mikor írtam.Szerintem a néni egy életre megjegyzett magának, mert 11 előtt jött tőlük egy másodperces csöngetés, és az email, a két összevont számlálva, ahogy kértem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De azt az SMS díjat megérte, mert hívni hiába hívtam őket. Elérhető egyikük se volt, se István, se Éva.Most meg az tűnt fel, hogy a kikapcsolt telóra nem jött hívás értesítő SMS, és bizony ez jó lenne. De legalább nem kell hangpista kikapcsolást kérni, mint a sógiasszonynak.

-
micafighter
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Jogos, nekem mondjuk "szerencsém" volt, egyből ügy müködött minden, ahogy kellett, csak azt hiszem pont ő volt az a forumtársunk, aki a hiváshoz használt simkártyáját egyből kukázta mikor megjött az iq-ja, csak az iq-t meg nem tudta hanghivásra használni, őt se tudták hivni igy kvázi nem volt telefonja, igy megértem a frusztrációt.. bár ha kicsit visszaolvas az ember láthatja hogy tényleg több türelem kell ezekhez a flottákhoz és ritka hogy minden problémámentes, igy érdemes lett volna megtartani a régi kártyát amig ki nem próbálja hogy minden rendben az iq-val.
(#32674) wolphov persze megértem. De flottáknál sosem egyszerü az ügyintézés, nem csak az iq-nál, pl polgárőr flottához akartam egy sim-et kérni, megvan minden papírom, a tmobile-hoz kell bemennem szerződést kötni. Már 2x voltam bent, de még nem sikerült a flottába belépni, első körbe elküldték az adataimat a központba, utána mikor visszamentem, nem tudtam velük szerződni mert csak a flotta ügyintézőjükkel tudok szerződni az meg csak adott napon van bent. És ez hivatalos tmobile üzlet volt. Ott se volt gyorsabb az ügyintézés.. Sőt.. Iq-pronak irtam, pár nap mulva már nálam volt a kártya pont úgy ahogy kértem, ez még hamarabb és egyszerübben meglett..
-
wolphov
csendes tag
válasz
micafighter
üzenetére
teljesen mindegy, hogy ok ertettek-e felre, vagy en irtam rosszul. nem ez a lenyeg. lenyeg, hogy 1 hivasra(igeretet tettek, hogy hivnak) es ket emailre se valaszolnak. de meg annyit se, hogy vettuk az adast, majd keresunk(kivetel a hivas, akkor azt mondta, hogy egy Istvan keres meg aznap az adott szamon amirol hivtam). az a meglatasom, hogy barmilyen problema lenne(szamlazas, lemondas, mas csomagba rakas) ugyan ez a hozzaallas fogadna. mikor rendeltem a kartyat, akkor is ra kellet irnom az iqprora, hogy mi van? elkuldtem a cimet/adatokat.. kuldik, vagy mi van?
ha en is irtam rosszul, akkor se lehet veluk normalisan kapcsolatot tartani. es szvsz igy ugyfelekkel foglalkozni nem lehet.
-
wolphov
csendes tag
no, en meg befejeztem az iqproval. hetfon kuldom is vissza a kartyajukat a fenebe. multkor irtam, veletlensegbol(gondolom, felre ertettuk egymast) adatkartyat kaptam, de kozbe nekem nem korlatlan adatkartya kellett volna, hanem hanghivasos kartya, korlatlan nettel. rogton, ahogy megtudtam jeleztem is nekik emailben. semmi valasz. felhivtam az ugyfelszolgalati szamot, vagy 40x csorgott ki, mire egy holgy felvette. elmondtam a problemamat, elkerte a szamomat. mondta, hogy egy Istvan nevezetu ur majd keres. azota is folyamatosan hiv... 4 nappal ezelott kuldtem nekik egy emailt, hogy most megis mi van? arra se kaptam semmi valaszt. elmaradasom nincs, mar rogton masnap utaltam nekik a penzt. eddig volt turlemem. en elhiszem, hogy elfoglaltak, de akkor ne foglalkozzanak ugyfelel. mert ez a kapcsolat tartas nulla es bunko dolog. reszemrol ennyi az iqpro. majd eqnal elintezem szemelyesen, teny, hogy draga a belepes stb. de ott rogton valaszoltak nekem, felvilagositottak stb.
-
evbalazs
csendes tag
válasz
greenmeister
üzenetére
Nekem majdnem két hónapig nem jött, ezt írtam is valamivel feljebb.
A héten végre felhívtam őket inkább, kiderült, hogy kollégaváltás volt náluk, aki a legutóbbi mailemre már nem válaszolt, de nem is adta tovább az újnak és így elmaradt + valahogy sikerült összekeverni és elírni az e-mail címemet (a gmailesem eleje lett a freemailesemmel, amire küldték a díjbekérőket). Egyeztettük az adatokat + kaptam díjbekérőket - kifizettem, mindenki boldog

Szerintem várd meg a következő díjbekérőt, ha akkor sem küldenek semmit, akkor hívd fel őket és rendezd a dolgokat, lehet, hogy valami félrement. Ha valami bajuk van azzal, hogy nem fizettél, akkor úgyis keresnek.
A héten találtam rá még egy dologra: nem tudom, hogy volt-e már, hogy a DPI csomagok június 15-től változtak (az alap minimálisan olcsóbb lett, a medium korlátlan beszédes lett, a VIP-ben az adatforgalom is korlátlan lett)
-
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
IQpro-s megállapodást melyik címre kell visszaküldeni a sok közül? Írtam nekik e-mail-t de nem válaszolnak rá...
Köszi az infót előre is!
-
kigyi_23
addikt
válasz
huliganboy
üzenetére
Akkor 10.25-től várhatod a 7GB-os beállítást, elvileg először mindengyik alap 4GB-os adattal rendelkezik és annyit is fizetsz az első hónapért.
-
válasz
huliganboy
üzenetére
Hónap végén mikor adtad le a rendelést? A forduló 25-én éjfélkor van.
Vagy az iQpro nem állította be időben, ha korábban rendelted. -
greenmeister
tag
Sziasztok. Még mindig nem jött díjbekérő IQprotól. Lassan már ismét hó forduló lesz. Meddig várjak, míg nem küldik addig ne fizessek vagy hogyan kell ezt elképzelni. Más is járt már így? Gmailes cím van megadva.
-
huliganboy
addikt
(#32656) kory24
(#32657) DrBubo777Gb-os csomagot rendeltem múlt hónap végén.... 4Gb-ot fogyasztottam el eddig 32kb/s korlátoztak.
-
válasz
huliganboy
üzenetére
Alapból a Telenor számlafordulóval váltja a tarifa- és internetcsomagokat.
Nem a legjobb, de ez van. -
kory24
őstag
válasz
huliganboy
üzenetére
Szia.
Ha 4gb os volt és kérted emelje 7gb, akkor az forduló naptól fog megtörténni
Kérheted azonnal is de akkor telenor kiszamlazza 4gb es 7gb net árát is

-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Iqpro kártya 7Gb-os....
4gb után 32kb/s csökkentette a sebességet.....
Jól olvasom, hogy következő hónaptól lesz a vásárolt csomag vagy ha írok Istvánnak akkor aktiválják?
Köszönöm

-
onetwo
tag
Ezt ma kaptam a Frondeo-tól:
Tisztelt onetwo,
Ne hagyja ki legújabb akciónkat, legyen partnerünk most!
Ha bármely mobil szolgáltatónál legalább 90 napja aktív előfizetéssel* rendelkezik, és a telefonszámát szeretné hozzánk áthordozni, úgy MOST ezt INGYENESEN megteheti. Amennyiben megfelel az akció feltételeinek, úgy a leadott kártyahordozás esetén elengedjük az egyszeri 5000 Ft-os adminisztrációs díjat. Így az átállás Önnek teljesen INGYENES! Vodafone vagy Telenor kártyák számhordozása esetén csak a postaköltség fizetendő.
Használja ki a lehetőséget, hogy adminisztrációs díj megfizetése nélkül igénybe vehesse szolgáltatásunkat, és drasztikusan csökkentse a telefonszámláját, hűségidő nélkül! (Amennyiben 5-nél több behordozást szeretne kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.)
* A szolgáltató az előfizetéseket leellenőrzi, és ha azokkal kapcsolatban bármilyen visszaélést tapasztal, jogosult a lehetőséget megtagadni és adminisztrációs díjat kérni. Szolgáltató fenntartja a jogot a behordozás elutasítására.
Bármilyen kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Fenntartjuk a jogot, hogy az akciót bármikor visszavonjuk!
Üdvözlettel:
Frondeo -
Crow
tag
válasz
gergely2019
üzenetére
100MB: Valóban ez volt a kérdés, de a választ (32626) én úgy értelmeztem, hogy már hang mellé sem lehet kérni.
-
-
Crow
tag
-
Crow
tag
Tegnap este végre válaszolt az iQpro az első megkeresésemre. Vagyis elküldték a szokásos sablon-válaszukat.
Ez viszont tartalmazott -számomra legalábbis- néhány újdonságot:"...Minden hanghívást rögzítünk, joghatást kiváltó kérelmet csak írásban fogadunk el.
Személyi+lakcím kártya fotó/szken szükséges a megrendeléshez, a többi postán érkezik az aktív SIM kártyával együtt.
Adat & NET (akár hang mellé is) az árak a mindenkor hatályos ÁFA tételt tartalmazzák:
4 GB adat+net (150 Mbps): br.1575.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps)
7 GB adat+net (150 Mbps): br.2133.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps)
13 GB adat+net (150 Mbps): br.2736.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps)
24 GB adat+net (150 Mbps): br.3898.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps)
50 GB adat+net (150 Mbps): br.4591.-Ft (ha elfogy, akkor korlátlan 66Kbps)
Teljesen korlátlan adat+net (150 Mbps): br.4362.-Ft
Az adat+net tarifa kétharmadada használható fel az EU-ban, a korlátlanból pedig 6,5 GB.Hang & adat & NET az árak az 27%-os ÁFA-t nem tartalmazzák:
Havidíj: 0.-Ft
Hűség: nincs
Belföldi hanghívás másodperc alapon: n.10.-Ft
SMS belföldre (db): n.17.-Ft
Korlátlan adat+net keret (66kBit/sec): n.393.-Ft/hó
Forgalmi keret Telenor hálózatba: n.800.-Ft/hó
Forgalmi keret bármely más hálózatba: n.800.-Ft/hó
A hang-percdíj a kereten felül IS n.10.-Ft
A kártyák egymással - havidíjmentesen - ingyen beszélnek!
A hang mellé szolgáltatásként kapcsolt adat+net egésze forgalmazható le az EU-ban.Mobil router 4G LTE 150 Mbps <Huawei E5577S-321> hűségmentes ár: 19990.-brFt
Asztali router 4G LTE+ 300 Mbps <Huawei B525> hűségmentes ár: 38500.-brFt ..." -
poffsoft
veterán
válasz
dr.netelek
üzenetére
és LTE-zik a WD1043 az usb-s modemmel???

gratulálok, nekem nem sikerült hasonló! -
dr.netelek
csendes tag
Szia !
Nem, én egy Huawei E3372h-153-t használok egy TP-Link WD1043-al OpenWRT-vel, nekem az antennához kellet még 2db SMA-CRC9 átalakító, neked az nem kell mert a router-ed SMA csatis.Nekem bevált a külső antenna,amit megpróbáltam "érzésre" ráforgatni a toronyra (sajna a telenor nem volt képes megadni hogy pontosan hol is vannak a hozzám közeli tornyok)
-
4Grider
félisten
válasz
mckangi
üzenetére
Sokan használnak iqpro és eq sim-eket 4G eszközökben.
Elméletileg teljesen korlátlan.
Gyakorlatilag meg a mobilnet-szolgáltatók a hálózat védelme érdekében bármikor korlátozhatnak, ha néhány torrenthuszár összejön egy cellában. Azt tudni kell, hogy a mobilnet osztott erőforrás, nem áll tehát végtelen mennyiségben rendelkezésre. Ha lerontjátok néhányan egy cellában a felhasználói élményt, akkor korlátozva lesztek, addig viszont nem. Tehát rajtatok is múlik a dolog. -
mckangi
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy, valaki itt a fórumon használ-e valaki iQPro korlátlan adatkártyát Lte routerben?
Nekem otthonra kellene, csak netre.
Arra lennék kíváncsi, van-e olyan korlátozás az adatkártyán ami megakadályozná, hogy nagy adatforgalmat generáljak vele?
Pld torrent, streamelés, online játék (xbox live) adatforgalmai?
Ezek ugye, tipikusan nem telefonnal elkövethető adatforgalmak.Vagyis mennyire korlátlan a korlátlan?
Köszi a válaszokat előre is!
-
neo81
senior tag
válasz
dr.netelek
üzenetére
Szia!
És Huawei B525s-23a típusú router-el haszálod ezt az antennát?
-
vegyszer
addikt
Ez nem állja meg a helyét (vagy legalábbis két hónapja biztos lehetett IQpro szerződéshez lépéseket tenni személyesen). Én személyesen intéztem egy új SIM kártyát egy éve, és három beszélgetős SIM kártyát a nyáron. Igaz, egyszer az EuroCenteben tudtam intézni, máskor meg a WesEndben, de ment (nem minden gyorsan, se nem zökkenőmentesen, de ment)
-
tsteve
senior tag
válasz
kory24
üzenetére
nekem 13 gigás, nem hívható iqpro adatkártyám van... én sem tudok hívni... de ez nem is gond részemről... viszont a 4 giga elérése után az iqpro már bekorlátoz és letöltésre ill. streaming-re is beállitja a 300 kbit/s-os határt... a böngészés megy vígan, azzal nincs gond, de akkor sem fair ez az új szokás a cégtől... a speedtest is mutatja a normál 4g sebességet, de ezt ténylegesen csak a 80-as porton engedi igénybe venni... nem tudom másoknál is így van-e ez iqpro-s korlátos adatkártya esetén, de nagyon nem tartom tisztességesnek...
-
gabor9991
addikt
A 100MB-os adatkerettel úgy tudom már nem lehet semmilyen csomagot kérni, régen lehetett, én is ezt használom a telefonomban.100MB plusz 80 perc.
Ha csak adat kell, nem akarsz beszélni, akkor adatkártyát kell kérned.
4GB-tól a korlátlanig lehet választani, ezt biztosan te is tudod.
Ezzel elvileg nem tudsz hívni, de elképzelhető, hogy olyan kártyát kapsz mégis, amivel tudsz beszélni,ezt ki lehet próbálni, ha felhívom a számod és kicsörög akkor hang alapú, ekkor egy véletlen hívással/üzenettel aktiválódik a lebeszélhető keret, akár felhasználod akár nem, ha nem csörög ki, hanem azt mondja, hogy a kérdésedre nem kapcsolható, akkor csak adatkártya.Ha beszélni is szeretnél, akkor ugye olyan kártya kell, ami hang alapú, itt a 400+400+áfa lebeszélendő plusz a választott, de minimum 4GB adat ára lesz a havidíj, de itt a beszéd keretet mindenképp kiszámlázzák, ha egyszer sem hívtál senkit akkor is.
Adatkártya esetén, ha olyat kaptál, amivel mégis lehet beszélni, csak akkor aktiválódik a keret, ha valóban aktívan használod is beszédre/sms-re.
Ez a különbség az adat és a hang+adat simek között.
Lehet egy kicsit furcsa, de ez ilyen
-
Crow
tag
válasz
dr.netelek
üzenetére
[32586]
Roaming rész legelső sora
-
Crow
tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Most már kezdek összezavarodni.
Tegyük fel, hogy telóba akarok olyan iQpro flottás SIM-et, amivel tudok hívni és netezni is, pl. 4GB adatforgalommal.Ilyenkor választhatok
a) hang alapú kártyát 4GB-os adatopcióval, aminél ha-kell-ha-nem, fixen kiszámlázzák a 400+400/800+800 beszélgetési keretet,
b) 4GB-os adatkártyát, amin szintén tudok hanghívást bonyolítani is de a beszélgetési keret csak akkor számlázódik ki, amikor ezt teszem.Ennek így mi értelme? Miért választaná bárki az a) opciót?
Vagy az a bizonyos hang alapú kártya csak a 100 megás nettel elérhető?
Hogy van ez? -
FuRiONight
addikt
Hali!
Telekomos flottát közül melyik a legjobb amelyik:
-korlátlan beszélgetést nyújt minden hálózatba
-néhány ingyen sms
-legalább 2gb mobilinternetet adEddig a legjobb szvsz a forensys, más tapasztalatok?
-
4Grider
félisten
válasz
dr.netelek
üzenetére
Nekem a következő táblázatot küldte a Telenor a saját flottánkhoz:
Csomag neve Havidíjban foglalt adatkeret A csomag maximális letöltési sebessége Többletdíj felszámítás nélkül felhasznál-ható adatkeret az 1. roaming díjzónában (5)
Vállalati Hipernet Start 4GB 5Mbps 2,5 GB
Vállalati Hipernet Active 7GB 10Mbps 3,5 GB
Vállalati Hipernet Medium 13GB 30Mbps 4 GB
Vállalati Hipernet Heavy 24GB 60Mbps 6 GB
Vállalati Hipernet Pro 50GB 150Mbps 7,5 GB
Vállalati Hipernet Unlimited korlátlan 150Mbps 10,5 GB
„Korlátlan e-mail és böngészés” - - 1 GBA fentiek a Telenor ÁSZF-ben is megtalálhatóak, jellemzően nem térnek el ezektől. De egy iqpro és egy eq flotta esetében el tudom képzelni, hogy pl. a korlátlan böngészés opciót automatikusan bekapcsolják minden csomag mellé, így plusz 1-1 GB EU roaming is juthat a csomaghoz.
-
kigyi_23
addikt
válasz
dr.netelek
üzenetére
Ha egy kicsit visszaolvasol tutira meg lesz a válasz éppen most (is) volt róla szó.
-
dr.netelek
csendes tag
Sziasztok !
Ti biztosan tudtok segíteni... Érdeklődnék, hogy az IQpro-s korlátos adatkártyák 4, 7, 13, 24 GB-ból mennyi használható fel az EU-ban ? Már vagy 3 hete próbálom belőlük kihúzni,de nem válaszolnak...
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Huawei B525s-23a típusú router-em van 4G internethez.Van itt a fórumon, aki jó nyereségű külső antennát használ ehhez a routerhez?
(Gondoltam érdeklődök ez ügyben, hogy milyen külső antennát lenne érdemes hozzá venni, amit fel is ismer.)
Köszi! -
outdoor
aktív tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
És a 00-06 óráig 100GB sem olyan jó, mint pl 18-08 óta közötti 100GB.
Akkor továbbra is az IQpro a bajnok. Az is előfizetés mondjuk, de mint írjátok, módosítható a csomagok összetétele.
Tehát náluk a 24GB internet kétharmada 16GB EU roaming? És ezzel ez a legtöbb kedvező áru elérhető roaming internet Mert a korlátlan csomag csak 13GB-t nyújt. Egyébként a lassú korlátlan csomag 400 forintért is 13GB roaming internetet ad, vagy az kevesebbet? -
outdoor
aktív tag
Ez mind tetszene is.
A 24GB internet csomagban tehát 16GB használható fel az EU 1-es zónában, azaz több, mint a korlátlan csomag 13GB EU roamingja?
- Mi a megosztó kártya?
- Mi a nat-olt?Aki gyakran jár külföldre: a Vodafonnál van egy különleges, kártyás díj csomag, a neve alighanem MobilNET Extra. Ára nem rossz, 6990 Ft/hó.
Ez nyújtja a létező legtöbb EU internet roamingot.
Tartalma:
1-es zóna EU internet: 20GB
hazai internet nappal: 20GB
hazai internet éjjel: 100GBSzerintem bomba ajánlat. A torrentet, tubemate-t elég
éjjelre hagyni. A 20GB mobil internet így biztosan elég, és ugyanennyivel élhetünk külföldön is, ami jelenleg a legjobb ajánlat, túltesz az IQpro-n. -
gabor9991
addikt
válasz
kory24
üzenetére
Ez is lehet,
de Kicsit feljebb már az iQpro tarifák vannak, nem a netegyesületes, itt is nettó 393 a 100 mega csak nincs leírva, hogy ez a hang alapú kártyához kérhető. -
kory24
őstag
válasz
gabor9991
üzenetére
Itt az zavar be ezzel a hang alapú kártya dologgal, hogy régen amikor még a Netegyesületen keresztül (is) lehetett belépni az ún "Alfa11" flottába akkoriban még létezett ez az Alap csomag, hogy 490Ft-ért hang alapú sim, ami mellé van 100MB net ami ha elfogy utána korlátlan 66kbit/s. És ha nem indítasz hívást akkor csak 490, ha indítasz 1et is akkor aktiválódik a 400+400.
Gondolom ezen nemigazán van sok haszna a flottának, ezért nem érdekük ilyet terjeszteni. Inkább már nem elérhető. Ezért 4Gb a minimum adatkártya, vagy az alap hang kártyán pedig mindenképp aktiválják a hívásdíj különbözetet.
-
gabor9991
addikt
válasz
zagloba
üzenetére
Hogyne lenne.
Hang alapú kártyán, amire a kérdés irányult,(a 100MB adat csak hang alapú kártyához kérhető) mindenképpen ki van számlázva a lebeszélendő keret.Ha nem az egész keretet beszéled le, csak töredékét, akkor a forgalmi díj különbözetet írják a lebeszélt percekhez, hogy a keretet ki tudják számlázni.
Adatkártyánál nem számláznak semmi egyebet, az adaton kívül, ha nem telefonálsz/sms-ezel.
Ezek már ezerszer le voltak írva. -
Crow
tag
válasz
zagloba
üzenetére
Én is így tudom: Nincs "kitüntetett" hang kártya/csomag. Alapból minden esetben a választott adat-keretnek megfelelő havidíjat fizeted. Ha hívást kezdeményeztél vagy SMS-t küldtél az adott hónapban, kiszámlázzák a 800+800 v 400+400 Ft-os beszélgetési keretet is , egyébként nem.
Ami a táblázatban hang csomagként szerepel, az nem más, mint a 100MB-os csomagnak az a felhasználási esete, amikor hívást is kezdeményezel róla (így hozzáadódik a beszélgetési keret díja).
De nyugodtan javítsanak ki az IQ flotta tagok, ha tévedek
-
Crow
tag
válasz
kovacs65
üzenetére
Félreértesz...
Tudom, hogy az IQ-nál Te, mint ügyfél nem kérhetsz adatmegosztó SIM-et.A HSZ-omban én arra utaltam, hogy a topicban sokan azt feltételezik, hogy mikor korlátlan csomagra fizetsz elő IQ-nál, akkör ők véletlenszerűen vagy egy főkártyát vagy vki más főkártyájához tartozó megosztó kártyát adják neked. A MyTelenor appban tudod megnézni, hogy neked melyik jutott.
-
zagloba
aktív tag
válasz
gergely2019
üzenetére
Nem! Ha Te nem hívol és nem küldesz SMS-t, nincs a 800+800! Még ha téged hívnak v küldenek is SMS-t!
-
gabor9991
addikt
válasz
gergely2019
üzenetére
Igen.
Ha nem telefonálsz, akkor adatkártyaként használod.Ott, ahogy írtam is 4GB-os a minimum csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A routerekkel kapcsolatos kérdéseket

MADcat