- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
Szerintem nincs ilyen miniben.
Egyébként pl. HP Elitedesk 800 G4 SFF: ebbe belefér mindaz, amit írtál. A frissebb verzióknál (pl. G8) már csak 2,5" HDD-k mennek be.
Szerintem pedig megfontolandó egy külön, pl. J4025/J4125 Intel NUC a HA-nak, a többire és az adattárolásra pedig egy NAS. De kombinálhatod, hogy Jellyfinre optimalizálsz (+HA) és 11th-14th gen i3/i5 mini PC, és többire meg NAS. Ez két kicsi doboz, még 4 tárhelyes NAS esetén is. A fent említett HP gép is van ekkora önmagában, mint ezek.
Terhelés alatt mindegyik süvölt majd. -
ugyes
senior tag
válasz
Multibit #1034 üzenetére
A feliratkezelés gyorsítása régi cpu-kon is működik majd. A hdr tone mapping nem megy 11th gen intel cpu alatt, ha windows-t használ. Ha linux lesz, akkor megy a 8th gen cpu-kon is.
Ami nem megy, az az av1 dekódolás.
Abban van igazad, hogy ha 11th gen vagy felette választ, akkor hosszabb ideig lesz ok a gép és több variációs lehetősége lesz a használatára. -
ugyes
senior tag
Nekem mindegy. Téged zavar a zaj. A közeljövőben, mert nem néztél utána e tulajdonságának, elköltesz még néhány 10eFt-ot, hogy talán jobb, így használható legyen.
E helyen is gyakorta emlegették a gyakori gyenge és/vagy hangos hűtést a mini pc-knél úgy általában is, de a kínai mini pc-knél kifejezetten.
Ne értsd félre, személy szerint nem örülök ennek, csak leírtam, hogy ha zajterhelés is fontos, akkor pimpelés nélkül milyen lehetőségek vannak (aztán a fórumtársak majd kiegészítik, stb.). -
ugyes
senior tag
A mini pc-k többségénél a zajosságukat emelik ki a tesztelőik, használóik, ahogy én érzékeltem eddig (az Intel NUC-omnak is van alaphangja, de terhelés alatt lesz csak "helikopter-porszívó"). A szerencsésebbeknél ez csak terhelés alatt jön elő.
Ha rákeresel erre a gépre a YT-n, ott eléggé rosszul szerepel a zajteszteken (már, ahol van). Itt majdnem 48dB-t mérnek, ami szerintem elég magas érték. A "márkás" gépek esetén ez (pl. Dell OptiPlex micro) 26-30 dB terhelés alatt.
Minisforum gépeit emlegették mások, hogy kevésbé hangosak. -
ugyes
senior tag
Szerintem nálad van a hiba, az oldal rendben megjelenik.
Az 5700U hátránya még, hogy nem tudja az AV1-et dekódolni. Viszont valószínűleg kevesebbet fog fogyasztani (TDP 15W vs 54W) ugyanolyan környezetben.
Azért nézz rá majd a ventilátor zajra is majd (az Intel NUC-om terhelés alatt eléggé helikopter, én ezért is vettem inkább SFF házas gépet, mint ismét mini PC-t). -
ugyes
senior tag
Nem feltétlen. Csak nagyon el kell határoznod, hogy mire szeretnéd használni.
Ha a legfrissebb kodek, stb. verziók is kellenek a filmnézéshez, akkor min. intel 11gen gép kell (pl. az N100-as proci).
Ha nem kell (pl. AV1 kezelés), akkor 60eFt-ért (+ ha kell bővítés RAM és/vagy háttértár) vehetsz egy HP/Lenovo/Dell mikro gépet vagy NUC-ot. Javaslom, hogy min. 8gen Intel legyen (i5) és az elég lesz neked. A hardveraprón találsz ilyen gépeket, s van amelyikhez 1-2 év garanciát is adnak, pedig használtak. -
ugyes
senior tag
válasz
Donki Hóte #530 üzenetére
Lehet a K620-nál jobb az UHD630. RTX1050i laptop verzió az előrelépés lenne, szerintem. Mondjuk nem találtam jó árú beszerzési forrást korábban erre.
-
ugyes
senior tag
válasz
Donki Hóte #526 üzenetére
Mondanám, hogy a Quadro T400 jó lenne, de kilóg 1 centivel.
Ezért vettem SFF verziót mini helyett, mert abba belefér kártya + a laptop gpu kártyák beszerzése nehézkes (még az Ebay-en is), olyan mini gépekbe, amelyekbe akár lenne gyárilag hely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Formula-1
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Medence topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged