- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Tanulni
A munkahelyi nem fér be fizikailag a topicba [kép]
Nem hátrány, ha kubernetes konfigurálást kockázat nélkül el tudom játszani és nem csinálok több napos kávészünetet a kollégáknak
Közben a topicban már szereplő intel n100-as router mini gép is várja, hogy pfsense kerüljön rá, meg egy erősebb mikrotik router is, hogy jobban megismerjem
Egyékbént a 4 gép és körítés (szünetmentes, router, kvm) 120w-ot fogyaszt üresjáratban, bár majd ez valsz nőni fog, ha több virtuális gép kerül rá. Az igazi szerverszoba 4.5kW-ot. -
5leteseN
senior tag
Igen, ezek inkább kedvemre való megoldások.
Különösen EZ vitte a prímet!Erősödik bennem agy Csináld-magad Mini-PC!
Lapos-topos CPU üzemmódra átállított Ryzen, +ECC-s szerver (DDR4) RAM-okkal, + valami "meglepi-VGA"(magamnak)!
Ez egy mATX vagy ITX alaplapon könnyen begyömöszölhető egy SFF méretű és tudású házba! -
5leteseN
senior tag
Ezt a kört már lefutottam: tized CPU Passmark-pontos(CPU-teljesítmény) procik, nagyságrendileg azonos Watt-okból.
Plusz az SSF-ek sok régebbi technológiás "egyebei", amik egy része vagy nem is kell, vagy már nem tud eleget.
A "hab a tortán" az általában egyedi brand-hűségeseknek(DELL, HP, ...) tervezett tápok az egyedi csatlakozóikkal és viszonylag kis teljesítményükkel.A jelenlegi állás szerint "csak" a RAM problémát kellene megoldanom a Mini-PC-k egyik nem-SO-DIMM-es típusával.
Mindez egy (fajlagosan költség-hatékonyabb) Ryzen-nel lenne a jó!
Van válasz erre kombinációra jelenleg?
Keresgélek Gugli Barátom segítségével, de még nem jött szembe a megoldás.
-
Kobe
veterán
mondjuk egyszer érdemes lenne a usereknek kiszámolni azt is, hogy egy átlag 30-40ezres használt USFF géppel, pl elitedesk vagy valami normál thinkcenter, a fogyasztásbeli különbség hány100 év alatt térül megy egy 3-500 eurós N100-hoz képest....
értem én ezt a mániát, de ezek az árak erősen ROFL, kínyaiban meg még inkább -
Vasti74
senior tag
Mire gondolsz pontosan? Hogy egy Dell-t valami "kínaira"??? Szerintem inkább ne ;-)
Azt meg, hogy a teljesítménye neked elég-e, és hogy meddig lesz elég, te tudod: de ha nem játszol, és a legújabb videóformátumok hardveres dekódolása sem hiányzik, akkor az az i5 proci egy darabig még elég lesz "mindenre", szerintem. -
-
-
Sok jót olvasok a ddr5-ről, hogy nehéz rávennem magam. Manapság 16GB már arra elmegy, hogy beindítod a windózt + 3 könnyebb programot, ráadásul az igp matat is rendesen az egy csatornácskán lógó RAM-ban, lévén saját memója nincs.
Utánaolvasgatok, mennyire szeretik karban tartani-frissíteni a biost, és persze az se árt, ha nincs benne bios szintű backdoor
Nyugati kollégák a Melee quieter-t javasolják, de ez is csak lpddr4x és a relatíve összeszedett bios ellenére is kb 2x annyin idlézik, mint a laptopom. Mivel az eszköz célja, hogy nomád, akksi kicipelt szituban teljesítsen, ennyi erővel vihetem a laptopot
. á, hogy neked ddr5 változat (is) van? Ki kéne zökkennem a wrájt only-ból
Persze, lehet ebből is úgy lehet kihozni a szépet, ha a biost hozzáértők írták...
-
Multibit
nagyúr
Ahogy a jelenlegi asztali PC-mnél, úgy a korábbi Odroid vásárlásakor is az volt az elsődleges elvárásom, hogy hangtalan legyen. A mostani asztalimat 2018 óta használom (lap + ház + táp + MLC NAND-os SSD). Mint látszik, a hangtalanság számomra fontosabb a teljesítménynél.
Az Odroid-H2 egy kompakt mini board, integrált, passzív hűtésű J4105 CPU-val. Két darab 1Gbps Realtek NIC van rajta. Anno a két NIC azért volt fontos, mert routernek vettem az SBC-t. Most a H4 vásárlásakor ugyanúgy fontos a hangtalanság, de már elég egy NIC. A H4 lapokon amúgy Intel i226-v ethernet csatolók vannak. "Kész" gyári házak nincsenek az Odroid SBC-khez, csak (akril)lapokra szerelt műanyag házakat biztosít hozzájuk a Hardkernel: H2 router ház, H2 NAS ház (3.5"-os HDD-khez). Mint látható, nem szép, de legalább ocsmányA H4 ház hasonlóan szépségdíjas
Ezeket a vásárlónak kell összeszerelni. Hiába, az Odroid már csak erről szól: DIY. Később, mikor a HDD-ket egy 2.5"-os SSD-re cseréltem, kulturáltabb házba került a H2. Maga az SBC masszív, stabil működésű. Sajnos a konstrukció nem a legszerencsésebb, mert a PCB alatt kapott helyet az NVMe SSD (mondjuk, máshova nem is férne el). Ugyanez a helyzet a H4-nél is. A H2 alatt lévő 250GB-os Samu 960 EVO hiba nélkül teszi a dolgát, hűtő nélkül(!). A CPU, a rendszer SSD és az adat SSD hőmérséklete magasabb a szokásosnál, de ez egy passzív rendszer, számomra megfelel (nyári állapot).
-
ballazol
senior tag
első találat barebone keresőszóra:
-
Necronom
senior tag
Nalam Linux van, mITX lapocskan N100 prockoval..kb 35eFt
minyma 8GB memo mindenkepp kell, es ennyi
Vigan szaladgal rajta 4k-s letoltott film, jutubon is, ebbol kifolyolag bongeszgetni szinten bosegesen eleg (ha sok bongeszo ablakod van akkor erdemes a tobb memo, hacsak nem a FF hasznalod, mert az eszik rendesen )
A benne levo office meg igazabol barmin elmegy -
Csupati
őstag
Szia, ilyen célra amiben van egy normális 4 magos proci mondjuk ddr4 rammal 8gb az ilyen alap dolgokra már bőven jó, win11 hez (ha nem akarsz mókolni a windowsal) akkor 8.gen intel CPU, vagy ryzen már támogatott . Ha nincs komoly grafikai terhelés játék stb akkor az intel hd elég, ha vmi apróságot akarsz futtatni játékból, vagy néha tervező progi akkor egy ryzen jó lehet, nálam a Vega 8 (5700U) kb egy 1050 laptop ot hoz, néha szorakozok egy kis Blender el gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged