- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tin
veterán
Ja azt hittem veszel. Na jó, 6600H mellett nem lenne akkora előrelépés, de azért drágának nem nevezném, hisz gyakorlatilag a Strix point alatti kategória, vagy mondjuk úgy, hogy a tavalyi csúcskategória. Ahhoz képest, ennyi RAM-al és SSD-vel szerintem abszolút nincs ez vagy a K8+, vagy a SER8 rossz áron, sőt.
-
Ez egy nyilvános fórum, ahol HASZNOS infócsereberének van helye, kaptál is ilyen irányú útbaigazítást a kérdésedre. Ha valaki oldalakon keresztül reklámozza, hogy sz.rik a biztonságra+supportra és ez milyen jó, az nem idevaló.
Igen, szemmel láthatóan, azon győzködöd magad, hogy a legolcsóbb alis/gearbest-es/stb gép erre a tökéletes megoldás. De ha megvan mit/honnan akarsz venni + minden mást le💩sz, akkor miért jöttél ide kérdezni? Igen, itt divatosak pl a Gmktec gépecskéi. De ahogy kézbevesszük ezeket, első dolgunk tiszta win-t felpattintani. Azaz az eredeti kérdésedre nem megoldás.
-
Most tkp mit akarsz mondani? Veled eddig nem történt ilyen, tehát nem is történhet? Miközben léteznek dokumentált esetek mind a telefonok, mind a PC-k világában?
Nem kell amúgy félni - csak vannak óvintézkedések, amiket érdemes betartani. Az autómat vagy a lakásomat sem azért zárom be, mert félek. -
Arról győzködöd meg magad, amiről akarod, a problémát/rizikót jeleztük attól még, hogy nem a szomszéd Józsika fogta a spyware-eket bitdefenderrel a szemed láttára, létezik.
Semmi gáz amúgy, alap eljárás, hogy értelmes ember egy ilyen kínai műremek kézhezvétele után csinál egy fullos meghajtópucolást-formázást, eredeti M$ telepítővel újrarakást. Fél óránál többet nem igényel."Külföld" - gondolom magyar gyártmányú miniPC-t akarsz venni
-
-
Samott
addikt
En a multkor kerestem ilyesmit, ezt talaltam: USB cooling fan
-
-
Ezt elvileg a bios szabályozza. És ha a gyári guanót normális pasztára cseréled, lehet 4-5fokkal is hűvösebb lesz a proci, ennyivel is később indul a venti. Persze tény a pici laptopventi, amit használnak akkor is visít felpörögve. Erre egy kolléga azt találta ki, hogy a gyári ventit kiműtve, tetőt kukázva rárakott egy 12centis ventit az egészre oszt csókolom.
-
-
-
-
azbest
félisten
Most láttam egy videót, amiben zajosságról és bios updateről is van szó.
Neked milyen verziós a bios?
BIOS:GMK M6_1.03_bios_20240524
EC:GMK M6_ITEFlash_EC-1.12Ha nem a javított, amit a videóban is emleget, hogy csendesebb, akkor esetleg megpróbálhatod frissíteni. De vigyázz, mert félresikerült frissítés tönkre is tudja tenni.
-
Peat;)
veterán
Legalább próbálnád ki, már elején is írták a Biost.
Egyébként nincs nagy teljesítménydifferncia, a 35w a gyári tdp keret. Az 50 és 65 watt azért van hogy nyerj 10-20%ot és kínozd a cput, bőgjön a gép és még ki tudja hol emeli meg a feszt az alaplapon. Ezek csak azért vannak hogy tesztekben ez a gép picit jobban szerepeljen mint a többi márka, nem ettől lesz egy játék játszható az biztos. Ami 15 fps és 20 lesz agyonhúzva az úgyis vacak marad. Akkor segít ez ha valami mondjuk 27 fpsel megy, és feltornázni fix 30ra... hány ilyen játék lehet?
Kicsit le kéne nyugodni és megpróbálni kiismerni a gépet, utána eldönteni merre tovább.
-
azbest
félisten
terhelés alatt nem lesz csendes, amikor 80w-ot fűt el. Ha meg üresjáradtban, netezéskörben nem sokat fogyaszt, akkor nem kell pörgetnie a ventit sem, ha nem performance módban van.
Ha felnyomtad performance módra, akkor meg ne dühöngj, hogy zúg a gép, mert folyton max tempóval pörög üresen is.
Egyébként inkább azt kéne megkresni, hogy nincs-e windowsos segédprogram, amiben szintén állítható a három mód közt, hogy ne kelljen játék előtt mindig belépned a biosba.
De a teszt szerint balanced módban nem sokkal lassabb, mint performanceben és ott üresjáratban nem zúg. -
azbest
félisten
gmktec nucbox m6 teszt [link]
A biosban van teljesítmény állítás
advanced - power mode selectA mini pécéknél nincsen egységes hűtő, rögzítési mód. A gyártó saját hűtője való rá, nincs szabvány.
Azt mondja 10 perc után, hogy balanced módban teljesen csendes üresjáratban, 10 wattot fogyaszt a konnektorból. Terhelés alatt már megjön a hangja, 80w-ot fogyaszt a konnektorból.
Ha performance módra van állítva, kicsit még többet fogyaszt. -
atiska007
senior tag
Ettől tartottam, hogy terhelésnél kicsit hangos lesz... de ez az ára a nagyobb teljesítménynek+nem túl jól optimalizált hűtésnek.
Lehet várok még a miniPC cserével, ez jónak tűnt volna, de marad a Thinkcentre 720q, 8500T procival. Igényeket egyelőre kiszolgálja többé kevésbé..Köszi a tesztet és a tapasztalatot!
-
ugyes
senior tag
Nekem mindegy. Téged zavar a zaj. A közeljövőben, mert nem néztél utána e tulajdonságának, elköltesz még néhány 10eFt-ot, hogy talán jobb, így használható legyen.
E helyen is gyakorta emlegették a gyakori gyenge és/vagy hangos hűtést a mini pc-knél úgy általában is, de a kínai mini pc-knél kifejezetten.
Ne értsd félre, személy szerint nem örülök ennek, csak leírtam, hogy ha zajterhelés is fontos, akkor pimpelés nélkül milyen lehetőségek vannak (aztán a fórumtársak majd kiegészítik, stb.). -
ugyes
senior tag
A mini pc-k többségénél a zajosságukat emelik ki a tesztelőik, használóik, ahogy én érzékeltem eddig (az Intel NUC-omnak is van alaphangja, de terhelés alatt lesz csak "helikopter-porszívó"). A szerencsésebbeknél ez csak terhelés alatt jön elő.
Ha rákeresel erre a gépre a YT-n, ott eléggé rosszul szerepel a zajteszteken (már, ahol van). Itt majdnem 48dB-t mérnek, ami szerintem elég magas érték. A "márkás" gépek esetén ez (pl. Dell OptiPlex micro) 26-30 dB terhelés alatt.
Minisforum gépeit emlegették mások, hogy kevésbé hangosak. -
Peat;)
veterán
Minipc általában fix megoldásos. Vannak olyan modellek amelyeknek jobb a hűtése, "cyberpunk mini pc" pl ami mindenféle minigyártó neve alatt kering.
Vagy firebat "márka", de ott ssd-bél nincs miniventi.Ezekben egy nagyobb hűtőborda van és azon van a nagyobb/9-12 cm/ ventillátor. De ilyen hűtést találni és hogy jó is legyen a gmktecbe szerintem kicsi esélyes, de ha bármi sikerül majd írj ide.
Illetve biost nézd meg hátha állítható /teljesítmény kárára/ hogy halkabb legyen, silent mode ilyesmi.
-
5leteseN
senior tag
A BOS-ban lesz az a Turbo Boost kikapcsolás, ezen belül gyártónként változik, hogy hol, a neve szerencsére nem nagyon. változik
Ahogy olvasgatom a tapasztalataidat, szerintem hamarosan érdeklődni kezdesz az eGPU lehetőség iránt: az egyik szabad és nélkülözhető SSD-be például.
-
nincsnév007
addikt
én a múltkor írtam be hogy az én bmax mini pc-m egy fél óra után nagyon be lassul. időközben rá jöttem hogy a ventilátora döglött be, minden igaz a bmax küld egy új ventilátort email alapján de többet nem tudok. na mindegy a kik-ben volt olcsó kis mini ventilátor na most azt mellé teszem és nagyon szépen hűti a gépet, és már nincs is lassúlás, hátránya hogy azért van egy kis hangja
így azért én is egy kicsit befürödtem, most ez mellett imádom a kis gépet, de befejeztem a kínai cuccokkal való szórakozást, inkább fizetek többet de ha bármi van magyar ügyfélszolgálathoz tudok fordulni.
-
5leteseN
senior tag
Ezek a vasak (főleg a forgalmazás elején) még presztizs-termékek, az ehhez szokásos egekbe marketingelt árakkal.
Kár, de ez van!Egyébként: Valami használton gondolkozok, amit egy AI/MI célú rig alá tudok majd tenni, mert erre a területre furcsa módon nem kell nagy CPU teljesítmény( + rengeteg RAM
) "meghajtani" a VGA-t(az is rengeteg VRAM-mal
).
A AI-szakterületen általános (szinte folyamatos) "üzemelés" miatt viszont nagy előnye ezeknek a Mini-PC-knek a "laposoktól" örökölt CPU-ikkal a kiemelkedő energia-hatékonyság!
Az átgondolás fázisában van még!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- E-roller topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest