- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Inkább a használt brand mini gépek versenyeznek szerintem a kínai minipécékkel. Vagy kiforrottabb, de 5+ éves vagy modernebb, de támogatás nélküli kínai. Kínaiban az 500 euro már inkább modernebb 8 magos ryzen.
De a szálra, hogy 8500t dellt érdemes lenne-e n100-ra cserélni, hát csak ha kifejezetten valami miatt nem megfelelő az a dell, modern videocodec vagy transzkódolás kell vagy egyszerűbb játékra. A proci ereje ugyanott lehet kb. Szóval szerintem sem érdemes netezős gépnek csak azért cserélni, hogy cserélve legyen
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
esetleg 9 dolcsi kürül valami usb3 - 2.5G lan adapter hozzá? [link]
100 dolcsi körül nem annyira van 2 lanosból olyan, ami bővíthetőbb. Néha integrált ramos T8 vagy T9 plus nevű n100 vagy hasonló, de az meg csak dual gigabites.125 euro (a -20 euros bf kuponnal) van nála 4 portos n100 barbone [link], de ez ddr5 sodimmes.
Nem az n5105 változat, figyelni kell kiválasztáskor. Nekem nem ez a fajta van, máshonnan van egy másabb 4 poros. Én tettem az aljára ventit, mert terhelés alatt a ram és ssd fel tud melegedni, ha nincs légmozgás.Egyébként, ha routernek akarod, akkor esetleg egy porttal és egy smart switchel [link] is lehet vlanok segítségével okosítani. Valamennyit valsz veszít a 2.5G sebességből.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Brand gépről én sem tudok, és nem is tartom valószínűnek, hogy mini tower méret alatt 2x3.5" hely lenne benne, mert a mini PC más use case (szimpla irodai gép); ellenben kínai vonalon pont van ilyen: Aoostar R1, N100 + max 32 GB RAM, 2x3.5" és m2 nvme SSD, 2x2.5G lan, 16x16x20 cm. Az N100 mellett Ryzen 5700U-s változat is van, de azt a tesztek nem ajánlják, mert ekkora méretben azt a procit már nehéz lehűteni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ugyes
senior tag
Szerintem nincs ilyen miniben.
Egyébként pl. HP Elitedesk 800 G4 SFF: ebbe belefér mindaz, amit írtál. A frissebb verzióknál (pl. G8) már csak 2,5" HDD-k mennek be.
Szerintem pedig megfontolandó egy külön, pl. J4025/J4125 Intel NUC a HA-nak, a többire és az adattárolásra pedig egy NAS. De kombinálhatod, hogy Jellyfinre optimalizálsz (+HA) és 11th-14th gen i3/i5 mini PC, és többire meg NAS. Ez két kicsi doboz, még 4 tárhelyes NAS esetén is. A fent említett HP gép is van ekkora önmagában, mint ezek.
Terhelés alatt mindegyik süvölt majd. -
azbest
félisten
a minipécés méretűeknél nem jellemző, hogy 3.5 meghajó hely lenne. Az már a nagyobb, sff fajtákban elképzelhető szerintem, de hogy kettő is... Vagy itx hát ilyen meghajtó helyekkel és hozzá való alaplappal.
Némelyik, nasnak szánt minipécében lehet, hogy direkt van 3.5 hely, de nem brand gépeknél. Bár ebben m.2 a harmadik slot. [link]
Ez a ryzenes 5500U változatról videó [link]
Attól függően, hogy hányféle dolgot futtatnál egyszerre. Az n100 ugye 4 mag / 4 szál / max 16GB ram (lehet nem hivatalosan egy 32-es is ha ddr5 változat), a ryzen 5825U 8mag / 16 szál és 64gb ramot is kezelhet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Stílusos Gaming PC i5-8500, 16GB RAM, R9 380, 1TB HDD - Lian Li O11
- Intel Xeon E3-1275 4mag 8szál (i7-3770K) + GIGABYTE GA-Z68P-DS3 + 16GB DDR3 1333Mhz
- Intel I5 4690, 16gb DDR3 Corsair, B85, SSD+HDD fél config
- Eladó Dell Optiplex 9020 SFF / i7 - 4790 / 8GB RAM / 128GB SSD / Win10 Pro
- Asztali számítógép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest