Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena

Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Összehasonlító táblázat az ismertebb, még működő publikus flottákról. (2026.04.14.)
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!

A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
goop
őstag
Lol, a flottás mezőny legjobb ár/értékű szolgáltatása ha szeretnéd hogy neveden maradjon a szám. Ebből még faragni akarsz?

Felhívod a 1220 at és közlöd, hogy le szeretnéd mondani az előfizetést. Ekkor a., felhívnak és alkudoztok, b., nem hívnak, megszűnik az előfizetés és ezáltal a számod.
Természetesen új belépőként semmit nem kapsz. -
r4
csendes tag
Köszönöm, ezt értem is, de miközben azt írod, hogy az Alapra nincs hűség, addig többektől láttam, hogy az Alapból sikerült kedvezményt kapniuk. Ha tehát ott nem volt/nincs hűségük, akkor valószínűleg valamilyen más stratégiát alkalmazva érték ezt el. A kérdés, mit kell ehhez pontosan tenni.
-
r4
csendes tag
Sziasztok,
a DPI Alap tarifacsomagjánál - pár éve, amikor beléptem - nem volt hűségidő. Most két családtagom is fontolgatja a belépést, de a weblapon (flottatagoknak szóló, sms-ben küldött jelszós felületen) az Info menüpontban azt látom, hogy a tarifacsomagokhoz (azok bármilyen megkülönböztetése nélkül) két év hűségidő van. Megváltoztatták ezt a feltételt? Tud erre valaki választ, aki mostanában váltott DPI Alapra?
Azt látom ezzel párhuzamosan, hogy többen a DPI Alapnál az általam ismert árnál kevesebbet fizettek. Hogyan lehet ezt elérni, és lehetséges ezt egyébként új - nem az én nevemre szóló - hordozás esetében is?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
taki01
őstag
Nálam is hasonló volt a helyzet és kb 1 hetet vártam még bekapcsolták a korlátlan adatforgalmat.
-
mykes
csendes tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Igen, a MyTelenor meg a Vállalati Mobile Online 100MB csomagot mutatja, és hogy 0kB a felhasználható adatkeret (mert azt az elején már leforgalmaztam).
Ki/bekapcsolás, SIM áthelyezés megvolt, illetve Telenor szerverre megy most már sokszor a 100Mbit is, de ha a tartalom 9X%-a nem ott van, nem az a kiszolgáló, attol még nem jutottam előrébb :-( -
pinnacle
nagyúr
válasz
djfantom
üzenetére
Nekem az egyik előfizetésemnél az én címemet írták be, levelezési címnek. Meg is jött a számla a UPC-tól. Kérdeztem az iQpro-tól, hogy ez nem probléma? Azt mondták, hogy nem, Jogállás: iQpro=kártya tulajdonos, xy=kártya birtokos.
2 számra nem jött meg az díjbekérő. Lehet, hogy az előreutalás kavart be. Van olyan, aki utalt előre, mégis kapott díjbekérőt? -
mykes
csendes tag
Mikor megkaptam a SIM-et egybol kiprobaltam a netet, mert gyanus volt, hogy a MyTelenor alkalmazas csak 100MB-ot ir. Szoval letoltottem egy 120MB koruli sample videot, es a vege fele megallt a net teljesen, kaptam is az SMS-t a Telenortol, hogy elfogyott.
Irtam egybol a iQpro-nak, hogy be van fizetve a dijbekero, kapcsoljak majd be a 7GB, es hetfore ujra volt mobilnet... csak az emlitett nagyon lassu sebessegen. Kiprobaltam a NET APN-t is, de ugyan az :/ -
djfantom
tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Sziasutok.Gondoltam megosztok veletek egy érdekességet.Tegnapi napon voltam bent a telenornál ismerősnél.Beszélgettem vele az iqpro-ról,hogy majd onnan fogok korlátlan netet,de semmi mást,mert a flottáé lenne a szám ha hordoznám.Mondta megnézi gépben ezt a dolgot.És azt mondta ,hogy ott elvileg a számhordozásnál nemkéne h a flottáé legyen a szám,sőt elvileg a számlát is kiküldik az előfízetőnek.
Na akkor kérdem én,hogy akko mivan?Valami nagysumákság van náluk. -
PBA
aktív tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
hát, a Csehszlovák hálózaton lehet, hogy a mi kártyáink is hasítanak, de nem próbáltam még.
Bocs az iróniáért, de ugye Csehszlovákia nem létezik már egy ideje.
Egyébként a Cseheknél nekünk is 4G volt, nem volt para.Nem ismerem a Telekom mostani roaming gyakorlatát, voltunk több évig Telekomosok, de nincs az az isten, hogy visszamenjünk, pezsgőt bontottam, amikor megszabadultunk egymástól. A céges telefonszámlánk a harmadára esett vissza, több kártyánk van korlátlan netes csomagokkal. Ég és föld. Mindemellett évekig nem működött normálisan a Telekom backend rendszere, nem tudtam kártyával számlát befizetni, stb. Botrányos volt. Átkerülve a Telenorhoz, olyan, mintha egy évtizedet léptünk volna előre kényelemben, az ár/érték arányról nem is beszélve.
Így hát nagy ívben teszek arra, hogy a roaming esetleg picivel nyögvenyelősebb, ez legyen a legnagyobb gond. De ahogy írtam, működött a dolog, csak nagyobb a latency. Ennek ellenére a videostream és egyebek is faszán mentek.
-
mykes
csendes tag
Sziasztok, múlthetén megkaptam az iQpro-s SIM kártyámat, 7GB mobil adat csomaggal.
A problémám az lenne, hogy mikor telefonnal(OnePlus 3T) bármit szeretnék elérni az interneten, akkor piszok lassú. Budapesten a Nagykörút vonzáskörzetében 450kbit up/down érteknél nem sikerült jobbat produkálnom... kivéve ha a speedtest Telenoros szerverre megy, akkor volt 8Mbit

Van bárkinek barmi ötlete, hogy ez mitől lehet es hogyan lehetne megjavítani?
-
válasz
charlie_hu
üzenetére
Csehszlovákia már jó sok éve nem létezik.
Te időutazó vagy?
-
PBA
aktív tag
Mi EQ-nál vagyunk, és eddig cseh, szlovák, osztrák, német területeken használtuk az adatroamingot. Külön be kellett kapcsoltatni, de 5 perc alatt megtörtént az egész. Tudtommal az adatmegosztó kártyákkal nem lehet roamingolni, csak a főkártyákkal. Mi 2 hangalapú előfizetéssel és 2 adat (fő)kártyával roamingoltunk.
A tapasztalataink vegyesek voltak, alapvetően mindenhol gond nélkül felcsatlakozott a hálózatra mindegyik kártya. Bizonyos országokban 4G hálózatra is felengedtek a szolgáltatók, de a németeknél például a 4-ből 3 kártya csak 3Gre ment fel, az egyik pedig 4G-re is. Nem sikerült megfejteni az okát, készülékfüggetlen jelenség volt. Ezzel együtt az adatforgalom rendben zajlott mindenhol, különösebb fennakadás nem volt.
Amit érdemes tudni:
úgy tűnik, hogy a költséghatékonyság jegyében a Telenor az ingyenes külföldi roamingot úgy oldja meg, hogy a hanghívások IP alapon közlekednek a hét háló között, és ez hallható is. Gondolok itt arra, hogy a hívás első 1-2 másodperce döcögősen indul, és utána is kásásabb valamivel egy normál GSM hívásnál. Nem tragédia, használható, kibírható a dolog, de érződik, hogy másodlagos a sorban a roaming hívások kiszolgálása.Adatforgalom esetében úgy néz ki, hogy minden forgalom hazaküldésre kerül az itthoni Telenorhoz, és innen lép ki csak a publikus netre a forgalom. Ezt alátámasztja az is, hogy a hazai Telenor IP tartományából kaptunk mindig IP címet. A sávszélességgel nem volt gond, 4G-n mértünk 60Mbit körül is, ami nem rossz úgy, hogy a teljes forgalmat hazadobja a hálózat és innen megy ki. Egyetlen hátránya van ennek, mégpedig az, hogy a ping (latency) a duplájára nő, 60ms alatt nem lehet mérni, még 4G-n sem. De ez is kibírható dolog, működik végülis.
A fentieket azért írtam le, hogy a technikai megvalósítás tudatában ne legyen meglepi senkinek, hogy kompromisszumokkal megy csak a roaming. A hanghívások minősége némileg gyengébb, a net pedig picit lassabb lesz, mivel az adatforgalom elsőként hazajön, és innen megy ki a nagyvilágba. Költséghatékonyabb, mert így a hazai betáppal oldja meg a netet, nem kell a helyi drágábbat használni, elég csak összekapcsolni egy VPN szerű kapcsolattal a hálózatokat.
-
taki01
őstag
-
-
gabor9991
addikt
Senkit nem szeretnék megbántani, csak nem értem, miért ennyire nagy probléma, hogy nem jött a díjbekérő eddig?
Nekem pl. a főgáz nem küldte a havi aktuális és az azt követő 2 havi gázszámlámat, meg egy másik lakásét sem, amit szintén én szoktam befizetni, de eszembe nem jutott emiatt reklamálni, vagy csak úgy átutalni random összeget, csak amiatt, hogy fizethessek.Majd fizetek, ha kérik.
Nyilván nem dőlt be a flotta, ha jön a díjbekérő majd befizetem.Én így lennék ezzel, de nekem szerencsére már megjött
-
ferob
őstag
Mivel tudom, hogy sokan használtok ilyesmit, ezért az lenne a kérdés, hogy egy Telekomos Huawei E5577C MiFi a bekapcsolás után, de a PIN kód megadása előtt, jelszót kér, viszont semmi ilyesmi nincs a leírásában és az admin vagy bármi egyszerű lehetőség nem működik, de a gyári beállítások visszaállítása se változtat semmin, ezért netán valaki nem tudja, hogy mit kéne beírni?
-
Sziasztok
Iqpro korlátlan nethez mennyi roaming jár?
-
< CyberBob >
őstag
IQ-tól még mindig nem jöttek meg a díjbekérők. Úgy tűnik a június hónapot kihagyjuk. Talán majd a július.

-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Görögországban (Szárti) van B20 nélküli 4G, nem tudja valaki véletlenül?Esetleg erről infót hol találok, mert már kerestem, de akinek van ötlete ne fogja vissza magát.

-
Andrewstarr
aktív tag
EQ flotta egyik számon ment nekem az adatroaming, a másikon csak a hívás. A facebook csoportban írtam Péternek, 10 perc múlva ment, talán újraindítás nélkül is, de azért újraindítottam. Használtam külföldön a netet, hívást, sms-t a szlovák O2 hálózaton, jó volt minden.

-
gabor9991
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Én nap mint nap beszélek angol számokkal viberen, a beszélgetésünk nagyjából pár percenként azzal végződik, hogy:
-Visszahívlak, most lemegyek egy aluljáróba.
-Visszahívlak, most be kell mennem egy épületbe
-Meg fog szakadni, itt mindig el szokott menni a jel
És még sorolhatnám mennyi variációt hallok miért fog a hívás megszakadni a helyi 4G hálón...
És ezt a minőséget Londonban a helyieknek nyújtja a helyi szolgáltató. -
4Grider
félisten
IQpro-nál a korlátlan netet csak úgy lehet kihozni ilyen árra, ha fognak egy korlátlan kártyát és kérnek hozzá egy adatmegosztót. Tehát minden második ember megkapja a főkártyát, és a többiek az adatmegosztóját. Ezzel a rendszerrel viszont van egy probléma: Adatmegosztóra nem kapcsolható be roaming. Legalábbis a mi flottánkban technikai oka van, hogy nem kapcsolható be rá, feltételezem ugyanez lesz ott is az ok.
-
-
blst
tag
IQpro korlátlan adatkártya nekem sem ment horvátban. Emailban kértem a roaming bekapcsolást amiről pozitív visszajelzést kaptam de az utána lévő 1 hétben sem sikerült használni a netet.
-
mope
tag
Az lenne a kérdésem, mert nem igazodom ki az infókon, hogy a korlátlan IQ adatkártyához mennyiért lehet kérni MyTV előfizetést?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
edk-
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Úgy tűnik, a főkártyára számláznak annyit, amennyit az adatmegosztóval együtt kellene.
A részletezőn ennyi látszik, a papírszámla még nincs a kezemben.
-
-
edk-
őstag
Eddig ugye az volt a mondás, hogy az EQ azért jó, mert biztosan pontos a számlázás.
Ehhez képest nekem az adatkártyára + megosztóra a kb. 6600 Ft helyett
az első teljes havi számla 7072 Ft
a második teljes havi számla 7278 Ft
lett.
Persze reklamáltam az első után, most a második után is fogok.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Jelenleg még mindig az Euro Quattro flotta éri meg a legjobban ha én szeretnék 4 GB internetet és 200 perc beszélgetést?
Mert közben néztem IQpro-t is, igaz ott csak internet csomagokat látok, az árát is megtudtam, ha azt nézem viszont hogy ugye EQ-ba 9 ft a percdíj és 200 perc lebeszélhető akkor a beszéd az 1800 forintra jön ki, az internet meg 1300 forintra. IQpro-ba 4 Gb 1500 forint ha jól tudom.
Szóval 200 forint a difi, viszont EQ-nál van belépési díj, de ennek ellenére 9ft-ért beszélhetek. Hozzáteszem mostani feltöltőkártyámmal is 9 ft-ért beszélek, szóval ez nem annyira mérvadó.Van esetleg ennél jobb ajánlat jelenleg? Vagy melyiket javasolnátok?
-
tomchy
tag
Botrány, amit IQ pro művel:
- rossz díjbekérő (nem megfelelő díjcsomagról)
- meg sem rendelt szolgáltatás felszámítása
- számla küldésének elmaradása
- ügyintézés szinte nulla, válaszok extrém lassúak, de inkább nincs isNem ajánlott!

Értem én, hogy kis cég, meg sok meló/kevés ember, stb. De akkor nem kell "szolgáltatni"...
-
Speedo
tag
Én is IQ-nál vagyok, olvasgatva a fórumot előre kértem, még előző héten szerdán, hogy aktiválják a roamingot, mert mennék Horvátországba és szeretném használni az adatkeretem kint is, meg is jött e-mailben a válasz, hogy igen tudom használni, persze ide kiérve már más a helyzet, és szombat óta nem lehet elérni őket, se e-mail se sms.

-
adorjant
őstag
DPI korlátlan mobilnetem egyáltalán nem működött Horvátországban, az eszközön engedélyezve volt a roaming,a kártyára is engedélyeztetni kellett volna, létezik, hogy alapértelmezésben tiltva van?
-
Vangelis
félisten
Most alkudoztam DPI alap tarifára.
Kaptam számonként 1000ft kedvezményt és 1GB adatot 1 évre.Hűség nélkül. Lassan aktiválják is... meglátjuk. Így már eléggé megéri a tarifa

Hátha más is ki tud harcolni... igazából harcolni sem kellett....
-
-
vpanangin
senior tag
Üdv!
Úgy emlékszem korábban valamelyik fórumtárs belekezdett egy DPI ---> EQ flotta váltásba. Kérdezem, hogy sikerült-e, illetve mi volt a menete, valamint mely stádiumban adódott esetleges nehézség? Saját számot sikerült-e átvinni? Volt-e anyagi vonzata a váltásnak?
Peace.
-
4Grider
félisten
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Elég nehéz lenne wifin átküldeni a képet a tv-re, amikor ki van kapcsolva a wifi a mobilodon ahhoz, hogy mobilneten tudd nézni a mytv-t...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi < CyberBob >, gabor9991! Lehet, hogy a Mytelenor tényleg nem ér semmit. Azt tudom, hogy minimum 1478Ft-ot kell fizetni, csak csodálkoztam, hogy a hívások, SMS-ek száma egyezik, mégis ekkora az eltérés, és
nincs a "kötelező fogyasztás" sem felterhelve. Illetve ahogy írtad, a forgalmi díj különbözet az, mert az SMS nem számít a forgalomba.
Nem tudom mi lett az eltűnt 3. számmal, illetve a nekem számlázottal, majd felhívom őket. Egyébként mondták, hogy van lehetőség a Telenortól kapott számlára, csak annak magasabb a havidíja. -
SlágerTibo
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia !
Nekem 4 gb/hó adat van az iqpronál. Volt már régebben előfizetve a mytv re az alapcsomagra. Nem
az iqpros számmal regeltem be oda mivel még nem is volt meg az adatkártya. Eddig csak wifin keresztül néztem tv re továbbküldve, vagy csak annak a wifijén közvetlenül(sony android tv). Most próbáltam a telefonon nézni nem a wifivel hanem az adatkártyával. 20 percig néztem spilert sport2 t. A mytelenor alkalmazás nem mutatott semmiféle adatkeret fogyást. Remekül lehet így használni. Köszönjük Telenor. Viszont igy nem ajánlotta fel a telefon a tvre való továbbküldést az csak wifin megy nekem(samu j5 2015). -
gabor9991
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Amit a my telenor mutat fogyasztást, azt kár is nézni.
Akár lebeszéled a rendelkezésre álló keretet, akár nem, akkor is ki kell fizetni, az meg alapból több, mint a jelzett 478 forint.Te pont nem beszélted le, ott is van a forgalmidíj különbözet kiszámlázva.
Jó is lenne, ha ott tartanánk,hogy a lassítós net + 1,5 óra telefonálás kevesebb mint 500 forint
De sajnos ott még nem tartunk.Amúgy meg korrektek voltak, június 28 a befizetés határideje.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi! Ezt honnan tudtad? Telefonon már érdeklődtél? 3-ból 1 jött meg 15:54-kor. Mondjuk azt nem értem, hogy lett a 478FT-ból 2177Ft. Érdemes nézni a Telenor Online-t vagy teljesen fals információkat közöl? Egyik számnál az én címemet írták be levelezési címnek. Ott időben megjött a számla (07.11 fizetési határidővel), a kártyás 5000Ft előfizetést is vonják. 3. számról semmi hír, pedig a múlt hónapban még élt.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Meg is jött az email.
-
vegyszer
addikt
válasz
charlie_hu
üzenetére
Miért, még a június havi számlát se volt idő elküldeniük...
-
charlie_hu
aktív tag
Az iqpro ügyfélszolgálata ennyire elérhetetlen?
Egy hete írtam nekik, hogy kapcsolják be a sim kártyámra az adat roamingot, semi válasz, telefonálni is többször hívtam őket, fel se vették.
Értem, hogy olcsó, de ha minden dologra ennyit kell várni, hogy beállítsák elég gáz.
-
válasz
Bferibörs
üzenetére
A Telenor Hello Data tarifacsomagok használati feltételeit a továbbiakban inkább itt, a Telenor topikban vitassuk meg!
Az én értelmezésem szerint is adatot bármiben lehet forgalmazni. Csak hanghívásra és üzenetküldésre vonatkozik az ÁSZF-ben szereplő tiltás.
Sajnos többször tapasztalhattuk, hogy ezek a "Hipernet Guruk" nincsenek kellőképpen felkészülve. Ha valakinek lesz hivatalos információja, azt szívesen látjuk. -
Bferibörs
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Fussunk neki még 1x, nem offolom tovább a topikot, ezzel abba fejeztem !
"A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés."
"tarifacsomagokat" - mivel 3 létezik belőle vagy ezt írják - adat,hang- és üzenetküldő szolgáltatásait,másképp- szolgáltatásait, másképp- tarifacsomagokat csak olyan eszközzel........ , de nem írták le, hogy "adatot" nem szabad más eszközben használni.
Nem a viberről van szó hanem sms-ről. Annuska meg nem árt ha újra átrágja az ÁSZF-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó egy s21+ 5g
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A routerekkel kapcsolatos kérdéseket

Csak mert akinek lejár a hűség ugyanúgy a néven van a szám.... (előtte is tarifahűség volt)